AU pair in USA

zdravo svim novopridoslim clanovima, drago mi je da ce nas biti jos vise ovde i da se dosta devojaka jako lepo snalazi
ja evo da rezimiram nekoliko mojih proteklih meseci, naravno vreme prelepo, zaboravila sam sta je zima, ne zove se dzaba florida sunshine state, deca ko deca, slusaju pa i ne, pogotovo malecka koja je napunivsi 2 pocela da melje ko vodenica, prava pametnica i samo izdaje naredjenja i svadja se zestoko sa bratom, a ja gledam i navijam, jer meni nije dozovoljeno da ikako vaspitava decu il da ima kazem ne ili da ih kaznajvam, ja samo slusam i cekam da prodje radni da. NIKAKAOali nikako ne birajte porodicu sa majkom koja je kuci jer toliko otezava rad i nikad se ne osecate udobno i uvek ste pod prismotrom, najlepse mi kad ova moja ode negde. Sad je bila sa decakom u kaliforniju na spring brake a naravno ja ostala kuci s malo, mislim nije posteno, al eto, moze im se. Ja nisam zadovoljna porodicom koju sam izabrala sto mi je pokvarilo ukupan i opsti utisak o Americi, srecn asam samo sto mi je ostalo jos svega nesto manje od 4 meseca i odlazim, normalno kuci, odustala sam u potpunosti od sna. da li gresim ili ne ne znam al videcu kroz koju godinu. ovo je jedno veliko iskustvo za mene, al nista draze nema nego biti medju svojima!!

Pozdrav nakon duzeg vremena.Jos samo pola godine i moja druga godina kao au pair zavrsava.Prosle sedmice bila sam tako sretna jer porodica mi je rekla da me zele sponzorirati i danas odjednom da pokusam nesto sto cu ja platiti itd.

Imam osjecaj da postepeno umirem jer ne zelim ici kuci..Ima li iko ikakav savjet ili nesto zna..Bojim se ostati ilegalno a ipak ne zelim kuci....

Sorry ako ima gramatickih gresaka jer ne znam vise ni sta pisem....

Pozdrav nakon duzeg vremena.Jos samo pola godine i moja druga godina kao au pair zavrsava.Prosle sedmice bila sam tako sretna jer porodica mi je rekla da me zele sponzorirati i danas odjednom da pokusam nesto sto cu ja platiti itd.

Imam osjecaj da postepeno umirem jer ne zelim ici kuci..Ima li iko ikakav savjet ili nesto zna..Bojim se ostati ilegalno a ipak ne zelim kuci....

E j b g. nikako da ti krene . Sta da ti kezem , svadba ti ne gine . Bar cemo da imamo izgovor da se proveselimo . Eto ja prilazem onu flasu votke iz zamrzivaca na dar . ;)

E j b g. nikako da ti krene . Sta da ti kezem , svadba ti ne gine . Bar cemo da imamo izgovor da se proveselimo . Eto ja prilazem onu flasu votke iz zamrzivaca na dar . ;)

Ma upravu si!!!!:evil: Nikako da mi krene.U Floridi sam imala koliko toliko dobar zivot a ovdje u toku 6 mjeeci nista mi se nije desilo lijepo i vrijedno spomena.Cuvanje djece pa soba i opet.Nisu me izveli nijednom na veceru.:eek:.Nisam izasla samo 4 puta:besna:.Uglavnom sve au pair su oko 18 i 19 godina a jedna malo starija ne voli izlaziti in the club,in the bar,nigdje samo gdje je besplatno:thumbdown:.Ja bih ostala i ilegalno ali ne znam kako cu naci posao itd.Samo se ne zelim vratiti kuci praznih dzepova:sad2:.

