AU pair in USA

HVALA PUNO!!! :)
Nadam se da ce i meni biti slicno :think:
Ja jos uvek cekam dokumentaciju, pa ce mi tada biti zakazan razgovor u ambasadi.. Iskreno ocekujem je ovih dana.. Nisam dobila karte.. A ti? Koliko je proslo vremena od tvog spajanja sa porodicom do razgovora u ambasadi?
Sve je moguce, mozda i meni pomere let.. Mada prvo da dobijem vizu, pa cemo lako..
Pozdrav!!!

Ma meni se sve tako brzo dogodilo... ma da sam mislila da će trajat godinama...
Krajem 7. mjeseca sam odnijela papire u agenciju, tjedan dana je prošlo otprilike dok nisam bila registrirana u Americi i odmah su počele dolaziti obitelji. Nisam ni jednom bila duže od dva dana bez obitelji. Ovo gdje idem je 5 obitelj po redu... :whistling:

Kad sam se dogovorila s porodicom da je to to, ova u agenciji mi je rekla da će im moji papiri potrebni sitći kroz tjedan dana i nek ja ugovorim termin u ambasadi za 2 tjedna. tako je i bilo!
Znači početkom 9. mjeseca sam pristala ići u tu obitelj, 16.09. sam ugovorila termin i evo... imam vizu. a 11.10 letim! i sad sam gotova... samo me pakiranje čeka...

ja znam da idem 11.10 u 12:55 iz zagreba, dolazim u munich u 14:00, a let za new york mi je u 15:20! letim lufthansom! i sad mi još ti javi da ideš istim letom i suuuper! :super:

Ma meni se sve tako brzo dogodilo... ma da sam mislila da će trajat godinama...
Krajem 7. mjeseca sam odnijela papire u agenciju, tjedan dana je prošlo otprilike dok nisam bila registrirana u Americi i odmah su počele dolaziti obitelji. Nisam ni jednom bila duže od dva dana bez obitelji. Ovo gdje idem je 5 obitelj po redu... :whistling:

Kad sam se dogovorila s porodicom da je to to, ova u agenciji mi je rekla da će im moji papiri potrebni sitći kroz tjedan dana i nek ja ugovorim termin u ambasadi za 2 tjedna. tako je i bilo!
Znači početkom 9. mjeseca sam pristala ići u tu obitelj, 16.09. sam ugovorila termin i evo... imam vizu. a 11.10 letim! i sad sam gotova... samo me pakiranje čeka...

ja znam da idem 11.10 u 12:55 iz zagreba, dolazim u munich u 14:00, a let za new york mi je u 15:20! letim lufthansom! i sad mi još ti javi da ideš istim letom i suuuper! :super:

pametna si ti, najbolje tako, prihvatila prvu porodicu koja te kontaktirala :klap:

trebala sam i ja tako, vec bi odavno bila u Americi, a ne sad muke mucila kad ce mi se javiti neko :worth:

Cestitam Lino Lada!

...devojke, ako dolazite u NY i niste bile ovde ranije i nemate nikoga da vas saceka, ne trosite uludo pare na taxi sa aerodroma...objasnicu vam u detalje kako da dodjete od aerodroma do grada subway-om...ako budem slobodan, mozda nekoga mogu i da sacekam na aerodromu...

Cestitam Lino Lada!

...devojke, ako dolazite u NY i niste bile ovde ranije i nemate nikoga da vas saceka, ne trosite uludo pare na taxi sa aerodroma...objasnicu vam u detalje kako da dodjete od aerodroma do grada subway-om...ako budem slobodan, mozda nekoga mogu i da sacekam na aerodromu...

aaaaaaaaaaaaaa baš si drag!!!! :zag:

hvala ti!
Kolko su rekli ovi iz agencije, netko će nas čekati... međutim... meni su promjenili let sa 12. na 11.10. tako da... oće li mene ko čekati, pojma nemam! moram pitat! al svejedno hvala na ponudi! :hvala:

Hej imam pitanje za sve koji su vec u USA, a posebno za one koji su otisle preko aupaircare. znam da ih dosta vise i ne prati forum, ali cu da probam ipak.
Radi se o zdravstvenom osiguranje koje dobijemo od agencije, znate li sta ono tacno pokriva? hitne slucajeve? sta tu spada? da li tu spada npr. operacija slijepog crijeva, neka izbocina na tijelu koja se nedaj boze pojavi a mi nemamo pojma sta je to? zna li iko nesto vise o tome??
ovo cu naravo pitati i svoju agenciju, ali bih htjela i ovako da saznam ponesto, od ljudi koji vec zive kao sto cu ja akobogda i iskusni su poprilicno oko svega.

