dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Pitanje ne da je odvratno nego ga je postavila bolesna osoba!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Anonymous:visoka sam 180cm,u decembru ove godine imala sam 130 kg!ali držeći striktne dijete krajem februara došla sam do 53!bila sam premršava!ali tu nije kraj,odmah zatim naručila sam "siluet tabs",normalno jela i za 2 sedmice svukla se na 41 kg!izgledam više nego strašno,180cm,41kg!za 3 meseca oslabiti 89 kg je užas!medjutim već mesec dana normalno jedem,ali težina je ista jer koristim tablete"turbo šlank".2 meseca nemam menstruaciju,puls mi je 50-koliki je normalan?neka mi neko da savet!šta da radim?
Bravo!!!Marylin:Pregledavam ovaj topic i ne mogu da verujem na šta su sve ljudi spremni da urade svom telu.
Psihologija je tu glavna.
Ljudi, da li vi nešto drugo radite u životu osim što jedete i povra?ate? Toliko ste zagledani u sebe, da ne kažem narcisoidni (iako se to na prvi pogled ne bi moglo re?i, jer sebe stalno kažnjavate - povra?ate, ali i nagra?ujete ogromnim koli?inama hrane)! Tolike novce trošite na hranu, koju kasnije ispovra?ajte. Pomislite malo na gladnu decu u Africi i ko zna gde sve koja jadna umiru od gladi jer nemaju šta da jedu, a vi svu hranu pravo u WC - šolju. J*** vas manekenke i ostale cuculojke sa TV-a i magazina.
Na?ite neku zanimaciju u životu. Posvetite se nekoj drugoj osobi (bilo de?ko-devojka, roditelj, prijatelj, brat, sestra, neko nepoznat, ku?ni ljubimac itd.itd.). Uradite nešto
korisno i svrsishodno, vide?ete, bolje ?ete se ose?ati.
Život je jedan, a vi ga upropaš?avate.
Pomislite koliko bola zadajete svojim bližnjima koji su se trudili da vas podignu na noge, ?uvali vas i mazili i pazili dok ste bili bebice, slatka mala de?ica ... Kako bi bilo vama da vam se neko drag upropaš?ava pred vašim o?ima?
Nemojmo brkati anoreksiju i pracenje trenda, privlacenje paznje i sl.Larra:Nije istina da anoreksicne osobe uvek kriju svoj problem i "pate u tisini". Imala sam dobru drugaricu koja je imala taj problem, a i trenutno znam jednu devojku koja je u istoj prici. Sa obe je to bilo, pored psihickog problema, privlacenje paznje. Slusam skoro ovu drugu - Jao vidi kako sam mrsava, jao, eto, nigde nema garderobe za mene, jao, juce sam bila na anticelulit tretmanu (visoka je skoro 180 i ima 45 kila), sa svim ljudima iskljucivo prica o sebi, i kako je mrsava, i kako je ljudi gledaju, i kako jede samo jabuke i pije kafu bez secera, pa zagleda druge dok jedu... Bez obzira gde je tema joj je iskljucivo "ja, ja, ja, vidi me kako sam mrsava, noga mi je tri put tanja od tvoje..."
Znam da ima ljudi kod kojih je stvar u ozbiljnom psihickom problemu, ali isto tako ima masa devojaka koje nista pametnije ne znaju da rade sa sobom nego da misle o svojoj tezini i svom dupetu.
ok, naravno..dr:Zbog naziva leka, nista licno.
dr:Ocigledno je da ima pogresan odnos prema hrani, prema svom telu i tu moze biti uzrok problema ali anoreksicne osobe nikada javno ne pricaju o tome, one to cine krisom i ni za zivu glavu ne bi priznale da imaju taj problem.
Mislim da tvoja drugarica ne spada u tu kategoriju, pre ce biti da su kompleksi u pitanju.
ne znam ni sama:ja nisam ni anoreksicna, ni bulimicna, ali neki poremecaj u ishrani imam sigurno...kad kupujem hranu prvo sto gledam su sastav, kalorije i ostalo, nerviram se svaki put kad pojedem nesto slatko, ne mogu da zamislim dan bez nekog oblika sporta (ako ne stignem u toku dana, radim vezbe i u 1, 2 nocu), nekoliko puta sam probala da povracam posle jela, ali mi nije poslo za rukom...inace sam visoka 176 i trenutno imam 55 kg, a smatram da bi moja idealna tezina bila oko 52, 53 kg mozda i manje...