Kako se koristi auto koji je na plin?

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh, karburatorski plin
Kad je lepo nastelovan teba da stoji stalno na plinu, tad pali na benzin a posle prebacuje sam na plin.
R je kad je na plinu a hoces da prebacis na benz, stavis na r dok ne potrosi plin iz sistema
Crveno je da spricnes plin kad je hladan auto da lakse upali
Valjda
Sekvent je zakon, mnogo bolje resenje

Ima da ugasis plin,da sam prebaci kad se ugreje posle 2 km voznje na pr,to trece ne znam,ne verujem da moze da se pali na plin,msm imao sam lovato tesko sranje posebno dizne i retko ko radi ,dobro pazi kod koga ides ,bar sam po bgu sve obisao lopov do lopova,ako budes imao problema pisi ovde da ti kazem sta je,kad budes menjao stavi stag dizne i isparivac s tim nema problema

Sekvent sam prebacuje a ovo je venturi sistem.
Probaj da ga palis na plinu,ako moze da upali onda uvek drzi na plinu.
15 - tak godina sam vozio auta samo na plinu (nikada benzin).
Ako mora da se pali na benzinu onda ubrzo posle paljenja prebacis na medju polozaj (R) i kada osetis da auto hoce da se ugasi onda prebacis na plin i on nastavlja na plinu.
Onda kada hoces da ugasis auto malo pre gasenja prebacis opet na R i opet kada osetis da auto hoce da se ugasi prebaci na benzin i malo vozi pa ugasi auto.
To se radi da bi posle lako mogao da upalis auto na benzinu.
Ja sam tako vozio bez benzina posto nije bio sekvent plin a ako je sekvent onda palis na benzinu pa on sam prebacuje ali kod tvog nije taj slucaj posto imas takav prekidac kod sekventa je samo mala kockica posto sam prebacuje.
Lovato je dobar,ako nekada imas problema sam mozes da promenis membrane i ocistis isparivac,sve je lako i prosto :)

Nekad sam imao auto plin/benzin, nekad je plin bio barem 20% jeftiniji od benzina, ali 10% manje efikasan. Tako da je to bila usteda. Problem su mi bili atesti, i to sto boca zauzima znacajno mesta u gepeku tako da nsam mogao da koristim auto za transport iole neceg veceg.

Na plin moze da se pali auto leti (tj na visim temperaturama) zimi naravno palis na benzin i kad se auto ugreje predjes na plin.

U voznji nije bilo nekakve razlike u osecaju.

Pre nesto vremena pricao sam sa nekim likom koji mi je objasnio da se kod njega sve desava automatski ali mislim da je to nesto na metan a tu ima i nekih varijanti.

Ok, razumeo sam. Palio mi je na plin vrhunski, a i na benzin takođ. E sad prebacivanje sa benzina na plin me zeza, kad kliknem auto se na leru ugasi, a u voznji imercija ga tera da to premosti pa se prebaci lakse. A radi super i na jedno i na drugo.
Samo to prebacivanje me zeza.
Sad neki dan radi na benzin vrhunski, a na plin nikako nisam mogao ni da upalim ni da prebacim. Boca je kao pri kraju, ali ona kazaklja pokazuje da ima jedno 20 posto... A ne mogu da naspem jer tek treba da registrujem auto. Zadnjih mesec dana po selu na oboje radio super. I eto juce zeza plin, a mozda ga i nema

Prilozi

• IMG_2312.jpeg
    IMG_2312.jpeg
    118,2 KB · Pregleda: 4
Nekad sam imao auto plin/benzin, nekad je plin bio barem 20% jeftiniji od benzina, ali 10% manje efikasan. Tako da je to bila usteda. Problem su mi bili atesti, i to sto boca zauzima znacajno mesta u gepeku tako da nsam mogao da koristim auto za transport iole neceg veceg.

Na plin moze da se pali auto leti (tj na visim temperaturama) zimi naravno palis na benzin i kad se auto ugreje predjes na plin.

U voznji nije bilo nekakve razlike u osecaju.

Pre nesto vremena pricao sam sa nekim likom koji mi je objasnio da se kod njega sve desava automatski ali mislim da je to nesto na metan a tu ima i nekih varijanti.
Moze da se pali i zimi meni to uopste nije problem ali sad vozim drugi auto samo na benzin, dosta mi je vise jebavanja sa plinom.

Sekvent sam prebacuje a ovo je venturi sistem.
Probaj da ga palis na plinu,ako moze da upali onda uvek drzi na plinu.
15 - tak godina sam vozio auta samo na plinu (nikada benzin).
Ako mora da se pali na benzinu onda ubrzo posle paljenja prebacis na medju polozaj (R) i kada osetis da auto hoce da se ugasi onda prebacis na plin i on nastavlja na plinu.
Onda kada hoces da ugasis auto malo pre gasenja prebacis opet na R i opet kada osetis da auto hoce da se ugasi prebaci na benzin i malo vozi pa ugasi auto.
To se radi da bi posle lako mogao da upalis auto na benzinu.
Ja sam tako vozio bez benzina posto nije bio sekvent plin a ako je sekvent onda palis na benzinu pa on sam prebacuje ali kod tvog nije taj slucaj posto imas takav prekidac kod sekventa je samo mala kockica posto sam prebacuje.
Lovato je dobar,ako nekada imas problema sam mozes da promenis membrane i ocistis isparivac,sve je lako i prosto :)
Ne znam za ovaj Lovato sistem kod mene je drugaciji proizvodjac isto venturi kad prebacim u taj srednji polozaj auto ne moze uopste da upali...ili samo benzini ili plin, tako je kod mene.

Ne znam za ovaj Lovato sistem kod mene je drugaciji proizvodjac isto venturi kad prebacim u taj srednji polozaj auto ne moze uopste da upali...ili samo benzini ili plin, tako je kod mene.
U srednjem polozaju nema nikakvog goriva.
Ne palis ga u srednjem polozaju nego ga palis ili na benz ili na plin pa kada hoces da promenis vrstu goriva onda prebacis u srednji polozaj i tako teras dok ne potrosi trenutno gorivo i kada osetis da hoce da se ugasi onda prebacis prekidac na benz ili plin.

Moze i sekvent da pali na plin.
Taksisti su provalili tu foru.
A ovo je karburstor i on leti pali na plin a zimi se prebaci na benzin pre gasenja i ujutro ga palis na benzin pa kad se malo zagreje prebacis na plin.
Moj poslednji auto na plin je bio Yugo i to pre 20 godina i radio je besprekorno na oba goriva a imao Lovato uredjaj i isti ovakav prekidac kao sa slike.

I dok ti ovlašćeni servis ugradi bocu i novi multiventil lepo sam napisao nema ispod 100 evra.

A znaš kada će da se pogodi i pokazuje količinu plina - nikada.

A postavljač teme mora da zna kako venturi više ne može da se reatestira nego mora sekvent - dakle kompletan nov plinski uređaj 500 evra.

Najčešće takav auto nije ni preneseno vlasništvo (shodno stanju i sistemu) na to dodaj još 10.000 i više porez na prenos i registracija (20-35.000 din) PLUS 200 evra novo osiguranje premijski stepen 5.

Brat bratu treba ti 1000 evra i više da bi to vozio na plin.

Poslednja izmena:

Back