pozz

Hej imam pitanje za sve koji su vec u USA, a posebno za one koji su otisle preko aupaircare. znam da ih dosta vise i ne prati forum, ali cu da probam ipak.
Radi se o zdravstvenom osiguranje koje dobijemo od agencije, znate li sta ono tacno pokriva? hitne slucajeve? sta tu spada? da li tu spada npr. operacija slijepog crijeva, neka izbocina na tijelu koja se nedaj boze pojavi a mi nemamo pojma sta je to? zna li iko nesto vise o tome??
ovo cu naravo pitati i svoju agenciju, ali bih htjela i ovako da saznam ponesto, od ljudi koji vec zive kao sto cu ja akobogda i iskusni su poprilicno oko svega.

pozz

Osiguranje je totalno sranje, ja ga hvala Bogu nisam koristila ali koliko sam upucena nema najvaznije-zubara i ocni pregled, ginekoloski i tako dalje....I nemoj da kupujes ono dodatno sto ti nude jer i to je isto sranje drugo pakovanje....

caoooo:)voljela bih da mi neko dogovori na pitanje koliko traje proces spajanja djevojaka sa porodicom??ja sam predala dokumente prije nekih 1mj ali jos uvijek cekam:(

Majo, preko koje agencije ides? Jesu li ti se javljale porodice do sad, sa koliko njih si komunicirala? Nemoj oko toga da se brines, to sve zavisi od tebe, kako ces da biras, na kakve porodice nailazis i slicno. I ja sam usla u program prije vise od mjesec dana, pa se jos nisam spojila sa porodicom. Javilo mi se 5 porodica, 4 sam odbila, 1 je mene odbila. idem dalje :)
ne zelim da izaberem nekoga dok mi se ne svidi, jer zivjeces tamo sa njima godinu dana, mozda i dvije, bolje da biras odavdje, nego da biras tamo kad dodjes u situaciju da promjenis porodicu, sto takodjer nije kraj svijeta, ali ja polazim od toga da treba dati sve od sebe da se napravi pravi izbor, pa ako nesto krene po zlu, boze moj, promjenicemo porodicu tamo.

nista ne brini, proces spajanja moze da traje i 3 mjeseca ili vise, to nije uopste strasno ako si na kraju budes zadovoljna

Osiguranje je totalno sranje, ja ga hvala Bogu nisam koristila ali koliko sam upucena nema najvaznije-zubara i ocni pregled, ginekoloski i tako dalje....I nemoj da kupujes ono dodatno sto ti nude jer i to je isto sranje drugo pakovanje....

stvarno?? znam za te stvari, da nisu pokrivene, pa cu to sta mogu odraditi ovdje, i zubara, i ginica ali me zanima ove neke iznenadne stvari koje npr. mogu biti opasne, desi nam se nesto iz cista mira, iskoci nam neka zlijezda, nesto nesto, ne znam ni ja sta da navedem kao primjer, i potrebno je uraditi neki pregled, zahvat. da li je to pokriveno?

drago mi je da tebi nista nije bilo potrebno, hvala bogu, neka i dalje bude tako.

cure hvala vam:)ja sam se prijavila preko bhv educatio(cultural care).problem je sto samo 1 porodica moze da gleda moj profil a za sve ostale je on blokiran,tako da poslije nekog vremena moram da molim agenciju da mi skinu tu porodicu da bih dobila mogucnost da mi se javi neka druga.malo me brine jer jos uvijek nisam stupila u kontakt sa nekom porodicom:( da li je neko isao preko ove agencije??kakvi su vasi utisci??

cure hvala vam:)ja sam se prijavila preko bhv educatio(cultural care).problem je sto samo 1 porodica moze da gleda moj profil a za sve ostale je on blokiran,tako da poslije nekog vremena moram da molim agenciju da mi skinu tu porodicu da bih dobila mogucnost da mi se javi neka druga.malo me brine jer jos uvijek nisam stupila u kontakt sa nekom porodicom:( da li je neko isao preko ove agencije??kakvi su vasi utisci??

