nina_lion
Aktivan član
- Poruka
- 1.229
e, ta kartica je isto debitna, i nema tax-ova, nego se razlika u dolaru-dinaru obrachunava po vazhecjem kursu banke.
znachi isto je kolko stavish novaca, toliko imash, poshto je ona pitala za neku varijantu "chisto za ne daj bozhe" da ima novaca. a na ovu karticu joj uvek mozhe neko kod kucje uplatiti josh novaca ako uztreba
i odrzhavanje kartice je potpuno besplatno 5 godina.![]()
Super,lepo lepo onda .Mada me taj vazeci kurs banke trenutno kao pojava uzasava.

Ovde je odrzavanje besplatno dokle god imas racun

) sto su te banke u zemlji Srbiji samo "klonovi" stranih banaka i zbog srpskih zakona moraju da budu registrovane kao domace banke....iz istog razloga ne postoji direktan platni promet izmedju takve banke i njene "maticne" banke, t.j. ne mozes da otvoris racun u npr Reifeisen banci u Beogradu i da se usetas u istu takvu banku u Austriji i podignes pare.....Jedini i JEDINI nacin da u inostranstvu koristis pare sa racuna u Srbiji je Visa kartica....ako nisi bogata, Visa Electron....Kada sam ja prvi put dolazio u USA postojala je varijanta kod Vojvodjanske banke da otvoris tekuci racun kao radnik honorarac t.j. ne moras da imas stalni priliv nego mozes sam sebi da uplacujes pare....Otvoris racun, uplatis 100din, dobijes Visa Electron karticu i onda otvoris namenski devizni racun koji je povezan sa tvojom karticom i sa koga se novac "skida" kada karticu koristis u inostranstvu..... Naplacivali su 1%+1$ po transakciji i njihova kartica je provereno sljakala u nekoliko zemalja Evrope i u USA.....Svojima kod kuce ostavis ovlascenje za tvoj racun tako da oni mogu uplacuju ili podizu pare sa tvog racuna.....
ops: