AU pair in USA

e, ta kartica je isto debitna, i nema tax-ova, nego se razlika u dolaru-dinaru obrachunava po vazhecjem kursu banke.

znachi isto je kolko stavish novaca, toliko imash, poshto je ona pitala za neku varijantu "chisto za ne daj bozhe" da ima novaca. a na ovu karticu joj uvek mozhe neko kod kucje uplatiti josh novaca ako uztreba :)

i odrzhavanje kartice je potpuno besplatno 5 godina. :)

Super,lepo lepo onda .Mada me taj vazeci kurs banke trenutno kao pojava uzasava. :)

Ovde je odrzavanje besplatno dokle god imas racun :)

Super,lepo lepo onda .Mada me taj vazeci kurs banke trenutno kao pojava uzasava. :)

Ovde je odrzavanje besplatno dokle god imas racun :)

Hvala na informacijama.:grin: Ja sam mislila bas tako ''za ne daj boze'' da tamo imam neku karticu sa koje cu moci da skinem pare ako mi zatrebaju. Znam da od tog prokletog kursa ne mogu da pobegnem i da se tu gube pare, kao i za odrzavanje racuna. Ustvari mene najvise brine da ja ovde stavim pare u neku banku i onda tamo ne mogu da podignem, posto mozda ta banka nema filijalu u gradu gde cu ja biti (washington dc). Ovo za Erste banku zvuci super ali ne znam koliko je ona zastupljena u usa:?:

...nijedna banka koja kod nas postoji nije zastupljena u USA....cak ni one koje imaju isto ime kao neke ovdasnje banke, a razlog je (pisao sam o tome vec na ovom forumu....niko ne koristi pretragu :( ) sto su te banke u zemlji Srbiji samo "klonovi" stranih banaka i zbog srpskih zakona moraju da budu registrovane kao domace banke....iz istog razloga ne postoji direktan platni promet izmedju takve banke i njene "maticne" banke, t.j. ne mozes da otvoris racun u npr Reifeisen banci u Beogradu i da se usetas u istu takvu banku u Austriji i podignes pare.....Jedini i JEDINI nacin da u inostranstvu koristis pare sa racuna u Srbiji je Visa kartica....ako nisi bogata, Visa Electron....Kada sam ja prvi put dolazio u USA postojala je varijanta kod Vojvodjanske banke da otvoris tekuci racun kao radnik honorarac t.j. ne moras da imas stalni priliv nego mozes sam sebi da uplacujes pare....Otvoris racun, uplatis 100din, dobijes Visa Electron karticu i onda otvoris namenski devizni racun koji je povezan sa tvojom karticom i sa koga se novac "skida" kada karticu koristis u inostranstvu..... Naplacivali su 1%+1$ po transakciji i njihova kartica je provereno sljakala u nekoliko zemalja Evrope i u USA.....Svojima kod kuce ostavis ovlascenje za tvoj racun tako da oni mogu uplacuju ili podizu pare sa tvog racuna.....

to ti dodje to.

a ne morash ovlashcjenje nikakvo raditi, jer uplatu na rachun mozhe svako da izvrshi, mora znati broj rachuna i ime i prezime nosioca. nishta vishe.

u svakom sluchaju reshenje je tu ;) tvoji mogu da ti uplate dinare, a ti ako prigusti cepash dolare. [za nedaj bozhe]

Cao ljudi, sta ima? Interesuje me da li neko od vas ima ili je imao tu obavezu da kupa decu? I ako jeste da li je to ulazilo u tu nedeljnu sicu ili se naplacivalo kao prekovremeni sat, npr. ako je vasa smena gotova u 17:30 a oni to od vas traze da to uradite u 20:00, sto znaci da ste svakako izgubili to vece! Ja imam tu srecu da mi je ovo pod obavezno odraditi! :sad:

Naomi,molim te izvini dobila sam pp od tebe i nisam imala vremena da ti odgovorim na ovo pitanje!!Izvini izvini izvini!!!

E racun u banci..Ok..

