AU pair in USA

DOBILA SAM VIZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D
Imas pravo uopste nije bilo strasno, stavise sad shvatam da sam nepotrebno brinula :lol:
Pitala me je zasto idem, kakvi su mi planovi kada se vratim i koliko mi je ispita jos ostalo..
Ja sam jos pricala o mojoj host porodici i stvarno je sve bilo sjajno..
Jos nisam dobila kartu, pa ne znam jos nista o letu, cim saznam javljam!
Veliki pozdrav! Hvala mnogo! :hvala:

Nina, hoces li napisati malo detaljnije kako je bilo i sta su te jos pitali. Hvala ti! :sad2:

DOBILA SAM VIZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D
Imas pravo uopste nije bilo strasno, stavise sad shvatam da sam nepotrebno brinula :lol:
Pitala me je zasto idem, kakvi su mi planovi kada se vratim i koliko mi je ispita jos ostalo..
Ja sam jos pricala o mojoj host porodici i stvarno je sve bilo sjajno..
Jos nisam dobila kartu, pa ne znam jos nista o letu, cim saznam javljam!
Veliki pozdrav! Hvala mnogo! :hvala:

NINAAAAAAA!!!!!! Kako napreduju pripreme?!? Govori!!!! JEl znaš na kraju kad točno letiš...
Ja evo sve oprala, sad me peglanje čeka! :whistling:
Još uvijek nisam svjesna da idem... vjerovatno do zadnjeg trena neću biti. Sve mi nekako nestvarno zvuči. Malo me i strah al vjerujem da je to sve normalno. Javi se...:worth:
Imam još 1001 pitanje... uf...počinje ludilo!!!! :manikir:

Hvala ti puno!! Nadam se da ce biti sve ok... Kako mislis, pitala te je da li ces tamo da radis? Da, cula sam za tipicna pitanja koja si i ti napisala. Medjutim, ja sam diplomirala u martu. Sada sam zaposlena sa srednjom skolom i u radnom odnosu sam od 1.jula. Mnogo se bojim kako ce mene posmatrati i da li ce mi dati tako lako vizu kao studentima. Uglavnom, rekli su mi da nemaju stroge kriterijume za J1 vizu, pa videcemo.

Sigurna sam da uzbudjenje raste jer jos 11 dana i ti ces biti tamo, ali zaista, mislim da nema nekoga ko se razocarao kada je stigao. Bas mi je drago sto si se sprijateljila sa porodicom jer mislim da je to jako vazno za tvoj utisak, koji ces naravno imati kada zavrsis program. Sigurna sam da cu se i ja osecati tako ako dobijem vizu i dani se priblize odlasku, ali valjda je to normalno.

Mora da bude sve ok!
Da pitala me je da li cu tamo da radim.. Ja sam odgovorila da hocu tj. da cu cuvati njihovu decu i da ce to biti moja obaveza, a uz to cu ici na koledz.. Ako ti je uredna dokumentacija tj. ako imas sve papire koji su ti potrebni nemoj nista da brines, veruj mi...
Ne znam da li ti je to preko Matica ili preko druge agencije, nisam razumela?

Nina, hoces li napisati malo detaljnije kako je bilo i sta su te jos pitali. Hvala ti! :sad2:

Izvini Nataly, ja sam u totalnom haosu pa tek sada stizem da odgovorim..
Pa ovako, najdetaljnije... U 9:15 mi je bio termin, stajala sam ispred stepenista dok me covek iz obezbedjenja nije pozvao da udjem.. Onda sam prosla kroz detektor za metal, skinula sat i narukvicu, dala moju torbu i tu je sve bilo ok.. Ostavila sam mobilni i dobila broj za njega, da posle mogu da ga uzmem.. Onda sam dobila broj pod kojim se vodim i usla sam u cekaonicu.. Kada su me prvi put prozvali, to je bilo od strane naseg coveka i njemu sam predala dokumentaciju, samo me je pitao da li sam u kontaktu sa tom porodicom. Rekla sam mu da jesam i pokazala mu nasu e-mail prepisku koja je bas obimna.. I nastavila sam da cekam.. Onda me je prozvala amerikanka i tu sam ostavila otiske svih deset prstiju i to je bilo to.. Cekala sam na intervju i imala sam tremu.. Ubrzo su me prozvali i poceo je taj famozni intervju..Sve je preko saltera.. Lepo me je pozdravila i pitala me kako sam.. Konzul mi je bila mladja zenska osoba koja mi se izuzetno dopala, jer je bila skroz friendly.. Prvo me je pitala zasto idem u Ameriku.. Ja sam rekla da zelim da upoznam Americku kulturu i naucim nesto o njihovim obicajima, unapredim svoj engleski, upoznam nove prijatelje, putujem..Da mislim da ce to biti sjajno iskustvo za moju buducnost i dalju karijeru.. Mislim, rekla sam svoje razloge.. Tada sam se vec opustila.. Onda me je pitala da li cu tamo da radim.. Ja sam rekla da, brinucu o deci mojih host roditelja, a i da cu ici na lokalni koledz, to ce biti moja obaveza.. Tu sam jos pricala o svojoj host porodici, o devojcicama koje cu cuvati, na sta se ona odusevila..
Sledece pitanje je bilo sta planiram kada se vratim posle godinu dana.. Odgovorila sam da planiram da zavrsim svoje master studije i nadjem posao, pricala sam joj o svom faxu i smeru koji studiram, zasto mi je bitno to iskustvo.. Jednostavno, bas sam se bila opustila.. Poslednje pitanje je bilo koliko mi je ispita ostalo i to je to..
Rekla mi je da sutra u 16h dodjem po pasos i da dokument koji dobijem uz njega cuvam do granice..
Cestitala mi je i pozelela mi je puno srece..
To je bilo to.. Stvarno nije strasno, mada moram biti iskrena ja sam imala veliki strah i tremu od svega toga, valjda to tako mora, a kada prodje bude ti smesno..Nadam se da sam ti pomogla!
Veliki pozdrav! I jos jednom izvini..

