Antiseksualnost

Ако се определиш за стерилизацију кучета бојиш се да тиме не увредиш бога?

Ma ne :) Ja uopste ne shvatam Boga na takav nacin u 90% stvari se slazem sa Ja Koji Jesam.Jednostavno zasto da im uskratimo to pravo da osecaju i takve nagone i ljudi im se neki isto opiru pa se ne kastriraju.

Тако да је стерилизација када се ради о мачки оправдана. Што се тиче мачора мислим да то није потребно зато што мачор тиме никоме не смета. А и бизарно је на неки начин чувати пса или мачора "кастрата" .

такав став, као последица неинформисаности је искључиво твој проблем и бизарна предрасуда.

Zašto kastrirati mačora ?

Mužjak koji nije kastriran ima želju da luta u potrazi za ženkom, tuče se sa drugim mačorima u okviru borbe za teritoriju, zbog čega često ne dođe kući i po nekoliko dana. Kad se vrati izgleda kao istrošeni ratnik, mršav, prljav, ne retko u ranama. Obzirom da su to ujedne rane, koje su od zuba zaprljane, duboke i sa malim otvorom, one zagnoje, na tom mestu razvije se apsces. Takva situacija neminovno zahteva pomoć veterinara. Čim se mačak malo oporavi, odlazi u nove pohode. Dešava se da se neki od njih nikada ne vrate, a mi samo možemo da nagađamo kakva tužna sudbina je mogla u gradu da zadesi jednog mačka. Pre svega opasnost od pasa, automobila ali i nehumanog posupanja naših "sugrađana".
Najvažnije je naglasiti, da postoje dve opake virusne bolesti mačaka, čiji je najznačajniji put prenošenja upravo preko ujednih rana. To su virusna mačeća imunodeficijencija (FIV) i mačija leukemija. Obe izazivaju retrovirusi. FIV se naziva i "mačija sida", zato što je bolest potpuno ista kao i ljudski AIDS, a virusi uzročnici su srodni. Mačija leukemija se karakteriše bujanjem promenjenog limfnog tkiva na bilo kom mestu u organizmu (praktično kancer ili "rak"). Obe bolesti su neizlečive i fatalne.
Zbog svega navedenog, nameće se imerativ da u našim gradskim uslovima mačke treba držati u kući i da je za njihovo zdravlje bolje da uopšte ne izlaze. Ali, tada se javlja problem druge vrste. Kada polno sazri, mačak ima potrebu da označi da je vaša kuća i njegova teritorija, pa "obeležava" zavese, tepihe i ćoškove po stanu sa po par kapi mokraće, koja je vrlo neprijatnog mirisa. Vi teško možete da primetite gde je to uradio, zato što se radi o samo nekoliko kapi, a i kad otkrijete, teško to možete da očistite. Kastriran mačak to ne radi.

Dalje, nekastriran mužijak normalno ima seksualne nagone, pa želi da izlazi u potragu za mačkom. Ako ste vi već odlučili da ga ne puštate napolje, što sa sa stanovišta brige o ljubimcu jeste najbolje, on se realno oseća frustrirano. Kada ga kastrirate, on naravno gubi takve potrebe i zadovoljan je samo u kući.
твоја је, а и људи овде, неинформисаност и неразумевање да се животиње стерилишу/кастрирају само јер то људима смета.
такође, направимо разлику између нас који своје животиње чувамо у кући и негујемо их као сами себе, а и ових који имају животиње у дворишту на сличан начин ко што се чувају овце, кокошке и свиње, ок?

дакле, животиње се не лишавају свог нагона само јер некоме сметају, праве буку, и сличне техничке ствари, већ првенствено јер је то добро за њих и њихово здравље, њима буквално није добро у тим периодима, а друго - ти који пуштају своје кучиће и мачиће по улици да се слободно паре, боле их уво после за сво то потомство, воде се максимом да ће то природа све средити, а далехехехехеко да хоће, природа више сј.ебава него што сређује

мисле да шире љубав, само заправо сеју болест, глад и прерану смрт тих силних младунаца. Ко хоће да размножава животиње, мора то да ради у контролисаним условима и да преузме одговорност за младунчад. Неки азили чак ни не дозвољавају да увојиш животињу ако им то не гарантујеш (приликом куповине расних пасмина се потписује и уговор).

даље,

Zašto sterilisati kuju i li mačku?

Savremena veterinarska praksa ne dopušta nikakve nedoumice po pitanju opravdanosti rane sterilizacije. Rana sterilizacija predstavlja nezaobolazan korak ka sprečavanju pojave opasnih oboljenja mlečne žlezde i materice u poznom životnom dobu kuja i mačaka.

