Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nezahvalno je cuvati tudju decu, posebno sto si nemocan a i nemas autoritet kao roditelj sto imaKonkretno, decak kog sam spomenula da mu se ne moze objasniti... Imale smo, mame, dogovor da ih nekada iz vrtica dovodi jedna, nekada druga. Zbog njegovog ponasanja sam bukvalno morala da zapostavim svoje dete jer se desavalo da se otrgne i bezi. Skrenula sam paznju njegovoj mami (koja je inace psiholog, ako to ima veze) da poprica sa njim jer mi taj put od vrtica do zgrade zaista bude stres, mnogo je nezgodnije cuvati tudje dete. Ne vredi... Uvek isto. Umeo je da ukrade igracke i odnose kuci, nacne svaku bombonu, drzi je u ustima dok ne postane lepljiva a onda baca po coskovima stana, da mi opsuje,... Ali hajde i to. Ovo trcanje po ulici je najveci problem. I to se ponavljalo do trenutka kada smo nas dve sa klincima krenule do grada. Pred nasim ocima je zavrsio pod tockom automobila. Mislim da se to moglo spreciti. Zna se gde se kako ponasa.
Prvo, na osnovu toga što sam nekad bio dete.
Drugo, na osnovu onoga što posmatram kod drugih roditelja.
Treće, na osnovu saznanja savremene psihologije, koja ipak zalazi mnogo dublje od subjektivnog ''jednom je uradio to i to, pa sam ga lupila, pa sad više ne radi''.

ja se stvarno divim roditeljima koji nikad nisu udarili dete. skidam kapu. ja ne podrzavam batinanje zbog sitnica i zbog roditeljske krivice...prisustvovala sam sceni kad je izvesna majka kod koje sam otisla u goste zavalila samarcinu detetu od 3 godine sto dira mobilni telefon, koji je bio na stolu...sokirala sam se....ako ne das telefon, onda ga skloni, normalno je da decu takve stvari zanimaju....a ta majka im jos dvoje starije dece, koji su najbolji djaci, vrlo se lepo ponasaju pred ljudima...dresura samo tako...
na primer stefan svaku kaznu revnosno izdrzi. ako to onda ne ides na rodjendan, ma ne tangira se uopste on je odlucio svoje i ne mora da ide na rodjendan...ako ovo neces pipnuti kompjuter....nema problema, on ga i ne gleda danima, dok ja ne kazem sad moze...
pazi sad ovu situcaiju: subota, banka se zatvara, majka treba da uzme novu karticu iz banke, koja je do tog dana bila zatvorena zbog renoviranja, a inace banka radi do 5 radnim danima, i majka ne moze da stigne zbog posla da je podigne u toku radne nedelje. i majka kaze idemo u banku, casak, i pocne da oblaci dete, a ono nece da se obuce, ustvari nece da izadje iz kuce...i skida sa sebe sve...a to pocinje tako sto nece da obuce bas te pantalone, i nece bas taj dzemper...i tako dalje...a vreme prolazi...i onda? ssve pocne lepo i polasko, ajmo casak i odmah se vracamo, obuci bilo sta...ili kupicemo nesto u maxiu uz put...i sve to redom....a dete se samo smeska..i tera svoje...eeeee..ajde sad...
Kako se mi glupaci toga ranije nismo setili.![]()
Mislim da sam ih dosta dobila bez razloga, al nema veze.

bolje opravdana kazna, nego odsustvo iste...takvi posle postanu sociopate
Ne znam, nije moj problem.
Zvezdanka, jesi ti nekad bila dete?
Jesi posmatrala druge roditelje?
Jel citas savremenu psihologiju?
Pa pobogu zeno!!!
Ti bi samo da bijes i isterujes po svome!!!
Cekaj sad ce doci freeya pa ce ti objasniti kolika si nemajka... i sve ono bljuc sic...![]()
A zamisli te koje roditelji nikad nisu tukli, kad dobiju prve batine od nekog u životu, koji je to šok za njih.![]()
ne znam bre cicak, ja stefana stvarno nisam tukla dok je bio beba, bas su blentavi i nemaju pojma...na primer koprca se dok se oblaci...a zamisli da krenes na posao i treba da obuces dete i spremis ga za vrtic...a naravno da na poslu niko ne pita je l imas dete ili nemas, a kamo li da je vlasniku firme dete unuce...ti bi onda cicak tukla dete svakog jutra...smiri se malo, ozbiljno ti kazem, jos je mali da ga mlatis...blenta...sigurno ne daje ni jedan jedini razlog, ons e samo igra...

