Auto - radionica, potraznja delova

Svakom autu fali šesta brzina čak i onim slabijim motorima ali su to ionako osiromašeni automobili pa i nema logike da se ubaci 6 brzina. Pricam o manuelcima. Msm za jedno 5-10 god ce biti standardna.

Jel znate da su nekada pre x godina neki automobili imali umesto 5te brzinu ekonomik se zvala i bila je sporija maksimalna brzina od četvrte. Mislim da je to danas šesta brzina.

Vlasnik sam golfa 4 1.9 tdi 85 kw 2001 godiste i vec drugi put mi se desava da mi srafovi na nosacu motora popustaju i nosac ispada sa svog lezista i pravi mi stetu...
Obisao sam dosta mehanicara i svi mi govore da mi je nacet plivajuci zamajac i da on prouzrokuje velike vibracije koje prouzrokuju ovaj problem.
Interesuje me jos necije iskustvo sa ovim problemom....?:D

A imam par drugara koji voze 50k km sa nacetim zamajcem i nista im ne popusta.
Nesto drugo je tu u pitanju.
To "popustaju srafovi" ti znaci sta?
Jel pucaju ili se odvrcu?
Cisto sumnjam da pucaju a ako se odvrcu onda se namazu sa onom pastom protiv odvrtanja i rresio si problem.
Zamajac kad gasis auto sa pustenim kvacilom ako lupa onda ga menjaj.

A jesi siguran da je auto prešao 170.000 km? Jesi li prvi vlasnik? Ako nisi, onda odmah uradi veliki servis. Moj savet ti je da poručiš originalne delove za zupčenje i vodenu pumpu, čeka se jedno 3-7 dana a ovo ostalo pokupuješ ili ti obezbedi servis koji radi.

Do sada bi već trebao da imaš svog servisera za auto, ako ne onda vidi neku preporuku, neki malo veći servis, ne mora ovlašćeni da bude ali preporuka mora.

I napiši odakle si.

Peskiranje ti apsolutno ne treba u životu jer u ovom slučaju nema nikakvog smisla. Da imaju komoru za pranje delova to je prava stvar ali i košta.
Ležajevi turbine moraju da budu superkvalitetni jer rade u uzasnim uslovima.

Auto sa turbinom se nikada ne vozi pun gas (kao benzinac) nego se samo po potrebi za preticanjem vozi žustrije.
Jako je bitno kvalitetno ulje i redovno svake godine pranje interkulera.
Posle jače vožnje obavezno auto mora da radi u mestu ili barem 10 minuta polagane voznje kako bi se turbina rashladila. Nikako odmah ugasiti auto.

Peskiranje ti apsolutno ne treba u životu jer u ovom slučaju nema nikakvog smisla. Da imaju komoru za pranje delova to je prava stvar ali i košta.
Ležajevi turbine moraju da budu superkvalitetni jer rade u uzasnim uslovima.

Auto sa turbinom se nikada ne vozi pun gas (kao benzinac) nego se samo po potrebi za preticanjem vozi žustrije.
Jako je bitno kvalitetno ulje i redovno svake godine pranje interkulera.
Posle jače vožnje obavezno auto mora da radi u mestu ili barem 10 minuta polagane voznje kako bi se turbina rashladila. Nikako odmah ugasiti auto.

Е јбг, после јаке вожње обавезно лагана...

Zdravo mehaničari. U problemima sam, hilfe. Drljam se danas u twingu 1.2 ona mlinac mašina itd i u jednom zavoju blicne lampica od ulja. Dobro, stanem na prvoj slijedećoj tankšteli, kupim neko najjeftinije ulje. Vozim dalje i nađem neko mjesto za stat, zalit ulje i malo gledat u more odmorit. Taman šta sam krenuo parkiravat neko tiho zveketanje čujem pod haubom. Čekam pol sata, tutnem litru ulja, i dođem doma, i na leru više zvuk nije ko prije, to kao da nešto lupka.

Ovako bi pitao - jel ima šanse da nisam sjebao leteće na radilici? Da li postoji šansa, ili ne postoji?

I ako su leteći sjebani, dali se to može popravit samo da se njih mjenja bez da se brusi radilica? Koliko to vremena (para) uopće treba za rješit?

Nađi drugi motor i stavi, nemoj da gubis vreme jer je bilo kakvo otvaranje motora otrovno skupo. Majstor da pogleda samo pa kupi ovo, kupi ono jao vidi i bregasta crkla, kad si vec u radnji kupi i... Ulje se stalno kontrolise narocito kad se kupi auto i prilikom prve zamene. Kod starijih motora češće a i kad se promeni proizvođač ili viskozitet opet moze vise da trosi i prolupa.

- - - - - - - - - -

Naročito ako je neko nagurao aditiv u motor, prilikom prve zamene motor uglavnom prolupa skroz.

Radilica mora da se uradi jer ona se i cuje a lezajevi se moraju zameniti.
To generalno nije velika stavka i sve zajedno moze da te izadje 70€ plus ruke majstora ali kod tog 1,2 motora cesto zna da ode i klipnjaca tako da moze da se zadesi da moras citav motor da vadis napolje ali ako nije otisla klipnjaca glava nece morati da se skida a ako jeste onda mora i ona.
Sve u svemu u Srbiji bi ruke majstora bile oko 150-200€ ako mora sve da se rasklapa ili manje ako ne mora.
Kad odu ti lezajevi na leru obicno taj motor radi lepo ali kad se da gas onda pocinje da cekica.

Tako je!:D
I uzmes onda losiji nego sto si imao.
Plus ga vadis,ubacujes drugi pa moras da resis i papiroloski deo da ga uvedes u saobracajnu ako uopste i ima papire...
Ovako ga uradis i znas sta si uradio i sta imas a majstor ti da garanciju na svoj rad.
Pa ti vidi sta ti je bolje jer kad kupujes polovan motor sa papirima onda je taj vec izvadjen i ne znas u kakvom je stanju.
A ako je u strancu onda moras da ga carinis ali moras i da imas papir na osnovu cega uvozis motor.

Ne slušaj ovog švercera, on te nagovara da popravljas pa ti se posle smeje što nisi kupio nov auto. Ne nasedaj na provokacije, bilo kakvo otvaranje motora ne može da prođe ispod 500 evra.

- - - - - - - - - -

Lošiji od ovog koji ima? Auto je prolupao ako nisi primetio, pojeo ulje alo :lol:

- - - - - - - - - -

Majstor da garanciju na svoj rad? HAAAAHAHAHAHAHAHA :hahaha:

Back