baba devojke...

Ja ne verujem da one misle da su manje vredne..nego deo drustva misli tako, ostalo iz kamenog doba..moju babu su zvali baba-devojka pre nego sto se udala (tek :lol: ) sa 21 godinu..
Tad su se udavale sa 15, 16..da bi stigle da izradjaju desetoro dece i to.. :aha:

pa upravo to. Zato i pitam zasto (one) misle da su manje vredne i zavide udatim zenama?
sam si sebi odgovorio
da, ali tu ima i drustvenog uticaja, pogotovu na balkanu. Cesce su zene predmet zaljenja okoline nego mi muskarci. Za muskarce 35+ kazu da je neozbiljan, svalercina i nece da se zeni. Nebitno sta, ali ih ne dozivljavaju JADNIM kao zene.
ne dozivljavaju one sebe, vec ih drugi dozivljavaju tako

eeeej to se tako kaze,takav je izraz...kao na primer starmala.malo dete nije staro pa kazu ljudi za to dete da je starmala ako je zrelo za svoje godine..sta shvatas sve bukvalno...
tacnije - govorili su
a danas oni koji govore isto tako, nisu "ljudi" vec samo pojedinci koji mentalitetom nisu napredovali dalje od sklopa svog pradjeda
ne spadam u tu grupu i samim tim ne koristim jezik na taj nacin

i tako.... sve se svodi na srecne ljude u braku koji gledaju okolo..... i zanima ih kako li je u zivotu drugim ljudima....... sto im je u glavama ..... stavise, ubjedjeni su da znaju sto se dogadja u glavama drugih ljudi...... ubjedjeni su da znaju bolje sto se dogadja u glavama nego sami ti vlasnici istih...... ubjedjeni su da su svi drugi ljudi nesrecni i zavidni i da bi dali zivot samo da se mogu zamjeniti sa njima

... a drugoj strani drugi srecni ljudi u braku zive svoj zivot i ne projektuju se.... jer su srecni valjda

obezbozeno sve to i musko i zensko
pogubilo se
nema tu nista
a mozda je to i dobro sa druge strane zbog teskih vremena
pise u velikoj knjizi blago nerotkinjama i baba devojkama
ali ti to ne citas
ti si pametan
ti svoju slavu trazis

Znam zenu od 36-37 godina. Lepu, zgodnu, samostalnu. Izgleda kao da nema vise od 25, mladolika je i atraktivna, dobra je osoba, svi je vole...

Medjutim, kad su je prosili, prosili su je oni koje nije volela, a kad se zlajubljivala, veze su pucale jer su je vecito jurili mladji od nje misleci da je ona mladja od njih, a to im nije smetalo ni kad to ustanove, vec ih je smarala okolina i familija, cak i kad se radilo o tri godine razlike...

I tako se stvorio taj zacarani krug...

Eo keve mi idem malopre i mislim na ove primere..kolko im padnu kriterijumi i traze posto-poto nesto podobno radi potomstva..i zao mi sto svakog procenjuju tako sludjene i na kraju upakuju u ljubav nekog smotanka dajstadas samo da ne ostanu usedelice:neutral:

Ma ne pitam ja za razloge nego zasto se osecaju manje vredne. Ne one pod brojem 5. nego one koje nisu imale srece
Ma ko ti kaže da se osećaju manje vredne? Manje vredne da ne umeju da peru tuđe smrdljive gaće i čarape? Te današnje usedelice uglavnom se ne udaju jer ih niko neće, nego one neće nikog da trpe... jer one neće doduše ima i onih koje žele, očajnički da se udaju ali imaju neki feler...Jednu znam koja oće da se uda, ali da taj njen bude neko mudo u gradu, a to što je za nju mudo za mene je obična baraba...kad je muva neki pristojan dečko, bože sačuvaj nije joj zanimljiv...a narav što ima, ni taj normalan je ne bi trpeo posle par dana...ta je već felerična..ali nema ih danas mnogo.

Eo keve mi idem malopre i mislim na ove primere..kolko im padnu kriterijumi i traze posto-poto nesto podobno radi potomstva..i zao mi sto svakog procenjuju tako sludjene i na kraju upakuju u ljubav nekog smotanka dajstadas samo da ne ostanu usedelice:neutral:

Kriterijumi rastu s godinama kod normalnih ljudi...I radi potomstva žene danas sve manje traže tog smotanka, nego izaberu neki dobar genetski potencijal da bude rasplodni bik..nikad ga više i ne vide, a ostvare se ko majke...i ganjaju karijeru...to ti je moderna usedelica..;)

zasto niko ne postavlja pitanje deda mladici :D...takav izraz ni ne postoji...ali postoji izraz ...baba devojka....a za neozenjene muskarce...izraz nezenja...pih.... zasto se nisu ozenili....zive zivot i udisu zivot punim plucima a?
zasto se deda mladici osecaju manje vrednim...kad im je bas super ..nema zene da ti se re nema dece da se deru
pa kao sto se ni oni ne osecaju manje vrednim...(a nisu s e ozenili ko zna iz kojih sve razloga ostanu ljudi bez bracnog partnera)..tako sumnjam da se i neudate zene osecaju manje vrednima....ako im je do dece..pa bar su one u prednosti....rode...i to je to
nema tu bas neke filozofije ...velike

ps

ko kaze d ami bas sve sanjamo od malena bele vencanice i te bakrace

Back