Američka viza

Zdravo,
cula sam za lutriju za zelenu kartu za USA. Da li neko od Vas moze da mi kaze nesto vise o tome, da li je realno da moze da se dobije zelena karta?

Draga Srpkinjo, ja sam 1994 godine imao Veliku srecu i uz Boziju pomoc dobio grinku na lutriji, sad igraju milioni iz celog sveta i to ti je kao igla u plastu sena:)
Nego ako nisi udata, a zelis javi se pa da se dogovorimo, to ti je najsigurnija lutrija trenutno, nista za pare cista ljubav bi bila :)

Postovani,

Imam zelju turisticki da posetim Njujork, i mnoge druge gradove u USA, ali nikad nisam bio u Americi i nikad nisam aplicirao za vizu.
Imam dobra primanja, radim kao freelancer umetnik za americko trziste preko 15 godina, mada nisam zvanicno u papirima kao takav zaveden u nasim srpskim papirima. To jest, nemam radnu knjizicu i ne vodim se kao zaposlen. Mada imam Visa karticu i pare nisu problem. Pasos mi je dosta popunjen jer sam puno putovao po Evropi. E sad bi voleo da vidim malo i USA.
Zna li neko da li bi lakse dobio turisticku US vizu ako bi isao recimo preko nase agencije za docek Nove godine u Njujork?
A cuo sam da sada nije bas toliko tesko dobiti turisticku US vizu kao nekada.
Hvala unapred.

Zdravo,bila sam u Americi prosle god,nakon zavrsenog fakulteta za turizam,na strucno usavrsavanje na Floridi,program je trajao godinu dana. Nisam bila zadovoljna,jer nikako nisam mogla da radim 2 posla,a tamo je izuzetno skupo i nisam ispostovala program,otisla sam za Cikago,kod jedne drugarice,radila sam dva posla,ali nisam dobila sertifikat iz hotela na Floridu. Medjutim vratila sam se nakon 7 meseci u Srbiju. Sta mislite da li postoji mogucnost da ponovo odem u Ameriku,da li proveravaju u Ambasadi sto nisam ispostovala program,a opet nisam prekoracila,ranije sam se vratila? Ako neko zna neka mi odg please. Pozz

A kakve veze ima program sa ambasadom, koja ti odobrava vizu za boravak u USA :?:
Nego, tebi se svidelo da radis dva posla u Chikago.
Po meni, napisi e mail hotelu i trazi da ti napisu koliko si provela kod njih, ali ne znam sta ce ti certifikat.Ako kojim slucajem dodjes ponovo u USA, gde budes radila, napises da si ujedno i radila na Floridi.
And don`t worry, be happy :)

Pozz svima,ako je neko ima slicnu situaciju neka pomaze. Naime,imam 27 godina,redovan sam student ,cetvrta i zavrsna godina,dao sve ispite u prvom semestru,nisam pravio pauze ni obnavljao godine ali sam fax upisao 5 godina nakon zavrsene srednje skole.hteo sam da se prijavim na work and travel program,kakve su mi sanse

Pozdrav svima,zanima me da mi kazete aplicirao bi za turisticki vizu za usa,ovo mi je drugi put da apliciram za vizu,prvi put sam odbijen(ima vise od tri godine) ali nisam imao nesto konkretno posao,nekretninu,nego samo overeno u sudu da pomazem u firmi porodicnoj i nesto slicno tome,sada imam vec godinu i nesto svoju privatnu firmu,kola na moje ime.motor,nemam bas nesto potovanja po evropi uopste ,isao bi kod sestre turisticki samo,kakve su mi sanse za vizu i sta mi predlazete?

Zakazes razgovor u ambasadi, poneses dokumenta koja trebaju i ujedno i pismo od sestre da ides turisticki, pomolis se Bogu dargo, pa kako ti bude :)
A terbao si malo po Evropi da svaljas, da ameri vide da si bio i u inostranstvu.

