Alkohol-da/ne

Ponekad u nekim prilikama alkohol je super.izadjem sa drustvom,popijem casu ili dve vina,osecam se opusteno i lepo,zarumene mi se obrazi,sve mi nekako dodje lepse...ali nikako nisam pijana.Vratim se kuci,vec me to ''prodje''i onda lepo,na miru,sabiram utiske.
E sad...moje misljenje je da je glupo napiti se skroz,tj.ubiti se.
prvo jutro posle ti bude grozno,pola se i ne secas....Cemu sve to!?
Ali svako ima svoj izbor naravno.

Ne pijem jer ne volim ukus alkohola. Realno.
U životu sam se napio samo par puta, prvi je bio pre dve godine na rodjendanu mog najboljeg druga, ostalo nešto bezveze na sitno jer mi je bilo dosadno - pa reko ajd malo da unesem zanimacije.
Ne volim da cirkam tek tako radi fazona i u svim prilikama.
Pisao milion puta - pijano žensko mi se gadi i totalno sam odbojan prema tome. Apsolutno mi nije jasno kako neko pokušava da
fk-1.gif
pijanu devojku. :confused:

Inače, sad imam savršen argument na žurkama itd. Samo se setim scene sa kraja Nacionalne klase gde neki lik, kada ga ponude pićem, kaže "ne, hvala, vozim". :mrgreen:

Alkohol volim. Volim da pijem. Retko se napijem, a i kad se to desi bude mi super, uvek se kontrolishem i to mi samo poveca ugodjaj. Naravno da mi alkohol nije potreban da bih se dobro provela, chak je i suprotno... :roll: Par puta mi se desilo da sam povracala, jednom su me nosili kuci al to nije bio uticaj alkohola nego pokvarenog vina, al me je u svakom sluchaju bilo nevidjeno sramota. Nikad se nisam opijala do povracanja, nego mi se to uvek desilo potpuno sluchajno. I ne ponosim se time ni malo.
Ne razumem ljude koji ne piju iz principa! Kojih principa? ˝Svi piju, pa onda ja necu˝. :roll: Ne znam shta mi je gore, to ili kad neko neshto radi jer svi to rade. ***, ako ti se pije, pij.
I ne igrajte se olako s pojmom alkoholizma. To je jedna teshka bolest, i nazvati nekog alkoholicharem zato shto voli da popije i desilo mu se koliko god puta da se napije je odvratno!
I vi shto kazete da je ˝odvratno˝ videti pijanu devojku- a nije odvratno videti pijanog mushkarca, kretenchine raspale?! Koliko su ljudi plitki! Zene makar nisu agresivne (uglavnom) kad su pijane. Zena (uglavnom) nece tuci svoju decu i svog muza kad dodje kuci. Nece pokushati na silu da se **** sa nekim likom. Zato utulite!

Delim misljenje koje su napisali ovde Dovla, Lillith89 i Tina.

Samo stosta moram da ipak prekrojim. Ne mislim da je pijano zensko... odvratna pojava, kako se jos neki izrazise ovde. Mislim da je odvratna pojava svako pijano stvorenje, koje je toliko odvaljeno da ne zna gde se nalazi i pravi neke svemirske gluposti.
Nije alkohol za svakoga, to je problem i ne zna svako da pije.
Prvo, razliciti su ljudi i karakteri im, pa i razlicito deluje alkohol. Neki su tako opasni ko zapet pistolj, neki postaju nemoguce dosadni, neki problem drustvu, dok s druge strane ima i onih koji su neverovatno pozitivno blesavi i neproblematicni. Recimo ja ovo moje drustvo ne mogu da zamislim da prave neka sranja kad su napiveni. Nikad nismo imali problem zbog toga, a sa druge strane je opet ostalo gomila komicnih prica. Dok je tako, dobro je, ne vidim nista lose.
Druga stvar, treba znati piti. Kako biti u igri celu noc, a ne komirati se, ne bacati X puta peglu, zavrsiti u urgentnom od trovanja. Uzivati u picu i znati birati kvalitetno.