Ja sam preko BHV-a!!!! Ne znam šta bi rekla.... Stvarno ne znam...
Ustvari još ni ne mogu imati neke dojmove... Za sad su ok, kolko mogu biti. Porodicu sam našla... Za tri tjedna letim. Bila sam i njihov lokalni kordinator... Ono... OK! Reći ću ti kakvi su kad odem i kad ne daj Bože, budem imala kakve probleme!

supeeeeer;)a jesi li sa svakom od tih porodica stupila u kontakt ili su ti samo bile na procesu spajanja s njima?mene malo to buni imam osjecaj dapredugo traje.ja sam na profilu imala vec 5 porodica ali mi se niko nije javio pa sam morala da ih skinem....:P

supeeeeer;)a jesi li sa svakom od tih porodica stupila u kontakt ili su ti samo bile na procesu spajanja s njima?mene malo to buni imam osjecaj dapredugo traje.ja sam na profilu imala vec 5 porodica ali mi se niko nije javio pa sam morala da ih skinem....:P

Ta 5. me samo kontaktirala! I to je bilo to!

I sad dalje... ljudi koji su išli preko BHV-a odnosno Cultural Care... pomoć!!!!

Jesam li dobro pročitala da me prtljaga od NY do države do koje letim iznosi 50$??? 20$ jedna, 30$ druga torba??? :think:

I dalje... čula sam da neke agencije imaju posebnu obuku ako ideš čuvat djecu ispod 2 godine, da traje 5 dana i da dobiješ 100$ na kraju! Jel moguće?!?!?!? :eek:

Ta 5. me samo kontaktirala! I to je bilo to!

I sad dalje... ljudi koji su išli preko BHV-a odnosno Cultural Care... pomoć!!!!

Jesam li dobro pročitala da me prtljaga od NY do države do koje letim iznosi 50$??? 20$ jedna, 30$ druga torba??? :think:

I dalje... čula sam da neke agencije imaju posebnu obuku ako ideš čuvat djecu ispod 2 godine, da traje 5 dana i da dobiješ 100$ na kraju! Jel moguće?!?!?!? :eek:

Ja fakat ne znam gdje ti ove sve informacije dobijas ????
Sto se tice prtljaga, prekookeanska iznosi 2 kofera po 23kg plus kod sebe gore mozes 5kg ponijeti, ovdje lokalno Americko iznosi 2kofera po 20kg plus kod sebe 8kg, znaci dobro na to pazi da ti ne bi naplacivali ovo gore sto si napisala...I da, ja znam kada sam ovdje letjela da sam placala 20$ za prtljag ali to je bio neki jeftini let, mislim da tebi nece to, jer koliko se sjecam moja pajda iz skole Sanja je letjela za Miami i ona nije nista platila...Ali budem je opet pitala za sigutno...
Nikakvu ti obuku nece platiti, nazalost, *** :( i da, bar dok sam ja bila nisu placali, i ja cuvam dijete manje od 2god, ali nisu placali e sad ne znam jel to neko novo pravilo, ali ovdje niko nista ne daje djaba, kakko kazu Nema djabe ni kod stare babe, e to je neko zlatno pravilo ovdje...Nista djabe, u cenat gledaju....

U zavisnosti od kompanije kojom letis od NYC do grada u koji ides, verovatno ces morati da platis torbe. Uglavnom je kod svih lokalnih kompanija ona torba sto mozes nositi sa sobom free ( carry-on baggage ), a ove ostale placas. Najbolje ti je da proveris kojom kompanijom letis od NY do porodice, onda odes na sajt te kompanije i pogledas pravila za baggage...

Hvala ti puno na odgvoru! Verovatno ces biti prva i poslednja koja ce mi dati neki savet!

Ja idem preko Au pair in America, agencija sve odradjuje takodje, ali ono sto sam ja pitala tice se dokaza za vizu. Dakle, diplomirala sam u martu, a kako mi se cini necu ici jos koji mesec, tako da cu imati vise od 2 plate tj. vise od 2 meseca radnog staza. Nadam se da ce sve to biti dovoljno. Trebalo bi...

Ocekivali smo te svi na forumu jer si napisala kada ides u ambasadu. Ali drago mi je da vidim da je bilo sve uredu. Nemoj da se brines, sigurna sam da ces se odlicno provesti. Kojom avio kompanijom letis? Reci mi da li znas da li ces morati platiti avionsku taksu od 7000 din i nesto vise? Ne znam da li se to odnosi na sve avio kompanije, ali moj decko i ja smo leteli ovo leto za Krit i taj trosak od 15000 din nam bas nije trebao.

