Američka viza

Ovo sto pisu iznad za turisticku viza USA da ne moze da se prodje sa 30k dinara platom itd. Moja drugarica koja je zavrsila dif, niti ima posao, niti ima pare, nista od nekretnine na sebe, dobila je turisticku na 10 godina, kontra primer... Covek dosao sa pozlacenim hublotom na ruci, oko pola miliona eura na racunima i duplo vise u nekretninama, 28 godina, cist ko suza, poreklo novca, sve, uplacena avio karta za Vegas tacan datum, wsop se igra, cisto turisticki i lagano ga odbiju. Debilska administracija, debilska zemlja... imaju homicide rate kao Honduras, milion gangova, meksikanci imaju tunela ko bubasvabe na granici, prevoze bagru kakvu stignes iz zemalja gde je ubstivo 25$ po glavi i sad oni kao nesto biraju koga ce da puste ili ne, a ustvari koliko mi se cini opet se svodi na nad-rkanu salterusu kao kad odes kod nas u bilo koju birokratsku sluzbu.

Hvala bogu sto zivim u Srbiji,pa nisam izlozen tom zlu,bedi,bagri i nemastini.......

Ps.Btw Hublot nema ni jedan pozlacen model....ili je zlato ili je celik :)

Ljudi,zelim da sa suprugom odem turisticki u USA na jedno 7 dana. Ona je zaposlena preko 10 godina u stranoj kompaniji,plata dosta dobra za nase uslove....Ja radim na Aerodromu skoro 2 godine,plata takodje dobra...Imamo stan u vlasnistvu i dva automobila...Imamo sina od 13 meseci kojeg cemo ostaviti sa bakom dok se mi budemo sepurili po Njujorku :-) Takodje cemo imati na deviznom racunu (u pitanju je jedan racun) oko 7 hiljada eura....Da li mislite da smo sigurica za vizu ili nista ovo ne mora da znaci...Hteo sam da cujem malo vasa misljenja :-) Hvala unapred :-)

Ljudi,zelim da sa suprugom odem turisticki u USA na jedno 7 dana. Ona je zaposlena preko 10 godina u stranoj kompaniji,plata dosta dobra za nase uslove....Ja radim na Aerodromu skoro 2 godine,plata takodje dobra...Imamo stan u vlasnistvu i dva automobila...Imamo sina od 13 meseci kojeg cemo ostaviti sa bakom dok se mi budemo sepurili po Njujorku :-) Takodje cemo imati na deviznom racunu (u pitanju je jedan racun) oko 7 hiljada eura....Da li mislite da smo sigurica za vizu ili nista ovo ne mora da znaci...Hteo sam da cujem malo vasa misljenja :-) Hvala unapred :-)

Nema razloga da imate bilo kakvih problema,posebno sto vam dete ostaje.
Lep provod u NY vam zelim :)

Cao :) i ja sam nova na forumu.. Cenim vase strucno misljenje pa bih da priupitam nesto :) Sad od oktobra postajem apsolvent.. Nisam obnavljala godine i bila sam na budzetu. Nisam do sad isla u Ameriku.. Plan je da dam sve ispite do maja (6), eventualno jedan da ostane i diplomski.. Kakve su mi sanse za vizu ako pored standardnih papira dam i dokument da me ceka posao kad zavrsim fakultet i da kazem da treba da se udam, isto kad zavrsim fakultet (samo ne znam kako to da dokazem)? Kakve su mi sanse za h2b a kakve za j1? Imam osecaj da su za j1 nikakve pa ne bih ni rizikovala a h2b mi je nekako nepouzdana posto je malo agencija radi i nesto se jako dugo ceka (pri tom se mozda izjalovi) i imam osecaj da moze da se bira samo izmedju 2 posla (aljaska-ciscenje ribe i spasilac na bazenu). Molim za odgovore i ako negde gresim, ispravite me. :)

Biljo sve je to lepo sto ste napisali, ne bih da vas demoralisem, ali za amere to nista ne znaci.
A sto se tice po slova koje ste naveli.
Spasilaca ima americkih, a za ciscenje ribe na Aljasci, ako ste spremni da rmbacite i do 15 sati dnevno kao sezonski posao, i da imate americki minimum satnicu, onda mozete da se opredelite, s tim.sto Morate proci intervju, a koliko znam posao dobijaju oni koji imaju grin kartu ili americki pasos.

