ALS - oštećenje motornog neurona

Efarvone je vrlo jak antioksidant,koji ce Vam produziti zivot za 30%,sta znac tih 30% i kolko to iznosi u mesecima,niko nije objasnio!!? Rilutek produzava zivot 35% sto iznosi 2-3 meseca!!

Edervone su bezobrazno skupe ampule,i to nije jedin trrosak,daju se kroz infuziju!

Mislim da ima mnogo pametnijih stvari na koje mozete potrositi novac,recimo otputujte na more ili planinu,ako Vam ALS dozvoljava! Meni su moji americki poznanici savetovali "cuvaj novac,trebace ti" , nisam ih poslusao,godine su protekle da bih na kraju svatio koliko su bili u pravu.

Moj savet je "za sad ne kupujte Edervon"!

Postovani nikolabn sta Vi mislite o postu Natura-5 povodom prirodnog lecenja?Jako mi je stalo do Vaseg misljenja,posto o ovom stanju znate vise i od samih lekara.Unapred zahvaljujem.

Najnovija istraživnja pokazuju da se bolji rezultati postižu u usporavanju napredovanja bolesti uz pomoć prirodnih preparata. Vaše mišljenje i iskustva?

ja ću napisati o svojim iskustvima...
najjeftinije stvari su najboljima se pokazale. koristio sam mjesec dana skupe suplemente, izvadio krv prije i poslije njih. rezultati IDENTIČNI. krv vadim svakih mjesec dana u prosjeku.
prirodan je i l-serin, no da li misliš na bilje iz prirode?
napisao sam gdje mislim da je keč - propusnost barijere krv-mozak i ulazak u mozak toksina izazvanog koječim (oksidativnim stresom i sl.). tu nema medikamenata. promjena života iz temelja. naravno, i dijete. ne one non fat, nego bez glutena, procesiranih kemikalija i sl. npr paleo je ok. meso i proteini i masti, ugljiohidrati iz voća i povrća.

Sto se tice Edaravona,ja ga primam od decembra 2017.

Tacno je ovo sto Nikola kaze,on samo usporava 30 posto i uzima se zajedno sa Rilutekom.

Testiranja su ipak pokazala da tih 30 posto nd djeluje na sve pacijente,te da se najbolje pokazao kod mladjih ljudi,u pocetnom stadiju bolesti i sa nasljednim oblikom ALS-a,a koji je dosta spor i u mom i maminom slucaju (mami je als dijagnosticiran prije 7 godina) je upravo tako.Ukoliko budem prezivio 10 godina,tih 30 posto je puno s obzirom na napredak medicine.

Zbog toga sam se ja odlucio da ga pocnem koristiti.

Jethro je donekle upravu za mjesto nabavke Edaravona,ali je to najskuplja verzija.

Mi nabavljamo iz Japana i polugodisnja terapija (120 ampula) kosta oko 2300 eura,sto je mnogo jeftinije u odnosu na ono sto je Jethro spominjao.

Imaju i jos jeftinije,indijske,ali ne znamo kako doci do njih.Inace italijansko zdravstvo nabavlja za svoje pacijente ove iz Indije.

Nemam pri ruci email adresu od covjeka iz Japana preko kojeg nabavljamo,ali cu u narednim danima je postaviti.

U medjuvremenu smo naisli na jedan link iz Britanije i za 100-injak eura je jeftinije od Japana,mada mi to nismo jos koristili,tako da vam ne mogu reci koliko je to pouzdano.

https://als-treatment.com/index.php?route=product/category&path=309

obarasatoshi@yahoo.co.jp

Ovo je link covjeka koji salje Edaravon.Nas nekoliko iz Bosne vec nabavljamo preko njega.

On ce vam dati dalja uputstva sta vam treba.Ono sto je bitno,trazit ce preveden nalaz od doktora u kojem je napisana dijagnoza i stanje bolesnika.

