AUTOMOBILI U RAZMERI

BMW 501 1:18 Auto Art...jos jedan odlicno odradjen model od AA,dosta detaljan a i pipav tako da sam se plasio da mu nesto ne polomim.Odma u startu da kazem mane,kao i kod svakog AA koji imam u kolekciji,kad se otovre gepek vrata ne mogu da stoje nego padaju.To je nesto sto mi bas bas smeta.Druga mana je,pa i nije bas mana,stvar je ukusa...boja...ova crna boja ga dosta zatvara i detalji ne dolaze bas do izrazaja,pa model izgleda nekako previse "mrtvo".Ali sve je stvar ukusa sto se boje tice.Kriticna tacka je retrovizor,koji nepaznjom moze ocas posla umesto na modelu,da zavrsi u rukama ili ne daj Boze negde dalje iz vidokruga.Sto se tice pozitivnih stvari ima ih dosta,detalji su fenomenalni,motor je detaljno odradjen,kad se otvori hauba ima mehanizam koji se gurne u pravcu kokpita pa se tako zaglavi i stoji,a kad se spusta onda kontra,nazad se vraca i spusta.Enterijer je odlicno uradjen,ruckice za drzanje putnika na zadnjoj klupi,nebo,na sredini neba sijalica i detalj koji me je bas iznenadio...suncobrani na vetrobranu koji se spustaju i podizu,polugice za pomeranje prednjih sedista,kvake i rucke za otvaranje prozora itd itd...Evo i slika...da ne davim vise... ;)

Model od kojeg nisam ocekivao mnogo, a nisam mnogo ni dobio.
Klasican, "obicni", Hot Wheelsov rad. Izrada je negde na nivou Maista. Pored nedostatka detalja, najveca zamerka ide felnama, koje su zaista razocarenje.
Uz malo truda i boje, mislim da ce model moci da se podigne za, barem, stepenicu vise. U svakom slucaju, model ide na doradu.
Sveukupan utisak, medjutim, uopste nije los. Model na polici deluje sasvim pristojno i lepo se slaze sa starijim bratom, 125S.
gggggga.jpg

dfdfdfdv.jpg

dddffdf.jpg

jjjpw.jpg

ggguw.jpg

huhnz.jpg

30902456.jpg

Jedan od modela koje sam imao na listi zelja, od kada sam poceo da skupljam samo osamnaestice, bio je i ovaj Mark 2. Doduse, pre izlaska na trziste ovog Model Iconsovog, u ponudi su bili Maisto i Bburago (maltene, ista stvar), i uvek sam mislio da mi je jedan od njih dovoljan za kolekciju. Nekako sam uvek odlagao nabavku, sto se na kraju ispostavilo i ispravnim, jer sam dosao u posed ovog lepotana. Lepsi, verniji originalu, detaljniji i neznatno skuplji. Model koji me je prosto odusevio, ali na drugu loptu. Naime, ushicenje u momentu kada sam otpakivao model, polako je splasnulo kada sam video da su se zadnje gume malo razisle sa felni i uocio par sitnih chipova na farbi. Otvaram vrata, kad na zadnjem sedistu tragovi lepka. Situacija na suvozackom sedistu, nista bolja. Skripi dok se voza kao nenormalan. Medjutim, kada sam to sve sredio, i uzeo model u ruke, nisam ispustao sigurno pola sata. Da je mogao biti malo bolji, jeste, ali to sada nije ni bitno. Ne secam se kada sam se nekom modelu tako divio. Ova Old English bela mu zaista odlicno stoji. Otvaranja cvrsta i bez velikih zazora. Otvaranje haube pomocu sarki me je takodje odusevilo. Felne, ma skoro sve. Kazem skoro, jer unutrasnjost, iako nije toliko losa, ipak malo kaska za ostatkom modela.
jjjht.jpg

