Aleksej Navaljni preminuo u zatvoru

Ko stoji iza smrti Navaljnog?

• Ukupno glasova
    51
To sto je uradio Navalni bila je cista samoubilacka misija.

Evo i sam Solc kaze: ja sam mu rekao da moze da ostane u Nemackoj, ali on je resio da ide. Shvativsi kakvu je glupost Navaljni napravio odlukom da se vrati u Rusiju, Solc je hteo da se ogradi da ne upru u prstom da ga je on poslao u smrt.

Videlo se na Navaljnom vec kad je sleteo u Moskvu da je zabrinut i da stvari ne idu kako on planira. Najpre Rusi su preusmerili let na drugi aerodrom pa ga niko nije cekao, a zatim su mu aktivirali 3 god zatvorsku kaznu.

Verovatno je on to i ocekivao a sta je mislio. Izdrzacu tri godine i izaci cu. Ne znam kako je to zamislio kad je jos u Berlinu govorio kako su ga otrovali, a sad ide mecki pravo na rupu.

Ali ajde da kazemo jos je bilo neke sanse za njega sve dok Rusija nije otpocela Spec Vojnu Invaziju.
Može se sa ove tačke reći da napravio glupost, ali time je dokazao da nije bio ni izdajnik, ni kukavica. Sad, da li je bilo vredno...
On je tada jos uvek mogao npr da podrzi svoju zemlju tipa: rat je moramo se ujediniti, posle rata cemo raspraviti... ali on je odabrao da osudi Putina i zapecatio je svoju sudbinu.
Nije mogao da podrži "svoju zemlju" jer je nju predstavljao Putin sa čijim se odlukama (čitaj ratom) nije slagao.
Narocito posle pogibije Prigozina ja sam znao da su mu dani odbrojani.

Ako je uteha, ako Rusija ikad bude demokratska on ce imati svetlo mesto u istoriji, ALI samo ako Rusija izgubi u Ukrajini. Ni jedno od ta dva ne verujem da ce se desiti.
Možda za sto godina. A možda i nikad. Narod ceni pobednike pa makar oni bili najveći dokazani krvnici. Evo koliko i dalje mnogi vole Staljina.

Ne postoji demokratska država .
Pogotovu ne kod država gde ima preko 100 miliona stanovnika
Pa vidiš kakva ti se sve bagra , petokolonaši motaju po državi
U svakom sličaju Rusi su informisaniji i demokratski narod od jedne Amerike i većine satelita EU koji slepo prate tu Ameriku
Oni žive u takvom medisko mraku i diktaturi , samo fino upakovano u demokratske oblante ! Idelano za ovčice
Njima su isprani mozgovo za razliku od Rusa
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Kolega, dozvoli mi da ti kažem nešto što ti možda neće biti prijatno čuti, ali verujem da će biti korisno za nas obojicu. Tvoja reakcija na moje prethodne komentare govori mnogo o tvom unutrašnjem stanju i percepciji sveta oko sebe. Kako se nosiš sa sopstvenim osećanjima, tako se odražava i na tvoj način komunikacije s drugima.

Razumem da možda nisam izrazio svoje misli na najpoželjniji način, i za to ti se izvinjavam. Ipak, smatram da je važno da budemo svesni kako naše reči utiču na druge i da biramo svoje izraze sa pažnjom.

Možda smo se našli u sukobu mišljenja, ali to ne znači da moramo biti neprijatelji. Naprotiv, razlike u mišljenjima su prirodni deo ljudskog iskustva i mogu biti prilika za učenje i rast.

Nadam se da možemo da nastavimo razgovor na način koji je produktivan i poštovanja vredan, bez međusobnih uvreda i neprijatnosti. Spreman sam da saslušam tvoje stavove i da iznesem svoje, sa ciljem da obojica bolje razumemo jedan drugoga.
Samo ti nastavi kao do sada "probranim" recima da mi se obracas ne smeta mi ni najmanje jer one kazuju ko si i kakav. Svoje savete primeni na sebi posto vidim da imas sasvim normalnih, smislenih postova dok ponekad vredjas druge, mozda se radi o tvojoj rascepkanoj licnosti. :lol:

Ti ništa ne znaš , sam kažeš da konkretnih informacija nema ali zato znaš da čerka nije bila cilj . Svakako ja i nisam napisao da je bila cilj jer ne znam samo sam napisao da je nevino stradala što je tebe pogodilo pošto štitiš očigledne teroriste.
Primetio sam da putinisti cesto koriste smrt necije dece da bi Ukrajince predstavili kao ljudozdere, iskreno, mislim da si od tih. Ruski istrazni organi su objavili da je atentat organizovao SBU i da je Dugin trebao voziti taj auto ali je devojka neplanirano sela za volan i stradala, nje mi je iskreno zao a ti misli sta god hoces, sve jedno mi je.

