AU pair in USA

I ranije si slala svoje komentare u kojima si pricala da ne volis Usa,ali zato sto sam postovala tvoje misljenje,sto inace i dalje radim,nisam nista htela da komentarisem.Imas prava na to,ali ja jednostavno volim USA i to je to.

Nije istina da ne volim svoju zemlju,bas naprotiv,ali ima mnogo stvari koje mi smetaju.Recimo arogancija,ljudska glupost..ima toga i ovde ali se ipak zna ko kosi a ko vodu nosi.Volim red koji postoji u USA i volim sto imam dosta mogusnosti ovde.
Srbiju nikada necu da zaboravim,ali isto tako ne zelim da tamo ikada vise zivim.Zivot u Srbiji mi nije bio lak,i ovde mi je jednostavno lakse i to je.

Volim sto me tata ne izdrzava posto izdrzava ostatak moje porodice.Volim sto sama mogu da platim svoje racune.Volim opustene ljude.Volim mnogo toga.
Nikada neznas sta se krje iza necijih komentara,tako da ako me osudjujes,mogu samo da ti kazem da mi je zao sto to cinis.

kao prvo ne osudjujem te ja ni za sta..ko sam ja da ti kazem nesto...
al mi je bilo samo cudno jer je svaki kometar bio kako je srbija grozna zemlja, ljudi su ovakvi i onakvi...a upravo svoi mi dolazimo odande...i zar ne mislis da ce neko onda da pomisli za tebe ili za nas generalno kako smo takvi a nismo zapravo...kako ostatak sveta da ima lepo misljenje ako mi nemamo o sebi?
onaj deo o ljudskoj gluposti i aroganciji nisam najbolje razumela al nema veze...
i nije da ja ne volim usa...samo mislim da nije ovde toliko sjajno koliko se svidja i kad bih birala uvek bi izabrala da zivim u evropi negoovde...al opet svako ima svoje razloge...

a sto se tice komentara..da ovde svako moze da priusti auto...samo da kazem da ja nemam auto iako imam dozvolu naravno a nema ga ni moja porodica i nikad ga nije ni imala i ne osecam kao da mi nesto nuzno treba...

i auto jeste nekad potreba al imati najmanje 3 auta kao sto ovi ameri imaju je za mene nepotreban luksus...neko to voli...ne krivim nikoga ..tj. uvek je bolje ziveti kao bubreg u loju nego da nema za cega pas da te ujede:-)

nisam zelela ni tebe niti bilo koga drugog da uvredim...jasno mi je da je nekome bolje ovde nego kuci...al da su ljudi u srbiji tolko primitivni, strokavi i ko zna sta jos...gde ste vi ljudi ziveli onda...?

mislite pozitivno i pozitivne stvari ce da vam se desavaju...ima teskih dana...kao kada pada kisa i californiji:-)....al zazmurite...i eto prodje dan..i sutra vec sija sunce:-)

I ranije si slala svoje komentare u kojima si pricala da ne volis Usa,ali zato sto sam postovala tvoje misljenje,sto inace i dalje radim,nisam nista htela da komentarisem.Imas prava na to,ali ja jednostavno volim USA i to je to.

Nije istina da ne volim svoju zemlju,bas naprotiv,ali ima mnogo stvari koje mi smetaju.Recimo arogancija,ljudska glupost..ima toga i ovde ali se ipak zna ko kosi a ko vodu nosi.Volim red koji postoji u USA i volim sto imam dosta mogusnosti ovde.
Srbiju nikada necu da zaboravim,ali isto tako ne zelim da tamo ikada vise zivim.Zivot u Srbiji mi nije bio lak,i ovde mi je jednostavno lakse i to je.

Volim sto me tata ne izdrzava posto izdrzava ostatak moje porodice.Volim sto sama mogu da platim svoje racune.Volim opustene ljude.Volim mnogo toga.
Nikada neznas sta se krje iza necijih komentara,tako da ako me osudjujes,mogu samo da ti kazem da mi je zao sto to cinis.

AMEN Nina!

Kratko ali j...tacno :)

kao prvo ne osudjujem te ja ni za sta..ko sam ja da ti kazem nesto...
al mi je bilo samo cudno jer je svaki kometar bio kako je srbija grozna zemlja, ljudi su ovakvi i onakvi...a upravo svoi mi dolazimo odande...i zar ne mislis da ce neko onda da pomisli za tebe ili za nas generalno kako smo takvi a nismo zapravo...kako ostatak sveta da ima lepo misljenje ako mi nemamo o sebi?
onaj deo o ljudskoj gluposti i aroganciji nisam najbolje razumela al nema veze...
i nije da ja ne volim usa...samo mislim da nije ovde toliko sjajno koliko se svidja i kad bih birala uvek bi izabrala da zivim u evropi negoovde...al opet svako ima svoje razloge...

a sto se tice komentara..da ovde svako moze da priusti auto...samo da kazem da ja nemam auto iako imam dozvolu naravno a nema ga ni moja porodica i nikad ga nije ni imala i ne osecam kao da mi nesto nuzno treba...