eee322.jpg

dededed.jpg

gggg4.jpg

rr3u.jpg

erwq.jpg

ffe3.jpg

fffyc.jpg

eee32.jpg

Poslednja izmena:
A evo i F30 od Paragona,razmera je isto 1:18...model solidno uradjen,doduse malo cudan mogu slobodno da kazem...kad se gleda sa strane,auto izgleda nekako duzi nego sto bi trebao da bude,kao da je L varijanta u pitanju (model u toj varijanti ne postoji).Sa druge strane,moguce da ga takvim cine tockovi,koji mi deluju manji nego sto bi trebali da budu za tu velicinu modela...nesto od ta dva je sigurno.Spolja model lepo izgleda,ali mi oci bodu maglenke koje su uradjene od plastike koja ima boju hroma,umesto da budu plasticne providne kao i svetla iznad njih.Zadnja vrata,po mom misljenju,bi trebalo da su napravljena da se vise otvaraju,a ne ovako malo kao sto se vidi sa jedne od slika.Zazori uglavnom ok,a spolja jos jedna stvar kvari utisak,a to je detalj na prednjoj soferci koji se proteze bukvalno do polovine iste.Motor...s obzirom da su svi danasnji modeli u 1:1 koji se pojavljaju u prodaji sa raznim poklopcima motora koji skrivaju pravi izgled,tako je i kod ovog u 1:18,pa i ne moze da se ocekuje nesto posebno sto se tice detalja.Enterijer...hm...kao da je bila zurba da se sto pre odradi...lepo tapacirana unutrasnjost,ali instrument tabla totalno skromna,narocito cajgeri,koji su uradjeni bedno kao na nekom Bburagovom modelu...sedista imaju memoriju sa strane sto je zanimljiv detalj ali su previse plasticna.Jednostavno se primecuje,sto kod jacih firmi ne bi bio slucaj (Aa,Kyosho itd.)...jos jedan zanimljiv detaljcic po meni je i lajsna na pragu kada se vrata otvore...na kraju...ako razmisljate da uzmete ovaj model,50-ak eur bi bila njegova realna cena...meni se model svidja,ali kao i uvek,postoje sitnice koje kvare zadovoljstvo.
Malo sam vas udavio sa pricom kao Mirko Alvirovic u SAT-u (nadam se da se ne ljuti ako ovo cita :D),ali hteo sam da docaram detaljno kako stoje stvari. :)
Evo i slika...

@ b12cky

Kad buder radio doradu Ferarija ja bi ti predlozio da doradis i papucice Predebele su pa ih malo istanji ili sta vec i onda ce izgledati super.

@ Goshmar

Dakle stvar je kao i kod M5, dosta ideja i zelje za dobrim i detaljnim modelom, a onda na kraju sve zakrmaceno. . . Po slikama slozio bih se za cenu, 50 i to je to.
Ne znam kakvi su ti planovi za dalje, ali ja sam sinoc malo googlao i nasao sam na e-bay-u M3 E92 u plavoj boji za oko 100-110 evra + 5 postarine, a taj E92 je posteno odradjen. Mozda je mana boja unutrasnjosti ali svakako ima detalja. . . Za ove nove imam nekako osecaj da je tu u pitanju dosta para a malo muzike pa se po meni isplati malo pricekati da im padne cena. Kod mene su im cene oko 80$ + postarina i jedan od prvih F30 na aukciji otisao je za 63$ tako da kontam da ce im cena za mesec-dva biti oko 50-tak dolara, a verovatno ce tako biti i kod vas u Evropi. . .

Imaju sad da se nadju i F13-12 najnovija M6-ica i obicna 6-ica kupe a i 6 gran coupe...od 70eur pa navise...gledao sam taj 6 gran coupe,neka bronzana boja,a enterijer previse saren:belo,braon,crno...cenim da je ista prica kao i sa M5 i F30...cekati i plafon 50eur...
http://www.ebay.de/itm/BMW-6er-GT-G...243&pid=100011&prg=1005&rk=2&sd=281010215055&

A sto se tice 6-ice koju si porucio...mogla je jedno vreme da se nadje kod "nas" za 40-ak eur ako se ne varam,ali boje su...no koment.

Poslednja izmena:
Da. . . Cekati da padnu cene jer ovo stvarno ne vredi para koje traze za njih. . . A dok se cekica mozda izbace jos neke boje pa onda da moze i tu da se bira jer ove sada mene ne privlace nesto posebno. Jedini za koji bih odmah mogao da se odlucim je F20 u beloj boji, dok za ostale ne znam ni sam. . . Tako da cu da cekicam jedno pola godine pa cemo videti kako ce biti, a za to vreme cu da uzima one starije modele sto mi fale, a i da se spremim za reizdanja. . .

Nije sto sam fan BMW-a,imam i Ferarijevih modela u kolekciji,ali cim sam prvi put video FF model odma mi se pred ocima pojavio BMW Z3 coupe...ne znam da li se i vama tako cini,ali kao da je Ferrari "pozajmio" oblik od BMW-a..

1886_0.jpg

12928_0.jpg

Back