Sve ide preko Yonshiro klinike od koje doticni gospodin nabavlja Edaravon.
Dr.Yonshiro je inace cijenjen neurolog i u svijetu,ne samo u Japanu.

U svojoj klinici,navodno, prima pacijente samo koji dodju na nogama.Moze i na stakama,al ne u kolicima,jer je to znak da je bolest uznapredovala.

VAZNO UPOZORENJE

Prije toga,provjerite i kako ide na carini u vasoj drzavi.Sto se tice Sarajeva,nama su trazili original doktorov nalaz i recept za lijek,kojeg oni zadrzavaju.

obarasatoshi@yahoo.co.jp

Ovo je link covjeka koji salje Edaravon.Nas nekoliko iz Bosne vec nabavljamo preko njega.

On ce vam dati dalja uputstva sta vam treba.Ono sto je bitno,trazit ce preveden nalaz od doktora u kojem je napisana dijagnoza i stanje bolesnika.

Sve ide preko Yonshiro klinike od koje doticni gospodin nabavlja Edaravon.
Dr.Yonshiro je inace cijenjen neurolog i u svijetu,ne samo u Japanu.

U svojoj klinici,navodno, prima pacijente samo koji dodju na nogama.Moze i na stakama,al ne u kolicima,jer je to znak da je bolest uznapredovala.

VAZNO UPOZORENJE

Prije toga,provjerite i kako ide na carini u vasoj drzavi.Sto se tice Sarajeva,nama su trazili original doktorov nalaz i recept za lijek,kojeg oni zadrzavaju.

majstore. sa ovom cijenom bih izdržao do fda approval nurown.
hvala!

Postovani nikolabn sta Vi mislite o postu Natura-5 povodom prirodnog lecenja?Jako mi je stalo do Vaseg misljenja,posto o ovom stanju znate vise i od samih lekara.Unapred zahvaljujem.

Ja sam se naplacao raznih lekova koji su navodno lecili ALS,najlakse je doci na forum i izbaciti parolu ovo ce vas izleciti, da postoji lek Ja bih to znao a i Vi...........!

Nazalost za ALS nepostoji LEK,istine radi neki od simptoma se mogu izleciti ili drzati pod kontrolom!!!

@Natura-5 je trebao reci konkretno o kom preparatu je rec, ovako napisano to meni nista neznaci..... !!!

Sto se tice Edaravona,ja ga primam od decembra 2017.

Tacno je ovo sto Nikola kaze,on samo usporava 30 posto i uzima se zajedno sa Rilutekom.

Testiranja su ipak pokazala da tih 30 posto nd djeluje na sve pacijente,te da se najbolje pokazao kod mladjih ljudi,u pocetnom stadiju bolesti i sa nasljednim oblikom ALS-a,a koji je dosta spor i u mom i maminom slucaju (mami je als dijagnosticiran prije 7 godina) je upravo tako.Ukoliko budem prezivio 10 godina,tih 30 posto je puno s obzirom na napredak medicine.]

Postoji velika razlika izmedju familijarnog i sporadicnog ALS-a! Osobe sa FALS-om mogu da zive 20-tak i vise godina, retke se osobe sa sporadicnim ALS-om koje mogu toliko da ziive!!!

Dobro si naapisao "testiranja su ipak pokazala da tih 30 posto ne djeluje na sve pacijente" i to je kljucna recenicaa u tvom postu!!!!!

Postoji velika razlika izmedju familijarnog i sporadicnog ALS-a! Osobe sa FALS-om mogu da zive 20-tak i vise godina, retke se osobe sa sporadicnim ALS-om koje mogu toliko da ziive!!!

Dobro si naapisao "testiranja su ipak pokazala da tih 30 posto ne djeluje na sve pacijente" i to je kljucna recenicaa u tvom postu!!!!!

Upravo sam zato to i napisao.Da se ljudi ne zalete i bace pare bezveze.Nego da se izanaliziraju i vide na cemu su i sta zele da urade od ovo zivota sto im je ostalo.

