Албанци нису Илири

Ено ти на теми порекло Срба па,ћеш видети да има и те како Албаније на Кавказу!

Albanije tacno , ali ne i Albanci . Garantujem .
Naziv Albanija imas svuda po svetu , cak i Skotska se zvala Albanija :) , imas gradova u Englesku i Americi ..

Е то питај Д-1 ни за мене нема логике већкао што сам рекао сва пелашка племена или бели људи долазе са Кавказа све зависи када! затим после са иранске висоравни, анадолије а пре тога можда и Индије да се неко враћа на Кавказ можемо једино приписати најезди "људи са мора и сеобе Дорјана и свих "Грка" и рушење Минојског Крита једино у томе могу схватити сеобу на Кавказ или ти бежанију другачије нема никакве логике! Зашто би се тамо враћали ако смо одатле сви дошли пре или касније као и сами Пелазги , вероватно после потопа али ово је само хипотеза!
Ne svidja mi se na svaku themu govoriti navijacki , meni je bolje da nesto naucim (o) i ne uvek navijacki :)
Potpuno slazem se s'tvojim komentarem , nego :

Ove muzicke instrumente od Skote od dakle iste ko Balkanci ?
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...5549060354_135633570353_15075752_822898_n.jpg

ovde bolja slika :
Nis%20gajda%20-%20blowing%20-%20cropped.jpg

http://www.markgilston.com/content/archive-0604.html

Poslednja izmena:
Arberi-sve je jasno za poreklo danasnjih Albanaca..
Arnauti su doselili na Balkan pocetkom 9 Veka iz Anatolije..
Preseljeni su po naredbi Vizantijskog cara Nicifora-koji je arnautskog porekla..
Naselili su planinski prostor zapadno od Ohrida.
Arbanasi su dosli kasnije u nekoliko seoba..
Krajem 13 Veka kada je Napuljski kralj osvojio Drac-naselio je Arbereshe iz Italije..
Italijani su pocetkom 14 Veka proterali na desetine hiljada muslimana pocetkom 14 Veka -koji su naselili Epir.
Venecija i Djenova je svoje posede naselila arbanaskim mornarima..
Veliki broj Ilira-Cincara-Slovena je arbanizovan..
Tako je nastala albanska nacija.
Ime Albanija je zbog visokih planina Epira koje su vidljive iz Italije i zbog pokrivenosti snegom -Italijani su nazivali-AlbaMonte..Bele Planine..

Не можеш поредити те земље данас и како изглдају данашњи Кавкаски Албанци ,Азербеџанци , Осети , Алани ; Армени после Арапских и Турских инвазија са историјским антрополошким типовима тих народа ти не капираш!

данашњи потомци кавкаских Срба који су тамо остали и ако се не налазе под својим именом сем можда хипотетички у неким племенима Авганистана и изгледају сигурно као црнци!

Али то нема никакве везе са оним како су они некад изгледали!

Е то питај Д-1 ни за мене нема логике већкао што сам рекао сва пелашка племена или бели људи долазе са Кавказа све зависи када! затим после са иранске висоравни, анадолије а пре тога можда и Индије да се неко враћа на Кавказ можемо једино приписати најезди "људи са мора и сеобе Дорјана и свих "Грка" и рушење Минојског Крита једино у томе могу схватити сеобу на Кавказ или ти бежанију другачије нема никакве логике! Зашто би се тамо враћали ако смо одатле сви дошли пре или касније као и сами Пелазги , вероватно после потопа али ово је само хипотеза!

Prava isorija se ne zasniva i "stvara" na osnovu licnih zelja, i predpostavki.

Da bi se nesto komentiralo sto je bilo u proslosti, bliskoj ili dalekoj, mora se raspolagati sa odgovarajucim istoriskim zapisima. Kad nema istoriskih zapisa onda se ide na tumacenje istoriski zapisanih legendi, pa cak i usmenih predanja.
Istorija se ne moze tumaciti izdvojeno od lingvistike, arheologije, i uopste kulturoloskih osobenosti koje se vezuju za dati etnos ili region.

Svi kamencici mozaika se moraju sklopiti da bi se doslo do konkretnog rezultata, a time i iznela tvrdnja.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi zelite da mimoigjete Herodota, Homera, Platona, Sokrata, Dionisia sa Halikarnasa, Diodora Sikulia, ................... Ovidia, Strabona, Justina,..................... bukvalno sve anticke pisce i ono sto su oni zapisali, i da prezentujete neka svoja vigjanja kao ISTORISKU ISTINU.

