Ljudi recite kako izgleda ziveti sa 160 dolara? Pisite kakve su cene, izlasci, krpice, benzin, zubar itd....Bas sve sto se setite! hvala!!
Joj zubar nikako!!!!
Ovde su zubari preskupi,ali preskupi!!!!Tako pre nego dodjes ovamo sve sto imas da sredis a da se tice vilice,radi to sto pre!
Cene..pa recimo,nas zene najvise zanima garderoba jelte..ja se obucem super za malo para jer sam naucila od Amerikanaca da se ne zalecem nizasta osim ako mi bas ne treba,nego da lepo cekam neku rasprodaju kojih ima gomila preko cele godine,pogotovo kada je neki praznik ili sta vec.
Ovo rade i bogati Ameri,tako da nemojite da se ista cudite.I uostalom,zasto bih platila za jaknu $100 kad ce za 2 meseca da spadne na $29?
Uostalom,ima i gomila bruka jeftinih radnji koje i bez raspodaje imaju bizarne cene.I sve to u cilju da se lova okrece.
Ono sta sam ovim htela da kazem je da garderoba npr. ne bi trebala puno da te brine jer je jeftina.
Kozmetika i sl.-pa zavisi kakvi su vam apetiti -ima i jeftine i skupe,nadje se uvek za svakoga po nesto.
Hrana-pa ako hoces da se hranis malo bolje i zdravo(posto je ovo idealno podrucije za nezdravu hranu) onda i to zna da izmuze lovu iz dzepa.Nije bas nesto jeftina,mada zavisi sta i gde,konzerve su uvek jeftine...
Izlasci-pa sad.Ja volim velike dobre klubove i tu katra u proseku kosta izmedju $20 -$ 30,zavisi kakvo je vece.Ako dolazi neki dj onda je $30 + ako ne dolazi bice jeftinije.
Mada ja se celog zivota upsujem na neke guest liste i imala sam u NYC neke propusnice tako da u sustini ulaz ne placam nikad kada je neko regularno vece(misli se na vece bez nekog svetsko poznatog dj budzovana) ali kod dolazi neko koga joko zelim da cujem i vidim karta me u proseku kosta oko $30.Sve zavisi.
Posto ne pijem nikakav alkohol nemam pojma koliko to moze da kosta ali verujem da nije dzabaka.Recimo,volim red bull koji ovako kosta recimo $3 a u klubu kosta $5.Pivo je mozda recimo do $10.Recimo,nisam bas najbolje informisana da odgovorim na ovo podpitanje.
Naravno sve zavisi i od kluba gde ides-ako je neki jaci,ima jace cene,ako nije sve ovo moze da bude mnoogo jeftinije.
Benzin..vrlo pipava tema.U sustini raste i ni malo nije vise jeftin ko sto je bio pre par godina recimo.U sustini za CA prosek je po galonu u oblasti gde ja zivim je izmedju $3.30 i $3.52
ali u drugim drzavam moze da bude manji/veci i sl.
Evo pogledaj kako izgleda mapa cene gasa za celu Ameriku,cisto da imas predstavu o vemu se radi.
http://www.gasbuddy.com/gb_gastemperaturemap.aspx
Kafa i cigarete-ja licno ne pusim ali znam brdo njih koji su ovde prestali da puse jer su cigare skupe,skuplje nego kod nas a i vode kampanje za zdrav zivot i sl...bla bla bla
Ali i dalje pusaca ima.
Kafa- par dolara od $1 do $10..ima ih more vrsta sa ovim,sa onim..Ovo $10 se odnosilo na neku kafu koju pravim sa nekim tamo likerom,da te ne zamaram sad.
To je to,ostala sam bez ideja a i upiskicu se

ops: