Američka viza

kakve veze ima koji je pasos? U USA mozes ostati do 6 meseci, sa mogucnoscu produzenja boravka za jos sest meseci. Nema veze da li imas japanski ili madjarski pasos.

To si u 100 %Pravu,ali ja bih prosirio pitanje ako neko ima iskustva u sledecoj situaciji.
Dosta nasih drzavljana je dobilo u medjuvremenu Madjarski pasos.
Sta se desava ako si ti vec nekoliko puta u dosadasnjem zivotu dobijao USA vizu kao Srbin i odlazio u USA,a sada kad si dobio madjarsko drzavljanstvo hoces da putujes sa Waiverom i kakav ce se dzumbus desiti kad kompjuter na imigrationu otkrije duple otiske prstiju koji su vec u bazi za nekog srpskog drzavljanina?.
Mislim sigurno nije neki prekrsaj ili sta vec ali kakkva je tu procedura

Pozdrav svima! Molim vas za savet I ako neko ima iskustva da prokomentarise... Naime, imam prijatelja u Americi I planiram da ga posetim na leto... Studirali smo zajedno mm pre mesec dana je bio u Srbiji I pozvao me da dodjem kod njega. Ja sam razvedena, imam dete I dodeljeno mi je starateljstvo. Zivim kod roditelja I imam stalno zaposlenje. Da li neko zna kolike su mi sanse da dobijem turisticku vizu I sta je najpametnije da kazem na razgovoru u ambasadi? Nisam rekla da bih putovala bez deteta I mogu da ostanem maksimalno mesec dana. Hvala !

To si u 100 %Pravu,ali ja bih prosirio pitanje ako neko ima iskustva u sledecoj situaciji.
Dosta nasih drzavljana je dobilo u medjuvremenu Madjarski pasos.
Sta se desava ako si ti vec nekoliko puta u dosadasnjem zivotu dobijao USA vizu kao Srbin i odlazio u USA,a sada kad si dobio madjarsko drzavljanstvo hoces da putujes sa Waiverom i kakav ce se dzumbus desiti kad kompjuter na imigrationu otkrije duple otiske prstiju koji su vec u bazi za nekog srpskog drzavljanina?.
Mislim sigurno nije neki prekrsaj ili sta vec ali kakkva je tu procedura

Ja sam lično putovao/boravio sam u USA sa SFRJ/srpskim, pa onda sa pasošem koji je na listi U.S. Visa waiver programa.

Nikad nikakvih problema ni dodatnih pitanja na tu temu nije bilo.

Poslednja izmena:
Ja sam lično putovao/boravio sam u USA sa SFRJ/srpskim, pa onda sa pasošem koji je na listi U.S. Visa waiver programa.

Nikad nikakvih problema ni dodatnih pitanja na tu temu nije bilo.

Hm,ali cim pomenu SFRJ pasos odmah mi poade napamet da je to pre biometric ere.
Ja pricam o nekom ko je ulazio u USA od kad se daju otisci i biometrija za dobijanje vize,samim tim tvoji podatci koje ces dati na ulazu u USA kao novopeceni Madjar ce se poklopiti sa podatcima koje oni vec u kompjuteru imaju za nekog srbina(tebe od pre par godina)....dakle mora da upali neku lampicu ili im je onda sistem farsa,

Ajmo jednostavnije.Ja imam sad vazecu vizu u srpskom pasosu jos 7-8-9 godina i dobijem sutra madjarsko drzavljansvo.Sta se desava kad sletim u USA i umesto pasosa sa vizom izvadim majdarski i odem na waiver?

balkanboy pa ne vidim razlog zasto bi isao sa Madjarskim ako vec imas vizu sa Srpskim? Ja nemam vizu, i nezaposlena sam pa ne mogu ni dobiti vizu nikako, zato idem sa Madjarskim :D ali me samo zanima da li je nekome ogranicavan period boravka na krace od 3 meseca. Savetovali su me da uzmem kartu na 2,3 nedelje pa da menjam datum povratka kad udjem u SAD, ali ne razumem iz kojih razloga bi ogranicavali na kraci period, ako zna neko za takve slucajeve, pls da mi odgovori, hvala! I da li neko zna da li mogu nekako proveriti ovi sa granice da li je SSN bio aktivan u toku mog turistickog boravka? Da znam da li smem da ga koristim ili ne.