Kako je bilo u ambsadi? Sta su te pitali?

Ne brini se, drzim ti palceve!! U kontaktu sam sa dosta devojaka iz Nemacke, Francuske, Australije koje su tamo i mogu ti reci da se izuzetno provode. Tako da, ne brini se! ;)

ne znam o kakvim taksama pricate,ali ja kad sam letela do ny nikakve takse nisam placala.ako idete iz ny avionom do mesta porodice placa se samo prtljag i to u zavisnosti od avio kompanije.a sto se tice rada 2 meseca nije pametna ideja zato sto u svakom tenutku te moze pitati pa ako imas stalan posao ovde,u srbiji i to tek 2 meseca kako ce ti oni nuditi da radis za njih kad se vratis.....ili neko pitanje tog tipa...zato bolje smisli dobru pricu,da u svakom trenutku imas odgovor na sve.....u krajnjem slucaju reci da si radila za tu firmu prvo honorarno ili da nisi bila prijavljena zbog faksa ili tako nestoo.....ali nemoj biti nespremna.

iskreno ja tu bajku nigde nisam videla...ko da te plati prekovremeno...to je retkost,...a sto se tice radnih sati ...treba odmah na pocetku svako da iznese svoj stav...recimo mene su pokusali da iskoriste,ali ja bila pametna pa pisala radne sate za celu nedelju i kad je dosao vikend a oni hteli da mi utrape jos koji sat ja ima samo pokazala papir crno na belom i samo su se umusili..nije im bilo sve jedno,ali ja nisam niciji rob,a ponajmanje budala da radim vise od onog sto mi pise u ugovoru i to za koje pare..?????oni smatraju da se u tih 195$ nedeljno racuna rad od jutra do mrAKA i to ne samo oko dece..i nek prica ko sta hoce,ali vecina porodica je takva.....pazljivo svaki koraK i uvek mora da se pokazu zubi,jer niko nije niciji sluga...moj savet...bolje pitati pre dolaska o svim mogucim uslovima nego da se razocarate kad dodjete....doduse meni su moji preko tel obecali mnogo toga,,a ja u pocetku nisam imali ni najosnovnije uslove...recimo topla voda...pa vi devojke dobro raZMISLITE

iskreno ja tu bajku nigde nisam videla...ko da te plati prekovremeno...to je retkost,...a sto se tice radnih sati ...treba odmah na pocetku svako da iznese svoj stav...recimo mene su pokusali da iskoriste,ali ja bila pametna pa pisala radne sate za celu nedelju i kad je dosao vikend a oni hteli da mi utrape jos koji sat ja ima samo pokazala papir crno na belom i samo su se umusili..nije im bilo sve jedno,ali ja nisam niciji rob,a ponajmanje budala da radim vise od onog sto mi pise u ugovoru i to za koje pare..?????oni smatraju da se u tih 195$ nedeljno racuna rad od jutra do mrAKA i to ne samo oko dece..i nek prica ko sta hoce,ali vecina porodica je takva.....pazljivo svaki koraK i uvek mora da se pokazu zubi,jer niko nije niciji sluga...moj savet...bolje pitati pre dolaska o svim mogucim uslovima nego da se razocarate kad dodjete....doduse meni su moji preko tel obecali mnogo toga,,a ja u pocetku nisam imali ni najosnovnije uslove...recimo topla voda...pa vi devojke dobro raZMISLITE

OVO JE ODGOVOR NA PRICU O RADNIM SATIMA...TU SAM NEGDE PROCITALA.....NADAM SE DA CE RAZUMETI OSOBE KOJIMA JE UPUCENO

topla voda?? ne mogu da vjerujem. koliko si vec tamo, u kojoj drzavi si? da li si promjenila tu porodicu?
a preko telefona su zvucali divno??

Dragi moji, zakazan mi je razgovor u ambasadi u ponedeljak 28. septembra.. Imam tremu jako veliku.. Razmisljam sta bi sve mogli da me pitaju :think: Ako neko nesto zna, lepo bi bilo da napise..
Ja sam obavestena o onim uobicajenim pitanjima tipa zasto ides u U.S. i tako to..
Pozdrav!!!!!

Back