AU pair in USA

To je preko ove agencije AYUSA jel? Pa ne znam...nesto je drugaciji ugovor sa Interexchange..recimo kolko sam ja procitala ovaj ugovor, a inace imam obicaj da ih ne citam kako treba :), nigde ne pise koliko je nedeljni "pocket money". Mada ja mislim da je to zakonom uredjeno i da ti ne mogu dati manji od 160$ koliko je sada, jel tako? Hm da..u ovoj prvoj stavci pise da sam ja kao dobila kopiju terms and conditions neke brosure i da se slazem sa tim :) Ne znam to sta je ...
U principu valjda je sve to regularno, isli ljudi pa cu i ja nego ne volim ja nista da radim bez tih ugovora sto je valjda i normalno

E bas mi je drago sto pricate o ovome! Ja sam isto bila digla frku nakon uplate jer sam samo imala priznanice i nista vise, medjutim koga god da sam pitala, niko nije panicio sem mene ali mislim da je taj ugovor nesto najbitnije, zasto bi ti nekom slepo verovala????? To je prvo i osnovno!!! Sve se zavrsilo dobro i ja sada idem i nadam se da ce biti sve ok, ali ja i dalje nemam nista sto me vezuje sa mojom agencijom u Bg, za nedaj boze nesto lose da krene, jer da se ne lazemo, dosta se i losih stvari ljudima desavalo(necu ih nabrajati)! Znaci nisam negativna, zelim da odem odavde, poznajem neke koji su bili i nije im dalaka pala sa glave ali i dalje mislim da je jako neprofesijalno ne vezati se ugovorom na koje ti imas pravo i oni su duzni na to!!!

Apsolutno se slazem sa tobom...ne daj boze da se nesto lose desi, mada su ovo ipak proverene agencije tako da ne bi trebalo da bude problema tipa trafficking itd, ali ono nikad se ne zna, tebe nista ne vezuje za agenciju u Srbiji i tvoji nemoju koga vatati za gusu ;)
Bezveze sto je to tako, iako mislim da je sve to regularno, opet se osecas nekako sigurnije kad imas nesto crno na belo ne znam. Pa sta je bilo nakon sto si digla frku, niste potpisali ugovor na kraju? Nemoj da se sekiras sigurno ce sve biti ok :) Nego mi je to malo neprofesionalno sta znam...

A sta je sa onim ugovorom sto smo potpisale i nalazi se na kraju aplikacije: 2007 SUMMER SAVINGS AU PAIR AGREEMENT. Tu pise sve o nasim obavezam a i njihovim (AuPairCare). Zar nije to to?

Ja nemam nikakav primerak nicega jer je sve kod njih! Zato kazem da znam devojku koja se vratila jos 2005 sa programa i ona takodje nije imala od navedenog nista kod sebe i zahvaljujuci njenom ok iskustu sam pristala na sve ovo.Program do sada je regularno prolazio i verujem da ce tako biti i nadalje, samo nevolim te propuste sto ja sada nemam nista kod sebe sto me vezuje sa agencijom u BG a kada stignem u Ameriku, hm, niko negarantuje za mene! Moram i ovo da kazem kada smo vec kod toga, prosle godine kada sam pitala agenciju za sigurnost, oni su mi rekli da proverim u ambasadi koja garantuje za njih i ja sam to uradila, a covek mi je tamo rekao da ambasada negarantuje ni za jednu agenciju ali da, dolaze i iz ayuse! Kazem, zahvaljujuci ljudima koji imaju dobro iskustvo smo i svi sada tu gde jesmo, sutra cemo i mi sami potvrditi da je sve regularno ali bez obzira na sve ugovori kod nas samih moraju da postoje!

Apsolutno se slazem sa tobom...ne daj boze da se nesto lose desi, mada su ovo ipak proverene agencije tako da ne bi trebalo da bude problema tipa trafficking itd, ali ono nikad se ne zna, tebe nista ne vezuje za agenciju u Srbiji i tvoji nemoju koga vatati za gusu ;)
Bezveze sto je to tako, iako mislim da je sve to regularno, opet se osecas nekako sigurnije kad imas nesto crno na belo ne znam. Pa sta je bilo nakon sto si digla frku, niste potpisali ugovor na kraju? Nemoj da se sekiras sigurno ce sve biti ok :) Nego mi je to malo neprofesionalno sta znam...

Upravo to, nikoga necemo plasiti, taman posla, samo komentarisemo da to sto si rekla "koga ce moji hvatati za gusu" treba da postoji crno na belo! I sada ljudi koji su tamo, sigurno ce nam se nasmejati a verujem kada stignemo da ce i nama biti smesno! Eto, tako cemo posmatrati to, zar imamo izbora!? :D Sala

Lisa L, koliko je vremena proslo od kako si se prijavila dok nisi pronasla porodicu?