Pozdrav svima.
Ne znam ni sam odakle da pocnem,al eo pokusacu da Vam objasnim pa ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan.
Pre svega 1989 sam godiste i prosle godine sam upisao fakuletet za inzenjerski menadzment. Trenutno sam 2 godina faxa i imam ociscenu celu prvu godinu.
2013 god sam aplicirao za H2B vizu i odbijen sam,verovatno zbog toga sto nisam imao cvrste dokaze za povratak u zemlju.
Pre 2 dana sam aplicirao za j1 vizu pa sta mi Bog da.
Zamolio bih sve koji su imali slicnu ili istu situaciju da mi ukratko objasne koje su mi verovatnoce da cu dobiti vizu i sta ce me sve pitati u ambasadi. Isto tako verujem da ce me pitati sto sam pravio toliku pauzu izmedju srednje godine i fakultet,pa ako neko zna koji bi mi odgovor najbolje dosao zamolio bih da mi ukratko objasni sve sta i kako.
Unapred zahvalan

balkanboy pa ne vidim razlog zasto bi isao sa Madjarskim ako vec imas vizu sa Srpskim? Ja nemam vizu, i nezaposlena sam pa ne mogu ni dobiti vizu nikako, zato idem sa Madjarskim :D ali me samo zanima da li je nekome ogranicavan period boravka na krace od 3 meseca. Savetovali su me da uzmem kartu na 2,3 nedelje pa da menjam datum povratka kad udjem u SAD, ali ne razumem iz kojih razloga bi ogranicavali na kraci period, ako zna neko za takve slucajeve, pls da mi odgovori, hvala! I da li neko zna da li mogu nekako proveriti ovi sa granice da li je SSN bio aktivan u toku mog turistickog boravka? Da znam da li smem da ga koristim ili ne.

Koliko znam waiver je na 90 dana.Napravi ESTA prvo-ima tu cudnih pitanja takodje.

evo proverih-od 90 dana je.
The Visa Waiver Program (VWP) is a program of the United States Government which allows citizens of specific countries to travel to the United States for tourism, business, or while in transit for up to 90 days without having to obtain a visa.

Mislim da kod waivera nema odredjivanja datuma kao kod vize,nego i zvizne pecat i to ti je to-3 meseca-kao nama sengen

Pozdrav svima.Molim vas za savet. Planiram da putujem kod prijatelja u Ameriku u junu 2017 I mogu da ostanem najvise mesec dana. Razvedena sam imam cerkicu ona zivi sa mnom I dobila sam samostalno vrsenje roditeljskog prava na sudu. Moji roditelji ce je cuvati dok ja budem na putu. Inace imam stalno zaposlenje. Zanima me kolike su mi sanse da dobijem turisticku vizu? Hvala !

Dobila sam ESTU, znam da je za ostanke do 3 meseca, ali kazem, cula sam od par ljudi da ni slucajno ne uzimam kartu na duze od 1 meseca jer mogu posumnjati da cu raditi ilegalno. A ne pise konkretno da li mogu da ogranice pri ulasku, pise samo da mogu da odbiju ulazak (kad nesto jako ne stima). Ali dobro.. uzecu kartu na period kraci od 1 meseca pa cu videti.. javicu kako sam prosla. U medjuvremenu sam nasla da ako imas odobrenu vizu onda nema potrebe da pravis ESTA, sto verovatno znaci da je sumnjivo ako neko pravi, tako da bolje ide sa Srpskom vizom ako imas :D

Hm,ali cim pomenu SFRJ pasos odmah mi poade napamet da je to pre biometric ere.
Ja pricam o nekom ko je ulazio u USA od kad se daju otisci i biometrija za dobijanje vize,samim tim tvoji podatci koje ces dati na ulazu u USA kao novopeceni Madjar ce se poklopiti sa podatcima koje oni vec u kompjuteru imaju za nekog srbina(tebe od pre par godina)....dakle mora da upali neku lampicu ili im je onda sistem farsa,

Ajmo jednostavnije.Ja imam sad vazecu vizu u srpskom pasosu jos 7-8-9 godina i dobijem sutra madjarsko drzavljansvo.Sta se desava kad sletim u USA i umesto pasosa sa vizom izvadim majdarski i odem na waiver?

Apsolutno ništa. Ti si sad mađarski državljanin, i tako te i tretiraju.

