Alkohol-da/ne

hermione_alcohol.jpeg
Obozavam Coronu! Uvek sam jedino zensko u drushtvu koje pije Coronu! :mrgreen:

***, koliko mi je muka od ovih foliranata ovde... :roll:

Joojjj.Nekad sam pio,ali nekad,ono ejj idemo u grad, to je znacilo ide da se pije.Mada uvjek sam znao granicu(a presao sam je 2 puta) tako da je stvarno mizerno ici dalje da pijes kada ti se jednostavno gutljaji vracaju od gadjenja.
Od kad su se izlasci smanjili ne pijem cesto,a i kad odem pijem neke sokove,zadnji put sam se napio u aprilu a nakon toga samo po pivo,casicu viskija,zavisi kad neko nesto slavi pa da se ovjeri.

Pozdrav, eee i ona standardna losa strana pri vracanju iz grada zvati na telefon citav imenik :(

Alkohol djeluje na ljudski mozak na dva načina. On je anestetik koji umrtvljuje ljudske osjećaje i osjete, te depresant koji usporava djelovanje i reakcije u organizmu. Služi i u medicini kao dezinfekt (uništavač bakterija). Ljudi koji konzumiraju alkohol najčešće ne znaju da on oštećuje jetru, želudac, probavni sistem i mozak. Također je i čest krivac saobraćajnim nesrećama, nasilju, ubistvima i siromaštvu.

Kakvih foliranata? Ko ne voli neko pice - ne voli. To je naprosto tako. Ja, npr. ne volim Koka-kolu.

Ali volim alkohol. Ne svaki, ali volim. Vino, pivo, tekila, liker, domaca... Ali ja to cugam natenane, i nikad se nisam oleshio, niti me uopshte privlachi to da lochem dok se ne ubijem.

Kakvih foliranata? Ko ne voli neko pice - ne voli. To je naprosto tako. Ja, npr. ne volim Koka-kolu.

Ali volim alkohol. Ne svaki, ali volim. Vino, pivo, tekila, liker, domaca... Ali ja to cugam natenane, i nikad se nisam oleshio, niti me uopshte privlachi to da lochem dok se ne ubijem.
Ima puno ljudi koji ne vole alkohol, al ne mogu sad da objashavam to o folirantima, mnogo sam nervozna...

Volim da pijem. Volim ukus piva, votke, koktela... Volim i osecaj kad malo popijem, i noge mi lakshe, a i obrazi mi neshto vruci. I oziljak mi crven :). Mogu stvarno dosta da popijem, ali mi se nikad nije desilo da ne znam shta radim, da pravim s.ranja, povracam, padam u nesvest itd. Desi mi se da se ponekad ne secam nekih detalja razgovora, ili nekih konkretnih situacija, al to mi se deshava i kad ne pijem :mrgreen: I nikad necu piti ako mi se ne pije, a "posebna je prilika" - za dve nove godine nisam popila ni kap alkohola (iako se to ochekivalo jer je ng), i provela sam se savrsheno. Isto tako i sva 4 dana EXITa. I na maturi. I josh mnogo puta. Takodje nikad necu uzeti vino ili neki drugi alkohol koji ne volim samo zato shto nema nicheg drugog. Onda ne uzivam u picu, a tada nema poente piti.
Mrzim kada devojke ( a i mushkarci) prave s.ranja kad se napiju, a onda za to krive alkohol... Ok, desi ti se jednom, pogreshish, napijesh se, napravish s.ranje... al zar to onda nije za nauk za ubuduce? Poznajem dosta ljudi koji totalno promene ponashanje kad se napiju, a sutradan im je za sve opravdanje "pa bio sam pijan/a. I tako vec godinama. Glupost.

Mrzim kada devojke ( a i mushkarci) prave s.ranja kad se napiju, a onda za to krive alkohol... Ok, desi ti se jednom, pogreshish, napijesh se, napravish s.ranje... al zar to onda nije za nauk za ubuduce? Poznajem dosta ljudi koji totalno promene ponashanje kad se napiju, a sutradan im je za sve opravdanje "pa bio sam pijan/a. I tako vec godinama. Glupost.