Imas li koji savjet?:sad2::(

:(eh AMMELICE,,,takvi su oni,,djubrad(ameri),,samo gledaju da nas iskoriste.:(,,znam kako se osjecas,,ako imas tamo neke rodbine,,na koje se mozes osloniti,,pokusaj ostati,,ako ne,,bice ti tesko:(,,znam zvuci grubo ali tako je>>.ili udaja,,za papire,,ali i tu ima zackoljica mali milion,,od koih mozes da poludis.Moja drugarica je ostala sa porodicom,oni su joj pomogli oko skole,,sad ona radi 24h,,nema,odmora skoro nikada,,dobila nije vizu,,rekli joj na faksu,,dok ima vazeci pasos,,sve je ok,ali diplomu nemoze na kraju dobiti,vazecu,itd..,SRETNO,,

Original postavio AMMELA

eh AMMELICE,,,takvi su oni,,djubrad(ameri),,samo gledaju da nas iskoriste.,,znam kako se osjecas,,ako imas tamo neke rodbine,,na koje se mozes osloniti,,pokusaj ostati,,ako ne,,bice ti tesko,,znam zvuci grubo ali tako je>>.ili udaja,,za papire,,ali i tu ima zackoljica mali milion,,od koih mozes da poludis.Moja drugarica je ostala sa porodicom,oni su joj pomogli oko skole,,sad ona radi 24h,,nema,odmora skoro nikada,,dobila nije vizu,,rekli joj na faksu,,dok ima vazeci pasos,,sve je ok,ali diplomu nemoze na kraju dobiti,vazecu,itd..,SRETNO

Niko ne rece kako se posle provedenih 1-2 godine kao AU PAIR moze upisati fakultet i na taj nacin ostati u USA?
Neko je , doduse pominjao nekih 15 000 dolara i mogucnost sponzorisanja od strane porodice ???? Ali koja je dokumentacija potrebna za upisivanje faksa i u koje doba godine su prijemi z fakultete????
Thanks

Devojke, dosao je i taj trenutak da vam se zvanicno i konacno prikljucim. Pocela sam sa popunjavanjem aplikacije i prikupljanjem dokumenata. Imam dosta pitanja, mada sve odgovore manje vise imam tu ili cu upitati agenciju. Ono sto ja sada shvatam, buduci da duze vreme nisam koristila engleski intenzivno, da ga slabije znam. Bas me je strah da se necu snaci sa jezikom kada me npr. kontaktira porodica ili odem u agenciju na intervju. Sta mi je spremati? Da li ste vi koje bas isto tako ne stojite najbolje s jezikom, spremale neki govor za porodicu? Tesko mi je da poverujem da razgovor moze biti sablon i da mozes nesto prethodno da spremis.

Hvala vam!

Devojke, dosao je i taj trenutak da vam se zvanicno i konacno prikljucim. Pocela sam sa popunjavanjem aplikacije i prikupljanjem dokumenata. Imam dosta pitanja, mada sve odgovore manje vise imam tu ili cu upitati agenciju. Ono sto ja sada shvatam, buduci da duze vreme nisam koristila engleski intenzivno, da ga slabije znam. Bas me je strah da se necu snaci sa jezikom kada me npr. kontaktira porodica ili odem u agenciju na intervju. Sta mi je spremati? Da li ste vi koje bas isto tako ne stojite najbolje s jezikom, spremale neki govor za porodicu? Tesko mi je da poverujem da razgovor moze biti sablon i da mozes nesto prethodno da spremis.

Hvala vam!

Opusti se :) Disiiii :)
Nemoj da se sekiras za engleski, dovoljno je samo da mozes da se sporazumes, neces ni imati sta ti toliko da pricas sa njima, veruj mi niko se ovde ne uplice u neke duze razgovore. Njih zanima dal ti mozes da radis kad njima odgovara i da ih razumes kad ti daju intrukcije sta i kako, a to uvek mozes pitati da ti ponove...
I naravno ono kao njih zanima nesto o tebi kad te pozovu... mozda ce te pitati ono generalno.. mozes li nam reci nesto o sebi, onda jel imas neko iskustvo u cuvanju dece i kakvo...i to tako eto mozes da spremis ako mislis da ce ti biti lakse, a drugo ce oni da ti ispricaju sta ocekuju od tebe ti samo trebas da pricas kako nema problema i da ti odgovara, ako ti odgovara mislim...i to je to. Mozes i da pipremis pitanja koja ti imas za njih, da se ne zbunis kad te pozovu pa pozaboravljas, ali i za to uvek mozes mail da im napises kasnije... Samo se opusti, bice sve ok!