Pozdrav svima,zanima me da mi kazete aplicirao bi za turisticki vizu za usa,ovo mi je drugi put da apliciram za vizu,prvi put sam odbijen(ima vise od tri godine) ali nisam imao nesto konkretno posao,nekretninu,nego samo overeno u sudu da pomazem u firmi porodicnoj i nesto slicno tome,sada imam vec godinu i nesto svoju privatnu firmu,kola na moje ime.motor,nemam bas nesto potovanja po evropi uopste ,isao bi kod sestre turisticki samo,kakve su mi sanse za vizu i sta mi predlazete?
ja ne bi ni pominjo sestru,kazes idem turisticki da vidim kardasijane,bukiras shatro neki hotel i trazis vizu na 10 dana a pos ostanes na crno ko svaki mexikanac

Ne treba.Sve sto se nosi budu kopije...za svaki slučaj se nosi
sve sto moze da pomogne u dokazu za vezanost maticnoj zemlji.
Uglavnom to ništa ne traze bitan je razgovor kako sebe predstaviš.
Kad sam ja išla imala fasciklu sa svim i svačim koja je bila primecena
ali konzulka ništa nije trazila na uvid.Zato mi se razgovor činio kao
pravi ispit iako su pitanja bila obična,pa sam se tako i spremila:)

Hvala,ja postavila pitanje,pa zaboravila da dodjem po odgovor :zag:
Kada sam ja isla za kanadu,sama sam naguravala te papire pod nos :)
Sad deca idu na 5 meseci na aljasku da rade,kao studenti.u agenciji su im zamisli rekli nemojte nositi da imate svoju imovinu zato sto to niko ne nosi od studenata,pa da se vi ne razlikujete,da misle da nesto mutite...meni je to totalno nelogicno

Hvala,ja postavila pitanje,pa zaboravila da dodjem po odgovor :zag:
Kada sam ja isla za kanadu,sama sam naguravala te papire pod nos :)
Sad deca idu na 5 meseci na aljasku da rade,kao studenti.u agenciji su im zamisli rekli nemojte nositi da imate svoju imovinu zato sto to niko ne nosi od studenata,pa da se vi ne razlikujete,da misle da nesto mutite...meni je to totalno nelogicno

Daklem idu da rmbace za amere na Aljsku, bre :) Tamo im treba vise radnih odela, cizme gumene, one sto su sada u modi, pizame obavezno vise da ih menjaju i neka ponesu obavezno one nase gunjeve od jagnjece koze da im stite bubrege, s obzirom da ce da rade u ladnjacama i obavezne gumene rukavice, i udri bato od zore do noci, vikenda nema , slobodnih dana nema, satnica cirka 7 dolara, plus over tajm, tako da ce dan da im izlazi izmedju 12 i 14 casova dnevno,a cime predju 40 sati, onda ce da ij plate $10,50 po ekstra satu i tako jedno 6 meseci, a ako se pokazu odlicni, moci ce da racunaju da ce da ih prime i sledecu sezonu.
Znaci redovno ce izaci za 40 sati 280 x 4 nedelje 1120 dolara plus 28 sati ekstra x 10,50 jeste 294 dolarax 4 nedelje === 1176 dol.+redovnih 1120 izlazi okruglo 2296 za mesec, a na Aljasci se ne placa porez, daklem za 6 meseci ce komplet zarada izaci, cirka 13.776.oo dolara, predivno i fantasticno.A riba ima da im izadje na usi, s tim da ce da je jedu svaki dan,a moze da se desi da zarade i stomacne bolesti, od te iste ribe, koje se malo teze daju izleciti.A posebno da ne pricamo o konstantnom stajanju u liniji i obradi ribe.
Evo kako to izgleda u stvarnosti.

