Mundijal 2026-grupe

Biće nekoliko dobrih utakmica u grupnoj fazi. Od ovih jačih neko mora da baš podbaci da ne ide dalje kao treći u grupi. Verovatno dosta nerešenih u grupama među ovima iz prvog i drugog šešira. Par iznenađenja sigurno prolaze tipa Panama. Biće opasne vrućinčine u Teksasu, kaliforniji, Florida je još kažu i vlažna klima.

Nova Kaledonija i Jamajka će igrati meč, pobednik tog susreta igraće protiv DR Konga, a pobednik kompletnog baraža ide u grupu gde su Portugal, Uzbekistan i Kolumbija

Bolivija i Surinam će igrati meč, pobednik tog susreta igraće protiv Iraka, a pobednik kompletnog baraža ide u grupu gde su Francuska, Senegal i Norveška

Pobednik baraža koji igraju Vels, BiH, Italija i Severna Irska ide u grupu u kojoj su Kanada, Katar i Švajcarska

Pobednik baraža koji igraju Ukrajina, Švedska, Poljska i Albanija ide u grupu u kojoj su Holandija, Japan i Tunis

Pobednik baraža koji igraju Slovačka, "Kosovo", Turska i Rumunija ide u grupu u kojoj su SAD, Paragvaj i Australija

Pobednik baraža koji igraju Češka, Irska, Danska i Severna Makedonija ide u grupu u kojoj su Meksiko, Južna Afrika i Južna Koreja

Nova Kaledonija i Jamajka će igrati meč, pobednik tog susreta igraće protiv DR Konga, a pobednik kompletnog baraža ide u grupu gde su Portugal, Uzbekistan i Kolumbija
Namjerio se junak na junaka
Bolivija i Surinam će igrati meč, pobednik tog susreta igraće protiv Iraka, a pobednik kompletnog baraža ide u grupu gde su Francuska, Senegal i Norveška
Uzas kako je bolivija isprid cilea perua ?
Pobednik baraža koji igraju Vels, BiH, Italija i Severna Irska ide u grupu u kojoj su Kanada, Katar i Švajcarska
Italija
Pobednik baraža koji igraju Ukrajina, Švedska, Poljska i Albanija ide u grupu u kojoj su Holandija, Japan i Tunis
Ukrajina
Pobednik baraža koji igraju Slovačka, "Kosovo", Turska i Rumunija ide u grupu u kojoj su SAD, Paragvaj i Australija
Turska
Pobednik baraža koji igraju Češka, Irska, Danska i Severna Makedonija ide u grupu u kojoj su Meksiko, Južna Afrika i Južna Koreja
Volio bi mozda irce ali cesi i dsnci su dobri

1000026778.jpg

Da smo prosli pala bi nam se grupa L.

Ne...
To da smo bili prvi u grupi...
A to je bila nemoguca misija za nase invalide i Mi6 Ćaci atmosferu...

Ali kroz baraz da smo prosli isli bi na:

Holandiju
Japan
Tunis

A i oni bi nas zguzili...
Jos bi Piksi nastimao tekmu sa svojim Japancima da bude neki prelaz iz 1 u 2...
Ono kao mi povedemo 1:0, a onda u drugom poluvrememu Japanci zabiju 3 do 5 golova...

...

Onaj ko hoce, zna i sme...moze igrati sa Englezima...

Mi nista od toga nismo ni pokusali...niti htenja, niti znanja, niti hraborosti....

Gana i Panama mislim da ne bi trebalo da predstavljaju problem Hrvatima...
Mada...mozda se opuste pa ih Ganjani naguze...imaju cime...😃
A Panama...ne znam...mozda ako budu na drogama...sto im nije daleko...

...

Interesantno to kako da ni jedan od domaćina nije dobio tešku grupu (kao uostalom nikad ni na jednom prvenstvu), inače reklo bi se najteža grupa gde su Francuska, Senegal i Norveška , takođe gde su Hrvatska, Gana i Engleska bi isto moglo da bude zanimljivo i isto dosta ovako atraktivna grupa, Brazil sa Marokom i Škotskom kao i 1998. u Francuskoj (samo im je još Norveška falila), a veoma zanimljivi okršaj u grupi bi mogli da budu između Urugvaja i Španije kao i Kolumbije i Portugala.

Inače prvu utakmicu na turniru i otvaranju prvenstva igraju Meksiko i Južna Afrika baš isto kao 2010. na SP u Južnoj Africi samo što su ovaj put Meksikanci domaćini.

