ateističku fazu svi prođemo, i onda kada se približi nerki momenat, onda počinjemo da verujemo
ne ma silu, nego dođe tako...svako želi da ima život posle života
nađi mi jednog da tako ne želi...puste priče
ateisti su su samo forumske prikaze da kontriraju...
Život posle života, al ga lupi brate...
Мсм на атеисте, да ми докажу да је смрт крај, али авај, како, кад не знају ни шта је живот.
Zdrav razum ovde. Ti što misliš da si fizičko telo koje iskušava fizički život, i ja koji znam da sam svest i multidimenzionalno biće koje iskušava fizički život trenutno. Po meni ko veruje da posle smrti fizičkog tela nema ništa debelo je zaglibio.
Знање атеиста о религији је у 99 процената сасвим површно, дакле има само 1% оних што загребу мало дубље, али судећи по коментарима, овдје је то знање сасвим површно. Тако да можемо закључити да сваки вјерник зна о атеизму више, него обрнуто. Шта то уопште атеиста зна више о атеизму од теисте?
Tvoje znanje se temelji na bilbiji i rekla kazala gde apsolutno nemaš ni jedan dokaz za to, ali veruješ u bilbijskog boga. Ja sam npr. dosta slušao i čitao o religiji da sam sam zaključio da je to čisto sranje izmišljeno radi manipulacije slaboumnih ljudi. Veruj u šta god hoćeš, bio ateista ili ne, svima će se desiti isto kad fizičko telo umre. Razlika je što se vernici plaše smrti i sudije onog gore.
Ни ја немам проблем са темом, мада немам појма на ком сам месту.
Иначе питање моје је:
У шта верују атеисти , тј каква вера њих оптерећује?
Или другачије речено колико је тешко неверовати у ништа?
I da taj isti ateista ne veruje ni u šta, valjda veruje u sebe, a to znači da veruje u boga jer svi smo mi jedno ispod ove vreće kostiju i mesa, svi smo jedna svest, svi smo bog.
Ovde vecina vernika nije ni citala Bibliju, a vode neku polemiku. Na konkretna pitanja kako, zasto, odgovaraju smajlijem ili nemas ti pojma.
Iznenadio bi se koliki je procenat ljudi koji nisu pročitali bilbiju a tkz. su vernici. Većina je takvih ovde na forumu.
Uzeću primer svoje devojke koja slavi, posti kad treba, kaže za sebe da je pobožna, veruje u bilbijskog boga čičicu na nebu, nikad bilbiju nije otvorila, na svako moje pitanje nema odgovor, "to tako treba" i pita me što se ja razlikujem od drugih ljudi...Kad joj kažem da ne verujem u bilbijskog boga, onda ispada da sam u sekti i da sam lud, odma kreću napadi. Sa vernicima ne treba ulaziti u polemiku.
Управо то је једна од ствари које вам нису баш јасне, свакако је добро да вјерник чита Библију, али није неопходно, вјера се не заснива на читању Библије.
Upravo se zasniva na tome, ako si ti vernik i nisi pročitao bilbiju, a veruješ u boga i u to što ti je neko rekao da treba da veruješ, taj neko ko te nagovorio da veruješ se poziva na bilbiju. Ko bi danas sebe nazivao vernikom da nema bilbije...