Pozdrav svima.Ovakva je sitacija.Porodica je spremna stviti novac na racun tako da mogu pokazti kao da imam od cega zivjeti...Spremna sam pokusati za studentsku vizu i advokati su rekli da je moguce....Sva radosna pomislih imam sanse kad ono trebam imati 12 -18 kredita a ja imam samo 6 i to sto sam uzela na C.W Post University for au pairs.Da li iko zna da li ti krediti vaze ili bilo kakvu informaciju.....Ocajna sam...

Pozdrav svima.Ovakva je sitacija.Porodica je spremna stviti novac na racun tako da mogu pokazti kao da imam od cega zivjeti...Spremna sam pokusati za studentsku vizu i advokati su rekli da je moguce....Sva radosna pomislih imam sanse kad ono trebam imati 12 -18 kredita a ja imam samo 6 i to sto sam uzela na C.W Post University for au pairs.Da li iko zna da li ti krediti vaze ili bilo kakvu informaciju.....Ocajna sam...

Uf, ovo mi zvuci interesantno buduci da i ja na tako neki nacin nameravam ostati. Reci mi, o kakvim kreditima je rec i koju skolu si ti zavrsila i koju bi zelela da upises. Ja bih zelela ici na master studije.

Original postavio AMMELA

eh AMMELICE,,,takvi su oni,,djubrad(ameri),,samo gledaju da nas iskoriste.,,znam kako se osjecas,,ako imas tamo neke rodbine,,na koje se mozes osloniti,,pokusaj ostati,,ako ne,,bice ti tesko,,znam zvuci grubo ali tako je>>.ili udaja,,za papire,,ali i tu ima zackoljica mali milion,,od koih mozes da poludis.Moja drugarica je ostala sa porodicom,oni su joj pomogli oko skole,,sad ona radi 24h,,nema,odmora skoro nikada,,dobila nije vizu,,rekli joj na faksu,,dok ima vazeci pasos,,sve je ok,ali diplomu nemoze na kraju dobiti,vazecu,itd..,SRETNO

Niko ne rece kako se posle provedenih 1-2 godine kao AU PAIR moze upisati fakultet i na taj nacin ostati u USA?
Neko je , doduse pominjao nekih 15 000 dolara i mogucnost sponzorisanja od strane porodice ???? Ali koja je dokumentacija potrebna za upisivanje faksa i u koje doba godine su prijemi z fakultete????
Thanks

ono sto ti ja mogu reci za studiranje je sledece:
ja sam otisla kod international student adviser i pitala sta mi je potrebno od dokumentacije da postanem njihov student, najbitnija je viza studentska koju mozes dobiti kao ispunis sledece uslove, da imas smestaj, prevoz i $18 000-toliko mi kosta skolarina za prvu godinu, s tim sto ne mora da bude tvoj novac mozes imati 2-3 razlicita sponzora(jedan za skolarinu, drugi za kola, treci za sobu ) potom popunjavas aplikaciju i naravno radis test za poznavanje engleskog i prvu godinu mi je objasnila kao prikupljanje kredita uzimanje raznih casova iz ponudjenih oblasti, sto se svelo na to da tek u drugoj godini mozes poceti studirati sta ti zapravo hoces, jer ja nemam zavrsen faks(tek sam druga u srbiji). e a pitam ja jel se moze raditi, a ona kaze na faksu mozes dobti neke sitne poslove, koji se slabo placaju i to je to, a ne mozes raditi preko studentske vize, mozes na crno samo...sto se meni ne svidja jer to od silnih predavanja ne ostane puno vremena..meni moji hostovi ne zele pomoci tako da sam ja pokusala i odustala....:(
a drugo, ja se ovde dosta drusim s nasim ljudima, sto bi neki rekli nije dobro, mada nikad ne znas mogu ti neki i pomoci, al zavisi, cak sam upoznala i neke ljude koji mi mogu dati sobu(ameri su) al ja sam odustala jer nemam novca:dash:mislim sta cu da rizikujem tudj novac:rumenko:
nadam se da sam ti bar malo razjasnila..ako imas jos pitanja slobodno
a da cak sam i nasla( da tako kazem) part job u vrticu kad zavrsim program al dzaba kad nemam papire a meni se ne ostaje na crno, prvo ne bi ni mogla raditi jer ta amerikanka nece tako..i tako..sve sanse su mi propale na pola...