Primetio sam da putinisti cesto koriste smrt necije dece da bi Ukrajince predstavili kao ljudozdere, iskreno, mislim da si od tih. Ruski istrazni organi su objavili da je atentat organizovao SBU i da je Dugin trebao voziti taj auto ali je devojka neplanirano sela za volan i stradala, nje mi je iskreno zao a ti misli sta god hoces, sve jedno mi je.
Ti Ukrajinci koji su je ubili zaista i jesu ljudožderi tako da nemam nameru nastaviti korenspodenciju.

Ne hoću da kažem da je zapadni establisment kriminalizovan do besvesti

I muka mi sad od njihovog lažnog moralisanja i prenemaganja
Otkud ja znam da Navaljnog nisu baš oni roknuli ili neka prozapadna opozicija ui rusiji ( 5 kolona )
Putinu on sa svojim profašističkim blebetanjima nije predatavljao nikakav problem
Navedi mi bar 1 razlog zašto bi to bilo putinu u interesu da ga rokne ! ?
Mozda je Muratov u pravu kada kaze da je nebriga dovela do smrti bolesnog coveka u zatvoru, namerno ili nenamerno pitanje je sad.

Danas uslikala na trgu u Novom Sadu

IMG-aa8faec8fc548befe1196bf5cf7bafda-V.jpg

Са Наваљним је умрла последња нада за нормалну Русију, у катарзичном смислу, да ће преживети затвор као Мендела што је, да ће једног дана бити ослобођен из њега и повести Русију и слично. Не постоји више ниједна личност од интегритета у Совјетском Савезу. Макар не јавна.

Једина нада за дифузију на релацији Совјета и Запада долази тек за 20ак година, када Путин буде био превише стар да влада.

До тада, према Совјетима само зид од челика.

Koji je ovo boljševički cirkus
Pogledajte prilog 1500561

То на крају сада све више и није битно. Не би требало да нас потресе и да му баце тело псима или свињама или на други начин оскрнаве. Они су монструми.

Оно што мене занима је, зашто су Совјети убили Наваљног тек сада. Зашто не одмах и брзо, као Немцов или Березовски?

Путин је желео да Наваљни пати пре него што га ликвидира. Код иначе неемоционалног психопате, Наваљни је успео да изазове јако пуно беса. Питање остаје зашто, али само као морбидни куриозитет.

Zato što ga je percipirao kao protivnika sa nacionalne strane, upravo one strane koju Putin Rusiji uništava napadom na i bratoubilačkim ratom u Ukrajini i svim ostalim idiotskim potezima koji će Rusiju koštati preskupo

Истина. Једина страна са које му је долазила права претња.

Наваљни се вратио у Русију, иако није морао.

Био је храбар, и од интегритета, и то је платио главом.

Народ и држава које је покушавао да спасе га нису заслужили.

Slobodan Milošević danima se žalio na aritmiju i pritasak (trovali ga sa lekom za lepru). Umro u Hagu.
Doktor Milan Kovačević umro 1998 u Haškom tribunalu. Navodno "pukla mu trbušna aorta".
I vi licemeri nešto pričate o "surovosti" Rusije.
GGiK3fdXwAEMpo9
GGiK3mxWcAENsmi
:mazipsa:
Znam da ti ovo nećeš shvatiti, no moje je da pokušam.

Ovakve gluposti samo te dovode pred dilemu : ili su obe situacije pogrešne ili su obe ispravne.

Ako su obe ispravne, zašto išta prebacuješ "Hagu"?
Ako su obe pogrešne, zašto braniš ubistvo koje vrši Putin?

Back