@tovarish
imam pitanje: dnevna doza je 60mg
ovaj link si dao: https://als-treatment.com/edaravone i tu je 148,6 funti i to je za 5 dana, obzirom da je 10 vrećica po 30 ml, a: -Initial Treatment Cycle: 60 mg once a day as IV infusion for 14 days followed by a 14-day drug-free period.
znači da je za 28 dana uz pola:pola 3x148,60 funti, oko 450 funti za 1 mjesec.
jel to tako stalno ide, ili...?

@tovarish
imam pitanje: dnevna doza je 60mg
ovaj link si dao: https://als-treatment.com/edaravone i tu je 148,6 funti i to je za 5 dana, obzirom da je 10 vrećica po 30 ml, a: -Initial Treatment Cycle: 60 mg once a day as IV infusion for 14 days followed by a 14-day drug-free period.
znači da je za 28 dana uz pola:pola 3x148,60 funti, oko 450 funti za 1 mjesec.
jel to tako stalno ide, ili...?

Jeste tako,kutija od 10 vrecica je za 5 dana.

U prvih 14 dana primis 14 terapija,pa 14 dana pauze,a onda od tada u 14 dana primas 10 terapija,pa 14 pauze,pa opet u 14 dana 10 terapija,pa 14 pauze itd.

Kako ces rasporediti tih 10 terapija u 14 dana,to je do tebe.Ja uobicajeno primim 5,pa vikend odmaram,pa opet primim 5 i pauziram onda 16 dana.Na americkim forumima citam da najcesce prime 10 zaredom,pa 18 dana pauziraju.

Znaci,samo u prvih 28 dana ces primiti nepune tri kutije,a potom stalno idu po dvije kutije

E pa ovo nije pošten svijet i mi imamo itekako iskustva da to možemo da tvrdimo.Lako je mudrovati i ne uraditi li pokušati da uradite i saznate nešto više o tom tajanstvenom.
Ko to "vi"??? Slažem se s tobom: ovo nije pošten svet i nije pošteno iskorišćavati nečiju nesreću za zgrtanje para.

Svi prevaranti rade na isti način: daju nesrećnicima nadu i to debelo naplaćuju. Ti za takvo delo zloupotrebljavaš Krstaricu! (Ne bi me iznenadilo da istu priču pričaš i na drugim mrežama.)

Na osnovu mog poznavanja ALS-a,saznanja o istrazivanjima u svetu o ALS-u,najlakse je izbaciti parolu "lecim ALS" ako imas preparat onda si ga zastitio i registrovo,ako nisi onda si sarlatan i prevarant !?
Tačno tako!

Admin se nije oglasio, ponovo ga pozivam da te Banuje,dok to ne ucini Ja zamrzavam moju aktivnost i iskljucujem se sa foruma!
Nemoj se isključivati. Ako sprečimo samo jednu prevaru - nismo uzalud pisali.

Nisam moderator na ovom pdf inače bih, bez razmišljanja, zatvorio temu.

Moram priznati da ste izuzetno skloni destrukciji. Nismo ni počeli raspravu o lijeku a vi bi već da banujete. Zašto? Zato što vam se čini da ova moja pisanija liči na prevaru.... Jako, jako čudno promišljate. U situaciji ste kada treba da vam se pomogne a ovamo iskazujete izuzetnu sumnju zbog toga što se nisam predstavio ili objasnio do tančina odmah o čemu se radi. Mogu da shvatim da ste davno izgubili strpljenje zbog bolesti i nemanja pravih lijekova, ali nađite snage u sebi i saslušajte ono malo što mogu javno da kažem. Znači mogu vas samo uputiti na adresu gdje će vam biti objašnjeno o kakvom se lijeku tj pronalasku radi, a vi kao normalni i nadam se dovoljno bistri ljudi shvatićete da nije riječ o prevari. Niko vam ne traži novac, niti će tražiti. Par izabranih od vas (onih strpljivijih i odgovornijih) će učestvovati u kliničkom ispitivanju, a rezultati će biti neko vrijeme nakon toga objavljeni.