Sasvim je normalno da krive alkohol. :confused:

Ima onih koji svesno (koji nisu pijani) prave sranja, pa onda posle koriste alkohol kao izgovor, ali ne znam da li si na njih mislila. A i mislim da su to veoma veoma retki slucajevi.

nikad nisam pio sad kao da budem faca ili da bi se posle pričalo "vau, al sam se otravio, što sam lik, ili popio sam toliko toliko" i šta ti ja znam... alkohol volim i pijem povremeno, prosto jer mi prija, umem da podnosim, čim padne neka čašica odmah je veselije, šarenije, kreće žurka... retko se otravljujem (to mi nije bio fazon ni sa 15-16, a kamoli sad...)... uglavnom, sve treba umeti - pa tako i da piješ, ko ne ume nek ne pije... slažem se da je ružno kad vidiš klince OŠ koji misle da su uvatili boga za muda posle nekoliko čašica, ili manijake koji krše, lome, prave haos kad se odvale... al bože moj, i to nekad treba da se prođe, samo umereno...

Ja nikad nisam pila iako imam 17 godina. Dok su vecina mojih drugarica "ribe" jer se "odvale" na svakoj zurci... Iskreno, meni je to bezveze pogotovo ako je devojka pijana i ne zna da se kontrolise. Ja hvala bogu nemam zelju za napijanjem ali isto tako ukoliko imam zelju da popijem pola case piva uzecu i popicu zajedno sa caletom bez ikakvih problema.

Pijem kad izadjem..ali u granici normale..ne da se razbijem ko pi**a i da ne znam sta radim..bilo je par puta da sam se nacirkao ali sam opet znao sta radim i nisam se glupirao,smarao druge oko sebe,povracao,izazivao tuce itd..Volim da se provedem lepo kad izadjem,a za to nije potreban alkohol,nego dobro drustvo :)

Meni ne treba alkohol da bih povraćala. :)
Dovoljna je jača migrenska glavobolja od ove svakodnevne. :)

Inače, probala sam alkoholna pića, nisam se napila, imaju odvratan ukus.
Ne mogu da pijem nešto što mi je gadno.

Sasvim je normalno da krive alkohol. :confused:

Ima onih koji svesno (koji nisu pijani) prave sranja, pa onda posle koriste alkohol kao izgovor, ali ne znam da li si na njih mislila. A i mislim da su to veoma veoma retki slucajevi.

Ne. Mislila sam na one koji prave s.ranja svaki put kad se napiju. Ako znaju kako ce da se ponashaju u alkoholisanom stanju, ako znaju da ce da pokvare provod i sebi i drugima, zasto i dalje piju? I plus ako znaju da ce se sutradan kajati zbog nechega shto su uradili pijani? Nek se iskuliraju i cao zdravo

Većina tinejdžera se 'loži' na alkohol i obožava da se hvali po sistemu 'Je l' znate kako sam se sinoć napio?Nosili su me kući! ' itd.

Na rođendanima je glavna fora ne biti trezan, izigravati kolšare i sl.

U mojoj okolini takvih primera je mnogo i to je, po meni, zaista žalosno. Još žalosnja stvar je što se neke devojčice/devojke baš na takve 'pale'.

Pijane devojke ni da ne spominjem. Poznajem jednu devojčicu (četrnaestogodišnjakinju) koja obožava da se obuče izazovno (da se maltene sve vidi), ode u diskoteku i napije se. Tako pijana privlači mnoge. . .

Iskreno, ja se gadim alkohola, a najgore je preterivanje. . .

Znači, zanima me šta vi mislite o pijanim tinejdžerima, njihovim roditeljima koji im sve to dopuštaju (il' jednostavno ne znaju za to), da l' ste se nekad napili (sa razlogom ili bez), da li ste ZA ili PROTIV alkohola. . . ? I šta vam god padne na pamet vezano za ovu temu.

P. S. U pretrazi sam našla temu 'Alkoholizam' u kojoj je zadnji put post postavljen 2005. godine , a i mislim da sama tema nije bila ovakvog tipa, već više nešto uopšteno o alkoholu, alkoholičarima i sl.

Toliko, :bye:
ja volim pivo.
ali ne svo, jelen mrzim
Tuborg ima najbolji ukus.
A prednost piva je to shto koliko god popio ne mozhesh da se bash onako ubijesh.

Back