i auto jeste nekad potreba al imati najmanje 3 auta kao sto ovi ameri imaju je za mene nepotreban luksus...neko to voli...ne krivim nikoga ..tj. uvek je bolje ziveti kao bubreg u loju nego da nema za cega pas da te ujede:-)

nisam zelela ni tebe niti bilo koga drugog da uvredim...jasno mi je da je nekome bolje ovde nego kuci...al da su ljudi u srbiji tolko primitivni, strokavi i ko zna sta jos...gde ste vi ljudi ziveli onda...?

mislite pozitivno i pozitivne stvari ce da vam se desavaju...ima teskih dana...kao kada pada kisa i californiji:-)....al zazmurite...i eto prodje dan..i sutra vec sija sunce:-)

Pa sad kako je kome Bogom dano .
Ovo sto se tice ovog dela "al da su ljudi u srbiji tolko primitivni, strokavi i ko zna sta jos...gde ste vi ljudi ziveli onda...?" -ja ovo nikada nisam rekla ,niti bih se usudila da pomislim,prema tome ako trebam da malo bolje objasnjim neki od svojih komentara,pitajte ljudi slobodno.

[baraba];5483452:
9 neverovatnih minuta...

shta kazhesh nina...."ljudska glupost....ko kosi ko vodu nosi"...............

josh jednom

STRASHNOOOOOOOOO

Licis mi na one ljude koji zive u USA ili bilo gde u dijaspori 30 + godina i konstantno pljuju po zemlji koju su sami odabrali za dalji zivot.Ako ti je svaki moj komentar strasan nemoj da ga citas,necu da se bunim i isto tako ako ti USA ne odgovara zasto se ne vratis tamo odakle si dosao?Izvini,ali malo je licemerno svo ovo tvoje kometarisanje posto pokazujes veliku kontradiktornost u svemu ovome.

Srecno ti bilo i pamet u glavu!

[baraba];5483452:
9 neverovatnih minuta...

shta kazhesh nina...."ljudska glupost....ko kosi ko vodu nosi"...............

josh jednom

STRASHNOOOOOOOOO

Hehehe da da da,zaboravila sam da ti kazem da sam tacno znala koji si link ostavio :D
Smesno jeste,nego ti stvarno mislis da u Srbiji tj,u Evropi nema ovakvih ljudi?Da se ne lazemo,ima sigurno,tako da ne likuj bez razloga.

E da jos jedna stvar.Da li si nekada imao priliku da prelistas knjigu "Nacionalni park Srbija " Od Dragoljuba Ljubicica Micka iz Indeksovog Pozorista?To je neko moje priblizno vidjenje Srbije kroz satiru.

bila sam na Long Islandu(NY), tacnije radila sam u "The Woodlands",Woodbury,Syosset a stanovala sam prvo u Hicksville -u a zatim u Huntington Village -u. Voljela bi tamo ponovo, mislim bilo gdje na LIsland pa se nadam da ce neka iole normalna porodica od tamo da me kontaktira. tamo bar nekoga znam, imam prijateljicu inace Amerikanka a znam da bi uvijek mogla da radim i u restoranu ako bi mi zatrebao dodatni posao.
zaljubiti se mozes svugdje samo ako sretnes nekoga ko ti se dopada, a sad da li je dobro sto sam se ja zaljubila tamo pa bas i nije. on je stvarno bio super prema meni i proveli smo nezaboravnih mjesec dana ali da li ce da me ceka do ljeta i da nastavi gdje smo stali?pa nisam bas sigurna,ja sam ta koja se zaljubila a njemu je to vise-manje bila avantura. sta mogu jednostavno ponijelo me i zaljubila se. a i ako ne bude cekao na JFK sledece ljeto kako je obeca imacu jednu extra uspomenu vise na NY.:|
kad ti ides i gdje?

Ma cekace te! :D Ja evo polako se spremam a idem u NJ.Moguce da ce ti se javiti odakle zelis, samo bez zaletanja, ja sam isto zelela ovo gde idem i cekala i dobila! Pozdrav.

Ma cekace te! :D Ja evo polako se spremam a idem u NJ.Moguce da ce ti se javiti odakle zelis, samo bez zaletanja, ja sam isto zelela ovo gde idem i cekala i dobila! Pozdrav.