Hvala na odgovorima.
E sad interesuje me da li postoje neki fakultetei koji su jeftini9ji u Americi od pomenutih 15 ili 18 000. Cula sam da tako nesto ipak postoji. Dakle kada se skupe krediti ostaje jos samo da se pronadje odgovarajuci faks ( najbolje besplatan) mada sumnjam da tako nesto postoji. Ajde ovi sto su u Americi neko malo surfuju i pomognu.
Hvala

Cao!Zvali su ,me s koledza i rekli da je 8ooo cijela godina,ne trebam kredite sve dok ne apliciram.Moj prijatelj je bio au pair i upisao je koledz i radi.Znam jos par osoba koje su upisale a rade.Ja cu pokusati pa sta bude.Hvala na informacijama.:)
ono sto ti ja mogu reci za studiranje je sledece:
ja sam otisla kod international student adviser i pitala sta mi je potrebno od dokumentacije da postanem njihov student, najbitnija je viza studentska koju mozes dobiti kao ispunis sledece uslove, da imas smestaj, prevoz i $18 000-toliko mi kosta skolarina za prvu godinu, s tim sto ne mora da bude tvoj novac mozes imati 2-3 razlicita sponzora(jedan za skolarinu, drugi za kola, treci za sobu ) potom popunjavas aplikaciju i naravno radis test za poznavanje engleskog i prvu godinu mi je objasnila kao prikupljanje kredita uzimanje raznih casova iz ponudjenih oblasti, sto se svelo na to da tek u drugoj godini mozes poceti studirati sta ti zapravo hoces, jer ja nemam zavrsen faks(tek sam druga u srbiji). e a pitam ja jel se moze raditi, a ona kaze na faksu mozes dobti neke sitne poslove, koji se slabo placaju i to je to, a ne mozes raditi preko studentske vize, mozes na crno samo...sto se meni ne svidja jer to od silnih predavanja ne ostane puno vremena..meni moji hostovi ne zele pomoci tako da sam ja pokusala i odustala....:(
a drugo, ja se ovde dosta drusim s nasim ljudima, sto bi neki rekli nije dobro, mada nikad ne znas mogu ti neki i pomoci, al zavisi, cak sam upoznala i neke ljude koji mi mogu dati sobu(ameri su) al ja sam odustala jer nemam novca:dash:mislim sta cu da rizikujem tudj novac:rumenko:
nadam se da sam ti bar malo razjasnila..ako imas jos pitanja slobodno
a da cak sam i nasla( da tako kazem) part job u vrticu kad zavrsim program al dzaba kad nemam papire a meni se ne ostaje na crno, prvo ne bi ni mogla raditi jer ta amerikanka nece tako..i tako..sve sanse su mi propale na pola...

Cao Ammela,
Bila bih ti zahvalna kada bi mi rekla nesto podrobnije. Tipa koji su fakulteti u pitanju i gde se nalaze?
Moze i na privatnu adresu? Da li se to odnosi na kredite koje stices radeci kao AU PAIR?
Hvala puno !