Ja imam interesantnu pricu, a proces pronalazenja je trajao manje od mesec dana.Nadjem ja tako jednu ok porodicu i sve se dogovorimo ali nazalost oni me odbiju tj. host tata koji je imao primedbe na moju ishranu.I sada posto smo se ja i host mama skroz zagotivile, obe smo bile u bedaku i ona je meni nasla novu porodicu, njenu najbolju drugaricu, koja ima dva veca sina( sto je meni odgovaralo) i koja je cak odusevjena sto sam makrobioticar i ona sama je zainteresovana za to iako je to Amerika i sve je skupo.Tako da smo sada sve tri u kontaktu. :D

Joj meni samo frka da ne nabijem nekih 100 kg tamo :) Moracu da idem u neku teretanu ili da radim vezbe kuci, taman upregnem decicu da vezbamo i posle ce biti mirna nece imati snage da besne:wink:

Ja sam bila resila da nastavim tamo sa teretanom a host mama kaze da je 5min peske od kuce i nije skupa ali sam pre neki dan promenila odluku i resila da krenem na neki ples! Ovde kod nas svi rade sve a tamo su sigurno malo profesionalniji i bas bi mi bilo super, izbacis stres, igas 3 puta nedeljno po sat vremena, pa nemoze te niko iznervirati Samo nemam pojima kolika je cena, pa ako neko zna..

e pa drustvo ovo vise nije lazna uzbuna...21.januara(najverovatnije javicu vaam ovih dana) putujem u USA....nasla sam divnu porodicu...
ako jos neko putuje tog datuma nek se javi...
idem u Randolph ,NJ jedan preslakti 10mesecni decak....

e pa drustvo ovo vise nije lazna uzbuna...21.januara(najverovatnije javicu vaam ovih dana) putujem u USA....nasla sam divnu porodicu...
ako jos neko putuje tog datuma nek se javi...
idem u Randolph ,NJ jedan preslakti 10mesecni decak....

E super!Bas mi je drago. I samo jedno dete, pa ti si na konju! :grin:
I ja krecem 21. januara tako da onda idemo zajedno jupiiii:grin:

hvala hvala hvala...
i jedva cekam da mi stignu dokumenta...sutra idem da vadim medjunarodnu dozvolu i tako...
za koliko mi stizu dokumenta...ako to izgleda...sta je sve u njima od paira...
pozdrav...
i da sutra-prekosutra cu sve znait oko polaska i svega,ali ipak da pitam i ovde...
sada kako ide postupak...
veiliki kisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss za sve.

hvala hvala hvala...
i jedva cekam da mi stignu dokumenta...sutra idem da vadim medjunarodnu dozvolu i tako...
za koliko mi stizu dokumenta...ako to izgleda...sta je sve u njima od paira...
pozdrav...
i da sutra-prekosutra cu sve znait oko polaska i svega,ali ipak da pitam i ovde...
sada kako ide postupak...
veiliki kisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss za sve.

ej pa ta dokumenta ne treba da te brinu..u njima je sve sto ti treba i stici ce na vreme..
sve je to organizovano lepo..a vozacka ti vazi 6meseci tako da je najbolje da je izvadis pred sam polazak..znaci negde 18.januara(to ti je valjda petak) ako ides 21.

Cao Marija!
Sad sam saznala da nasa vozacka ne vazi u Washingron DC-u i da cu morati da polazem voznju i testove. Zanima me jesi i ti to morala i kako izgleda?
pozz:grin:

e pa ja cu to morati za par meseci..kazu mi svi da je to prosto ko pasulj sto bi reko nas narod..a kako zar ne vazi svuda u US 6 meseci??...raspitaj se jos malo..

e pa ja cu to morati za par meseci..kazu mi svi da je to prosto ko pasulj sto bi reko nas narod..a kako zar ne vazi svuda u US 6 meseci??...raspitaj se jos malo..

Sve zavisi od drzave do drzave,tako da moze da vazi i krace od 6 meseci (CA npr. mesec dana koliko mi se cini :confused: ).Sve bih ovo u sustini proverila na DMV sajtu drzave u koju idem ili jos bolje ne bih se mnogo oslanjala na tu nasu internacionalnu vec bih brze -bolje polozila za vozacku u USA .

kazite mi sta sve pitaju u amdasadi,sta nosim,jel i imovinsko stanje roditelja,tata ima prodavncu nece mi nesto to smetati za vizu?
kazite od a-s ,kako to izgleda u ambsadi...onako od prvog minuta u ulasku do izlaska...please........
kissssssssssssssss

Back