Nataly_B
Zainteresovan član
- Poruka
- 180
Da, slazem se, nije nikako fer, i takodjer sve je na porodicama, mi smo kao radna snaga koja se nudi, sve su pogodnosti otisle njima.
Htjela sam te jos pitati, koliko telefonskih razgovora je bilo izmedju tebe i te porodice prije nego ste se spojili? I mozes li mi molim te napisati pitanja koja su ti postavljali tokom razgovora?
Mene su ovi veceras zvali, nenajavljeno, pomalo sam se izgubila, kao zaljubljena djevojcica sam bila
ali smo kratko pricali, samo su me pitali da li mi odgovara sutra u ovo vrijeme da me zovu, kada oboje budu zajedno, da me oboje cuju. uf
tako da, sutra cu biti ko zna kakva. ali necu da se zamaram, ni prvi ni zadnji, ne zuri mi se nigdje, barem cu se vjezbati i opustiti, ne mora se nista vise desiti, jer mi je ovo prvi put da pricam sa nekom porodicom.
Hvala za palceve
Pre nego sto sam se spojila sa ovom porodicom iz Atlante imala sam jos dve porodice ranije sa kojima sam takodje pricala. Moram da ti kazem da zaista nema pravila... Recimo, prva sa kojom sam imala razgovor me je pitala sve i svasta. Dva puta smo pricale po 40 minuta, i to samo njena pitanja. Pitanja tipa: sta bi radila ako bi dete ustalo sa stola i krenulo na vrata; sta bi bilo ako bi dvoje dece trazili paznju u isto vreme; sta bi bilo ako bi se deca medjusobno tukla; sta bi bilo ako cekas dete iz skole, a ono se ne pojavljuje; kako ti izlgeda soba, da li si uredna u prevodu ili ne; da li imas ogranicenja u kuci od strane roditelja ako zivis sa njima itd.
Posle te host mame shvatila sam da je ta zena bila ekstremna i da ostatak host porodica nije tako detaljna. Recimo, druga porodica me je pitala tipicna pitanja: sta bi poslodavac ili neki tvoj prijatelj rekao za tebe tj. kako bi te opisao; koliko si najvise sati provela sa decom; da li si spremna da se odvojis od porodice godinu dana; sta radis u slobodno vreme itd.
A ova treca sa kojom sam se spojila me je pozvala prvi put i to host mama i tu smo bas imali lep razgovor. Ja nisam dobila obavestenje da me iko gleda i odjednom zvoni telefon. Ja sam se jos razmisljala da li da ga podignem jer mi je broj bio nepoznat
 I tako da je razgovor bio jako spontan. Tu je ona vise pricala o Atlanti, deci i veoma polako, pazljivo. A jedino sto me je pitala kako to da sam diplomirala i da imam posao, a zelim doci kao au pair. E, onda smo se culi drugi put i tu smo se spojili. Ja sam im prethodno slala slike i moj video i oni su se odusevili. Tada sam se cula i sa host tatom i decom. Tu su mi isto par pitanja postavili: da li sam spremna ostaviti porodicu; ko ce mi najvise faliti iz porodice; da li volim zivotinje; da li znam da kuvam; da li sam dobar vozac i to bi bilo to.
  I tako da je razgovor bio jako spontan. Tu je ona vise pricala o Atlanti, deci i veoma polako, pazljivo. A jedino sto me je pitala kako to da sam diplomirala i da imam posao, a zelim doci kao au pair. E, onda smo se culi drugi put i tu smo se spojili. Ja sam im prethodno slala slike i moj video i oni su se odusevili. Tada sam se cula i sa host tatom i decom. Tu su mi isto par pitanja postavili: da li sam spremna ostaviti porodicu; ko ce mi najvise faliti iz porodice; da li volim zivotinje; da li znam da kuvam; da li sam dobar vozac i to bi bilo to.Nemoj da se brines sto si se zbunila. Ja sam se s njima cula pre par dana i mogu ti reci da sam se i ja smorila jer sam bila bas uplasena iako smo se spojili. Nekako trema, a i telefon je jedno, a kada je uzivo, to je drugo. Haha, onda cu jos vecu tremu da imam. Ma, to je normalno, cini mi se.
Ja sam danas dobila kartu, imam let za Minhen u 6:30h ujutru. Bas mi se ne svidja ta cinjenica jer ne zivim u Beogradu, pa moram da krenem dosta pre toga. U New York treba da stignem u 14:55h.

Al sam se raspisala! Veliki poz!

Poslednja izmena: 

Lutko, meni nije potrebno sazaljenje, meni je potrebna pomoc jer ja se nikada ne
 Lutko, meni nije potrebno sazaljenje, meni je potrebna pomoc jer ja se nikada ne  , a svako moze da se opece zar ne?
, a svako moze da se opece zar ne?