ALS - oštećenje motornog neurona

Uspio sam da nađem nešto u vezi istraživanja koje sam pominjao. Ovo su istraživanja u najmodernijim laboratorijama i informacije se čuvaju dobro.

::::
In addition, simple peptides can organize into bi-layer membranes, and these peptide membranes may have the potential to function in a complex way, like a protein. This may shed light on protein assemblies related to Alzheimer's disease, type 2 diabetes, and dozens of other serious diseases (including DMD). Peptides are composed of the simple amino acids that make up proteins. Simple peptides could achieve supra-molecular order, and if you just add water, simple peptides access both the physical properties and the long range molecular order that is critical to the origins of chemical evolution. There would have been natural proton gradients across the thin iron-nickel-calcium-sulfur walls, with a voltage very like the membrane potential of modern microbes. In my view and given the near universality of proton gradients across life-this is no coincidence. When enough protons have accumulated, the proton motive force powers the formation of ATP. So a gradient allows cells to save up protons. The protons in natural healing substance are specific and will be the subject of future detailed analyzes!

Duchenne muscular dystrophy have cause in lacking cells have ATP. Compared to healthy skeletal muscle, resting dystrophin-deficient muscle consistently maintains sub-threshold ATP levels which are likely incompatible with long-term cell survival. Ca2+ dysregulation has been implicated in MD as well as defective apoptotic pathways and is associated with several classes of diseases including cancer, autoimmune diseases, and neurodegenerative diseases.

But this natural healing substance could help to fix the error and by p. coding temporary or permanently stops degradation. Lack of the dystrophin protein in muscle cells causes them to be fragile and easily damaged. If natural healing substance will be often consumed that will keep cells in satisfactory condition. Even in present time, this healing substance which coming from Balkan region could help to patients to prolong their life until complete effective medicine for several serious diseases become available.

oprosti, da li si pročitao i preveo ovo? ovo je dio nečega što nema veze sa temom ovoga foruma. osim svega, ovo je fragment pa se niti ne zna o čemu se točno radi, jer se sve referira na nešto što nisi pejstnuo.

ako nekog interesira, chaim lebovitz odgovara na pitanja.
problem: previše interesenata, nemaju uvjete omogućiti toliko steriliriziranih sala, right to try omogućuje i vanjskima, no toga nema koristi. ništa prije 2020, početak.
srcedrapajuće je 00:58 kada se javi ALS oboljeli koji priča nešto, nitko ga ne razumije. kern i lebovitz ga traže da netko kraj njega to ponovi jer ne razumiju, a on nema. bogu za plakati. suze pršte, a ne liju.
lebowitz diplomatski preskače pitanja o cijeni, no tvrdi da će biti visoka, u skladu sa ostalim trutovima koji se igraju sas maticama.
stoga, za očekivati je 30-55000 usd za 3 šuta.
jest da je to svemirski, kao sa onih fensi šmensi sajtova, ali za te novce samog sebe kloniram i odškolujem.

http://public.viavid.com/player/index.php

Poslednja izmena:
Gospodine, ovo se upravo tiče najnovijih istraživanja na polju proteina i njihovog uzajamnog djelovanja. To što vi ne znate to je druga stvar. Vi ste ranije naveli da priznajete proteinsku terapiju, ali u stvari ne znate zašto to uzimate, ali znate da najbolje koristi za sada ljudima koji biluju od bolesti motornih neurona. Ako nešto ne razumijete ne morate proglašavati da nema blage veze sa temom jer zapravo ima i ovo je najveća nada za ljude oboljele od bolesti motornih neurona. Ovo je najviše postavljeno za stručna lica, ako uopšte neko od njih prati ovaj forum. Do ovoga sam došao izuzetno teško, a vi biste najnovija i skupa istraživanja zatvorenog tipa postavili javno. Pa nažalost malo koji naučni institut radi analize i istraživanja javno. Pročitajte još par puta tekst koji sam postavio pa ćete možda naći dodirne tačke sa ostalim istraživanjima na internetu i znati gdje to sve vodi. A lijek izgleda već postoji i to prirodan. Imam takve informacije i to pouzdane, a zašto se još ne oglašava javno, e to je već neko drugo pitanje i možda posebna tema za forum.

