Foggo
Domaćin
- Poruka
- 3.489
Jeste a sve one price i tekstovi na internetu o problemima sa automatskim menjacima su samo bajke i basne jel da?
Automatik se kupuje nov i dok traje garancija bice dobar ali kad izadje iz garancije e onda se pomolis Bogu da te ne strefi neki kvar jer su popravke bas skupe i neretko znaju da kostaju i po par hiljada eura.
Primer gde je jedan poznanik kupio Ford S-Max 2013 pre nekih 4-5 godina i na 130k km rikne menjac.Godinu dana je stajao kod vise majstora i na kraju je kupio motorni kompjuter,manuelni menjac.poluosovine i prepravio ga u manuelca i prodao jer vise nije mogao da gleda kako mu stoji auto.
Primer dva je jedan Golf GTI koji evo liku stoji 4 godine posle 10000€ ulozenih jer menjac ne radi kako treba. Zvao me pre Nove Godine da mi se pohvali i ja sam mu rekao zasto nije kupio kompletan drugi menjac ako ovaj zeza. Valjda ce to sad uraditi pa da se pomoli Bogu.
A sta je kvarljivo na manuelnom menjacu?
Ode lezaj ili sinhron i to je to a popravis ga kad hoces dok krsten majstor za automatski menjac ne postoji.
Prema tome ovo je samo jos jedna od tvojih odvala a da je tako kucajte "automatski menjac problem" u googleu pa ce bam izbaciti stranice i stranice sa problemima.
Ja otkad radim sa kolima ne znam da li sam imao tri auta sa automatskim menjacem jer jednostavno nisam hteo da riizikujem neki kvar jer opravke su preskupe a i pitanje je da li bi ovi nasi majstori znali da ga oprave.Zato ih izbegavam.
Sam cin voznje automobila sa automatskim menjacem meni licno je dosadan a sve ovo sominjanje koci,sam radi ovo ono je dokaz da covek vise i ne zna da vozi jer da zna koristio bi anuleni menjac menjac.
Eto ujaku koji je otisao u Ameriku i kupio novu Hondu,koja se nemam pojma kako zove, je crkao menjac u garanciji tako da ta prica manje se kvari od manuelnog je najobicnija glupost.
Isko tvoj post ima smisla, tj svakako je tačno da je održavanje, kvarovi i cena u korist manuelnih menjača, mora se reci da gledaš stvari potpuno jednostrano.
Ja bi se lično vidio logikom da posedujem stvari, pa i auto samo ako mogu da ih podnesem finansijski,
Kakvo crno menjanje menjača, prerađivanje u manual ili šta već?
Ako se menjač pokvari, popraviš, platiš i teras dalje. Isto ko i bilo koji drugi deo na automobilu. I mnogo ozbiljniji automobili od te honde riknjavaju u garanciji, i to softveri, senzori, i razna cuda.
Mojoj zemu pukne zadnja guma, raspadne se, udari u rezervoar i još sto šta… Račun $9,000. Jel to znaci da pređemo na bicikl sada, da bi smanjili troskove?
Zamena komplet kocnica na mom autu $2600, jel to znaci da batalim auto i kupim Ford 20god star, da smanjim troskove?
Ne može da me vodi činjenica pri kupovini da će se nešto u budućnosti pokvariti…Auto je ponocno sredstvo za život i posao, a ne investicija.
Zaključak:
Da kupim manuel zato sto manje kosta odrzavanje i popravka je neprihvatljiva logika