Jedan od racina koji mi mozemo da otvorimo je Checking Account .
On funkcionise ovako- na njega deponujes pare,imas cekove,imas ATM( Debit ) katicu koja ti omogucava da sa automata uzimas novac,placas pomocu nje kao da imas kreditnu katricu(prolazi svida,imas svoju sifru za koriscenje-pin no.) i isto kao sto mozes da uzmes na automatu pare sa racuna,uz pomoc ove kartice mozes i da ih na racun stavis.

pretpostavila sam da si u cajtnotu draga,ja sam zadovoljna kad nam pises i ovdje pa mozemo da saznamo nesto novo pametno i korisno.na private sam pisala jer je vec bilo govora o tome,a ja nijesm bas najbolje ukapirala pa da ne smaram sa vec predjenim `gradivom`:oops:

A sad, mogu li nama nasi od kuce da uplacuju novac(dolare) na taj nas Checking account ako im kazemo broj ziro racuna..:confused:

pretpostavila sam da si u cajtnotu draga,ja sam zadovoljna kad nam pises i ovdje pa mozemo da saznamo nesto novo pametno i korisno.na private sam pisala jer je vec bilo govora o tome,a ja nijesm bas najbolje ukapirala pa da ne smaram sa vec predjenim `gradivom`:oops:

A sad, mogu li nama nasi od kuce da uplacuju novac(dolare) na taj nas Checking account ako im kazemo broj ziro racuna..:confused:

Ma jok, oni ti daju kes ili cek i ti odes i sama sebi napravis depozit.Nista se ne brini ovo je prosto ko pasulj,videces.

pa iskreno niko nije rekao da nisam zadovoljna nego ukazujem djevojkama na cinjenice koje su tacne i sa kojim se manje vise svako slaze.jer kad dodjes u USA preko programa i ako ti se ne svidi ne mozes da se vratis poslije mjesec dana jer kao sto znace sami onda placate kartu,a situacije mnogih su da nemaju para da se vrate nego izdrze sve da bi dobili kartu od agencije.mislim da to i sami znate
licno znam njemicu koja je dosla ,ostala mjesec dana i vratila se jer je vidjela o cemu se radi
slazem se,naucices jezik,ici ces na americki college sto nije mala stvar,vidjeti ces malo Amerike,upoznati nove ljude
ali naradices se vjeruj mi,mislim sve porodice da pitas zasto vole program reci ce:mnogo je lijepo imati STRANCA u svojoj kuci" ha ha ha u prevodu"doci ce neka strankinja da mi rintaci po cio dan dok ja slazem pare na racunu umjesto da ih dam nekoj bebisiterki"kojoj bih dana do 700$nedjeljno
znaci drage moje sve vi koje ste na programu znate da ste tu zato jer ste jeftina radna snaga a radite ako nijedna babysitter u USA>
ai shvatite da ste opet stranci za njih,ma koliko vas oni voljeli,a stranca niko u kuci ne voli

evo jedan clanak i dolje su misljenja ljudi koji znaju o tome a neki cak nikad ni nisu bili na program nego su ameri

http://uscpublicdiplomacy.com/index...t_detail/060222_au_pairs_as_public_diplomats/

nekako u tvojim postovima ima neke gorcine.to definitivno jako odbija ljude od programa.mislim da 95% cura koje idu kapira kako stvari stoje ,ne idemo tamo da snimamo filmove sa dzulijom roberts i bred pitom,svakako nam znaci da nas upozoris na sve sto mislis da treba ali ja se licno sva sneveselim kad procitam tvoje komentare....sorry.pozz

pa iskreno niko nije rekao da nisam zadovoljna nego ukazujem djevojkama na cinjenice koje su tacne i sa kojim se manje vise svako slaze.jer kad dodjes u USA preko programa i ako ti se ne svidi ne mozes da se vratis poslije mjesec dana jer kao sto znace sami onda placate kartu,a situacije mnogih su da nemaju para da se vrate nego izdrze sve da bi dobili kartu od agencije.mislim da to i sami znate
licno znam njemicu koja je dosla ,ostala mjesec dana i vratila se jer je vidjela o cemu se radi
slazem se,naucices jezik,ici ces na americki college sto nije mala stvar,vidjeti ces malo Amerike,upoznati nove ljude
ali naradices se vjeruj mi,mislim sve porodice da pitas zasto vole program reci ce:mnogo je lijepo imati STRANCA u svojoj kuci" ha ha ha u prevodu"doci ce neka strankinja da mi rintaci po cio dan dok ja slazem pare na racunu umjesto da ih dam nekoj bebisiterki"kojoj bih dana do 700$nedjeljno
znaci drage moje sve vi koje ste na programu znate da ste tu zato jer ste jeftina radna snaga a radite ako nijedna babysitter u USA>
ai shvatite da ste opet stranci za njih,ma koliko vas oni voljeli,a stranca niko u kuci ne voli