ok, neka održava kilažu. relativno je mlad.pitanje je da li ima još nešto osim als, a pitanje je da li ima i als. gdje je to rađeno? standardno je provjeriti bolesnika nakon 3 mjeseca. to je ok. proteine uzimaš u više navrata, nikada ne više od 30g proteina odjednom. dnevni unos je 4-5 x . zna biti ukusno i kao kakao izgleda. sa vodom ili mlijekom napraviš šejk i kao hladan kakao neka srkne. aminokiseline-esencijalne i neesencijalne-pa to su proteini. neka čuva masu. bijelo brašno i prerađevine izbjegavati koliko je moguće.

Da li mozete da mi pisete na email?

nurown update phase III trial-
podsjećam:
1. odmah nakon prve injekcije 0 bodova. mislili da ih je dopao placebo. nakon dva tjedna etotigana: snaga u nogama (čovjek bio u stolici), no ne i u rukama. digao se i napravio nekoliko nesigurnih koraka. to je bilo (mislim) početkom aprila.
update:
2. krajem maja primio drugi šut. e, ovaj puta rasturaju leđa. sve ga boli. prilikom 2. injekcije temperatura ga drmala, mijenjao boje kao semafor, tresao se... pomaka nema za sada. prošlo cca 7 dana od drugog šuta. treba malo sačekati i vidjeti što će biti, jer je ovo sada ipak 2/3 terapije i znatna količina matičnih je štrcnuta. za cca 7 tjedana bi trebao dobiti treći uštrc i onda tamo negdje u septembru bi se trebali vidjeti baš rezultati.
vjerujem u nurown/matične, ali je problem što medicina nema znanje tako moćnim oružjem upravljati.

podsjećam da je u II trial phase bilo bitno poboljšanje (bitno poboljšanje je i dizanje iz stolice), a u phase II je predviđena samo 1 injekcija.
nažalost, kao laik ne smatram da nakon faze II nastupa approvalable (kakosetokaženaengleskom?) faza III, jer što ako se npr gomilaju stanice u fazi III i rade neka čudesa, trombove pa dođe do apopleksije, srčanoga.... gomilanja matičnih u II fazi nije bilo, jer je samo jedna injekcija bila. kako pišem, laik sam i možda je to sve apsolvirano.
napisao sam davno: sa 29 godina sam doživio u prometnoj nesreći traumatsko subarahnoidalno krvarenje sa nagnječenjem mozga. lubanja odvaljena, mozak se vidio. kao mrtvog me odveli u 50 km bolnicu kbcsm u zagrebu, pokrivena lica. kad eto, u kolima hitne pomoći, počeo se tresti kao kokoš kojoj odsijeku glavu. dopremili me takvoig u bolnicu. zašili glavu i rekli (tada živoj mami) u božjim rukama je sve. ne možemo ništa. ako budemo dirali, možemo samo pokvariti. slučaj je htio da me školski drug "zaprimio" koji je radio na hitnoj. nakon 3 dana kome probudio se slijep, desna strana lateralzacija/nepokretna. izbacili me iz bolnice uz antiepileptike i slične lijekove koje nisam ni otvorio. spavao 2 mjeseca kao lav, 4 sata budan da jedem, obavim nužde. došao koliko tolikjo svijesti i prisilio se na aerobiku u teretani. stanje otišlo nakon 6 mjeseci, navika ostala 20 godina. rezultat čitate. na stranu als.
zato govorim: pojma nemate u kakvom tijelu se podstanari i kakva je snaga uma, života, prkosa, želje... tih nematerijalnih stvari.

