Cemorac1964
Početnik
- Poruka
- 3
Maria9966. Možes li mi dati svoju mail adresu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Efarvone je vrlo jak antioksidant,koji ce Vam produziti zivot za 30%,sta znac tih 30% i kolko to iznosi u mesecima,niko nije objasnio!!? Rilutek produzava zivot 35% sto iznosi 2-3 meseca!!
Edervone su bezobrazno skupe ampule,i to nije jedin trrosak,daju se kroz infuziju!
Mislim da ima mnogo pametnijih stvari na koje mozete potrositi novac,recimo otputujte na more ili planinu,ako Vam ALS dozvoljava! Meni su moji americki poznanici savetovali "cuvaj novac,trebace ti" , nisam ih poslusao,godine su protekle da bih na kraju svatio koliko su bili u pravu.
Moj savet je "za sad ne kupujte Edervon"!
Pre pet godina dijagnostifikovan mi je ALS. Zainteresovan sam za preparat koji preporučujete i, naravno, želeo bih malo više informacija ako je moguće.
Hvala unapred.
Najnovija istraživnja pokazuju da se bolji rezultati postižu u usporavanju napredovanja bolesti uz pomoć prirodnih preparata. Vaše mišljenje i iskustva?
obarasatoshi@yahoo.co.jp
Ovo je link covjeka koji salje Edaravon.Nas nekoliko iz Bosne vec nabavljamo preko njega.
On ce vam dati dalja uputstva sta vam treba.Ono sto je bitno,trazit ce preveden nalaz od doktora u kojem je napisana dijagnoza i stanje bolesnika.
Sve ide preko Yonshiro klinike od koje doticni gospodin nabavlja Edaravon.
Dr.Yonshiro je inace cijenjen neurolog i u svijetu,ne samo u Japanu.
U svojoj klinici,navodno, prima pacijente samo koji dodju na nogama.Moze i na stakama,al ne u kolicima,jer je to znak da je bolest uznapredovala.
VAZNO UPOZORENJE
Prije toga,provjerite i kako ide na carini u vasoj drzavi.Sto se tice Sarajeva,nama su trazili original doktorov nalaz i recept za lijek,kojeg oni zadrzavaju.
Postovani nikolabn sta Vi mislite o postu Natura-5 povodom prirodnog lecenja?Jako mi je stalo do Vaseg misljenja,posto o ovom stanju znate vise i od samih lekara.Unapred zahvaljujem.
Sto se tice Edaravona,ja ga primam od decembra 2017.
Tacno je ovo sto Nikola kaze,on samo usporava 30 posto i uzima se zajedno sa Rilutekom.
Testiranja su ipak pokazala da tih 30 posto nd djeluje na sve pacijente,te da se najbolje pokazao kod mladjih ljudi,u pocetnom stadiju bolesti i sa nasljednim oblikom ALS-a,a koji je dosta spor i u mom i maminom slucaju (mami je als dijagnosticiran prije 7 godina) je upravo tako.Ukoliko budem prezivio 10 godina,tih 30 posto je puno s obzirom na napredak medicine.]
Postoji velika razlika izmedju familijarnog i sporadicnog ALS-a! Osobe sa FALS-om mogu da zive 20-tak i vise godina, retke se osobe sa sporadicnim ALS-om koje mogu toliko da ziive!!!
Dobro si naapisao "testiranja su ipak pokazala da tih 30 posto ne djeluje na sve pacijente" i to je kljucna recenicaa u tvom postu!!!!!
majstore. sa ovom cijenom bih izdržao do fda approval nurown.
hvala!
Maria9966. Možes li mi dati svoju mail adresu?
@tovarish
imam pitanje: dnevna doza je 60mg
ovaj link si dao: https://als-treatment.com/edaravone i tu je 148,6 funti i to je za 5 dana, obzirom da je 10 vrećica po 30 ml, a: -Initial Treatment Cycle: 60 mg once a day as IV infusion for 14 days followed by a 14-day drug-free period.
znači da je za 28 dana uz polaola 3x148,60 funti, oko 450 funti za 1 mjesec.
jel to tako stalno ide, ili...?
Ko to "vi"??? Slažem se s tobom: ovo nije pošten svet i nije pošteno iskorišćavati nečiju nesreću za zgrtanje para.E pa ovo nije pošten svijet i mi imamo itekako iskustva da to možemo da tvrdimo.Lako je mudrovati i ne uraditi li pokušati da uradite i saznate nešto više o tom tajanstvenom.
Tačno tako!Na osnovu mog poznavanja ALS-a,saznanja o istrazivanjima u svetu o ALS-u,najlakse je izbaciti parolu "lecim ALS" ako imas preparat onda si ga zastitio i registrovo,ako nisi onda si sarlatan i prevarant !?