Tumori mlečne žlezde su jedno od najčešćih oboljenja kod starijih kuja i u oko 50% slučajeva su maligni. Nedvosmisleno je potvrđeno da kuje sterilisane pre prvog polnog ciklusa (čije mlečne žlezde nisu imale nikakvu hormonalnu stimulaciju), praktično, ne oboljevaju od tumora mlečne žlezde, a ukoliko se sterilizacija obavi pre četvrtog ciklusa učestalost pojave tumora mlečne žlezde je još uvek jako mala.
Procenat malignih tumora kod mačaka iznosi oko 90 %, pri čemu je prognoza čak i kada se na vreme operišu krajnje nepoljna.

Pored toga, kod starijih ženki, koje su prošle brojna teranja, sluzokoža materice se menja, degeneriše, što je početni stadijum gnojne upale materice (piometre). Ovo oboljenje se tretira hirurški, sterilizacijom, ali u poznom životnom dobu i često lošim opštim stanjem.

Jednostavno rečeno, ženka kad-tad dođe do operacine sale. Bolje je »pregrmeti« tu priču što ranije.

не знам што уопште расправљам са људима који о овој материји знају као што знају о рецимо људским болестима - површно и "из часописа".

Ma ne :) Ja uopste ne shvatam Boga na takav nacin u 90% stvari se slazem sa Ja Koji Jesam.Jednostavno zasto da im uskratimo to pravo da osecaju i takve nagone i ljudi im se neki isto opiru pa se ne kastriraju.

твоја је антропоцентрична заблуда да они желе да "осећају" то (шта год то било, љубав није сигурно) што си ти испројектовао да они осећају док имају нагон (што је практично увек, у свим добима године). осећају агонију, отприлике, а не задовољство. сигурна сам, да кад би имале разум, не би волеле да у толикој мери буду "у ватри"

такође - и човек када је зависан од секса - он иде на лечење, је л да?

не знам што уопште расправљам са људима који о овој материји знају као што знају о свим осталим стварима које захтевају одговорност за друго биће које није они сами - површно и "из часописа".

Poslednja izmena:
и само да се зна - ја не браним размножавање паса/мачака. и сама сам хтела мачку да парим са расним мачком.
него сматрам да ако већ то желите да радите, прво се побрините за здравље свог љубимца - вакцине, паразити, крзно, исхрана, итд. без тога, само даље ширите беду међу животињским светом

једно је кад то неко ради са пажњом, опрезом и стилом, а друго је примитивно размножавање без икакве одговорности које је тако одлика сељачког менталитета овог народа, које и у оквиру сопствене врсте тако поступа.

да се има по 10 мачака у дворишту, не зна се која је дефектнија. да, да, моја другарица их је тако чувала у дворишту, поред свог кучета које је имало гигантски тумор на глави а њу је мрзело да се бакће тиме јер је превише заузета а и не воли то куче јер је "глупо")

б е ж и
само бежи од мене, молим те

дакле, животиње се не лишавају свог нагона само јер некоме сметају, праве буку, и сличне техничке ствари, већ првенствено јер је то добро за њих и њихово здравље, њима буквално није добро у тим периодима,

То што си цитирала је лицемерје где се жеља за кућним љубимцем који одговара власнику представља као жеља за добробити те животиње.

Све што си набројала о мачорима, ту жељу за територијом , борбом , женкама. То је њихова суштина, то је израз њихове идеје.

И да мачор има ум мислиш да би му се свидела та "добробит" за њега коју му нудите?

И да мачор има ум мислиш да би му се свидела та "добробит" за њега коју му нудите?

да, мислим да би.

мислим да биће које је еволуирало дотле да има ум, сигурно не би одабрало да се понаша као да константно има епи напад само јер то нагон од њега захтева

у томе је поента ума - релативна слобода, зар не?

и ако већ желите да пустите мачора да испољи своју идеју, немојте га чувати у кући, просто. а ако га чувате напољу - такође преузмите сву одговорност за његово здравље, да не иде около и не сеје потомство за које ће вас после болети уво. јер... то је истина. да људе после боли уво. боли их уво за продукте и последице тог дивљег и неспутаног испољавања И Д Е Ј Е

зато ја немам мачора, већ мачку. ја не чувам животињу за коју не могу да преузмем пуну одговорност, у томе је поента целе ове приче.
што се мене тиче, имајте крокодила. само се носите са последицама имања крокодила - и по крокодила и по друге.