Argentina jeste naizgled dobila laku grupu mada Alžir i Austrija mogu da budu čvrste, pogotovo Alžir kao tipičan predstavnik te arapske škole fudbala i protiv njih se malo ko naigra, Nemci isto nisam siguran da će se baš previše naigrati protiv Obale Slonovače i Ekvadora, takođe i Belgijanci naizgled dobili laku grupu ali opet Egipat i Iran dve jako tvrde ekipe a Belgijanci definitivno nisu jaki kao pre, Francuzi bi isto mogli da imaju problema sa Senegalom i Norveškom.
Recimo grupa gde su Amerikanci naizgled ne toliko atraktivna ali bi mogla da bude vrlo ujednačena, tu su još Paragvaj, Australija i Rumunija/Turska/Slovačka/Kosovo (ono ko god od njih da ode neće biti bauk ali će isto tako svako od njih tražiti prolaz u nokaut fazu).
Meksiko mislim da ne b trebalo da ima previše problema sa Južnom Afrikom i Južnom Korejom, jedino ukoliko im eventualno Danci dođu iz baraža mogli bi da ih namuče (Česi, Irci ili Makedonci već malo teže).
Kanađani isto imaju realne šanse za prolaz, od Katara su svakako bolji, sa Švajcarskom su tu negde egal i sad jedino Italija ako im dođe iz baraža mogla bi problem da im napravi, pa eventualno možda i Bosna (mada sa njima se nikad ne zna).

Inače Meksikanci će kao domaćini odigrati dve utakmice na stadionu Azteka u Meksiko Sitiju i jednu u Gvadalahari na stadionu Čivas Gvadalahare, Ameri će što je interesantno sve tri utakmice odigrati na zapadnoj obali, dve u Inglvudu koji je deo Los Anđelesa (nešto kao njihov "Mladenovac" ili "Obrenovac" odakle je i poznati reper Mack 10 koji je ovako veliki lokal patriota) i jednu u Sijetlu (znači ni jednu na istočnoj obali, jugu ili na midwestu), a Kanađani jednu u Torontu a dve u Vankuveru.
Hrvati će recimo isto dve utakmice odigrati u Kanadi, dve u Torontu protiv Engleske i Paname pa onda protiv Gane u Filadelfiji, inače Urugvaj i Španija će svoj meč odigrati u Gvadalahari, biće to baš onako pravi latino ugođaj i latino atmosfera, Brazilci će igrati u 3 grada, Nju Džersiju, Filadelfiji i Atlanti, sve na istočnoj obali, imaće verovatno finu podršku navijača jer Brazilaca u SAD živi sasvim solidan broj (mislim oko 2-2,5 miliona) i uglavnom su na istočnoj obali (Njujork, Nju Džersi, Boston a ima ih i na Floridi što je blizu Atlante u Džordžiji)

Zamisli srbiju u grupi h umjesto cape verdea

Ali taj Cape Verde je završio kao prvi u grupi ispred jednog Kameruna i ispred sasvim solidne Angole i tvrde Libije i potpuno zasluženo su ostvarili svoj san i otišli na SP, a nas da zamišljam neću jer siguran sam da bi nam naši kao i svaki put samo ogadili fudbal i želju za fudbalom i ne verujem da bi nam priredili ništa dobro kao što uostalom nisu ni na jednom velikom takmičenju, pa ni kad smo imali daleko jače i kvalitetnije timove nego sad.

Brazil moze da ne dodje na grupnu fazu i da ceka prolaz dalje...ili da posalju petliće za grupnu fazu...
Ej Haiti...pa tamo jos nema struje i vode...

...

Pa Haiti će razbiti sigurno, ali sa Marokom pa i Škotskom bi moglo da bude povuci-potegni, jer realno nije to više onaj moćni Brazil, prosto nemaju više taj ekstra kvalitet kao nekad i igrače koji prave razliku, mislim kad pogledaš ko im drži sredinu terena, znači Bruno Gimaraeš iz Njukasla, Lukas Paketa iz Vest Hema, Kasemiro iz Man Junajteda, Fabinjo koji je sad u Saudijskoj Arabiji, Andre i Žoao Gomeš iz Vulverhemptona, Žoelinton iz Njukasla, Žerson koji je sad iz Flamenga prešao u Zenit, Andreas Pereira iz Palmeirasa, Žan Lukas iz Baije, Ederson iz Atalante i mlađani Andre Santos iz Čelzija koji je uglavnom bio na pozajmicama, znači ono zaista ništa sad posebno i zaista svetlosnim godinama od ne znam Ronaldinja, Rivalda, Kake, Dunge, Ze Roberta, Leonarda, Žuninja Pernambukana, Maura Silve, Žilberta Silve, Mazinja, Zinja, Raija i ostalih, da ne spominjem sad jednog Pelea, Zika ili doktora Sokratesa, ono mislim razlika je baš nebo i zemlja i zaista ono ni blizu, jedino što imaju tu nekolicinu tih izuzetno hitrih napadača kao što su Vinisijus Žunior, Rodrigo, Rafinja, Martineli, Rišarlison (sećamo se njegovih makazica u Kataru), Endrik koji su svi uglavnom ovako malo nižeg rasta, lagani, brzi ko vetar, hitri, znaju sa loptom i zaista malo prostora im treba i sad jedino ako neko od njih tu uspe nešto da izbunari napred, nekim solo potezom da reši, nekim ulazom, driblingom, makazicama ili šta ja znam ali ovako neku igru i neke baš sjajne kreativce na sredini terena nažalost više nemaju.
Tako da iako sigurno neće biti lak rival nikome jer ipak Brazil je uvek Brazil ali mislim da definitivno ovo nije ekipa koja sad izaziva neko strahopoštovanje.

Back