Cao svima
Jel mozete da mi pomognete u odabiru agencije za AU PAIR? Razmisljao sam da idem preko wizantiane iz beograda.

Vecina ja dosla preko tri ,nama znane i proverene agencije .
Licno sam dosla preko Mladost Turista , ali Vizantina i Ayusa su takodje proverene agencije .
Ukoliko se vratis unazad i pregledas forum nacices postove ljudi koji su putovali preko ovih agencija i mozes da procitas vise o njihovim iskustvima .

Cestitam na donesenoj odluci, to je veliki korak .
Puno srece u pripremama u buducnosti !

Devojke... Ja danas bila kod doktorke za Medical Report. Hm... Upisala mi je da nisam primila vakcinu za tifus, da nisam radila test na tuberkolozu i jos nesto. Objasnjavajuci kako je vakcina za tifus vec sada u nekom drugom obliku (u sastavu neke druge vakcine), a taj test za tuberkolozu je zastareo i navodno vise se ne primenjuje nigde. Da li ja moram imati sve te vakcine?

Cao svima
Jel mozete da mi pomognete u odabiru agencije za AU PAIR? Razmisljao sam da idem preko wizantiane iz beograda.

Inace, ja cu preko Wizantiane, ali kao sto Nina kaze, sve su te agencije ok. Tako sam i ja cula i citala upravo ovde na forumu. S tim da ti je Ayusa nesto rigorznija sa pravilima. Ja sam planirala sa njima, ali odustala.

Devojke... Ja danas bila kod doktorke za Medical Report. Hm... Upisala mi je da nisam primila vakcinu za tifus, da nisam radila test na tuberkolozu i jos nesto. Objasnjavajuci kako je vakcina za tifus vec sada u nekom drugom obliku (u sastavu neke druge vakcine), a taj test za tuberkolozu je zastareo i navodno vise se ne primenjuje nigde. Da li ja moram imati sve te vakcine?

I ja sam imala slicnu situacuju, vise se ni ne secam koje sam primila koje nisam... Bilo je nesto slicno da se neke vakcine kod nas ne daju, a doktorka mi je rekla da je imala slicne slucajeve i da ako nesto treba da primim, da cu to morati tamo ako odem.
Pitala sam Anu (iz Wizantiane) da li moram sve da ih primim, ona je rekla da ce videti kad predam aplikaciju i sve je bilo ok...
Tako da je i tebi verovatno sve ok...
Pozzz...:cao:

I ja sam imala slicnu situacuju, vise se ni ne secam koje sam primila koje nisam... Bilo je nesto slicno da se neke vakcine kod nas ne daju, a doktorka mi je rekla da je imala slicne slucajeve i da ako nesto treba da primim, da cu to morati tamo ako odem.
Pitala sam Anu (iz Wizantiane) da li moram sve da ih primim, ona je rekla da ce videti kad predam aplikaciju i sve je bilo ok...
Tako da je i tebi verovatno sve ok...
Pozzz...:cao:

Radi se o tome da su vakcine tamo znaaaacajno skuplje i ne pada mi na pamet da se trosim ako mogu to da uradim ovde.

Radi se o tome da su vakcine tamo znaaaacajno skuplje i ne pada mi na pamet da se trosim ako mogu to da uradim ovde.

Zovi agenciju i reci im sta je i kako je , i oni ce da ti kazu... , jer i meni je slicno biolo , ali ne mogu da se setim koje vakcine, jer znam da jednu - obavezno se stavlja da nisi primila, jer to kod nas se nije davalo...
Zovi agenciju opusteno i sve im reci sta i kako je da bi znala sta sada, da li da vadis novo lekarsko ili da primis vakcinu...!

Ja sam isla preko Ayuse i ja sam ih u tom periodu prikupljanja dokumenata svaki cas zvala da vidim jesam li dobro uradila i sta dalje.

Back