AUTOMOBILI SA "DUŠOM"

A ljudi, hocemo li malo TRKACKE automobile sa dusom?
Sta da se prica-verovatno najbolji trkacki auto ikada:
86.jpg

1970%20Porsche%20917K%201d_JPG.jpg

Neprevazidjeni Sleser :lol:
JeanLouisSchlesser_01_ape.jpg

Neki od prvih spojlera u Formuli 1- Meklaren M7...
old-new1.jpg

new-old8.jpg

HEMI 426:
@ KLL mogao bi da se ubacis sa nama u pogadjanje na "espanol pita" definitivno, imas potencijala... :D
Pa... potrudicu se :D Nisam ipak tako veliki poznavalac, mnogo automobila znam samo po izgledu i eventualno proizvodjacu, marke i pop nazive cesto nisam ni imao prilike da cujem. Znaci mogu samo da kazem, aaa to je onaj! :lol:

MG recimo poznajem, jer imam jednog "ludog" techu koji je u svoje vreme bio pravi entuzijasta. Imao je MG Midget MK3, '72 god cini mi se. Beli. Mozda ste imali prilike da ga vidite izlozenog ovde u BG-u u Makedonskoj sa leve strane prekoputa "Staklenca", pre Telekomove filijale. Stajao je nekoliko godina! Pre njega je imao i MINI-ja. Valjda zato ipak znam sta su nekad bili automobili :wink:

Bio bi mi od pomoci neki link, ne velike galerije, nego spiskovi raznih modela sa slikama. Cisto da mogu da povezem "a to je onaj" sa konkretnim nazivom i oznakom! Sve sam naletao na neke polovicne galerije, gde ni priblizno nema dovoljno popisanih automobila.

Btw. tnx za txt o MINI-ju, odlican je!

Pošto je tema još otključana a ja se tek registrovao,da se priključim.Automobili s dušom,po meni,Kadett C,Fiat 125 specijal, i naravno naš Fića.I na kraju jedno pitanjce,verujem da će HEMI znati odgovor mada ću biti zahvalan i drugim forumdžijama na odgovorima.Elem,koji automobil vozi Stalone u filmu Cobra? Unapred zahvalan i izvinut ako je pitanje već bilo na forumu.Ćao.

Za mene je BMW M3 iz 86. ako se ne varam, tad je izasao M3 model za 323 kockicu, ko bolje zna neka me ispravi.

Ne znam, ali ja ovaj auto sanjam vec dugo, samo tesko je naci kod nas dobrog, sve i da imam para.

showimg.jpg

Opaaaaa! Uspelo je.

Zar nije najlepsi? :wink:

Ako uspem sliku da ubacim, to je sa mobile.de prodavao se za 5.000 e a bio je jedan od najjeftinijih, zbog godista... I dugo je stajao pre nego sto je verovatno prodat, jer ga vise nema :(

Sad bih ga uzeo pre nego bilo koji auto u toj klasi, bez trunke razmisljanja.

Aleksej_BASO:
Za mene je BMW M3 iz 86. ako se ne varam, tad je izasao M3 model za 323 kockicu, ko bolje zna neka me ispravi.

Ne znam, ali ja ovaj auto sanjam vec dugo, samo tesko je naci kod nas dobrog, sve i da imam para.

http://www.imagehosting.us/imagehosting/showimg.jpg/?id=576214[img]
... nece... :(

Ako uspem sliku da ubacim, to je sa mobile.de prodavao se za 5.000 e a bio je jedan od najjeftinijih, zbog godista... I dugo je stajao pre nego sto je verovatno prodat, jer ga vise nema :(

Sad bih ga uzeo pre nego bilo koji auto u toj klasi, bez trunke razmisljanja.[/quote]

[img]http://www.imagehosting.us/imagehosting/showimg.jpg/?id=576214

Ovaj? Treba ''[/img]'' na kraju umesto ''

imao,vozio, mlatio, prevrtao,lupao i na kraju sahranio....ne volim ih ali sam svoju voleo...respect ali ipak buba nije promenila svet,samo je postavila na tockove njegove pasivnije krajeve ( juzna & centralna amerika ) ...ucinio je to jedan drugi automobil, Ford T :wink: daleko veci uticaj na covecanstvo, 15 000 000 primeraka u vreme one idustrije, sklapao se svu po svetu, daleko vise primena od bube a i geneza modela mu je bila savremenija...oficijelno izabran kao auto veka 2000. godine.

fordTmid.jpg

HEMI 426:
imao,vozio, mlatio, prevrtao,lupao i na kraju sahranio....ne volim ih ali sam svoju voleo...respect ali ipak buba nije promenila svet,samo je postavila na tockove njegove pasivnije krajeve ( juzna & centralna amerika ) ...ucinio je to jedan drugi automobil, Ford T :wink: daleko veci uticaj na covecanstvo, 15 000 000 primeraka u vreme one idustrije, sklapao se svu po svetu, daleko vise primena od bube a i geneza modela mu je bila savremenija...oficijelno izabran kao auto veka 2000. godine.
Samo zato što je bio prvi i prektično bez konkurencije. A i ne može se reći da je auto.

ocekivao sam da ces to da kazes :D pazi, nije bas bilo tako, Ford kad ga je pravio uopste nije bio jak, naprotiv. Za rayliku od bube, Model T je predstavljao razvoj ideje koja se pojavljivala na nekoliko modela, pa je tao nastao na nacin na koji nastaju moderni automobili-konstantnim razvojem. Buba je nastala kao produkt ideje ( sumnjivog porekla, bez ikakvih aluzija ). Model T je bio auto u punom smislu te reci i tokom produkcije je stalno usavrsavan, dok buba skoro i nije. Ako pogledas oba automobila sa svih strana, skontaces da je Model T daleko vazniji za automobilizam, dok je buba samo prodavanija i nesto simpaticnija ali ne i zasluznija i priznatija u istoriji. :wink:

Back