Izvini Nataly, ja sam u totalnom haosu pa tek sada stizem da odgovorim..
Pa ovako, najdetaljnije... U 9:15 mi je bio termin, stajala sam ispred stepenista dok me covek iz obezbedjenja nije pozvao da udjem.. Onda sam prosla kroz detektor za metal, skinula sat i narukvicu, dala moju torbu i tu je sve bilo ok.. Ostavila sam mobilni i dobila broj za njega, da posle mogu da ga uzmem.. Onda sam dobila broj pod kojim se vodim i usla sam u cekaonicu.. Kada su me prvi put prozvali, to je bilo od strane naseg coveka i njemu sam predala dokumentaciju, samo me je pitao da li sam u kontaktu sa tom porodicom. Rekla sam mu da jesam i pokazala mu nasu e-mail prepisku koja je bas obimna.. I nastavila sam da cekam.. Onda me je prozvala amerikanka i tu sam ostavila otiske svih deset prstiju i to je bilo to.. Cekala sam na intervju i imala sam tremu.. Ubrzo su me prozvali i poceo je taj famozni intervju..Sve je preko saltera.. Lepo me je pozdravila i pitala me kako sam.. Konzul mi je bila mladja zenska osoba koja mi se izuzetno dopala, jer je bila skroz friendly.. Prvo me je pitala zasto idem u Ameriku.. Ja sam rekla da zelim da upoznam Americku kulturu i naucim nesto o njihovim obicajima, unapredim svoj engleski, upoznam nove prijatelje, putujem..Da mislim da ce to biti sjajno iskustvo za moju buducnost i dalju karijeru.. Mislim, rekla sam svoje razloge.. Tada sam se vec opustila.. Onda me je pitala da li cu tamo da radim.. Ja sam rekla da, brinucu o deci mojih host roditelja, a i da cu ici na lokalni koledz, to ce biti moja obaveza.. Tu sam jos pricala o svojoj host porodici, o devojcicama koje cu cuvati, na sta se ona odusevila..
Sledece pitanje je bilo sta planiram kada se vratim posle godinu dana.. Odgovorila sam da planiram da zavrsim svoje master studije i nadjem posao, pricala sam joj o svom faxu i smeru koji studiram, zasto mi je bitno to iskustvo.. Jednostavno, bas sam se bila opustila.. Poslednje pitanje je bilo koliko mi je ispita ostalo i to je to..
Rekla mi je da sutra u 16h dodjem po pasos i da dokument koji dobijem uz njega cuvam do granice..
Cestitala mi je i pozelela mi je puno srece..
To je bilo to.. Stvarno nije strasno, mada moram biti iskrena ja sam imala veliki strah i tremu od svega toga, valjda to tako mora, a kada prodje bude ti smesno..Nadam se da sam ti pomogla!
Veliki pozdrav! I jos jednom izvini..