AUTOMOBILI U RAZMERI

Da li se zna šta tačno izlazi kod nas, kada i kojim redosledom od DeAgostini modela?

Zastava 101, Lada 1500, Zastava 750, Trabant (ne znam tačnu oznaku napamet). Ovako ide redosled ali niko ne zna šta tačno izlazi nakon njih, da li će biti novih i da li će ponoviti celu seriju za celu teritoriju SRB pa tek onda novi... Čekamo novembar/decembar pa čemo videti šta i kako.

Novitet u kolekciji. Aston Martin DB5 Chrono.
Model koji me nije toliko razocarao grubom izradom, koju sam i ocekivao, vec katastrofalnim farbanjem. Metalik siva boja jos i vesto prikriva odredjene nedostatke na farbi, ali bih rekao da na mom konkretnom primerku, nedostaje zavrsni sloj bezbojnog laka. Neke 2/3 povrsine modela je hrapavo. Na pojedinim mestima vidnjivi su paint blisteri, narocito u predelu haube i vrata.
Sto se tice detalja, model nije nista posebno. Gume preplasticne, motor deluje nedovrseno, dog-leg otvaranja vrata, unutrasnjost pregruba......Naravno, cackalica dobro dodje, jer otvorena hauba nece da "stoji" sama.Smile Nista ne bih istaknuo kao poseban plus. Mozda jedino sveukupan izgled na polici sa jedno 1-2m.
Nisam imao prilike da uzivo vidim AA izvedbu, ali gledajuci slike rekao bih da je puno bolji od ovoga. Ne samo reizdanje, vec i prva serija.
Naravno, treba uzeti u obzir i cinjenicu da je model nastao pre nekih 20-tak godina i da je predstavljao pravo osvezenje naspram Bburaga, Maista ili Polistila (i jos nekih). Ono sto je porazavajuce je to da je Sun Star kupio Chrono, a time i njihove kalupe i nije gotovo nista napravio da poboljsa ovaj vremesan model, vec nam plasira 20 godina star kalup i debelo ga naplacuje (nazalost, SunStar nije jedini).
bfbfbrr-1.jpg

dfd-1.jpg

fgf-1.jpg

fbffb-1.jpg

gegege-1.jpg

fegege-1.jpg

de-1.jpg

ffff-1.jpg

fdgg-1.jpg

kalup1-1.jpg

Poslednja izmena:
Jedan od modela koje sam cekao bas u ovoj zelenoj boji. Lancia Stratos Stradale SunStar.
Sasvim solidan model koji je, svakako, ispod Kyoshovog modela, ali, s' obzirom na cenu, daje zaista mnogo.
Nivo detalja je OK. Ima ih, ali se ne isticu toliko, a opet, sve sto je potrebno, tu je. Cetiri otvaranja, a tu je i izvlacenje farova. Izvlace se pojedinacno i ne postoji polugica, kao kod nekih modela, ali ne smeta. Spartanska oprema pravog automobila verno je preneta na minijaturu. Iako imam i Rally varijantu, ovaj Stradale mi nekako vise "lezi". Cistina linija Gandinijevog dizajna zaista dolazi do izrazaja.
Najveci minus ide farbi na prednjoj haubi. Na pojedinim mestima vide se mehurici, i to ne mali. Blistera ima dosta. Stvarno su ga tu usrali nenormalno. U zamerke ide i malo veci zazor zadnje haube. Medjutim, kada vidim prednju haubu, taj zazor i previdim.
Kada se sve sabere i oduzme (pomnozi i podeli), model je, za cenu po kojoj se nalazi (25-30 Eur) i vise nego dobar.
Najbolje bi bilo da mozes pregledati konkretan primerak pre kupovine, ali, posto vecinu nabavki obavljamo "na slepo", ovakve greske su i za ocekivati.
ww-1.jpg

ftfy-1.jpg

rdrdr-1-1.jpg

dfdkoko-1.jpg

ftguhi-1-1.jpg

sedrfyh-1-1.jpg

tgyhijo-1.jpg

huhijij-1-1.jpg

ffffff-1.jpg

Poslednja izmena:
Hvala na dobrodošlici :) Sve je krenulo sa Reno 4 modelima zbog kluba čiji sam član, pa počeo skupljati tj naručivati sa neta razne 4-ke jer kod nas naravno nema ništa po tom pitanju. E onda nakupio malo Michelinove serije, malo Alfa sportskih modela i još svašta nešto al rekoh mora i po koji amerikanac pasti. :cool:
Uglavnom, ljubitelj sam 1:43 modela mada se našao i po koji 1:24 u kolekciji, neki dobijeni na poklon neki uzeti namerno hehe Samo se nadam se da će zaživeti ova serija sa Kultnim automobilima.

Ja sam za sada odustao od 1:18 ma koji model bio u pitanju, previše mesta bi mi zauzimalo. Juče sam dobio informaciju od čoveka koji se bavi minimum 15 godina sakupljanjem autića da bi trebalo 14. novembra da zvanično krenu Kultni automobili i da će izlaziti svake druge srede.

Dobro dosao i od mene. :-) Evo,meni ce jos malo pa godina dana od kako sam krenuo sa intenzivnim skupljanjem,i ne samo to,vec i interesovanjem,ucenjem od kolega sa foruma. I ja imam dve R-4ke, cale ih se namenjao,ihaa... Inace za neki dan mi stizu 4 noviteta iz Bec. Medju njima i prva 24ka. Za sad cu vas drzim malo u neizvesnosti. ;-)

Pozdrav, drugari, ja sam novi član, Vanja, početnik u skupljanju, odnosno obnavljanju kolekcije koja je devedesetih nestala u ratu. Dok provalim kako ovo funkcioniše okačiću i neke slike, mada me sramota kad vidim šta sve imate...al' stižem vas, polako... Još jednom, pozdrav svima

Back