Ili da to najlakse uradite copi-past sa VIKIPEDIJE (sta misli neki Nemac, ili Englez,...)

E, tako, ne moze.

Ako hocete da se ozbiljno bavite "istoriskom istinom", morate da,

uzmite makar u ruke dela Herodota (OCA ISTORIJE) i Homera (OCA ISTORIJE, JEZIKA I RELIGIJE), pa ih malo proucite i protumacite.

Нису се звали Лејлеки него ЛЕЛЕГЕ.

Друга, још смешнија ствар је да ти, Љуљезиме не знаш да је назив за РОДУ - ЛЕЈЛЕК дошао у албански из Т У Р С К О Г језика, и зато лупеташ ко Максим.

Poslednja izmena:
Vi zelite da mimoigjete Herodota, Homera, Platona, Sokrata, Dionisia sa Halikarnasa, Diodora Sikulia, ................... Ovidia, Strabona, Justina,..................... bukvalno sve anticke pisce i ono sto su oni zapisali, i da prezentujete neka svoja vigjanja kao ISTORISKU ISTINU.

.

Јесте, па кад ти неко каже да је Овидије шест година учио језик Дачана да би могао да пише на њему, ти се онда вадиш да су то били дијалекти истог језика зато што се не уклапа у твоју и Денсусијануову замисао да је латински дошао са Балкана. Ко је овде луд?

И срамота, сачували су сва његова дела из изгнанства осим поеме на гетском језику, она је мало склоњена у трезоре Ватикана, или чак уништена да ти не би могао да тврдиш да су то само два наречја истог језика.

Poslednja izmena:
Нису се звали Лејлеки него ЛЕЛЕГЕ.

Друга, још смешнија ствар је да ти, Љуљезиме не знаш да је назив за РОДУ - ЛЕЈЛЕК дошао у албански из Т У Р С К О Г језика, и зато лупеташ ко Максим.

E kakvo to veze ima: jedno slovo Milorade , nakon toliko hiljada godina ?
Znacaj je isti , ili Milorade ?:whistling:

E kakvo to veze ima: jedno slovo Milorade , nakon toliko hiljada godina ?
Znacaj je isti , ili Milorade ?:whistling:

Љуљезим да ли си нормалан? Лејлек је ТУРСКА реч, дошла у средњем веку, какве хиљаде година помињеш?

Ајде да си, рецимо повезао ЛЕЛЕЈКЕ - НАРИКАЧЕ и њихове песме, па да ти верујем.

Poslednja izmena:
Pa to sto je Omeru ili,

Aleksandru Makedon uradio, nije mi poznato, da je neko drugi ponovio.

Не такав приступ историји који си ти тако навео када су Срби у питању ако су Армани онда си прескочио целу археологију и светску историју главни су ти извор митови и легенде!
Назив Арман Македон је из 20 века па би Александар Македонски био нешто што је измишљено у 20/21 vek.
Да не додам да у време формирања нација Арман Македони не постоје њихов језик ни једана лингвиста није узео за пример осим вероватно извученог из контекста "академика Влаховића" како ти волиш да истичеш титуле звучне и D.A.I Lama St. чије преизиме страо 3000 година и један живи лудак овога света па где је теби ту наука , археологија ,?????????

Где је ово??? Бајке и митово јел` то?????

Prava isorija se ne zasniva i "stvara" na osnovu licnih zelja, i predpostavki.

Da bi se nesto komentiralo sto je bilo u proslosti, bliskoj ili dalekoj, mora se raspolagati sa odgovarajucim istoriskim zapisima. Kad nema istoriskih zapisa onda se ide na tumacenje istoriski zapisanih legendi, pa cak i usmenih predanja.
Istorija se ne moze tumaciti izdvojeno od lingvistike, arheologije, i uopste kulturoloskih osobenosti koje se vezuju za dati etnos ili region.

Svi kamencici mozaika se moraju sklopiti da bi se doslo do konkretnog rezultata, a time i iznela tvrdnja.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ili da to najlakse uradite copi-past sa VIKIPEDIJE (sta misli neki Nemac, ili Englez,...)

E, tako, ne moze.

Ako hocete da se ozbiljno bavite "istoriskom istinom", morate da,

uzmite makar u ruke dela Herodota (OCA ISTORIJE) i Homera (OCA ISTORIJE, JEZIKA I RELIGIJE), pa ih malo proucite i protumacite.