Ne, ja bih svaki dan kasnila na posao dok mi ne bi dali otkaz,
a onda bi opusteno sa detetom ujutru spavala,
dok bi mi grejanje bilo iskljuceno a frzider prazan.
"Znas sine, ti i mama sad nemate grejanje, i nemamo sta da jedemo, ali bar nisi dobio nikad puc po guzi."
Tako se dete uci pravim zivotnim vrednostima i realnom zivotu![]()
Ово је више десничарски став.displina i postovanje. inace postane sociopata, nema obizra prema drugima nin prema autoritetima...jadna deca, oni samo ne shvataju da ako mama ne ode u banku po karticu sutra ne moze da podigne pare i onda nemamo sta da jedemo...i oni to naravno ne shvataju, oni shvataju da mi treba da slazemo slagalicu ili da moramo hitno da nadjemo mali auto...ili sta radi miki i da li mu je hladno....nije ni njima lako da se ukljuce u socijlano okruzenje, i ne treba ih zato kriviti, kinjiti i omalovazavati....
- - - - - - - - - -
postoji popularan psiholog zoran milivojevic koji se bavi decjom i psihologijom omladine, ali on je pripadnik levice i zastupa malo radikalnije stavove od decjih prava...dete je dete i kad te nadraste mora da se zna ko je ko...i on ne smtra da je dva udarca po dupeta u vaspitne svrhe maltretiranje...
pa nije bre, ne smes da kasnis na posao, ali to je everyday struggle...zato cuvaj batine za kad zatreba..ne mozes malu bebu, a pritom ni na posao ne ides....ja moje batine cuvam za neizbezne situacije, inace izgube smisao...

A ko tuce bebu?
Moje dete ima skoro 2 godine.
I nema veze gde ides, ako si odgovoran roditelj, naucices dete da je ono sastavni deo porodice,
da u zivotu postoje kompromisi i da se svet ne vrti oko njega, vec je deo tog sveta.
Mislis da domacice ili zene koje ne rade treba da dozvole deci postupke koji nisu u redu?

Čuo sam za čoveka. Ne radi se toliko o tome da li je blaga fizička kazna maltretiranje, nego kakve sporedne (neželjene) efekte postiže. O tome je već puno pisano i ne bih da tupim, koga zanima lako će naći.postoji popularan psiholog zoran milivojevic koji se bavi decjom i psihologijom omladine, ali on je pripadnik levice i zastupa malo radikalnije stavove od decjih prava...dete je dete i kad te nadraste mora da se zna ko je ko...i on ne smtra da je dva udarca po dupeta u vaspitne svrhe maltretiranje...
plagijator kaki sam oduvijek bio, dobih ideju čitavši eternala na temi...
znači tema nije kao što bi možda na prvi mah pomislile/i muško tuče ženu, žensko tuče muško i to...
jok...
dal si dobijala batine ko dete i dal misliš da je (ne)dobijanje batina zauvijek zapečatilo neke pogrešne stvari u tvom vaspitanju, što se kasnije odrazilo i u životu...?
- - - - - - - - - -
ako motke misle može lock
Čuo sam za čoveka. Ne radi se toliko o tome da li je blaga fizička kazna maltretiranje, nego kakve sporedne (neželjene) efekte postiže. O tome je već puno pisano i ne bih da tupim, koga zanima lako će naći.
Mene su fizički kažnjavali izrazito retko, a i tada simbolično. Jedino što sam od tih batina naučio jeste da ljudi umeju da budu šupci kada popizde. A to nije stvar koju dete baš mora da nauči u sopstvenoj kući.
A šta ti misliš da će dete povezati u glavi kad primeniš fizičku silu? Stvarno veruješ da si u trenucima kada ga udaraš oličenje mirnoće i staloženosti i da dete ne zna da jesi popizdela?KO bre popizdi? Ja govorim o tome, da dete ne ume da proceni sta je vazno, sta je dobro, pricam o malom detetu od 3 godine, mozda u cetiri, vec rezonuje pa mozes sve razgovorom da postignes. Ustvari pogresno sam se izrazila, detetu su bitne njegove stvari, i njemu prosto nije jasno zasto mora da se ide u banku. ili zasto mora da se ide na posao. ili zasto mora da s enosi sal napolju kad je hladno. deca nemaju pojam o tome. Oni zive u decjem svetu. I nekad se ta dva sveta sukobe. Prosto. ko popizdi na dete pa se iskaljuje...nije cist, ali ako nesto mora da se uradi ili ne sme da se radi, a dete to tvrdoglavo odbija, onda mora da se primeni neki vid dresure. Na zalost tako je. Fala bogu kod mene su te situacije veoma retke. desi se jednom u 6 meseci, na primer. Verujem da ljudi koji imaju vise privilegija, pomoci i vremena od mene, mogu da minimiziraju te stvari....
A šta ti misliš da će dete povezati u glavi kad primeniš fizičku silu? Stvarno veruješ da si u trenucima kada ga udaraš oličenje mirnoće i staloženosti i da dete ne zna da jesi popizdela?
Nije smak sveta ako se desi da ruka poleti, jer niko nije robot, može da se desi. Ali ne može mi niko pričati kako je to ok ili čak poželjno.