Pa,sta mislite o tome?
Da li poznajete osobe koje su bile anorexicne ili bulimicne?
Da li poznajete osobe koje su bile anorexicne ili bulimicne?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pazi,mozda jesi malo opterecena ali ako tako nastavis najgore tek dolazi!!!Ja sam takodje patila od bulimije mada se sad lecim ali to je strasna stvar!!!Ne bih ponovo podnela da se vratim u to stanje kad mrzim sebe,mrzim hranu a opet sednem i prezderem se...A, ponekad toliko dugo nejedem i ondam dobijem napade nesnosljivih glavobolja i sl.Ma tvoja tezina je idealna i prihvati sebe i voli sebe,jer ustvari covek je zadovoljan tek kad je slobodan a ne rob hrane i izgleda.ne znam ni sama:da, tacno- stvarno sam malo opterecena ishranom. mozda ima neke veze i to sto zivim u svajcarskoj, a ovde je to vecita tema, i otprilike svaka 3, 4 devojka ima neki poremecaj...vecina mojih drugarica na faksu pojede salaticu i to je to za ceo dan...
dr:Anoreksija nije,niti ce ikada biti znak depresije...uzroci su mnogo ozbiljniji i anoreksija nece nestati ako nekome prepisemo antidepresive.
Lepo od tebe sto delis svoje strucno znanje sa nama ali vrlo lako se moze pogresno protumaciti.Bilo bi jako lepo da se ova dva stanja uz pomoc lekova mogu sanirati,medjutim to nije tako.Oba stanja zahtevaju dugogodisnju psihoterapiju da bi se pacijent uveo u iole normalno stanje a ti ga predstavi kao da lecimo nesto krajnje banalno.
Nijedan medikament iz grupe antidepresiva se ne uvodi i ne izvodi iz terapije za mesec dana.
dr:Prvo nemoj da vices,tako se tumace velika slova.
A drugo i ja imam puno iskustva sa anoreksijom i mogu ti reci da za veliki broj osoba ne bih rekla da su depresivne...ono na sta ti mislis je da kod depresije postoji smanjen zivotni elan,samim tim i smanjena zelja za jelom,ali to nije anoreksija.
Tema se odnosila na anoreksiju nervozu.Kod lecenja se koriste naravno i vrste sedativa ali je psihoterapija prva i osnovna.
Depresivnu osobu vrlo lako primetis a osobu sa anoreksijom tesko,tek kad dohvati dno jer osim poremecaja u vezi sa hranom takve devojke su i studenti,i djaci sa dobrim uspehom,pametne,izlaze,imaju veze...ne bi ti na kraj pameti palo da sendvice bacaju kroz prozor,lazu za jelo,rade vezbe ko manijaci...