ALS: kupio ZADNJE suplemente i zdrobio cca 400 eur. od suplemenata priznajem jedino aminokiseline/proteine, q10, mg i resveratol i provjerene antioksidanse. nedam centa više na cicimicinašibici. edaravone je superantioksidans, no cijena po kojoj su neki kupovali me totalno raspametila. ja stalno u glavi imam cijenu od onog dana od ako se pojavilo na tržištu, a vrijeme leti li ga leti, a kao da još jučer je bio u II trial fazi. i rilutek kada se pojavio na tržištu 1995, godišnja doza je bila cca 50000 usd!!!! sad je oko 5000 eur kod nas, tj oko 400 eur/mj. lijek protiv ALS ne postoji, niti će ga itko izmisliti, no ozdravljenja postoje i u to sam 100% uvjeren. ne postoji lijek protiv raka, no i tu ozdravljenje postoji. ne znam da li sam jasan.
ovaj je išao na sumnjivu terapiju matičnim stanicama. potvrđen als!!

Poslednja izmena:
nurown update phase III trial-
podsjećam:
1. odmah nakon prve injekcije 0 bodova. mislili da ih je dopao placebo. nakon dva tjedna etotigana: snaga u nogama (čovjek bio u stolici), no ne i u rukama. digao se i napravio nekoliko nesigurnih koraka. to je bilo (mislim) početkom aprila.
update:
2. krajem maja primio drugi šut. e, ovaj puta rasturaju leđa. sve ga boli. prilikom 2. injekcije temperatura ga drmala, mijenjao boje kao semafor, tresao se... pomaka nema za sada. prošlo cca 7 dana od drugog šuta. treba malo sačekati i vidjeti što će biti, jer je ovo sada ipak 2/3 terapije i znatna količina matičnih je štrcnuta. za cca 7 tjedana bi trebao dobiti treći uštrc i onda tamo negdje u septembru bi se trebali vidjeti baš rezultati.
vjerujem u nurown/matične, ali je problem što medicina nema znanje tako moćnim oružjem upravljati.

podsjećam da je u II trial phase bilo bitno poboljšanje (bitno poboljšanje je i dizanje iz stolice), a u phase II je predviđena samo 1 injekcija.
nažalost, kao laik ne smatram da nakon faze II nastupa approvalable (kakosetokaženaengleskom?) faza III, jer što ako se npr gomilaju stanice u fazi III i rade neka čudesa, trombove pa dođe do apopleksije, srčanoga.... gomilanja matičnih u II fazi nije bilo, jer je samo jedna injekcija bila. kako pišem, laik sam i možda je to sve apsolvirano.
napisao sam davno: sa 29 godina sam doživio u prometnoj nesreći traumatsko subarahnoidalno krvarenje sa nagnječenjem mozga. lubanja odvaljena, mozak se vidio. kao mrtvog me odveli u 50 km bolnicu kbcsm u zagrebu, pokrivena lica. kad eto, u kolima hitne pomoći, počeo se tresti kao kokoš kojoj odsijeku glavu. dopremili me takvoig u bolnicu. zašili glavu i rekli (tada živoj mami) u božjim rukama je sve. ne možemo ništa. ako budemo dirali, možemo samo pokvariti. slučaj je htio da me školski drug "zaprimio" koji je radio na hitnoj. nakon 3 dana kome probudio se slijep, desna strana lateralzacija/nepokretna. izbacili me iz bolnice uz antiepileptike i slične lijekove koje nisam ni otvorio. spavao 2 mjeseca kao lav, 4 sata budan da jedem, obavim nužde. došao koliko tolikjo svijesti i prisilio se na aerobiku u teretani. stanje otišlo nakon 6 mjeseci, navika ostala 20 godina. rezultat čitate. na stranu als.
zato govorim: pojma nemate u kakvom tijelu se podstanari i kakva je snaga uma, života, prkosa, želje... tih nematerijalnih stvari.