lepo od tebe sto hoces da nam ukazes i na lose strane, ali ti mi izgledas kao neko ko se nije bas snasao u svemu tome. Mislim da se ti nisi dobro postavila na pocetku price. Ipak ti zivis u toj kuci i naravno da ces pomoci u nekom sredjivanju, ali da peglas svaki dan to je druga stvar i uopste mi nije jasno zasto si pristala na to:?: Cini mi se da ti jedva cekas da ti prodje ta godina i da dodjes kuci. Bolje sredi situaciju dok si tu i reci im sta ti smeta. Ionako nista ne gubis. Nije poenta da tamo sedim i trpim nekoga da bi dobila besplatnu kartu nazad.ja ne zamisljam tako svoj boravak u usa i iskreno se nadam da cu ostvariti bolji kontakt sa porodicom!

A sta si ti mislila da te ceka na programu?Med i mleko?Osecam veliku dozu naivnosti i to sam ti vec rekla.Rekoh ti vec da je ceo taj program mala zrtva prema svemu onome sta te ceka ako odlucis da ostanes u USA.Program je tako nebitan covece,ta godina tako brzo prodje i ode..skupi muda i izdrzi ili se vrati kuci..the end

Uh..odlucite se bre jel dobro tamo ili nije :roll::lol:
Elem ja evo popunila ovu prijavu i trebam u ponedeljak do agencije da je odnesem, nego me malo nerviraju sto su u fazonu mozemo mi da potpisemo ugovor, a i ne moramo...i to su kao pristali tek na moje insistiranje. Ne znam vi kada ste odlazile jel ste sklapale neki ugovor sa agencijom u Srbiji gde precizirate sve stvari ??

Uh..odlucite se bre jel dobro tamo ili nije :roll::lol:
Elem ja evo popunila ovu prijavu i trebam u ponedeljak do agencije da je odnesem, nego me malo nerviraju sto su u fazonu mozemo mi da potpisemo ugovor, a i ne moramo...i to su kao pristali tek na moje insistiranje. Ne znam vi kada ste odlazile jel ste sklapale neki ugovor sa agencijom u Srbiji gde precizirate sve stvari ??

kako da ne potpisu ugovor..??ne kapiram.jel se radi o 'Wizantiani'?

Znas kako, meni su ovi iz Wizantiane rekli da, posto sam iz Nisa, ne moram dolaziti za Bg vec mogu sve zavrsiti kod njihovih predstavnika u Nisu. Ovi iz Nisa su mi rekli da kada prodjem test i popunim prijavu samo platim i to je to. I onda tek na moje insistiranje su rekli da mozemo potpisati neki ugovor ako bas insistiram. Tako da me zanima jesi li ti potpisala sa agencijom ugovor, jel si ti to trazila ili su ti oni to ponudili kao regularni tok proces. Moguce da su ove Nislije ovde totalno neobavestene ili je nesto pak drugo... U svakom slucaju malo sam se smorila sto ja sad tu ispravljam neke krive drine i moram da se pravdam sto zelim da se zastitim u govorom, bili su u fazoni kao pa sta ce i to dobices priznanicu..a mislim sta ja da radim sa tom priznanicom... imam dokaz da sam uplatila novac agenciji nista drugo..

