Auto - radionica, potraznja delova

Širi se legura kad se zagreva madaa ja mislim da ti je mozda i kriv malo disk. Sve je moguce. Mozda ti onaj zastitni lim dodiruje. U svakom slucaju treba da legne.

Mozda je potrosen disk pa ima onu ivicu stariju po obodu pa ona češe novi pakn.

Да лим додирује чуло би се стално, нешто је до кочница, вероватно ово што каже колега, некад се после кочења не врати плочица довољно, и онда је рис на диску струже.

A jesi li menjao prašinarku prilikom zamene pločica? To se uvek radi po ps-u. Na taj način se apsolutno sprečava prodiranje prašine i vlage tj soli i stradanje kocionih kljesta.

Ma јесам, вадио сам и клипове и гланцао их крпом, мењао сам и оне гумице унутра што спречавају да уље изађе.

Kada je auto hladan (punto), i kad ga upalim, za par sekundi padnu obrtaju na nulu i ugasi se. Tako se desi nekoliko puta i posle normalno radi. Majstor mi je zakazan tek za nedelju dana, pa me interesuje, može li se nešto uraditi da to prebrodim.
Paljenje je na benzinu, a pumpa za benzin je menjana pre nekolio meseci pa verovatno nije toj, jer je i tada povremeno pokazivao takve simptoe, samo u blažem obliku. Kod majstora za gas bila prošle nedelje, tu je sve u redu, a kod autoelektričara danas...on kaže da to nema veze sa strujom.

E imam problem, smotam juče volan i ukapiram da mi je kumho guma utanjila i potpuno trula. Krenem da jurim dve nove zimske gume na sve strane i ukapiram da niko živi nema zimske gume. Svi prodaju letnje gume a kad nazoves telefonom pričaju o nekoj sumanutoj priči da šalju zimske gume poštom.

Pa kao zovu uvoznika pa on eto nema. Danas je 9.10. Niko nema zimske gume u ponudi. Ili imaju pazi sad nove gume stariji dot iz 2009 godine :hahaha:
Odem u Rodu i usput u uradi sam - budale imaju samo letnje gume :lol:

Da se razumemo, posao mi zavrsava i ona tigar vintera! Nema! Najobičnija 14 felna!

Ima u Novom Sadu lik koji ima hangar pun novih zimskih guma i to je na povrsini od jedno 500 kvadrata u visinu od jedno 3m.
Kad sam uveo neke beogradjane nisu verovali koliko guma ima a cene odlicne.
Forsiraju kineske gume ali imaju i odlicne kineske gume Torque koje su se odlicno pokazale na AutoBild testu prosle godine.
Cena jedne gume za dimenziju 205/55x16 je 37€ pa za taj Torgue je neki euro jaca a za Semperit je 48€ ako se ne varam.
Dotovi su svi 2017 i kad ima stariji dot covek lepo kaze da su starije ali i da je cena onda povoljnija.
Ko hoce neka kuca u google-u gume Torque Novi Sad oglasi i izbacice mu oglase od tog lika koji nema sta nema od dimenzija.

Prošle nedelje sam išao u novi sad sa drugarom, najavili se kod nekih prevaranata, sve dogovorio da uzmem sve nove 4 gume sa montažom i likovi mi pred nosom zatvorili servis i zbrisali. Na telefon se nisu javljali a posle tražili dodatnih 1500 dinara samo da dođu u servis. U pitanju je AG servis sa veternika. Sa novosadskim prevarantima necemo da imamo posla.

Ako je radno vreme do tad tad onda nema sta da se ljutis.
Nit te je prevario niti ti je uvalio lose gume a ti ga nazivas prevarantom.
Sam si kriv sto nisi dosao u toku radnog vremena.
Pa tebi su svi zivi oko tebe prevaranti.:)
A da nije mozda do tebe?:per:
Kako se ophodis ovde na forumu verovatno tako radis i u realnom zivotu pa ti se tako i vraca.

- - - - - - - - - -

@botr
Ima on i brendirane gume al su naravno skuplje.

Sve ti je danas kinesko da su barem i vulkanizeri kinezi a ne da ti montiraju tako da nova guma stalno ispušta :lol:

- - - - - - - - - -

@dule pa rekao mi je da dođem ali se predomislio ili zaboravio. Znao je tačno odakle dolazim. Ajde bilo mi usput pa se nisam naljutio nema veze. Kupio sam tigruše nove za prvu pomoć.

E moj ti, semperit je najgora guma koja se vozila 90tih kad sam bio klinac. U vožnji eksplodira i dok se zaustaviš samo froncle na felni. Tigar i trajal bili premium marke za semperit :lol:

- - - - - - - - - -

Neeego kakva je ovo glupost i nebuloza zna li neko? Sava made in germany? :hahaha:

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_22309085_2049053961992216_91969.jpg

Back