AU pair in USA

E pa ovako :) Samo opusteno! Prvo trebas da budes prirodna i opustena, jer ti nikog nista ne lazes, volis decu, fina si i zaista ides na program i da naucis jezik i kulturu, jel tako.
Budi nasmejana, ali ne previse da ne misle da si luda, nego onako budes prijatna jednostavno. Odgovaras samo na postavljeno pitanje, bez ikakvog duzenja. Znaci ako te pita gde ides kazes, ako te pita sta studiras kazes itd itd, bez nekog uplitanja i duzenja razgovora. Zahvalis se na kraju i to je to.
Evo kako je izgledao moj intervju: ambasador je A a ja sam J :)
A: Dobar dan
J: Dobar dan
A: O znaci ides preko agencije Wizantiana
J: Da :)
A:Gde ides da budes au pair?
J: U Del Mar
A:Gde je to?
J: California, to je kao jedna oblast u San Diegu
A: Aha pa lepo. Da li poznajes ovu porodicu od ranije?
J: Ne :)
A: Koliko imaju dece?
J: Dvoje
A: O pa to nece biti tako tesko?
J: Nece, izgleda da sam imala srece :)
A: A sta studiras ovde?
J: Istoriju
A: Koju istoriju?
J: Svu
A: Oh wow, svaka ti cast. Ja sam inace zavrsio istoriju.
J: Zaista! Bas interesantno.
A: Ok, zelim ti lep provod u CA i dodji za par dana po vizu.
J: Hvala vam puno i zelim vam prijatan dan.
A: Takodje.

I tako odoh ja u Amerike :roll:

Wowwwww.... sada ja to da kazem , pa jos tako i da mi bude i da letim u sredu ! :lol:

Hvala ti puno Jasminka! :worth:

bok cure
ja imam jedno pitanje :)
dali moram ići na faks da bi mogla ići u usa kao AU PAIR??
ako ne idem na faks da li postoji veća mogućnost da će mi u ambasadi odbiti izdati vizu??

Ne moras ici na faks, ali moras imati nesto kao dokaz da te vezuje za tvoju zemlju, kako bi se vratila. Znaci ili da si student ili da si u radnom odnosu, pa to kao oni daju potvrdu sa posla da su ok da odes na godinu dana...

Pozz svima!!!
Mene interesuje da li je 9 meseci najkraci period koji morate ostati u USA ili moze i krace, recimo 5-6 meseci i od koga to zavisi???? Hvala unapred

Pa postoji, koliko se ja secam imas valjda summer au pair, gde ostajes u porodici od juna do septembra i onda imas jos jedan mesec da putujes. Cena programa je $385 i ovog letnjeg i ovog od 12 meseci. Tako je bilo preko ove agencije sa kojom sam ja isla. Evo ti link pa pogledaj http://www.wizantiana.co.rs/aupairusa.html .
Imas i onu drugu agenciju preko koje uglavnom idu, zove se ayusa, ona je nesto skuplja, a evo ti i adrese http://www.ayusa-online.com/aupair.php .
Najbolje je da pozoves obe agencije ili neku trecu i da se raspitas.
Srecno!!
I gde su svi nestali :confused: :think: :sad2:

od ovog letnjeg programa nema nista,zavrseno je prijavljivanje.i ja sam zelela na taj da se prijavim.da li mi neko moze reci sta se nosi u ambasadu osmi tih papira koje ti daju iz agencije?student sam pa ako neko ima informacije sta ja kao student bi trebala da nosim u ambasadu,osim potvrde da sam student...........????????

Jasminka pretpostavljam da si iz Nisa (so am l) ;)
Ono sto me interesuje je da li postoji predstavnistvo neke od ovih agencija u Ni ili samo u Bg?????

Hey Sonia, ima predstavnistvo Wizantiane, makar je bilo kad sam ja otisla pre godinu dana, nalazi se u Kalci na zadnjem spratu gore u jednom od onih hodnika, malo je zavuceno, a agencija se zove Generacija 77 ili tako nesto. Pozovi ove u Wizantiani pa ih pitaj da li i dalje saradjuju sa njima...
Srecno!

Poslednja izmena:
od ovog letnjeg programa nema nista,zavrseno je prijavljivanje.i ja sam zelela na taj da se prijavim.da li mi neko moze reci sta se nosi u ambasadu osmi tih papira koje ti daju iz agencije?student sam pa ako neko ima informacije sta ja kao student bi trebala da nosim u ambasadu,osim potvrde da sam student...........????????

Ja sad ne mogu da se setim sta sve bese treba, ali najbolje da pitas ove u agenciji, oni ti daju spisak svih neophodnih dokumenata.
Kolko se ja secam nosila sam potvrdu da sam student, onda transkript svih polozenih ispita, kopiju indeksa tamo gde su ispiti i original na uvid.... Tako nesto. Ali tamo u ambasadi samo su kobajagi pogledali onako, uzeli samo ovaj papir iz agencije i sve mi ostalo vratili.
Najbolje da pitas ove iz agencije i da se potrudis da das jedan ispit pre nego sto podjes ;)

Back