Ti baš hoćeš da rastjeraš sve sa ovog foruma.
Prvo si natjerao niikolu.sad hoćeš i jethro1.Po tebi niko od njih ne zna ništa a ljudi su ,nažalost,znanje stekli kroz muku i patnju.
Da si na početku bio uvjerljiv,vjerovatno bi se neko javio.
Mislim da pretjeruješ i trebao bi napustiti forum.
Oglasio si se,pa ako ko hoće neka se prijavi.

Gospodine, ovo se upravo tiče najnovijih istraživanja na polju proteina i njihovog uzajamnog djelovanja. To što vi ne znate to je druga stvar. Vi ste ranije naveli da priznajete proteinsku terapiju, ali u stvari ne znate zašto to uzimate, ali znate da najbolje koristi za sada ljudima koji biluju od bolesti motornih neurona. Ako nešto ne razumijete ne morate proglašavati da nema blage veze sa temom jer zapravo ima i ovo je najveća nada za ljude oboljele od bolesti motornih neurona. Ovo je najviše postavljeno za stručna lica, ako uopšte neko od njih prati ovaj forum. Do ovoga sam došao izuzetno teško, a vi biste najnovija i skupa istraživanja zatvorenog tipa postavili javno. Pa nažalost malo koji naučni institut radi analize i istraživanja javno. Pročitajte još par puta tekst koji sam postavio pa ćete možda naći dodirne tačke sa ostalim istraživanjima na internetu i znati gdje to sve vodi. A lijek izgleda već postoji i to prirodan. Imam takve informacije i to pouzdane, a zašto se još ne oglašava javno, e to je već neko drugo pitanje i možda posebna tema za forum.

godine i još ponešto mi ne dozvoljavaju da komentiram.

poražavajuće:

raznorazni pisani izvori predviđaju da će terapija nurown koštati nešto preko 300000 USD, a neki 200000 USD/god (??????????????????)
u svijetu ima cca 500000 ljudi ALS. stvarno ne znam tko ima toliki novac za terapiju.
problem je u tome što to nije "drug/pill" pa da se može generički supstituent dobiti. ovo se ne može kopirati. prodaje se know-how.
ipak
i za radicavu je službena cijena sa administriranjem 146000 USD/god pa opet se godišnja doza može nabaviti za 4500 eur.

nurown je nešto sasvim drugo. ovo kada sam jutros pročitao, potonule mi sve lađe.
za 200000 USD sam sebe kloniram bez als, odgojim i školujem.

Poslednja izmena:
poražavajuće:

raznorazni pisani izvori predviđaju da će terapija nurown koštati nešto preko 300000 USD, a neki 200000 USD/god (??????????????????)
u svijetu ima cca 500000 ljudi ALS. stvarno ne znam tko ima toliki novac za terapiju.
problem je u tome što to nije "drug/pill" pa da se može generički supstituent dobiti. ovo se ne može kopirati. prodaje se know-how.
ipak
i za radicavu je službena cijena sa administriranjem 146000 USD/god pa opet se godišnja doza može nabaviti za 4500 eur.

nurown je nešto sasvim drugo. ovo kada sam jutros pročitao, potonule mi sve lađe.
za 200000 USD sam sebe kloniram bez als, odgojim i školujem.

Vjerovatno ce toliku cifru placati zdravstvena osiguranja u SAD-u,kao sto i sad placaju 150 000 dolara za terapiju Edaravona.

Ja se nadam da ce ovi u Izraelu biti povoljniji ili da ce se otvarati slicne klinike i u Evropi, a koje ce raditi sa nurown-om.

@tovarish, slažem se sa tobom u potpunosti i to sam ja ustvrdio na vanjskim forumima, no stvar je u tome da edaravone ima generičku zamjenu, a nurown se plaća know-how. imaju proprietary process matičnih koje se smrzavaju i taj postupak nije jeftin. da će žuće ili indijci to prodavati, baš i neće. bstorm već 10 godina čaka po tome i mislim da će tretman biti za odabrane koji to mogu platiti. meni je svejedno da li je 100k usd ili 1 milijun. nemam ni jedno ni drugo. tu se priča o granicama svemira. smrtnicima ostaje nada.

brainstorm poludio nakon što su našli objave obitelji. zaprijetili tužbama, jer je high confidential.
ipak, ne interesira me više nakon što sam doznao cijenu.
imat će uvjete za 50-60 pacijenata godišnje (brainstorm tvrdi).
najbolji pokazatelj statusa projekta ti je kretanje cijene dionice bcli:nasdaq
trgovci najprije sve doznaju. ipak je ovo komercijalni projekt u koji je brainstorm utukao desetak godina, know-how i hrpu love...
https://www.google.hr/search?q=bcli...69i57j69i58.7472j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
referentno je stanje trgovine u posljednjih pet godina pa klikni "last 5 years"

