Realno je 18000-20000$ za stan i hranu mada mnogo zavisi gde i kako zivis!! Moze dosta da odstupa od ove cifre.
Inace posao ces naci bez nekih problema za tipa 40.000$ godisnje bilo gde da si.
Problem je samo kako planiras da resis status?
@ vrhunski - Druze, ne bih mnogo da protivrecim, ali bih da prenesem moje misljenje koje je malo drugcije od tvoga. 40.000 $ godisnje je velika lova, i takav posao nije lako naci - moras da dobro znas lokalne prilike ili imas jake veze - a posebno za nove doseljenike koji nemaju americku edukaciju (ovde se nista drugo skoro i ne racuna osim za IT strucnjake).
Nacionalni prosek je oko 23.000, znaci plata na koju mozes da racunas je oko 10 $ na sat.
Inace je tacno da zavisi od mesta do mesta. U Kaliforniji, na primer, sa takvom platom nemas sanse da si organizujes normalan zivot jer bi morala da zivis u jeftinom kraju gde je opasno biti jer se sav olos tamo naselio, a za skuplje ti treba vise para.

Ili da radis dva posla, sto gomila ljudi i radi, al onda nemas vremena ni zasta osim posla i spavanja....

A tu je jos i auto, jer bez njega, kao da si bez noge, pa komunalije, klopa, nesto da obuces, pa i malo zabave... Nema sanse da se izvuces bez 30.000 godisnje minimum.
U Cikagu je mnogo lakse, jer je sve jeftinije ali i plate stoga mogu biti manje. Srbi imaju ogromnu zastupljenost u Cikagu tako da bi to mozda bilo najpametnije za pocetak.
Najbolje je naci posao u dobroj firmi dok si jos u Srbiji (ili gde vec), i onda traziti transfer...znam, za mnoge naucna fantastika...
Medjutim posebna je fantastika kako ces dobiti legalni status jer bez toga zaboravi, stvarno, nije vredno.
I jos nesto....Zvucis mi mnogo razocarano, "nemas nikoga i nemas nameru da trazis nikoga" zvuci zastrasujuce. Nisu svi ljudi isti kao ti sto su te povredili. Na svu srecu zivot te nece pitati da li hoces muza ili decu, nego ce se to samo desiti jednog dana, u pravom trenutku, mozda kada se najmanje nadas i sve ce tada izgledati drugacije!