NINAAAAAAA!!!!!! Kako napreduju pripreme?!? Govori!!!! JEl znaš na kraju kad točno letiš...
Ja evo sve oprala, sad me peglanje čeka! :whistling:
Još uvijek nisam svjesna da idem... vjerovatno do zadnjeg trena neću biti. Sve mi nekako nestvarno zvuči. Malo me i strah al vjerujem da je to sve normalno. Javi se...:worth:
Imam još 1001 pitanje... uf...počinje ludilo!!!! :manikir:

Jao evo me, konacno!!!!!!!!!!!! :)
Nikako da stignem da se javim, sto stvari ima.......... Ali mislim da cu sve stici.. Polako se pakujem, mada mi je malo frka..
Ni ja jos nisam svesna, znam da cu toga biti tek kada se nadjem na aerodromu..
Ja letim 12.10. u 13:05 iz Beograda za Minhen..
A iz Minhena u 15:20 za New York.. Valjda cemo se videti,sta ti mislis?!
Kakvu ti avionsku kartu imas? Ja imam elektronsku..
Zaista pocinje ludilo.. :super:
Samo opusteno, hladne glave.. :manikir:
Veliki pozdrav!!!!!!!!!

Izvini Nataly, ja sam u totalnom haosu pa tek sada stizem da odgovorim..
Pa ovako, najdetaljnije... U 9:15 mi je bio termin, stajala sam ispred stepenista dok me covek iz obezbedjenja nije pozvao da udjem.. Onda sam prosla kroz detektor za metal, skinula sat i narukvicu, dala moju torbu i tu je sve bilo ok.. Ostavila sam mobilni i dobila broj za njega, da posle mogu da ga uzmem.. Onda sam dobila broj pod kojim se vodim i usla sam u cekaonicu.. Kada su me prvi put prozvali, to je bilo od strane naseg coveka i njemu sam predala dokumentaciju, samo me je pitao da li sam u kontaktu sa tom porodicom. Rekla sam mu da jesam i pokazala mu nasu e-mail prepisku koja je bas obimna.. I nastavila sam da cekam.. Onda me je prozvala amerikanka i tu sam ostavila otiske svih deset prstiju i to je bilo to.. Cekala sam na intervju i imala sam tremu.. Ubrzo su me prozvali i poceo je taj famozni intervju..Sve je preko saltera.. Lepo me je pozdravila i pitala me kako sam.. Konzul mi je bila mladja zenska osoba koja mi se izuzetno dopala, jer je bila skroz friendly.. Prvo me je pitala zasto idem u Ameriku.. Ja sam rekla da zelim da upoznam Americku kulturu i naucim nesto o njihovim obicajima, unapredim svoj engleski, upoznam nove prijatelje, putujem..Da mislim da ce to biti sjajno iskustvo za moju buducnost i dalju karijeru.. Mislim, rekla sam svoje razloge.. Tada sam se vec opustila.. Onda me je pitala da li cu tamo da radim.. Ja sam rekla da, brinucu o deci mojih host roditelja, a i da cu ici na lokalni koledz, to ce biti moja obaveza.. Tu sam jos pricala o svojoj host porodici, o devojcicama koje cu cuvati, na sta se ona odusevila..
Sledece pitanje je bilo sta planiram kada se vratim posle godinu dana.. Odgovorila sam da planiram da zavrsim svoje master studije i nadjem posao, pricala sam joj o svom faxu i smeru koji studiram, zasto mi je bitno to iskustvo.. Jednostavno, bas sam se bila opustila.. Poslednje pitanje je bilo koliko mi je ispita ostalo i to je to..
Rekla mi je da sutra u 16h dodjem po pasos i da dokument koji dobijem uz njega cuvam do granice..
Cestitala mi je i pozelela mi je puno srece..
To je bilo to.. Stvarno nije strasno, mada moram biti iskrena ja sam imala veliki strah i tremu od svega toga, valjda to tako mora, a kada prodje bude ti smesno..Nadam se da sam ti pomogla!
Veliki pozdrav! I jos jednom izvini..

