loptica doskocica
Domaćin
- Poruka
- 3.554
I evo ga pitanje za tebe. Da li ljubav postoji bez objekta ljubavi?Da.
Želiš li pojašnjenje?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I evo ga pitanje za tebe. Da li ljubav postoji bez objekta ljubavi?Da.
Želiš li pojašnjenje?![]()
Dobro - sama si tražila?Da. Kao da pitam chat gpt![]()

Razmišljam o ovome što si napisao. Ići sa psihološke strane, a ne otići u metafiziku ( ne leptiriće) teško. Ljubav je pre stanje bića. Duboko stanje koje se ne može steći lako. Potrebna je zrelost. I iskustvo. Ne idem ka istoku.Dobro - sama si tražila?
Zašto mislim da je ljubav sebična?
Trebalo bi prvo definisati ljubav, zar ne? Ali neka jasna definicija iste svima "beži" u neku metafiziku, leptiriće, itd zar ne?
Kada su Frojd i Jung napravili definiciju senke, ega i super ega - definisali su ih kao
Super ego - Ono što težimo da budemo, često ono što umišljamo da jesmo.
Ega - Onoga što je između Senke i Super Ega - bojno polje između oba, ono što zaista jesmo, mesto gde se prepliću sneka i super ego.
Senke - Onoga što je zamagljeno i nama samima, duboko podsvesno - kao strahovi i slično..
kada kažemo da volimo nekoga - to obično znači i da prepoznajemo neke "vrednosti" koje neko ima? Niko ne voli nekoga bez razloga, zar ne?Što znači da očekujemo neku vrednost koja će nam biti pružena ili uzvraćena? Možda, čak iako ne postoje razlozi da se neko voli, već neki kažu da to čine bez razloga,onda je razlog isticanje sopstvene vrline - to da su sposbani da bezrazložno vole - opet put koji hrani nečiji super ego? Sebično, kako god okreneš?
Sebičnost čoveka je u senci, zato je često zamagljena kao osnovni motiv koji nas sve pokreće?
Da li postoji ljubav bez objekta?
Nisam siguran...
Ponovo se provlači pitanje definicije ljubavi i toga šta je ona?
Možda i postoji, ako je definišeš kao Eros?
Ali kao to da je Eros konstruktivna i nadgrađujuća sila?
Kada se trudimo da ostavimo nešto konstruktivno i nadgrađujuće, ali nam nije bitno ko je to?
Možda ne postoji objekat naše ljubavi kao sam objekat, ali ipak postoji neko ili nešto što ćemo nadograditi?
Kao naučnici, filozofi ili pisci kojima - objekat nije definisan, ali on ipak postoji?
A ti si stekla zrelost i iskustvo da je objasniš?Razmišljam o ovome što si napisao. Ići sa psihološke strane, a ne otići u metafiziku ( ne leptiriće) teško. Ljubav je pre stanje bića. Duboko stanje koje se ne može steći lako. Potrebna je zrelost. I iskustvo. Ne idem ka istoku.
Nisam stekla. U momentima mi se čini da stičem. Lepi momenti.A ti si stekla zrelost i iskustvo da je objasniš?
Saslušaću i ja tvoje objašnjenje...![]()
Da ne bude da izbegavam odgovor, morala bih da se skoncentrišem pa odgovorim ti isto tako podrobno kao ti meni. A za to je potrebno vreme jer, RADIM!!!! Prozaične stvari na neprozaičnu i duboku temu.A ti si stekla zrelost i iskustvo da je objasniš?
Saslušaću i ja tvoje objašnjenje...![]()
Diplomatski odgovor...Da ne bude da izbegavam odgovor, morala bih da se skoncentrišem pa odgovorim ti isto tako podrobno kao ti meni. A za to je potrebno vreme jer, RADIM!!!! Prozaične stvari na neprozaičnu i duboku temu.

Kupis joj pasulj na poklon - da ti ga skuva?
Nikad ne veruj ženi koja laže....![]()
Zašto diplomatski? Koliko je trebalo tebi da odgovoriš uz bezbroj znakova pitanja?Diplomatski odgovor...![]()
Zato što nisi odgovorila, osim da su lepi momennti?Zašto diplomatski? Koliko je trebalo tebi da odgovoriš uz bezbroj znakova pitanja?
Увек је глупо трошити, али мора се. Не може другачије. И оне које су ту стално и ове које иду другом траже паре.
Све се плаћа, па и та што је "џабе".LIka su pitali: Da li je glupo trositi novac na djevojku koja vas nece i ne zeli nista sa vama.
I lik nastavi sa pricom kako ces placati i placati i kako ces ili placati prostitutku ili ces biti u vezi pa ces tu placati ili u braku....
Ја сам за то да се купи ауто за 500 евра.Bolje trositi na igrice, ili one simulatore za voznju kamiona, helikoptera, aviona, kombajna. Vise zabave, manje stresa.
Ni ti nisi skapirao sta je lik pitao...Све се плаћа, па и та што је "џабе".
Он није битан.Ni ti nisi skapirao sta je lik pitao...