Evo i ja da se oglasim posle današnjeg intevjua.
E pa ovako, intervju je bio zakazan u 8 i 45. Dok ste još napolju, prozivaju ljude po zakazanom terminu s tim što u vašem terminu verovatno ima 10-ak ljudi. Prolazite prvu kontrolu sigurnosnu kontrolu i usmereni ste da prodjete do vrata. Tu čekate dok ne otvore sigurnosna vrata jer primaju jednu po jednu osobu. Molim vas ISKLJUČITE mobilne. Ne utišati, već isključiti. Ovo je bio jedan od glavnih razloga zadržavanja. Ulazite unutra i ostavljate svoje stvari s tim što će vam tražiti sve elektronske zezalice da stavite na jednu stranu. Prolazite dalje tako što izadjete iz te zgrade i idete ka drugoj gde će vas usmeriti zaposleni.
Ulazite u zgradu gde vam traže pasoš i aplikaciju za vizu. Na pasoš lepe nalepnicu i daju vam broj koji vam je potreban dok ne prodjete celu proceduru to jest odlazak na sva tri šaltera.
Moja je išla ovako:
1, šalter broj jedan pitanja: (naš čovek je vršio ispitivanje)
- Zašto idete u Ameriku (odmor)
- Da li ste ikada bili u Americi (ne)
- Gde ste zaposleni i na kojoj poziciji (dala sam ime firme i poziciju)
- Da li imate decu (ne)
2, šalter broj dva mi je samo uzeo otiske....četri prsta leve ruke, četri prsta desne ruke, oba palca (amerikanka iza šaltera, pričali na engleskom)
3, šalter broj tri pitanja: (Amerikanka iza šaltera, intervju počeo na njenom malo lošem srpskom, nastavljen na engleskom)
- Zašto idete u Ameriku (odmor)
- kod koga idete (prijtelja)
- Ko je Aleksandar (prijatelj kod koga idem) inace je on bio naved u mojoj aplikaciji
- kako se znate i koliko dugo (porodični prijatelj, moj otac i njegov otac su dugogodišnji bliski prijatelji)
- Gde radite (u firmi xxxx na poziciji xxx, a osim toga u neprofitabilnoj organiyaciji kao direktor zzz)
- Da li ste u emotivnoj vezi sa njim (ne)
- Kako radite na dva mesta? ( ne, ne radim na dva mesta, stalno yaposlenje mi je u firmi xxx, a u zzz sam u fuknciji direktora i u upravnom odboru)
- Koliki su vam mesecni prihodi (xxx)
- Ko snosi troškove putovanja (ja sama)
- Koliko biste dana ostali (15-20 ne više)
- Zasto ste bili u UAE (drugarica mi je radila kao stjuardesa za Emirates pa sam išla da je posetim)
- Dobili ste vizu, biće gotova za 2-3 dana u DHL kancelariji koju ste naveli.

Samo da napomenem da mi nije tražila ništa od papira, ni izvod iz banke, ni pismo od firme vezano za zaposlenje i odmor, niko nije pitao šta imam od imovine, niko nije tražio potvrdu da sam razvedena jer jesam...baš aposlutno ništa. Očekivala sam da će mi tražiti drugi pasoš ili barem nešto pitati povodom toga. Dobar deo života sam provela u Africi i vrlo je moguće da mi je to bila neka olakšavajuća okolnost.
Skoro sam ubedjena da oni već prilikom same aplikacije na osnovu JMBG znaju u koju korpicu da vas ubace što bih ja rekla.

Nadam se da sam barem malko pomogla sa pitanjima, ali na kraju dana svaka aplikacija je individualna. Srećno!

Pozdrav svima.
Evo ukratko da pokusam da vam objasnim i ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan.
Pre svega 1989 sam godiste i 2013 sam odbijen za h2b vizu. Prosle godine sam upisao fakultet i sada sam 2 godina. Prosle godine nisam hteo da apliciram za j1 vizu iz razloga sto sam 1 godina faxa i naravno na moje godine i sto sam vec jednom odbijen. Danas sam aplicirao za j1 vizu pa sta mi Bog da.
Da li je neko imao slicnu situaciju? Ako je neko imao voleo bih da mi ukratko objasni sta i kako sve vezano za ambasadu i na sama pitanja koja bi mogla da mi budu postavljena.
Hvala unapred.

Pozdrav svima.
Ne znam ni sam odakle da pocnem,al eo pokusacu da Vam objasnim pa ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan.
Pre svega 1989 sam godiste i prosle godine sam upisao fakuletet za inzenjerski menadzment. Trenutno sam 2 godina faxa i imam ociscenu celu prvu godinu.
2013 god sam aplicirao za H2B vizu i odbijen sam,verovatno zbog toga sto nisam imao cvrste dokaze za povratak u zemlju.
Pre 2 dana sam aplicirao za j1 vizu pa sta mi Bog da.
Zamolio bih sve koji su imali slicnu ili istu situaciju da mi ukratko objasne koje su mi verovatnoce da cu dobiti vizu i sta ce me sve pitati u ambasadi. Isto tako verujem da ce me pitati sto sam pravio toliku pauzu izmedju srednje godine i fakultet,pa ako neko zna koji bi mi odgovor najbolje dosao zamolio bih da mi ukratko objasni sve sta i kako.
Unapred zahvalan :)

Pa sa Madjarskim se ne trazi viza, jer spada u Visa Waiver program, dobija se maximum 3 meseca ali na granici postoji mogucnost da lupe pecat na kraci period. Pa zato pitam na koji period su ljudi uzimali avionske karte jer su mi neki ljudi rekli da ni slucajno ne uzimam na duze od 1 meseca jer im to deluje sumnjivo.. ali meni nema logike sto bi nekom skracivali pa zato pitam da li je neko isao. Uglavnom, zato sam naglasila da je Madjarski jer nije isto kao sa Srpskim

Back