Nemoj se isključivati. Ako sprečimo samo jednu prevaru - nismo uzalud pisali.Admin se nije oglasio, ponovo ga pozivam da te Banuje,dok to ne ucini Ja zamrzavam moju aktivnost i iskljucujem se sa foruma!
ok, neka održava kilažu. relativno je mlad.pitanje je da li ima još nešto osim als, a pitanje je da li ima i als. gdje je to rađeno? standardno je provjeriti bolesnika nakon 3 mjeseca. to je ok. proteine uzimaš u više navrata, nikada ne više od 30g proteina odjednom. dnevni unos je 4-5 x . zna biti ukusno i kao kakao izgleda. sa vodom ili mlijekom napraviš šejk i kao hladan kakao neka srkne. aminokiseline-esencijalne i neesencijalne-pa to su proteini. neka čuva masu. bijelo brašno i prerađevine izbjegavati koliko je moguće.
Skrećem svima pažnju na ovu rečenicu. Bude li zaista tako, javno ću se izviniti na ovom istom mestu - bez obzira na uspešnost lečenja!Niko vam ne traži novac, niti će tražiti.
nurown update phase III trial-
podsjećam:
1. odmah nakon prve injekcije 0 bodova. mislili da ih je dopao placebo. nakon dva tjedna etotigana: snaga u nogama (čovjek bio u stolici), no ne i u rukama. digao se i napravio nekoliko nesigurnih koraka. to je bilo (mislim) početkom aprila.
update:
2. krajem maja primio drugi šut. e, ovaj puta rasturaju leđa. sve ga boli. prilikom 2. injekcije temperatura ga drmala, mijenjao boje kao semafor, tresao se... pomaka nema za sada. prošlo cca 7 dana od drugog šuta. treba malo sačekati i vidjeti što će biti, jer je ovo sada ipak 2/3 terapije i znatna količina matičnih je štrcnuta. za cca 7 tjedana bi trebao dobiti treći uštrc i onda tamo negdje u septembru bi se trebali vidjeti baš rezultati.
vjerujem u nurown/matične, ali je problem što medicina nema znanje tako moćnim oružjem upravljati.
podsjećam da je u II trial phase bilo bitno poboljšanje (bitno poboljšanje je i dizanje iz stolice), a u phase II je predviđena samo 1 injekcija.
nažalost, kao laik ne smatram da nakon faze II nastupa approvalable (kakosetokaženaengleskom?) faza III, jer što ako se npr gomilaju stanice u fazi III i rade neka čudesa, trombove pa dođe do apopleksije, srčanoga.... gomilanja matičnih u II fazi nije bilo, jer je samo jedna injekcija bila. kako pišem, laik sam i možda je to sve apsolvirano.
napisao sam davno: sa 29 godina sam doživio u prometnoj nesreći traumatsko subarahnoidalno krvarenje sa nagnječenjem mozga. lubanja odvaljena, mozak se vidio. kao mrtvog me odveli u 50 km bolnicu kbcsm u zagrebu, pokrivena lica. kad eto, u kolima hitne pomoći, počeo se tresti kao kokoš kojoj odsijeku glavu. dopremili me takvoig u bolnicu. zašili glavu i rekli (tada živoj mami) u božjim rukama je sve. ne možemo ništa. ako budemo dirali, možemo samo pokvariti. slučaj je htio da me školski drug "zaprimio" koji je radio na hitnoj. nakon 3 dana kome probudio se slijep, desna strana lateralzacija/nepokretna. izbacili me iz bolnice uz antiepileptike i slične lijekove koje nisam ni otvorio. spavao 2 mjeseca kao lav, 4 sata budan da jedem, obavim nužde. došao koliko tolikjo svijesti i prisilio se na aerobiku u teretani. stanje otišlo nakon 6 mjeseci, navika ostala 20 godina. rezultat čitate. na stranu als.
zato govorim: pojma nemate u kakvom tijelu se podstanari i kakva je snaga uma, života, prkosa, želje... tih nematerijalnih stvari.
ALS: kupio ZADNJE suplemente i zdrobio cca 400 eur. od suplemenata priznajem jedino aminokiseline/proteine, q10, mg i resveratol i provjerene antioksidanse. nedam centa više na cicimicinašibici. edaravone je superantioksidans, no cijena po kojoj su neki kupovali me totalno raspametila. ja stalno u glavi imam cijenu od onog dana od ako se pojavilo na tržištu, a vrijeme leti li ga leti, a kao da još jučer je bio u II trial fazi. i rilutek kada se pojavio na tržištu 1995, godišnja doza je bila cca 50000 usd!!!! sad je oko 5000 eur kod nas, tj oko 400 eur/mj. lijek protiv ALS ne postoji, niti će ga itko izmisliti, no ozdravljenja postoje i u to sam 100% uvjeren. ne postoji lijek protiv raka, no i tu ozdravljenje postoji. ne znam da li sam jasan.
ovaj je išao na sumnjivu terapiju matičnim stanicama. potvrđen als!!