Poslednja izmena:
Cena je trenutna. Tako je bilo i za Edaravon, nenormalna cena prosle godine, a evo danas je vec 10ak puta niza. Bitno je da oni nadju nesto sto deluje, a sve ostalo ce se vremenom normalizovati... mislim i na broj pacijenata, i na cenu, i na dostupnost. Zaista bih mnogo volela da saznam kako napreduje pacijent. Ako sve ide kako treba, onda je to velika nada za sve.

Ima li nekih novih vesti o pacijentima iz faze 3?

Sta znaci 3.faza,jel’ to kao kod kancera period koji predstavlja skori kraj za obolelog!? Ko Vam je to rekao,i na osnovu cega,jel na osnovu statistike ili trenutnog stanja obolelog?
Ako imate problem sa gutanjem to se lako resava ugradnjom PEG-a! Imate povisen sekret koristite NAC,i spavajte na boku i na podignutom uzglavlju, znatno cete smanjiti mogucnost gusenja!!!
Neslazem se podelom na faze,poznat mi sluca obolelog koji je bio na NIV-u 24 sata porodici je receno da ce oboleli ziveti maksimalno 6 meseci,oboleli je poziveo 1,5godinu!

Stiven je ziveo sa ALS-om 50 godina,a bivši australijski teniser Piter Duhan preminuo je samo 20 dana pošto mu je diganostifikovan ALS!
Sve je indivudalno i iskljucivo duzina zivota zavisi od obolelog.

Vazno je cuvati tezinu,pluca i biti pozitivan!

@peni cijena je trenutna za sve lijekove, no za postupke baš i nije tako dinamična. definitivno će pasti cijena tijekom vremena, no treba to doživjeti. pisao sam, cijena riluteka je 1995 bila 50000 usd/god, sad je na 10%. pojavio se i radicava koji i nije baš neka sreća. igraju se sa matičnima. definitivno će nešto smućkati. koreanci prodaju nešto za 55000 usd. tu koreansku firmu kupio je kadimastem (opet izrael) koji sa astrocitima nešto muti, projekt AstroRx, i u fazi je 1/2a. nešto će biti od toga svega. kada i pošto, mislim da to neću doznati. što se tiče pacijenta iz faze III, evo: digao se iz stolice nakon 2 tjedna po primitku prve injekcije, početak aprila. drugu je primio mislim krajem maja. od tada bol u leđima i ruka što je ostala otkazala. 0 bodova. upitno je sada da li je na placebu.
@nikola u II fazi nurown clinical trial su dobili samo jednu injekciju, u III fazi dobivaju 3 injekcije. u III fazi je daleko veći uzorak.
u clinical trial, bez obzira na fazu, uzimaju što svježije oboljele sa što bržom progresijom i oznaka I, II i III nije do stanja oboljelog, nego dokle je stigao lijek u fazi odobravanja.
mislim da si u pravu za napisano, ali bih prioritet dao pozitivnosti/stavu, jer iz glave sve nastaje,

o ALS:
ovo sam postao na jednom drugom forumu, žao mi je da netko ne pročita pa pejstam ovdje. ovo je moje osobno mišljenje.