Znas kako, meni su ovi iz Wizantiane rekli da, posto sam iz Nisa, ne moram dolaziti za Bg vec mogu sve zavrsiti kod njihovih predstavnika u Nisu. Ovi iz Nisa su mi rekli da kada prodjem test i popunim prijavu samo platim i to je to. I onda tek na moje insistiranje su rekli da mozemo potpisati neki ugovor ako bas insistiram. Tako da me zanima jesi li ti potpisala sa agencijom ugovor, jel si ti to trazila ili su ti oni to ponudili kao regularni tok proces. Moguce da su ove Nislije ovde totalno neobavestene ili je nesto pak drugo... U svakom slucaju malo sam se smorila sto ja sad tu ispravljam neke krive drine i moram da se pravdam sto zelim da se zastitim u govorom, bili su u fazoni kao pa sta ce i to dobices priznanicu..a mislim sta ja da radim sa tom priznanicom... imam dokaz da sam uplatila novac agenciji nista drugo..

moram priznati da ja nijesam trazila ugovor,iz razloga sto su mi pri prvom kontaktu (tel) dali e- meilove cura koje su otisle preko njih da se uopsteno malo raspitam o programu.dvije sam kontaktirala i rekle su da je sto se tice agencije sve ok,nema lazi,nema prevare,potom sam iscitala ovaj forum i vidjela da su iskustva pozitivna sto se ove agencije tice kao i jos 2-3 druge.
nijesam procitala da je neko pokusao da se zastiti ugovorom(sto u principu nije lose) zato nijesam ni ja,jednostavno mi nije palo na pamet,a i traze samo 70e,sve ostalo po dobijanju tj. izabiranju porodice,sto mi se ucinilo Ok.priznanicu smo stvarno dobie i ja i moja drugarica prilikom uplate...

Pa sta znam...mozda se ni ja ne bih setila nego kad sam citala info na njihovom sajtu pisalo je da posle testiranja ide sklapanje ugovora itd itd.. tako da mi je to zvucalo ok znas i onda kad to posle niko nije pomenuo bilo mi cudno. Jer, mozda zvucim paranoicno ne znam, ali odakle ti imas dokaza da si platila bilo sta, tj imas priznanicu, ali ne i dokaz za sta si platila, sta ti oni nude za taj novac itd..
Ne kazem da je agencija bezvezna, jer i ja nisam cula o njoj nista drugo sem reci hvale, ali mi je opet bezveze raditi bilo sta bez ugovora.
Videcemo, verujem da ce sve biti ok i da ti nisam unela sad neke sumnje :)

Pa sta znam...mozda se ni ja ne bih setila nego kad sam citala info na njihovom sajtu pisalo je da posle testiranja ide sklapanje ugovora itd itd.. tako da mi je to zvucalo ok znas i onda kad to posle niko nije pomenuo bilo mi cudno. Jer, mozda zvucim paranoicno ne znam, ali odakle ti imas dokaza da si platila bilo sta, tj imas priznanicu, ali ne i dokaz za sta si platila, sta ti oni nude za taj novac itd..
Ne kazem da je agencija bezvezna, jer i ja nisam cula o njoj nista drugo sem reci hvale, ali mi je opet bezveze raditi bilo sta bez ugovora.
Videcemo, verujem da ce sve biti ok i da ti nisam unela sad neke sumnje :)

ma kakvi :)ja inace po prirodi nijesam sumnjicava,ja sam to isto procitala na sajtu ali ti u aplikaciji imas jedan dio koji se zove Au Pair Agreement form,koji potpisujes,kad iscitas naravno i ja sam shvatila da je to taj ugovor...sto vrlo vjerovatno i jeste.

E bas mi je drago sto pricate o ovome! Ja sam isto bila digla frku nakon uplate jer sam samo imala priznanice i nista vise, medjutim koga god da sam pitala, niko nije panicio sem mene ali mislim da je taj ugovor nesto najbitnije, zasto bi ti nekom slepo verovala????? To je prvo i osnovno!!! Sve se zavrsilo dobro i ja sada idem i nadam se da ce biti sve ok, ali ja i dalje nemam nista sto me vezuje sa mojom agencijom u Bg, za nedaj boze nesto lose da krene, jer da se ne lazemo, dosta se i losih stvari ljudima desavalo(necu ih nabrajati)! Znaci nisam negativna, zelim da odem odavde, poznajem neke koji su bili i nije im dalaka pala sa glave ali i dalje mislim da je jako neprofesijalno ne vezati se ugovorom na koje ti imas pravo i oni su duzni na to!!!

Back