Nina, hvala ti puno na ovako detaljnom opisu. Veoma si to fino objasnila i pomoglo mi je. 13-ti samo sto nije, pa videcemo... Trema samo raste, bojim se da se ne zbunim na tako jednostavnim pitanjima... Mada, dokumentacija ne moze biti urednija.

Ne brini se ni ti, uzivaj jer jos samo sto nisi u USA. Divno, divno!!! :klap:

Ja na kraju idem preko Wizantiane tj. Interexchange-a.

Jao evo me, konacno!!!!!!!!!!!! :)
Nikako da stignem da se javim, sto stvari ima.......... Ali mislim da cu sve stici.. Polako se pakujem, mada mi je malo frka..
Ni ja jos nisam svesna, znam da cu toga biti tek kada se nadjem na aerodromu..
Ja letim 12.10. u 13:05 iz Beograda za Minhen..
A iz Minhena u 15:20 za New York.. Valjda cemo se videti,sta ti mislis?!
Kakvu ti avionsku kartu imas? Ja imam elektronsku..
Zaista pocinje ludilo.. :super:
Samo opusteno, hladne glave.. :manikir:
Veliki pozdrav!!!!!!!!!

:(
Ja idem 11.10. u nedjelju!!! I isto letim iz Municha u 15:20! Ah... da si bar dan prije... ne bi bila sama! Ja sam lijena za sve... Stvari samo trebam opeglat i stavit u torbu. Opuštena sam i niti malo :klap:svjesna situacije :whistling:
Ali kad dođe noć prije... bit će suza, uf!!!!

Ja idem 11.10. u nedjelju!!! I isto letim iz Municha u 15:20! Ah... da si bar dan prije... ne bi bila sama! Ja sam lijena za sve... Stvari samo trebam opeglat i stavit u torbu. Opuštena sam i niti malo :klap:svjesna situacije :whistling:

Mozda i hoce biti suza, ali nemoj tako da posmatras ceo ovaj period sto te ceka, bice ti samo teze. Veruj, godinu dana je kratko vreme, brzo proleti. Imaces toliko toga da ucis, sve ce ti biti novo i vreme ce ti proleteti. I eto, tebe opet k svojima. Vidi ovo kao jednu fantasticnu sansu da vidis USA. Tim iskustvom dobices puno, kakvo god da je. Samo pozitivno, glavu gore i zelim ti ugodan let i lepe momente u USA!!! :ok:

Nina_beograd i lino_lada, zelim vam sreeeetaaaaaaaaan puuuuut :gace:

i sve sve naaajljepse, da imate najludju i najljepsu godinu zivota (i dvije i vise, abd) u USA, prepunu lijepih dogadjaja, novih prijateljstava, ljubavi i svega najnajljepseg :whistling:

uzivajte, iskoristavajte sve prilike koje vam se budu pruzale, i naravno SVE NAM JAVLJAJTE I PISITE, NEMOJTE NAS ZABORAVITI cim pocnete da gustate tamo :)

i na kraju moram da kazem, jedva cekam da budem na vasem mjestu

i Nataly, sretno u ambasadi :bye:

Nina, hvala ti puno na ovako detaljnom opisu. Veoma si to fino objasnila i pomoglo mi je. 13-ti samo sto nije, pa videcemo... Trema samo raste, bojim se da se ne zbunim na tako jednostavnim pitanjima... Mada, dokumentacija ne moze biti urednija.

Ne brini se ni ti, uzivaj jer jos samo sto nisi u USA. Divno, divno!!! :klap:

Ja na kraju idem preko Wizantiane tj. Interexchange-a.

Morala sam jer znam kako ti je! Tako sam se i ja osecala i zato sam sve detaljno napisala, i sama sam mislila svasta o odlasku u ambasadu.. Nemoj da se brines, veruj mi sve ce biti u redu..
Drago mi je da sam ti pomogla. :)
Mene malo hvata frka, ali to je normalno, sve sam obavila sada samo da se spakujem. ;)
Zelim ti puno srece i mislicu na tebe 13.!!!
Naravno, ti nam javi lepe vesti!!!
Veliki pozdrav!!!!!!!!