iz nekih razloga (vjerojatno je to oksidativni stress pri kojem nastaju) slobodni radikali/toksini/spojevi probijaju moždanu barijeru (blood brain barrier, BBB) i prolaze kroz mijelinsku ovojnicu neurona pa dolazi do poremećaja u mitohondrijima/ATP te strada neuron, posredno i mišić. glutamat je SAMO jedan od mnogobrojnih invazivnih toksina i slobodnih radikala, a rilutek, lijek, je blokator/inhibitor glutamata. zato i nije pretjerano efikasan.
optimalni put do sprječavanja-lijeka protiv ALS je konsolidacija BBB, odnosno njegov patching-. dakle:
1."pojačanje" mijelina, tj smanjenje/popravak propusnosti ovojnice (može biti pogubno) - to može imati druge posljedice, jer je onda i upitna propusnost i nužnih tvari. naprosto, produkte oksidativnog stresa/toksine eliminirati farmakološki. jako teško je odabrati oružje u borbi.
2.popravak BBB,
3.eliminacija produkata oksidativnog stresa/toksina/radikala.
alternativno konsolidiranju BBB bi bilo eliminirati stress i njegove produkte farmakološki. to su sve uzroci, a sam als je posljedica. trenutno je iz prakse najprikladnije ojačanje ovojnice unosom proteina i masnoća radi "podebljanja" ovojnice pa nije čudo da je optimalno imati bmi oko 30 kod als, povišen kolesterol i sl.
liječnici, molekularni biolozi, farmaceuti i ini, svi se bave posljedicama, a ne uzrocima. kao bolesnik od als sam predložio klinikama (rebro, sv. katarina, neuron i sl.) vlastiti protokol, no "to nije predviđeno službenim protokolom", ili nemaju tehničke uvjete. naravno, uz sva pravna odricanja koja bih dao.
medicina je složena u društvu štreberski. nema inventivnosti, a ako je i ima, to je onda tipa "e, ja bi izmislio ono za što sam stručan, a to je lijek da ALS ne pogađa mišiće nogu, jer sam fizijatar".
i tako sve.
nadalje, premalo je oboljelih da bi se isplatilo investirati u lijek protiv ALS. brainstorm je to učinio, mislim da će uspjeti, a cijenom je profilirao svoje pacijente, tj. klijentelu. 60 oboljelih /god će zaliječiti, a kada nikne konkurencija, prodat će patent i to je to.
--
ZAKLJUČAK:
ALS nastaje kao posljedica stresa. ne kvantitativnog, nego kvalitativnog. zato postoje mlađi i stariji pacijenti. pokretanje određenog stresa (nebitno čime uzrokovanog - prištićem na čelu, gubitkom na burzi, smrću...) uzrokuje promjenu kemizma u metabolizmu/utjecaj na lom veza među molekulama i nastanak slobodnih radikala. promijenom kemizma dolazi do narušene homeostaze i "upada" u motorni neuron toksina (što god to bilo) te uništavanje mitohondrija. zbog toga MN propada, posredno i mišić.
Usporavanje/plato ALS:
1. "pojačanje" mijelinske ovojnice motornog neurona (najčešće) prehranom. ne znam reći točno, no proteinima i masnim kiselinama srednje dugog lanca (MCFA) - onim što kemijskim sastavom je najsličnije ovojnici neurona koja se time reparira. treba prepustiti organizmu da odabere omjer i odabir masnoća i proteina. masnoće i proteini su neprijatelj als, a proteini i prijatelj vaših mišića. ugljikohidrati daju energiju i nezaobilazni su kod usporenja als, no imaju i mana. preporučam palatinozu kao "spori" ugljikohidrat, a i zubi ne stradaju. zamjena za UH su MCFA koje se ne deponiraju u organizmu, nego odmah razgrađuju. kolesterol je vaš saveznik protiv ALS!
2. kemijski ukloniti produkte stresa. neki koriste antioksidanse, no to je kamilica. skupe pare za mali učinak. rilutek je, kako pišem, blokator glutamata, no glutamat je samo jedna od toksičnih tvari. radicava nije ništa drugo nego turbo antioksidans sa sofisticiranom primjenom.xyz puta jači od astanxathina i resveratrola zajedno.
3. pojačati selektivnost/normalizaciju BBB. to se nameće kao logična uputa, no previše sam laik da bih ja tu išta.

evo, nadam se da sam se ovim pridružio nekima koji pokušavaju doznati protiv čega se u stvari bore. ovo je moja teorija, teorija oboljelog koji je još uvijek u stanju da nešto napravi za sebe. možda je, možda nije. nadam se da mojom pisanijom nisu otišli dani i dani u - bezdan, a ako i jesu, who cares?
dakle, u nedostatku kemije koja bi mogla regulirati BBB ili pojačati mijelin, jedino što nam ostaje je PREHRANA. proteini i brzorazgrađujuće masnoće na prvom mjestu, a odmah na drugom ugljikohidrati. suplementi svi su preskupi kada vidite koliko IU imaju. boosteri i sl. su ok., čine se jeftinima, velika slova, a efikasnost u tragovima. pratite sastav onoga što kupujete, kao i količinu/relativni udio. u suplementima je mahom kreda kao punilo, a u tragovima antioksidans i sl. zašto morate piti 5 tableta dnevno? da organizam jednoliko apsorbira mineral/vitamin? ne, nego da napišu 120 kapsula, tj da napune staklenku.
pitanja koja se nameću: zašto nisu napadnuti sfinkteri, zašto nekoga zahvati FTD, zašto ima toliko različitih manifestacija... odgovor leži (po mojem mišljenju) u razlici otpuštenih radikala/razlici stresa, individualnoj razlici metabolizma i milimikronskim razlikama u kvaliteti i debljini stanične ovojnice kod svake jedinke...
mislim da od šume ne vidimo drvo i da je lijek tipa andol - jednostavan, ili u nama.

