Da li mislite da je fakultet više postao neki trend?

ss77e

Početnik
Poruka
12
Da li mislite da je fakultet trenutno više upisuju kao trend? Znam da su moji pre pričali da su faks većinom upisvali oni najbolji đaci. To može biti tačno jer sad nebitno ko kakav ima prosek uvek postoji neki faks da se ubaci a o privatnom da ne pričam. Što iskreno mogu i potvriditi par osoba koje ja lično poznajem kaže da je faks upisalu ovako reda radi.

Većinom još uvek ima to verovanje kod nas ako završiš faks izbegavaš fizičke poslove i blejiš u kamcelariji. Što ako pogledao tržište rada trenutno traže iskustva baš a u državnim firmama samo veza ili preko stranke ili preko nekog ili da im platiš.

A iskreno kad gledam sad možeš se snaći imati sličnu platu kao neki sa fakultetom. Možda ja pogrešno generalizujem stvafi šta znam.

Studenti samo traze da politicari budu pravedni i da puste da oni koji treba da rade svoj posao,a placeni su za to,rade po pravilu i zakonu.I da zakon bude primenjivan za sve isto.Inace kod nas su fakultetske ustanove sasvim podcenjene,a profesori su izlozeni raznim diskriminacijama.Tako da za koju godinu ovi sto su pokupovali diplome po privatnim fakultetima ce da se bogate,a oni koji rade posteno svoj posao da ce sa sve porodicom ostati bedni i gladni.Nazalost.

Nije stvar u trendu već u obezvređivanju fakultetski obrazovanih jer smo svedoci da i sasvim nestručni rade poslove za koji su potrebni fakulteti. Sada imamo situacije da su nam taksisti fakultetski obrazovani a opštinske ćate imaju jedva neku srednju školu...
@Lagerta, nemoj misliti da su svi sa fakultetom Ajnštajni. Imaš masu njih sa diplomom koji ne znaju ni Word da otvore, a bez škole ljudi vode biznise i hrane deset porodica. Nije problem što taksista ima diplomu, problem je što mnogi “diplomci” voze život na ler. Diploma ti ne puni glavu ako u njoj nema šta da se sipa..

Back