Sto se zenskog tice... zensko ume da bude uzasno zanosno kad zna da pije i da se ponasa. Jeste retkost, ali ja takve prosto obozavam.

Ja licno u sustini ne volim da pijem. Ovako u redovnim izlascima, obicno se zavrsi na maximum tri pivca, al' to je retko. Obicno to bude jedno i eventualno jos jedno, ne leze mi u vecim kolicinama. Cisto nako za zivce jel. Generalno dobro podnosim koncentraciju alkohola, nikad nisam bacio peglu i jako retko (svega par puta) sam ustajao ujutro komiran i osamucen, sa glavoboljama i sl. Al' bezobzira, nikad mi nikakav nije gus bio da pijem samo da bih pio. Za neke jace kolicine, trazim poseban dogadjaj, atmosferu, mood, povod.

A ovo, sta danasnja deca rade je jad. Tako u moje vreme nije bilo.

Bila sam jednom na 18. rodjendanu, i za nas sto prilazi mortus pijana devojka i kako je onako uroljana "igrala" mlatne papkom po stolu (na kom mi je inace stajao fon star cak 2 dana) i padne sto, a na stolu: kojekakva pica, novcanici, telefoni, i ni jednom telefonu nista, jedino se moj (pa naravno) razbije u 10000000 komadica...Nisam znala dal da je ubijem ili sta, jer ona nije ni osetila da je bilo sta zasrala...
Nije meni toliko zao telefona, vec sebe same, jer sam znala da ce mi moji do kraja zivota tupiti o tome kako ne znam da cuvam stvari bla bla bla
Al' nije to nista, jos su kriminalniji slucajevi kad dodju pijani u skolu, sto decaci, sto devojcice, vise nije ni bitno...

Ne...
Ne znam kako neko uopste moze da kaze da mu alkohol u neogranicenim kolicinama podize raspolozenje, pa je zagarantovan lud provod, kad se vece obicno zavrsi povracanjem... A sutra ne znas ni gde si bio, ni sta si radio.... Al vazno je da mozes okolo da se hvalis, je l' ..
Dolazi tako moj ortak pre neki dan i hvali se kako je k.resnuo neku u wc-u nekog kluba..Ko je ona - nema pojma, kako se zove - nema pojma, pitam - dobro, je l' znas bar da li je bila plava ili crna.... Naravno, ne...
J.bg bio je pijan, sta da radi, ne seca se ...
Sad, ne mogu da tvrdim da on ne baronise, ali svejedno, ocigledno je da je njemu to nesto cime se treba pohvaliti....
E to je problem.... Alkohol postaje opravdanje za sve, stavise i razlog za kurcenje...
O devojcicama necu ni da pricam...
Na kraju, postoje neki tinejdzeri ( da ne kazem deca ) kojima je alkohol spas od problema u zivotu, nazalost... Treba prepoznat takve slucajeve i ne osudjivati ih unapred...

Oво је Електра написала!? :lol: :mrgreen:

Пре кол'ко мајке ти!? :mrgreen:
:lol:
Verovatno u prvom, drugom razredu. Posle drugog sam počela da pijem.
Sad sam kul. Jako retko pijem. Ne treba mi.
Poželim ponekad, evo, baš ovih dana, ali s obzirom na to da još nisam očistila ebenu godinu, neću da pijem, ne dam sebi :mrgreen:

Šta znam... ne volim pijenje radi pijenja ili, kako je Dovla rekao, ne volim provod koji je vezan za alkohol.
Ali volim da popijem, volim da mi se cakle oči. I u međuvremenu (dakle, od dvehiljadepete pa naovamo) samo našla mnogo divnog i ukusnog alkohola. Međutim, i dalje mislim da je odvratno, odvratno, odvratno videti pijanu curu, onu koja vrišti, plače, tetura... bljak. I da, gore nego dečka. Ne mislim da momci treba da piju više od devojaka ili da je u redu ako oni to rade, ali jednostavno mi devojka izgleda gore. Pogotovo klinke koje su izašle drugi put u životu i ubila se od alkohola.