Poslednja izmena:
Nemam problema sa PEG-om, tezinu sam skoro vratio, PEG zasad koristim za dohranu i lekove, jos m0gu normalno da jedem,istine radi umorim se jeduci.

NAC je aminokiselina i kod nekih osoba moze izazvati dijareju,zato je je treba uzimati postepeno, a terapiska doza za ALS obolele je 600-1800mg.

Prilozi

• sspric.jpg
    sspric.jpg
    67,1 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
@tovarish sve napisano se temelji na mnoštvu proučene literature, znanstvene, ali i subjektivne/deskriptivne, case study rezultata. nisam stručnjak, ne mogu napisano dokazati, niti itko može uzeti napisano kao referencu. ipak, ostajem iza napisanog. evo, da i argumentiram zašto:

radi se o enzimu vezanom uz kolesterol (ne direktno kolesterolu!!) KOJI MOŽE biti povezan sa odumiranjem neurona/ALS. ovakve tekstove (als news je prilagođena/popularna verzija znanstvenih radova smrtnicima i tekst je vjerojatno deriviran iz respektabilnih ncbi https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5234729/) je teško komentirati, naročito kada postoji niz drugih, oprečnih znanstvenih stajališta*.
sam kolesterol ne probija BBB, no metaboliti da!
magnezij threonate probija BBB, drugi oblici mg baš i ne...

* https://journals.lww.com/neurotoday...terol_Levels_May_Benefit_ALS_Patients,.1.aspx
* https://healthimpactnews.com/2018/s...increase-risk-of-als-aka-lou-gehrigs-disease/

upitno je i za omega3 da li je štetan, ili nije. japanci imaju jednu (znanstvenu) tezu, amerikanci drugu. sad ti tvrdi nešto i razvijaj polemike o nečemu o čemu nitko ništa ne zna. ukupno izmjereni kolesterol je omjer hdl (protektor, antioksidans svojevrsni, iliti dobar kolesterol) i ldl (aterogen, loš kolesterol). lipemičan nalaz krvi nikako nije pozitivna stvar, no eto, hiperlipoproteinemija, sekundarna ili primarna nosi mnoštvo negativnosti, baš kao i ugljikohidrati i praksa ti daje na izbor od čega ćeš umrijeti. od als, ili infarkta miokarda. mislim da je optimalno prepustiti organizmu da odabere koktel koji optimira ovojnicu neurona - odgovarajućom hranom. kao odgovarajuću hranu treba razmatrati kemiju!!! da, kemiju!!! dobro ste pročitali, kemiju! da pojasnim prije nego se netko obrusi na mene: ne kemiju tipa konzervansi, bojila, zaslađivači, pojačivači okusa i slično (izbjegavati po svaku cijenu!!!!), nego TJELESNU KEMIJU!!! ne možete vi toliko prirodnih proteina strpati u sebe ako nisu procesirani u bodibilding šejku. trebali bi pojesti 3 kile mesa dnevno i 10 jaja da bi ste unijeli količinu čistih proteina u tijelo. odakle vam kreatin monohidrat? iz povrća? 0 bodova. iz mesa? ok. koliko mesa trebate pojesti da unesete 5 g kreatina? odakle vam potrebna količina neizostavnog ALCARa? to je poglavlje za sebe... esencijalne i non esencijalne aminokiseline.... glutamin-gluten-glutamat... slično, ha? nebo i zemlja.
statini su nezgodni za als (pogoduju), a upotrebljavaju se za sniženje kolesterola. ne znaš kud bi.

isto tako, upitno je i za thc/cbd da li su dobri i ako jesu, u kojim omjerima. netko će reći bježi od toga, a netko će uploadati na youtube svoj slučaj tridesetgodišnjeg platoa pomognutog uzgajanim kanabisom. nakon aplouda, drugi dan je policija pokucala na vrata, kaznena i čuda.
als je zemlja čudesa, a mi smo svi alise...

Poslednja izmena:

Back