Da pojasnim: Ja sam išao i sa nebiometrijskim i sa biometrijskim pasošem u USA (odnosno, ne samo na kratko posećivao, nego i boravio duže vreme), i na kraju opet odlazio tamo, samo sa pasošem sasvim druge države, koja je na US Visa waiver listi. Davao sam otiske i sa jednim i sa drugim i sa trećim pasošem.

I nikada nije bilo nikakvih problema, niti pitanja ili insinuacija na temu promene državljanstva. A i zašto bi? I u USA je promena državljanstva svakodnevna i česta pojava - milioni i milioni ljudi su odbacili i danas odbacuju svoje staro državljanstvo i uzimaju američko, čim dobiju priliku. I nakon toga su svi oni USA građani (US citizens), i nikoga ne interesuje da li su do juče bili državljani Srbije, Japana, Urugvaja ili Kongoa.

Inače: ispravno je "podaci", ne "podaTci"

Moj slucaj je specifican zbog toga sto je muz za mene predao i130 form dok je imao samo green card. I mjesec nakon sto je case approved dobio drzavljanstvo i poslao to u NVC da se uradi update. Medjutim vec dva mjeseca kako im je pismo stiglo, a od update-a nista. Da li je neko bio u slicnoj situaciji? I koliko je cekao da se uradi update?

Pozdrav ljudi,

Vec neko vreme dobijam razlicite infomacije od raznih ljudi za stvari koje me zanimaju pa resih da pogledam malo po netu. Iskopah ovu temu preko gugla, a ispostavilo se da imam nalog vec 12 godina na ovom forumu.

Dobio sam turisticku vizu na 10 god, dosao na Floridu i tu sa prijateljima boravim vec 20ak dana. Boravak mi je odobren do aprila 2017. Resio sam da ostanem ovde neko vreme pa da se vratim nazad, medjutim, da bih se zaposlio bilo gde traze mi socijalni broj koji naravno nemam. Otprilike sam znao kakve su sanse i pre nego sto sam dosao, ali neki su se snasli i bez toga pa sam resio da probam i sam. Ispostavilo se da i za najbanalnije poslove traze SSN i rade backorund check. Da biste kitili jelku i bili deda mraz morate da prodjete proveru. Ne moram da pominjem ostale ozbiljnije poslove. Kontam da imaju malo frku sada sa zaposljavanjem i zbog Trampove politike, ali nije to sad toliko ni bitno.

Ono sto me zanima je, kakve su mi sanse da ja sa ovakvim statusom dobijem bilo kakav tip socijalnog broja, neku dozvolu za rad ili bilo sta drugo sto mi moze omoguciti da se zaposlim?

Znam da postoje varijante preko upisivanja raznoraznih skola i to, ali budzet mi je prilicno limitiran pa nemam mnogo prostora za manevrisanje.

Svaki savet je dobrodosao.

Hvala.

Ono sto me zanima je, kakve su mi sanse da ja sa ovakvim statusom dobijem bilo kakav tip socijalnog broja, neku dozvolu za rad ili bilo sta drugo sto mi moze omoguciti da se zaposlim?

Da se nekakva oficijelna dozvola za rad / SSN može tek tako dobiti, ne bi bilo 11-15 miliona ilegalaca u USA koji nemaju ni jedno ni drugo ;)

Koliko sam video, ilegalci uglavnom kupuju lažne, falsifikovane SSN brojeve i karte, kao i ostale dokumente. Koliko su uspešni u varanju poslodavaca, ne znam. Pretpostavljam da za prljave, teške, low-level poslove sa niskom platom (što čini otprilike 99% poslova koje ilegalci uopšte mogu da dobiju), pogotovo tamo gde je fluktuacija zaposlenih visoka, poslodavci često ne proveravaju previše detaljno dokumenta, odnosno da li je SSN zaista validan ili ne.

Pozdrav, buraz. Ako ti ne smeta, postavio bih ti pitanje oko odlaska u Ameriku. Posedujem turisticku vizu i otisao bih u Ameriku, tacnije na Floridu pocetkom proleca. Da li moram bukirati neki hotel tamo zbog provere na carini ili mogu reci da idem kod prijatelja u posetu? Hvala unapred i srecno za posao.

Pozdrav nova sam na ovom forumu.
Da li neko ima savjet vezan za moj slucaj?
Evo ovako,imam 33god.zaposlena,trazila turisticku vizu pre 4god odbijena i ja i cerkica.
Sada bi isla ponovo da apliciram,stim da sada njen otac koji je u Americi zeli da vidi nju i nikada nije bila kod njega.
Da li postoji sansa da njoj daju vizu a meni ne,u tom slucaju ne bi je pustila da putuje sama.
Ima li neko sa slicnim iskustvom?