Ма нема шансе да је ово она писала... :lol:

Е ово већ појашњава многе ствари :D
Hahahahaha :lol: :lol: :lol:

А некад је била добро дете :mrgreen:
Pa i dalje sam ja dobro dete ;)

Meni moji roditelji ne odobravaju da se napijem...popije se chak i kada su mi roditelji u blizini ali se retko kad napijem..jer kad pochne da me hvata ili ne pijem vishe ili jednostavno to povratim...stoga da,ali u meri!
M@y@

Prestao sam da pijem alkohol iz zdravstvenih razloga. Ako pijem sada, mogu da popijem jednu, maksimalo dve case. Inace, ne razumem kakav je to "provod" u alkolisanom stanju. Obicna drustvena konstrukcija.

Postoji jedna "dobra" stvar kod alkohola (i svih ostalih stimulanata), zbog koje verujem ljudi i nemaju nista protiv alkohola, a to je dobar osecaj, koji traje relativno kratko.

Medjutim, ta "dobra" stvar je jedino dobra kada alkohol koristi osoba koja moze da podnese alkohol i koja zna kako i kada treba piti.

Ali isto moze da se kaze i za neke banovane droge. :roll: A po toj logici, alkohol bi trebao takodje da bude banovan.

Pa...
Alcohol je jako stetan & nisam bas veliki ljoobitelj.
Jedino volim vino & pijem ga iz cistog zadovoljstva.

Pivo, nemam pojma, ono sto je aktooelno, vodka ili sl...
Nein, neka fala.

Bila sam jednom na 18. rodjendanu, i za nas sto prilazi mortus pijana devojka i kako je onako uroljana "igrala" mlatne papkom po stolu (na kom mi je inace stajao fon star cak 2 dana) i padne sto, a na stolu: kojekakva pica, novcanici, telefoni, i ni jednom telefonu nista, jedino se moj (pa naravno) razbije u 10000000 komadica...Nisam znala dal da je ubijem ili sta, jer ona nije ni osetila da je bilo sta zasrala...
Nije meni toliko zao telefona, vec sebe same, jer sam znala da ce mi moji do kraja zivota tupiti o tome kako ne znam da cuvam stvari bla bla bla
Al' nije to nista, jos su kriminalniji slucajevi kad dodju pijani u skolu, sto decaci, sto devojcice, vise nije ni bitno...
A sta ce tebi lutko, telefon na stolu, kad mu je mesto u dzepu ili tasni :)

pijem obichno, kad postoji neki povod... rodjendani, neka chashcenja... itd
ovako u obichnom izlasku, samo ponekad... zato shto mi alkohol nije neophodan da bih se dobro provela (:
i uvek sa merom,
jednom sam peglala i vishe nikad! jedna od najodvratnijih vecheri u mom zivotu...na greshkama se uchi ;p

Pijem svaki put kad idem u grad i najcesce se opijem,jednom sam samo u zivotu povracao od alkohola i nikad me niko nije vozio niti nosio kuci uvek se sam dovucem (iako imam 3 km od centra do kuce)!! Najcesce pijem tequilu ili pivo,mada volim da mesam pica sipam ponekad i guaranu u pivo to je ono bas ekstra za sutke em temalo opije,em se izgubis i osecas se snaznije!!

Pijem svaki put kad idem u grad i najcesce se opijem,jednom sam samo u zivotu povracao od alkohola i nikad me niko nije vozio niti nosio kuci uvek se sam dovucem (iako imam 3 km od centra do kuce)!! Najcesce pijem tequilu ili pivo,mada volim da mesam pica sipam ponekad i guaranu u pivo to je ono bas ekstra za sutke em temalo opije,em se izgubis i osecas se snaznije!!

jel brojis cvoruge na glavi da znas koliko bandera jos imas do kuce:P

Back