u koji dio ny ides? koliko ces djece da cuvas?
ako i ja dobijem isti gred mozda se i vidimo tamo!?;) ny je predivan,bas ti zavim sto vec ides. imas u 38 ulici Bosanski restorancic pa ako se pozelis nase hrane ili kolaca ....
ili kafe kao ja! sve mi je u usa bilo super jedino mi je nasa domaca kafa nedostajala. onako jaka,puna kofeina pa jos kad ujutro zamirise:D. nije ni njihova losa ali meni je nasa domaca zakon i to onko gorka bez secera. Inace imju super burek a i sarma im nije losa ali kad su mi donijeli kafu pa jos i baklavu....
dzaba sve imas i para i svega ali opet ti srce zaigra kad cujes svoj jezik tamo negdje pa vidis pise na srpskom pa makar i naziv restorana pa jos mozes da pojedes nesto na cemu te mama othranila a niti nje niti nekog tvog da ti to spremi... ja sam mislila da me nedrma nostalgija i stvarno nije ali kad sam dosla u taj nas restorancic shvatila sad da ipak ima dosta toga sto mi je nedostaje.cula sam ima dosta nasih lokala u astoriji ali ja nisam bila ali ti ovaj sto znam toplo preporucujem.ja sam tamo vodila nekoliko njih da probaju nasu kuhinju i bilo nam je i ukusno i prijatna je atmosfera.dosta nasih dovodi tamo Amere ili koga vec na rucak ili veceru tako da nije klasicno "domace" neko okupljaliste. a nisu ni skupi.
zanima me koliko ce da ti placaju u porodici?kes ili cek? meni su u agenciji reklji158$ ali kad sam procitala ugovor tamo sitnim slovima pise 139$ pa mi nikako to nije jasno?! :confused: sutra cu da idem u agenciju ali ako ti nije problem da mi svejedno kazes u cemu je tu fazon?

ljudi kako ide ono za odmor od dvije sedmice jer ga dobijete u dogovoru sa porodicom ono trazis kada ti hoces ili kad ti oni odrede......i kad je najbolje ici na ovaj program na ljeto na zimu ili je to svejedno...i imao sam jos jedno pitanje ali ga se sad nemogu sjetit pa kad se sjetim pisem

Cao:) Ja sam se jutros vratila iz bgd i evo informacije za sve one koji zele da znaju sta ih ceka u agenciji.test i engleskog kioji nije tezak uopste,ponudjeno je vise odgovora treba zaokruziti pravi.psiho test kao sto i znate smijeh..ako nesto ne razumijes do kraja ili ne shvatas pravi smisao pitanja priupitas..e,sad meni gospodjica iz agencije nije rekla da treba kopija diplome:roll:,srednje skole( ili fakulteta ko ima) tako da to moram slati postom.nijesam napisala ni pismo host porodici pa mi je rekla da to danas iskuckam i posaljem na mail.eto to je to.veoma jednostavno:-D

ej pa ja ne brinem puno oko tih stvari,ne mogu reci da sam hrabra ali ne plasim se u napred..znas ono prvo skocim pa kazem `op..heh..ovaj Harisburg je ok mislim ima i tu probisveta nekih ali nije strasno..imam sad 4 dana free za wikend pa odoh u nyc..sama..u neki hostel pa bas da vidim sta ce da me snadje..devojke opustite se..
pozZ

Ej Marija pa kako je prosao tvoj prvi vikend u nyc?:grin:pretpostavljam da ti je bilo super pa sad ne mozes da dodjes k sebi i da nam preneses utiske:grin:
pozz

ali moram da placem jer ova porodica mi je jutros javila da je devojka aupair odlucila uprkos svemu da ostane kod njih...
ali nema veze,sad kad imam vozacki pocece da se javljaju i moda dodjem i pre marta meseca...

ali moram da placem jer ova porodica mi je jutros javila da je devojka aupair odlucila uprkos svemu da ostane kod njih...
ali nema veze,sad kad imam vozacki pocece da se javljaju i moda dodjem i pre marta meseca...

Svaka cast za voznju,mada mogu da ti priznam da likujem sto ne ides tamo-gde -god -ono-bese..docices ti meni u Californiu!!Hheheheheehehehe

U porpisu Djole Zloba

Bravo,bravo ,bravo Shumaher!!

hvala svima na cestitkama...i da se sto pre nadjemo u USA ...da popijemo po neku...
evo malopre sam poslala fotokopiju vozacke u AYUSU...i sad smao cekam...
pozdrav svima...
veliki KISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

znal iko zbog cega se americke porodice prijavljuju na ovaj program sta oni imaju ...da nemaju nes jeftinije poreze znal iko nes me bas to kopka

Prijavljuju se jer im se i te kako isplati-imaju nekog ko im je dostupan 24hr i za to ne placaju puno para.Ukupna cena programa koja kosta porodicu za godinu dana je bila (Bar dok sam ja bila na programu!)oko 14-15 000 (tako je bar meni rekla moja host porodica).
Znaci,oni su nedeljno placali meni $140 na ruke i isto toliko agenciji,znaci za $280 nedeljno su resili sve svoje probleme,i to im se naravno isplatilo jer da su placali ovako nekoga da im cuva decu minimalno bi morali da ga placaju $10/hr sto je u poredjenju sa mojih $3/hr i te kakva usteda.
E sad da li imaju povratne pare od takse,stvarno ne bih znala da ti kazem.
Cuni mi se da mi je neko rekao da te povratne pare od takse imaju porodice koje odluce da ucestvuju u programu razmene studenata,ali dal je to tacno,stvarno ne bih imala pojma da ti kazem ...a i ne zanima me..bas..nesto.

Back