ALS: kupio ZADNJE suplemente i zdrobio cca 400 eur. od suplemenata priznajem jedino aminokiseline/proteine, q10, mg i resveratol i provjerene antioksidanse. nedam centa više na cicimicinašibici. edaravone je superantioksidans, no cijena po kojoj su neki kupovali me totalno raspametila. ja stalno u glavi imam cijenu od onog dana od ako se pojavilo na tržištu, a vrijeme leti li ga leti, a kao da još jučer je bio u II trial fazi. i rilutek kada se pojavio na tržištu 1995, godišnja doza je bila cca 50000 usd!!!! sad je oko 5000 eur kod nas, tj oko 400 eur/mj. lijek protiv ALS ne postoji, niti će ga itko izmisliti, no ozdravljenja postoje i u to sam 100% uvjeren. ne postoji lijek protiv raka, no i tu ozdravljenje postoji. ne znam da li sam jasan.
ovaj je išao na sumnjivu terapiju matičnim stanicama. potvrđen als!!

Jethro1,ne znam sta bih ti rekao da li se tako moze.Mislim da je moguce,ali ces vjerovatno morati podmazivati,jer neces imati svu potrebnu dokumentaciju,tj. nalaz i recept iz doma zdravlja od porodicnog ljekara iz BiH.To su nama trazili na carini i mi smo dostavili.Ako to dobijes,mislim da nece biti problema.

A danas smo saznali da su Italijani odobrili Edaravon,pa ako tamo imas koga,pokusaj od njih nabaviti.

@tovarish
hvala na info. jučer sam gledao talijane. tulav neki narod. ni engleska opcija sajte, nigdje maila, samo zovi na fiksni. kontaktirao neku farmaciu u trstu nadajući se da će me odgovor dočekati jutro, nita. nazvat ću ih.
imam neke poznate na granici pa ću pokušati. prvo malo, a ako ide, malo više. mislim da bi mi terapija od godinu dana bila prikladna do nurowna. zadnji pacijent kada primi treću dozu, čeka se 6 mjeseci i to je to onda. treba imati na pameti da enrolement još uvijek traje i od uzimanja zadnjeg, dvjestotog, traje godinu dana. treba preživjeti do tada.

Uspio sam da nađem nešto u vezi istraživanja koje sam pominjao. Ovo su istraživanja u najmodernijim laboratorijama i informacije se čuvaju dobro.

::::
In addition, simple peptides can organize into bi-layer membranes, and these peptide membranes may have the potential to function in a complex way, like a protein. This may shed light on protein assemblies related to Alzheimer's disease, type 2 diabetes, and dozens of other serious diseases (including DMD). Peptides are composed of the simple amino acids that make up proteins. Simple peptides could achieve supra-molecular order, and if you just add water, simple peptides access both the physical properties and the long range molecular order that is critical to the origins of chemical evolution. There would have been natural proton gradients across the thin iron-nickel-calcium-sulfur walls, with a voltage very like the membrane potential of modern microbes. In my view and given the near universality of proton gradients across life-this is no coincidence. When enough protons have accumulated, the proton motive force powers the formation of ATP. So a gradient allows cells to save up protons. The protons in natural healing substance are specific and will be the subject of future detailed analyzes!

Duchenne muscular dystrophy have cause in lacking cells have ATP. Compared to healthy skeletal muscle, resting dystrophin-deficient muscle consistently maintains sub-threshold ATP levels which are likely incompatible with long-term cell survival. Ca2+ dysregulation has been implicated in MD as well as defective apoptotic pathways and is associated with several classes of diseases including cancer, autoimmune diseases, and neurodegenerative diseases.

But this natural healing substance could help to fix the error and by p. coding temporary or permanently stops degradation. Lack of the dystrophin protein in muscle cells causes them to be fragile and easily damaged. If natural healing substance will be often consumed that will keep cells in satisfactory condition. Even in present time, this healing substance which coming from Balkan region could help to patients to prolong their life until complete effective medicine for several serious diseases become available.

Back