AUTOMOBILI U RAZMERI

možda smo malo u offtopicu ali imam 13 godina i moram skupljat pare za autice,i to kupim ih svaki mjesec po jedan,volio bi da sam odrastao i da radim pa da imam pare svaki dan da kupim nešto novo..

Ajde da se menjamo, ja ti dam sve moje modelei moje godine a ti meni svoje godine. Polako,ja sam sa 13 godina tek počinjao i imao sam jedan iveco corgi kamion (koga čuvam i danas) i par medžboksa i majorette-a. Ne možeš sakupiti kolekciju za dan. Najbitnije je da umeš da ih sačuvaš, polako štedi parice i model po model i stićićeš sve nas jednog dana.

Tri kamiona majorette (made in Francuska) stara oko 24-25 godina.
Crveni je ofarban prošle godine

Podize li se hauba ovim makovima i znas li ko je proizvodjac? To su bile igracke kad sam ja bio klinja i uvek sam zeleo da imam jednog ali nikad nisam dobio nijednog :( Secam se da sam isao sa mamom za vreme one najvece krize da mi kupi jednog ali bilo preskupo i onda mi je kupila neku drugu igracku. . .
Ako mozes recim mi ko je prozvodjac pa da pronadjem neke od njih jer bih ih sve rado uvrsio u kolekciju :)

možda smo malo u offtopicu ali imam 13 godina i moram skupljat pare za autice,i to kupim ih svaki mjesec po jedan,volio bi da sam odrastao i da radim pa da imam pare svaki dan da kupim nešto novo..

Ja 27 godina, pa mi standard nije puno veci :lol: Mozda se ponekad pretrgnem pa bude noviteta u proseku svaki nedelju dana, ali onda posle moram da se suzdrzim. Samo lagano i nakupices modela. Cuvaj ih, pazi sta kupujes i nemas da se brines :) Ja kad sam bio tvoji godina poceo sam da sakupljam kasete i tokom godina nakupila se sasvim fina kolekcija :) Samo lagano i strpljivo i vremenom ce doci i kolekcija :)

@mh_design

Samo polako nakupices ih stedi lovu i budi strpljiv

Evo slika moje kolekcije

S6303229.jpg

S6303228.jpg

S6303230.jpg

S6302801.jpg

Podize li se hauba ovim makovima i znas li ko je proizvodjac? To su bile igracke kad sam ja bio klinja i uvek sam zeleo da imam jednog ali nikad nisam dobio nijednog :( Secam se da sam isao sa mamom za vreme one najvece krize da mi kupi jednog ali bilo preskupo i onda mi je kupila neku drugu igracku. . .
Ako mozes recim mi ko je prozvodjac pa da pronadjem neke od njih jer bih ih sve rado uvrsio u kolekciju :)

Otvara se hauba, nisu makovi ngo kenvorti. Proizvođač je majorette original su Francuski. Crveni je ford. Mislim da mogu da se nađu još uvek ali su ovi francuski mnogo bolje urađeni nego ovi sada koji se rade u Kini ili Tajvanu nisam siguran. Pogotovu točkovi, na ovim sada su ružni. Sećam se koštali su mnogo u robnoj kući Beograd.

Zbog ove poslednje slike sam i poceo da uzimam 1:43 izkljucivo u plasticnim kutijama. Tako poslagani jedan na drugog bas fino izgledaju :) Sto se tice moje kolekcije, scekacu kraj nedelje da je okacim jer do onda bi trebalo da mi stignu i preostala dva noviteta pa da bude potpuna. Mada nije bas nesto velika, mislim da cu uskoro preci famoznu cifru od 70 komada, ali opet. Lagano raste i ako uspem ovi dana da nabavim jos jednog Max Bogl-a onda sam u 1:87 nabavio sve sto sam bas jako zeleo od Herpe :)

Otvara se hauba, nisu makovi ngo kenvorti. Proizvođač je majorette original su Francuski. Crveni je ford. Mislim da mogu da se nađu još uvek ali su ovi francuski mnogo bolje urađeni nego ovi sada koji se rade u Kini ili Tajvanu nisam siguran. Pogotovu točkovi, na ovim sada su ružni. Sećam se koštali su mnogo u robnoj kući Beograd.

Mene bas oni zanimaju, jer kao sto sam rekao, kad sam bio klinja oni su mi bila zelja ali ja tada nisam znao ni ko ih pravi ni nista o njima. Za nas su svi oni bili makovi i tu je bio kraj price :) I kad sam krenuo da se bavim ovim hobijem, hteo sam da ih kupim ali nisam mogao nigde da ih nadjem, a kako nisam znao ko je proizvodjac onda bas i nisma imao puno sanse za njihovo nalazenje. Hvala za informaciju, pogledacu danas ta i kako ima od njih i da ih uskoro poubacujem u kolekciju, da ispunim decacke zelje :)
Ako ti nije problem, moze li jos koja slikica? Sa podignutom haubom i sl.

Mene bas oni zanimaju, jer kao sto sam rekao, kad sam bio klinja oni su mi bila zelja ali ja tada nisam znao ni ko ih pravi ni nista o njima. Za nas su svi oni bili makovi i tu je bio kraj price :) I kad sam krenuo da se bavim ovim hobijem, hteo sam da ih kupim ali nisam mogao nigde da ih nadjem, a kako nisam znao ko je proizvodjac onda bas i nisma imao puno sanse za njihovo nalazenje. Hvala za informaciju, pogledacu danas ta i kako ima od njih i da ih uskoro poubacujem u kolekciju, da ispunim decacke zelje :)
Ako ti nije problem, moze li jos koja slikica? Sa podignutom haubom i sl.
Evo slika, na crnom kenvortu fali parče branika i na cisterni je bila slomljena šasija pa sam je zalepio. U celini su dobro sačuvani. Kad dođeš u Srbiju javi se dajem ti sva tri za jednog herpinog man-a tg, samo ne kipera. Hladnjaču ili ciradu. Ta herpa mi je nedostižna em skupa em je kod nas nema a preko interneta skupa dostava.

Imam ja jednog belog u NS sto sam nasao na ulici pre skoro 20 godina. Farba mu je bila skroz oguljena, pa sam ga ka sa belilom farbao :lol: Kamion ne lici ninasta, ali meni je bio jako drag jer jebio jedan od tih skupljih i boljih. Inace ovaj crni se posebno cenio medju decom. Svi koji su ga imali bili su posebne face jer je tek izasao i podizala mu se hauba, a to niko pre nije imao. Sto se tice razmene nista se ne brini :) Odavno sam zapazio da ti je zelja da imas MAN-a od Herpe a kako ih ja pratim redovno na e-bay pa ako nalitim na sta jeftino uletece ti neki i to ce najverovatnije i da bude to sto trazis jer su kiperi kad se pojave poprilicno na ceni ;) A do tad budi strpljiv ;)

Back