Ako je dete maloletno, ne vidim zasto bi njoj dali a tebi ne,ako pak nije
to je druga priča mogu da te odbiju.Uvek sam zato da treba pokušati
ok. nisu male pare ali ako zeliš stvarno onda zanemariš taj trošak.
To sto si nekad odbijena nema veze sad je nova šansa.

Pozdrav svima! Molim vas za savet I ako neko ima iskustva da prokomentarise... Naime, imam prijatelja u Americi I planiram da ga posetim na leto... Studirali smo zajedno mm pre mesec dana je bio u Srbiji I pozvao me da dodjem kod njega. Ja sam razvedena, imam dete I dodeljeno mi je starateljstvo. Zivim kod roditelja I imam stalno zaposlenje. Da li neko zna kolike su mi sanse da dobijem turisticku vizu I sta je najpametnije da kazem na razgovoru u ambasadi? Nisam rekla da bih putovala bez deteta I mogu da ostanem maksimalno mesec dana. Hvala !

Pozdrav svima.Molim vas za savet. Planiram da putujem kod prijatelja u Ameriku u junu 2017 I mogu da ostanem najvise mesec dana. Razvedena sam imam cerkicu ona zivi sa mnom I dobila sam samostalno vrsenje roditeljskog prava na sudu. Moji roditelji ce je cuvati dok ja budem na putu. Inace imam stalno zaposlenje. Zanima me kolike su mi sanse da dobijem turisticku vizu? Hvala !

Aha, razvedena, a prijatelj u USA, a pozvao te da odes da ga posetis :) Onda ti odes i udas se za njega,a majka ti dodje u posetu sa cerkicom i "vuk sit i ovce na broju" :)
Evo ti ovakav slucaj: gospodja je pozelela da dodje turisticki, i otisla na razgovor u am. ambasadu. Prijatelj bio sa njom, am. drzavljanin.Njemu rekli: sacekajte,a vi gospodjo dodjite na salter. Posle deset minuta gospodja se vratila, i u pasosu pise :Nema turisticka viza.

Dobila sam ESTU, znam da je za ostanke do 3 meseca, ali kazem, cula sam od par ljudi da ni slucajno ne uzimam kartu na duze od 1 meseca jer mogu posumnjati da cu raditi ilegalno. A ne pise konkretno da li mogu da ogranice pri ulasku, pise samo da mogu da odbiju ulazak (kad nesto jako ne stima). Ali dobro.. uzecu kartu na period kraci od 1 meseca pa cu videti.. javicu kako sam prosla. U medjuvremenu sam nasla da ako imas odobrenu vizu onda nema potrebe da pravis ESTA, sto verovatno znaci da je sumnjivo ako neko pravi, tako da bolje ide sa Srpskom vizom ako imas :D

Najbolje da uzmes avio kartu u jednom pravcu, a onda im na granici kazes, kada te pitaju kada si planirala da se vratis, da moras malo da razmislis :whistling:

Dragi forumaši,
aplicirala sam za vizu. Zanima me da li dokumenta treba da budu na srskom ili engleskom jeziku. Radim za stalno u školi već 14 godina. Imam auto na svoje ime , živim sa roditeljima. Novac imam ali, u dinarima. Da li je bolje da pretvorim u dolare i stavim na devizni račun ? Imam japansku vizu od pre 2 godine,i britansku koja mi ističe uskoro.Obišla sam skoro celu Evropu turistički.I u Njujork bi da odem sada na zimskomraspustu sama i da se vratim Šta mislite kakve su šanse za dobijanje vize Zamolila bih vas da mi neko što pre odgovori da bih znala do intervjua.

Dragi forumasi,moja situacija je sledeca...Isao sam na W&T 2014...Sad bih zeleo da apliciram za turisticku vizu...Imam 27 godina,zavrsio sam fakultet,planiram da zavrsim i master za jedno 2-3 meseca pa tek onda da apliciram,imam auto na sebi,verovarno bi mi moji prepisali i kucu uskoro,vlasnik sam menjacnice vec 7 godina,takodje bih imao novca na racunu...Interesuje me da li je potrebno da se ima garantno pismo od nekog americkog drzavljanina ili da se rezervise neki hotel unapred ili nesto trece?Hvala

Back