:( Bilo bi zaista divno da se bar sretnemo, ako vec ne putujemo zajedno.. :)
Ja sam isto opustena i vise nego sto treba :) Ja sam uglavnom sve obavila, sada samo da se spakujem tj. slozim stvari..
Pozdrav!!!!!

i sve sve naaajljepse, da imate najludju i najljepsu godinu zivota (i dvije i vise, abd) u USA, prepunu lijepih dogadjaja, novih prijateljstava, ljubavi i svega najnajljepseg :whistling:

uzivajte, iskoristavajte sve prilike koje vam se budu pruzale, i naravno SVE NAM JAVLJAJTE I PISITE, NEMOJTE NAS ZABORAVITI cim pocnete da gustate tamo :)

HVALA PUNO!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Zaista lepo od tebe :)
Naravno da vas necu zaboraviti, to nikako i NARAVNO da cu pisati i izvestavati sa lica mesta!!!
Ja ti od srca zelim da nadjes uskoro odgovarajucu porodicu za sebe i da nam se brzo pridruzis..
Puno te pozdravljam!!

HVALA, HVALA, HVALA!!!!:hvala:

Javljam sve!!!! I uvjerena sam da će sve biti ok!!!!

Ever, hvala ti! 13-ti samo sto nije, a ja radim sve samo se ne pripremam za razgovor... Bas imam tremu :sad2:

Lino_lada i Nina_beograd srecan vam put i zelim vam nezaboravnu godinu(a mozda i vise) sa puno lepih trenutaka!! Sve najbolje..
Nataly_B ne brini, sve ce biti ok.. Jedva cekam taj 13 da nam javis, nadam se, pozitivne vesti..
Pozz i za sve ostale, da se ne osetite zapostavljenima :D

Lino_lada je vec odleprsala, a Nina_Beograd ce sutra, pa zelim ti sretan put od srca i divnu godinu koja je ispred tebe. Sve najbolje ti zelim! :ok: :bye:

:brus: ALOOO LJUDIII!!!! lino lada se javlja da je sretno stigla! suza nije bilo! evi me sjedim u dnevnom boravku pokraj 4 cure iz kine... malo sam na netu, pa odoh spavat, umorna sam od puta. cijela sam protrnula! bilo je super! sve sam našla šta sam trebala i sa svojim neslavnim engleskim uspjela doći! dakle... nema straha!!! sutra mi dolaze tri cimerice u sobu, bit će veselooo!!! :)
Pozdrav iz Oaklade!!!! :):ok:

:brus: ALOOO LJUDIII!!!! lino lada se javlja da je sretno stigla! suza nije bilo! evi me sjedim u dnevnom boravku pokraj 4 cure iz kine... malo sam na netu, pa odoh spavat, umorna sam od puta. cijela sam protrnula! bilo je super! sve sam našla šta sam trebala i sa svojim neslavnim engleskim uspjela doći! dakle... nema straha!!! sutra mi dolaze tri cimerice u sobu, bit će veselooo!!! :)
Pozdrav iz Oaklade!!!! :):ok:

Bravo! Svaka cast!!! Sve najbolje!!! :) :klap:

Drage devojke i momci,

evo i ja konacno da se oglasim sa konacnim novostima! Danas sam dobila vizu! Osecam se fantasticno i ne znam kako cu izdrzati jos mesec dana do polaska. :-D

Posto sam imala zakazno odmah na 8:30h ujutru, bila sam deveta po redu i iz ambasade sam izasla vec u 9h. Spetljala sam se nesto oko ona prva dva saltera, ali na trecem najbitnijem, bilo je sve gotovo savrseno. Pitanja koja su mi bila postavljena su: zasto zelim biti au pair, da li sam cuvala vec decu do sada, koliko dece cu cuvati u USA, sta radim ovde (posto sam zaposlena) i sta cu raditi kada zavrsim program. To bi bilo to...

Imala sam uzasnu tremu, medjutim kada sam stala pred nju, sve je bilo kao rukom odneseno. Zato, sve devojke koje cete ici u ambasadu, nemojte da se brinete i imate jaku tremu jer vi zastupate sami sebe. Zelite u USA, imate dokaze, imate iskustva, znate sta radite. Pravo u oci gledas i samouvereno govoris.

Ako neko ima bilo kakva pitanja, moze na pp ili ovde, rado cu odgovoriti. Ali vise toga, za nekih mesec dana ;-)

Back