да, мислим да би.

мислим да биће које је еволуирало дотле да има ум, сигурно не би одабрало да се понаша као да константно има епи напад само јер то нагон од њега захтева

у томе је поента ума - релативна слобода, зар не?

Да је то поента ума , били бисмо окружени кастрираним људима око себе. Јер су људи умна бића.

Ни монаси заветовани на целибат се не кастрирају.

Да је то поента ума , били бисмо окружени кастрираним људима око себе. Јер су људи умна бића.

Ни монаси заветовани на целибат се не кастрирају.
???
не, али иду не лечење од зависности од секса, је л да?

није поента ума да се кастрираш (?!)

већ могућност да одабереш између опција, мотива.
да ли ћеш по сваку цену испољити свој нагон иако ти више штети него користи, или ћеш га испољавати када то и сам желиш

животиње то не могу, притом нису свесне последица свог понашања, и по њих саме и по остале
људи јесу, зато су ту да им помогну

То што си цитирала је лицемерје где се жеља за кућним љубимцем који одговара власнику представља као жеља за добробити те животиње.

Све што си набројала о мачорима, ту жељу за територијом , борбом , женкама. То је њихова суштина, то је израз њихове идеје.

I životinje su bića kao mi...Istog sastava citoplazme,katabolitičkih i metabolitičkih procesa...I one imaju
dušu! I njihova i naša duša su "primitivne" tj.nemaju kognitivne sposobnosti-to je stvar moždanih aktivnosti ili još
primitivnijeg živčanog sistema...I da je to predstava-takav je scenario i režija svideli vam se ili ne...
Tako da su vaši tretmani životinja retardirani ,praznoverni i primitivni!
Ja ne kažem da su te životinje "jadne" ali su pred nama vrhovnim zverima nemoćne!
Još kad smo tako nemilosrdni gospodari života i smrti...
Moja ocena je da i ne zaslužujemo takvi dalji nešto duži opstanak-samo bi ugrozili
takvim stavovima druge žive vrste u Univerzumu...
Zaista,ukoliko ljudi uskoro,pre zvezdane ere,ne osvoje hranu bez ubijanja živih bića i
ako ne shvate i saznaju duhovnost svih živih i poreklo te duhovnosti (neke informacije
već i imamo!)-evoluiraće u svemirku pošast-svemirske skakavce! U grozna stvorenja...z:((

и како се људи не стерилишу? када неко не жели да сеје потомство, а жели да ужива у сексу, он уради вазектомију?
и жене исто, могу да подвежу своје јајнике

а са друге стране - поента монаштва и није да се физички решиш нагона већ његова сублимација и трансформација

- - - - - - - - - -

I životinje su bića kao mi...Istog sastava citoplazme,katabolitičkih i metabolitičkih procesa...I one imaju
dušu! I njihova i naša duša su "primitivne" tj.nemaju kognitivne sposobnosti-to je stvar moždanih aktivnosti ili još
primitivnijeg živčanog sistema...I da je to predstava-takav je scenario i režija svideli vam se ili ne...
Tako da su vaši tretmani životinja retardirani ,praznoverni i primitivni!
Ja ne kažem da su te životinje "jadne" ali su pred nama vrhovnim zverima nemoćne!
Još kad smo tako nemilosrdni gospodari života i smrti...
Moja ocena je da i ne zaslužujemo takvi dalji nešto duži opstanak-samo bi ugrozili
takvim stavovima druge žive vrste u Univerzumu...
Zaista,ukoliko ljudi uskoro,pre zvezdane ere,ne osvoje hranu bez ubijanja živih bića i
ako ne shvate i saznaju duhovnost svih živih i poreklo te duhovnosti (neke informacije
već i imamo!)-evoluiraće u svemirku pošast-svemirske skakavce! U grozna stvorenja...z:((

одговор на ово је пост #253

и само ћу се осврнути на то како увек другим врстама придајеш духовност и скоро нуминозност, само човеку не, СААААМО НЕ ЧОВЕКУ :lol:

знате оне фотке EXPECTATION/REALITY :lol:

како људи замишљају да нешто јесте, и како то нешто заиста јесте у реалности?
тако је исто са љубимцима. EXPECTATION део је бајковит, а када крене права ствар, добијемо очерупане мачке и кучиће са туморима

твоја је антропоцентрична заблуда да они желе да "осећају" то (шта год то било, љубав није сигурно) што си ти испројектовао да они осећају док имају нагон (што је практично увек, у свим добима године). осећају агонију, отприлике, а не задовољство. сигурна сам, да кад би имале разум, не би волеле да у толикој мери буду "у ватри"

такође - и човек када је зависан од секса - он иде на лечење, је л да?