Ко тумачи има ли икога осим Д.А.И. Ламе Ст. и фамозног академика Влаховића који то тумачи тако???????

О чему причаш ти се смеју људи са толико година теорија нема везе са животом већ они који су пропустили да направе своју историју морају је красти од других Од Румуна , Влаха ; Албанаца ако одговара ако не онда немам везе са њима!!!!!!!!
А све то још под Српским именом ЦИНЦАРИ!!!!!

Ајде испричај било ком Арменском научнику који имају своју старозаветну историју документовану да их је Д.А.И Лама Ст. довео са Балкана после потопа ти испрескачу ко младог м....
Са том глупом причом можеш да фарбаш неуке људе или да фарбаш јаја али не кокошија!
Све то ти добро знаш само крадуцкаш , крадуцкаш , кривиш чињенице окрећеш чињенице как ти одговарају а и сам знаш да причаш бајке,
Боље се изјасни као православни Арбанас или стари Влах и докажи своју аутохтоност не да фарбаш јаја!
Крадеш Албанце , Крадеш Србе како ти кад шта одговара!
Никола Пашић је Цинцар по очуху тако могу ја бити Цинцар по мушкој тетки!
Ко о чему Д-1 о поштењу..........!
Поздрав!

Са таквом аргументацијом као твојом Александар Македонски би могао бити Македонски Словен јер су оно бар узели име Македонци раније а не ко ти Арман Македони у 21 веку!

Poslednja izmena:
Не такав приступ историји који си ти тако навео када су Срби у питању ако су Армани онда си прескочио целу археологију и светску историју главни су ти извор митови и легенде!
Назив Арман Македон је из 20 века па би Александар Македонски био нешто што је измишљено у 20/21 vek.
Да не додам да у време формирања нација Арман Македони не постоје њихов језик ни једана лингвиста није узео за пример осим вероватно извученог из контекста "академика Влаховића" како ти волиш да истичеш титуле звучне и D.A.I Lama St. чије преизиме страо 3000 година и један живи лудак овога света па где је теби ту наука , археологија ,?????????

Где је ово??? Бајке и митово јел` то?????

Ко тумачи има ли икога осим Д.А.И. Ламе Ст. и фамозног академика Влаховића који то тумачи тако???????

О чему причаш ти се смеју људи са толико година теорија нема везе са животом већ они који су пропустили да направе своју историју морају је красти од других Од Румуна , Влаха ; Албанаца ако одговара ако не онда немам везе са њима!!!!!!!!
А све то још под Српским именом ЦИНЦАРИ!!!!!

Ајде испричај било ком Арменском научнику који имају своју старозаветну историју документовану да их је Д.А.И Лама Ст. довео са Балкана после потопа ти испрескачу ко младог м....
Са том глупом причом можеш да фарбаш неуке људе или да фарбаш јаја али не кокошија!
Све то ти добро знаш само крадуцкаш , крадуцкаш , кривиш чињенице окрећеш чињенице как ти одговарају а и сам знаш да причаш бајке,
Боље се изјасни као православни Арбанас или стари Влах и докажи своју аутохтоност не да фарбаш јаја!
Крадеш Албанце , Крадеш Србе како ти кад шта одговара!
Никола Пашић је Цинцар по очуху тако могу ја бити Цинцар по мушкој тетки!
Ко о чему Д-1 о поштењу..........!
Поздрав!

Са таквом аргументацијом као твојом Александар Македонски би могао бити Македонски Словен јер су оно бар узели име Македонци раније а не ко ти Арман Македони у 21 веку!

Obzirom da se radi o Makedon-Armanima (Cincarima) idemo na datu temu.

Obzirom da se radi o Makedon-Armanima (Cincarima) idemo na datu temu.

Е па ено ти тема па тамо пиши бајке и у реду је ја ти се нећу мешати у приче које причаш са својим народом ја сам видео колико ми је требало да видим , да имаш двостуке аршине за зан сагледавање историје различитих народа!

Е па ено ти тема па тамо пиши бајке и у реду је ја ти се нећу мешати у приче које причаш са својим народом ја сам видео колико ми је требало да видим , да имаш двостуке аршине за зан сагледавање историје различитих народа!

NE, nema kod mene "dvojnih arsina".

Interesuje me iskljucivo istina, ali ne "ona" koja ispunjava necije zelje, vec,

ona koja se zasniva se na opipljivim argumentima.

Back