Албанци нису Илири

Hvala .
Vecina toga je pozitivno za nas Albance :ok:

Ne vec to bas govori suprotno od toga sto ti zelis da cujes
Samo dokaz prisvajanja necijeg indetiteta kao i podrska sto od turaka sto od Austrougarske,kasnije Nemacke pa i ovo zadnje podrska Amerike
to nije nikakav dokaz za vas albance Arberi NE nego to je samo dokaz koliko je tj ste lopici i sto je najgore vi to i podrzavate tu vasu tkzv. istoriju a i sam znas odakle i kada ste dosli (ali cuj niko nece da prizna da je kriv ) zar ne???
pozdrav

Ne vec to bas govori suprotno od toga sto ti zelis da cujes
Samo dokaz prisvajanja necijeg indetiteta kao i podrska sto od turaka sto od Austrougarske,kasnije Nemacke pa i ovo zadnje podrska Amerike
to nije nikakav dokaz za vas albance Arberi NE nego to je samo dokaz koliko je tj ste lopici i sto je najgore vi to i podrzavate tu vasu tkzv. istoriju a i sam znas odakle i kada ste dosli (ali cuj niko nece da prizna da je kriv ) zar ne???
pozdrav
Nisi ukapiriao sve sta si postovao , znam ja te knjige , deo tih knjiga sam ovde postovao .
Rec BARBAR mozda mislis da je pogrdna rec ?
Barbari su se zvali ne-"Grci" ( citaj Herdoth i Hahn )

Samo dokaz prisvajanja necijeg indetiteta kao i podrska sto od turaka
Dokaz sam si postovao kolega "Grcki vojnici pricaju Albanski " , sada ko je ratovao tamo "Grci" ili Albanci ?
A gde su bili "Geci" ili tkzv "Heleni" ?
Ko koga prisvaja , dokaz je tvoj post .

Ovo jos bolje KOLEGA , pa ti si dobar bio :mrgreen:
Tamo smo (4 deo ) Pelasgi :mrgreen:

ahahaha ako su svi albanci takvi kao sto si ti!!! onda nemam vise sta da kazem sada ste stariji i od grka ma oni su sitna riba za vas vi ste stariji i od kineza a ni sami neznate odakle poticete tj bar to prodajete ili pokusavate da prodate doveli vas turci kao sluge pa im pobegli u brda i gudure,pa reci nemoj da se stidis ;)

Вечерас сам добио објашњење теорије лично од Деретића о томе како су Албанци пребачени са Кавказа у данашњу Албанију.

Наиме, пребачено је свега 10.000 људи, са породицама бродовљем (он каже да је био тада обичај да се и жене воде у рат :) ).

А Арапи су их населили поред Црвеног мора, а како су они планински народ, то се нису могли тамо привикнути, па су их Арабљани бродовљем довели до Сицилије, а одатле даље у Албанију преко Ђорђа Манијака. Е занимљиво је то како су Албанци могли наређивати Арапима да их преселе на неко њима згодније мјесто за живот.

Вечерас сам добио објашњење теорије лично од Деретића о томе како су Албанци пребачени са Кавказа у данашњу Албанију.

Наиме, пребачено је свега 10.000 људи, са породицама бродовљем (он каже да је био тада обичај да се и жене воде у рат :) ).

А Арапи су их населили поред Црвеног мора, а како су они планински народ, то се нису могли тамо привикнути, па су их Арабљани бродовљем довели до Сицилије, а одатле даље у Албанију преко Ђорђа Манијака. Е занимљиво је то како су Албанци могли наређивати Арапима да их преселе на неко њима згодније мјесто за живот.

Kako je moguce onda "CAR DUSAN" da bi bio proglasen i za Cara tih 10.000 Arbanasa nakon 200 godine :bljak:
Logika ?

У праву си група је била заиста мала да би раширила Ислам али би могла бити добра подлога након туских продора!
Opet nema logike Nice , jer , Car Dusan bio Car Arbanasa ali iskljucivo "Arbanasa Krscana" zato mislim da ova njegova teorija pada .

Poslednja izmena:
Није то моја теорија.

Већ дајем допринос овој теми, јер нисам могао одолити кад је већ Деретић био ту, да га не приупитам откуд Шиптрари. И како су они могли бити пресељавани а Словени нису могли.

Мени је лично та теорија прилично шупља и превише спектакуларна.

Поготово да од 10.000 људи настане данашњих скоро 6 милиона Шиптара.

Него, да приупитам познаваоце, није ми логично да су могли водити породице и дјецу ратници приликом преласка из Јужне Италије, а Дењретић тврди да је то био обичај тада. У шта прилично сумњам.

Па ми реците, је ли био обичај да се воде жене и дјеца у рат у то виријеме? Да ли еј било таквих примјера?

Poslednja izmena:
И како су они могли бити пресељавани а Словени нису могли.
Добра логика. :ok:
И ја будала "скачем" без потребе, извињавам се.

А да жене и деца иду у рат...једино можда код Монгола, кад се цела хорда сели, али опет, они онда остају у логору.

Иначе жена (али не супруга) је често било уз војску... ;)

Измена:
Знам пример где Ана Комнина у 6. глави Алексијаде помиње ову госпођу, жену Роберта Гвискара која га прати при опсади Драча 1085. године и чак инспирише војску да прекине повлачење.

А да жене и деца иду у рат...једино можда код Монгола, кад се цела хорда сели, али опет, они онда остају у логору.

Измена:
Знам пример где Ана Комнина у 6. глави Алексијаде помиње ову госпођу, жену Роберта Гвискара која га прати при опсади Драча 1085. године и чак инспирише војску да прекине повлачење.

Код Сармата свих су ратовале и жене изузетак код Алана код којих жене нису ратовале.

Измена:

Код Сармата свих су ратовале и жене изузетак код Алана код којих жене нису ратовале.

Back