не знам што уопште расправљам са људима који о овој материји знају као што знају о свим осталим стварима које захтевају одговорност за друго биће које није они сами - површно и "из часописа".

Sve je to licni stav pojedinca i kao sto rekoh o tome mozemo polemisati i polemisati...

наравно, увек можемо полемисати о болестима које запати нестерилисана мачка у каснијој доби, и чињеници дa такве мачке живе далеко краће и неквалитетније

јер је sве то лични став појединца :lol:

Ponekad je eticke norme tesko odmjeriti I obicnom vagom da bi smo ih trpali na teretnu samo zato sto je nama najbliza
Bila sam pristalica sterilizacije dok nisam vidjela posledice, kako od slatke, male, razigrane kujice pune zivota postaje slatka mala 'baba' koja se jedva vuce sa svojih sedam meseci I to sve u roku par dana posle sterilizacije. Vlasnici su culi da je zahvat laksi kad je stene mladje I posto nisu imali namjeru da je pare, a I da ne prlja kucu u dane teranja oni su 'brizno' odlucili da uklone problem :(.
Sreca pa se ovi nasi globalni vlasnici nisu dosjetili da bi mogli lako rijesiti problem gladnih sterilizacijom siromasnih I gladni, bolesnih sterilizacijom bolesnika, kriminala sterilizacijom kriminalaca itd, pa bi oni koji preostanu ziveli u idealnom svetu.
Preventiva je majka...a nekad maceha.

наравно, увек можемо полемисати о болестима које запати нестерилисана мачка у каснијој доби, и чињеници дa такве мачке живе далеко краће и неквалитетније

Какав квалитетнији живот мачке? Њен квалитетан живот био би онај у коме би она несметано испољила своју идеју. У афричкој савани, у мраку ловећи, парећи се и негујући своје младунце.

То је квалитетно испуњен живот мачке.

А живети стерилисан у четири зида то није.

И никаква оправдањ то не могу променти. Ти чуваш мачку зарад свог и искључиво свог задовољства. А не зарад добробити животиња.

Назовите ствари правим именом.

Opet sebe stavljas u polozaj onog ko odlucuje o tome sta je najbolje za macu a ustvari cinis ono sto je najbolje za tebe.U to spada i produzivanje zivota maci po ceni sterilizacije zarad sto duzeg licnog zadovoljstva.
Nisam siguran za macke jer nisam dovoljno upoznat sa njima ali mislim da i one kao i sve ostale zivotinje imaju um sada koliko je razvijen to je pitanje ali za pse znam i osecam da imaju razum.Primera radi ja sam moju kucu dosta toga naucio od prostih stvari :sedi,lezi,daj sapu,daj drugu sapu,cokolada :) i slicno.Ona meni stalno nesto pokusava da prica ali nazalost ne moze govoriti kao ljudi jer nema taj sklop aparata potrebnih za govor.Ali ja sam naucio da prepoznam neke njene zahteve kada je gladna kada trazi da ide u wc i slicno...

Opet sebe stavljas u polozaj onog ko odlucuje o tome sta je najbolje za macu a ustvari cinis ono sto je najbolje za tebe.

Confused-cat-2.jpg

U pravu si da tu ima korelacije (transfera libidnog dejstva!) između nas i ljubimaca!
Voljene cuke i mace su lepi,sjajna im dlaka,a tuga je videti one koje šutiraju!
Naravno da su prisutni i fizički faktori! Tuče koje prođu mačke i padovi (mačke imaju
jednu od najtvrđih lobanja radi toga!) čovek ne bi preživeo ni pod slučajno! Maćori
posebno! To su gladijatorske bitke na enti stepen! Kovitlac u vazduhu! S kakvim
ranama izlaze iz toga,a i ubistva su česta-bolje da ne opisujem-veterinari znaju!
Pa pitaj ih! I sad,kako da nemaju tumore?! Psi ređe obolevaju od tih zagađenja
i promena,posebno ako su često u prirodi i ako mnogo trče...

Primera radi ja sam moju kucu dosta toga naucio od prostih stvari :sedi,lezi,daj sapu,daj drugu sapu,cokolada :) i slicno.Ona meni stalno nesto pokusava da prica ali nazalost ne moze govoriti kao ljudi jer nema taj sklop aparata potrebnih za govor.