Gospodjo draga, nije sija nego vrat , lol.
A znas li ti uopste pod sta spadaju ti poslovi :?:
Ciste Fizikalije, duso moja,a znas kolike su tezine, sad ces da vidis iz prve ruke, da ne ispadne da ja nesto izmisljam, a ti znas english :
https://www.indeed.com/cmp/Microtel-Inn-&-Suites/jobs/Housekeeper-Laundry-d5dc0320c4201e20?q=Hotel

Ability to lift, bend, stoop, push or pull heavy loads, and stand for=== long periods of time.===
Requires lifting bundles of linen weighing up to 50 lbs.
Ability to push and/or pull wheeled carts weighing up to 150 lbs.

Znaci za vreme smene u hotelskoj perionici vesa, je u pitanju DUGO Stajanje na nogama i rad sa tezinom od 25 do 66 kilograma tezine, lol

A ovo je mnogo Vaznije u celoj prici : Team members who violate Hotel rules and regulations may be subject to disciplinary action, up to and including=== termination=== of employment.
A to znaci sledece, da nema zabusavanja, ili ako se nekome ne budu svideli, bice prijava po prijava,a onda sledi terminacija , a nadam se da znas sta to znaci, ti si bila u Canadi :)

I nece moci da ide na pauzu kada im se hoce, nego tacno po rasporedu.

Radno vreme : flexible shifts/days, likely to include nights, weekends, holidays and occasional overtime.

A ovo je poslastica americka : Maintain physical stamina and proper mental attitude while dealing effectively with guests, management, team members, and outside contacts while working under pressure and meeting deadlines.
Sto ce reci: odrzavanje telesno-psiholoske Izdrzljivosti u timu i prema gostima, lol

A poenta price je da je minimalna satnica 9,75 $, koja im sigurno sleduje.
Ukupna zarada je 1560$, s tim da ce sami regulisati osnovne troskove u koje spadaju : rentanje apartmana, struja, voda, djubre, internet, telefon i hrana i uz to medical i dental insurenc, ako dobiju, posto su sezonci.
Zapamtice kada su bili na "placenom letovanju" u USA.
Gospodjo, zamolio bih vas da mi na PP, kada prodje 2 meseca od njihovog bivstvovanja na dobrovoljnom rmbacenju, napisete, kako vam se klinci osecaju i da li radosno docekuju svaki radno ispunjen dan.

Bez ljutnje ikakve na mene, jer ovako pisem posle 20-set i kusur godina provedenih u ovoj Cemerici i jako dobro znam kako se studenti provode na sezonskom letovanju letovanju.

- - - - - - - - - -

Ah da, zaboravih avionske tikete, pa i to ulazi u trosak :)

Caoo ljudiii :)
Trebala bi mi pomoc ako bi mogao neko da me posavetuje :)
Decko mi je dobio na 3 mes da ideu u Ameriku,Ls Andjeles (april-jun),pa bih ja turisticki naravno isla u maju da ga posetim na 10ak dana ili 2 nedelje.
Koliko bi mi otp trebalo para na racunu kako bi oni videli da mogu da pokrijem troskove i koliko mi je pametno da kazem da idem kod njega u posetu?
Student sam,5 sam god a faultet mi traje 6 god inace,pa je to valjda im donekle garancija da cu se vratiti :)
Hvalaaaa!!!

Замолио бих цењене кориснике ове теме да не инсинуирају намере других, већ да уколико могу помогну у тражењу одговора на постављена питања других корисника. Хвала на разумевању. :hvala:

Pozdrav ljudi,
ako je neko imao slicnu sitaciju kao i ja,zamolio bih ga da mi pomogne kako zna i ume :)
E ovako,89' sam godiste,trenutno sam 2 godina faxa (upisao ga 2015) i imam ociscenu celu 1 godinu,a u 2 sam korektan imam 7/10 ispita. Prijavio sam se na W&T program i imam viziranje 5 maja.
2013 godine sam aplicirao za H2B program i odbili su me,iz kog razloga nemam pojma. E sada mene zanima koja mi je prolaznost i kojim pitanjima bih mogao da se nadam u abasadi?
Unapred hvala.

Back