то хоћете - човека у животињском обличју јер реалног човека не бисте поднели, распали бисте се ко звезда пред експлозију. остатак одговора овде, да не замарам плебс

(BTW - чоколада је за мачке отровна, о т р о в н а )

ја мачку јесам узела због свог задовољства, него због чега, јесам ја ј ебени азил.. Џесика или шта? :lol:
али мени је задовољство бити део неког процеса кроз који можеш да напредујеш. као - одрастање неког живог бића.

јер, због задовољства сам могла узети и плишану жирафу која сија у мраку, али сам ипак узела живо биће јер

а) сам је спасила са улице, при чему је то за њу ипак најбитније. била је напуштена са 1.5 месец, тако да... не би се десило неко чудо које би јој омогућило да изрази своју идеју на прљавим улицама Београда, једноставно не би. угинула би и њен леш би се распадао и то би било све од ње. али њена судбина је другачија била

:poklon:

изгубила сам је трећи дан, јер је било топло и прескочила је терасу у 3 у ноћ и комшије су је избациле напоље (сада је ситуација између нас конфликтна) и много сам патила и буљила у једну тачку, а кад нисам буљила у једну тачку, онда сам ишла свуда и тражила је, завлачила сам се у неке отпадне рупе гле блеје мачке, да видим да није ту, тражила кључеве подрума туђе зграде језиве као у хорор филмовима и завлачила се међу пацове, изигравала дебила по комшилуку толико да су се сви прикључили акцији, цео дан провела гледајући видео надзор да видим хоће ли нешто мало црно да искочи из жбуња. и на крају ју је донео неки дечко на кућна врата, прљаву и смрдљиву од аутумобилских гума, где се вероватно сакрила, љубила сам је пола сата док није потпуно престала да се тресе од страха

ето, толико је гостопримљива била улица за њу

то је запрааааво И било тако да схватим да је заиста желим и да желим да јој се посвестим, кроз све фазе њеног одрастања, а не само да је голицам и гњечим док је мала и слатка и после заборавим, препустим је себи самој да дане проводи у неком ћошку, гоји се од досаде и лагано умире итд итд

ај миииииииииииииииин
ко мисли да је забавно чистити њена говна сваки дан (у почетку и рибати тепих и празнити лејзи бег од урина, јер није још научила где то да ради), не бити бесан када случајно зарије канџе у типа... моју руку или моје уво! до крви, или купити котуре длака по кући сваки дан, чистити кад се исповраћа и све то, није забавно
давати огромне количине новца на супепремиум храну и све те додатке, стално бити у потрази за новим и ускуснијим јер ето... желим да ужива а не да једе било шта јер ето - мора, куповати светлеће играчке од 100.0000000000000000000000000 долара које се загубе испод кауча у року од одмах - НИЈЕ ЗаБаВНО
али опет, кад видим како други људе, кад скочи на судоперу говоре - "срамтебилоглупачо" и схватим да сам еволуирала дотле да јој никад то не бих могла рећи - схватим да сам добро. да је све ок, одлична сам :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
јер желим да бринем о неком бићу и да напредујем кроз ту бригу, да развијем осећај појачане одговорности и свести о другим бићима

ја се играм са њом, трчим по кући са њом да може лепо да спава у континуитету одређен број сати

волела бих је и да има епилепсију, што је врло могуће јер понекад испушта неке чудне крике без разлога

нашла бих начин да учиним да њен епилептични живот функционише, а ако не, онда бих је еутаназирала, јер ипак је то најбоље за њу

замисли толико бриге за мачку, замисли тек за људско биће, типа 1'0000000000000000000000000000000000000000000 Х јаче, рецимо детету или усвојеном детету или ретардираном детету или мајмуну без једног ока
ја ћу бити оооодлична НПР. мама, ја ћу бити толико одлична мама, да тако нешто нисте видели икада, типа толико ћу одлична мама бити јер ја заиста желим да искусим ту љубав према неком бићу које је тако интимно повезано са мном, да то практично неће бити људска ствар, него готово надљудска

Ne treba tražiti čoveka u životinji, zato što životinja već postoji u čoveku,
uvek nađe priliku da izađe napolje.

Čovek koji nalazi uživanje u golom seksu, bez ljubavi, sličan je, ma isti
je kao i svaki majmun u ovom haotičnom razigravanju.

Ali kada su ljubav i seks udruženi, nema većeg zadovoljstva i sreće,
niti boljeg podstreka za taj "božanski" Um.

Antiseksualnost nema mesta u toj priči.

Back