Ako Bog ne postoji, a to je naučna činjenica, zašto verujete?

ko je to rekao i na osnovu cega to zakljucujes???

gdje to pise od strane Isusa???
Hrist kaže...
Jovan 6,63 ...Riječi koje vam ja rekoh duh su i život su.

Od onog što Hrist govori nama zavisi život. Ne od reči Mateja, Luke, Jovana...ili bilo koga drugog. Život nam zavisi od reči koje je Hrist doneo.
Ja verujem da je tako, da je On Sin Božji i najveći prorok i učitelj koji je ikada hodao zemljom...I zato bezrezervno verujem da je Bog Svetim Duhom (kao što je Hrist obećao) vodio pisce da ne izostave ništa što je važno za naše spasenje. A vidim da od znanja o Ocu i Sinu nama zavisi život...kao što stoji u Jovanu 17:3...
Nemoguće je da Bog pošalje Sina, koji daje život za nas... i sa namerom da nam prenese reč spasenja, a da ne vodi Duhom njegove prve učenike da tačno zapišu poruku od Njega...

Poslednja izmena:
ja sam mu vec rekao da je jaje svakako starije jer su se i dinosaurusi legli iz jaja, on i dalje fura kako je koka starija
Ako si mi rekao.
Ali to što si rekao se suproti zdravom razumu...jer ljuska od kokinog jajeta nastaje samo u koki i nigde više.
Ali ti ne veruješ ni svom razumu, već onom što ti neko kaže pa makar se i kosilo sa razumom.

Hrist kaže...
Jovan 6,63 ...Riječi koje vam ja rekoh duh su i život su.

Od onog što Hrist govori nama zavisi život. Ne od reči Mateja, Luke, Jovana...ili bilo koga drugog. Život nam zavisi od reči koje je Hrist doneo.
Ja verujem da je tako, da je On Sin Božji i najveći prorok i učitelj koji je ikada hodao zemljom...I zato bezrezervno verujem da je Bog Svetim Duhom (kao što je Hrist obećao) vodio pisce da ne izostave ništa što je važno za naše spasenje. A vidim da od znanja o Ocu i Sinu nama zavisi život...kao što stoji u Jovanu 17:3...
Nemoguće je da Bog pošalje Sina, koji daje život za nas... i sa namerom da nam prenese reč spasenja, a da ne vodi Duhom njegove prve učenike da tačno zapišu poruku od Njega...

Da, ono sto Isus kaze je sama istina, to niko ne spori, cak mi muslimani vise vjerujemo Isusu nego vi hrscani.

problem je sto vi opasno brkate sve moguce i nemoguce stvari, navodis mi to gdje isus govori za sebe KOje vam rekoh.....

da bi kasnije navodio mi ono sto Pavle kaze i jos Boga pitaj ko...i onda to poistovjetite sa rijecima isusa, kao da je Isus to rekao ,a nije.

mislim, de malo realnosti i trezvene logicke misli i rezonoavanja a ne teske nelogike i kontradikcije.

Od onog što Hrist govori nama zavisi život.

da , slazem se.

da je On Sin Božji

po bibliji nista to nije specijalno. i drugi ljudi su bili sinovi Boziji, pa cak po bibliji i ja i ti mozemo biti sinovi Boziji, jer to je samo epitet za pravovjernu osobu a ne bioloski isnovi.

I zato bezrezervno verujem da je Bog Svetim Duhom (kao što je Hrist obećao) vodio pisce da ne izostave ništa što je važno za naše spasenje.

nigdje to isus nije obecao, ne umisljaj sebi to.

moguce je, i tekako je moguce jer Bog nije namijenio da Biblija bude sacuva od iskrivljenja, jer znao je da to nije zadnja njegova objava.

zato je pustena niz vodu da bi se otvorio prostor za zadnju Boziju objavu koju se Bog licno obavezao da ce cuvati od iskrivljenja.

Da, ono sto Isus kaze je sama istina, to niko ne spori, cak mi muslimani vise vjerujemo Isusu nego vi hrscani.

problem je sto vi opasno brkate sve moguce i nemoguce stvari, navodis mi to gdje isus govori za sebe KOje vam rekoh.....

da bi kasnije navodio mi ono sto Pavle kaze i jos Boga pitaj ko...i onda to poistovjetite sa rijecima isusa, kao da je Isus to rekao ,a nije.

mislim, de malo realnosti i trezvene logicke misli i rezonoavanja a ne teske nelogike i kontradikcije.
Nemoj generalizovati stvari.
Ja verujem Hristu svaku reč doslovce...

I kod mene nema ništa kontradiktorno. Ni jedan pisac Pisma nije pisao ono što je On lično hteo...već ono što mu je Bog davao posredstvom raznih načina...
Meni nema šta ko da priča, kao nekom ko Pismo sistematski čita decenijama...Reči u njemu nisu ljudske...Da, rukom ljudskom pisane, ali autor tih reči je Bog.
nigdje to isus nije obecao, ne umisljaj sebi to.
Rekao je.

Jovan 14,26
A utješitelj Duh sveti, kojega će otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.
moguce je, i tekako je moguce jer Bog nije namijenio da Biblija bude sacuva od iskrivljenja, jer znao je da to nije zadnja njegova objava.

zato je pustena niz vodu da bi se otvorio prostor za zadnju Boziju objavu koju se Bog licno obavezao da ce cuvati od isiskrivljenja.
Ne. Pričaš jer si pristrasan.

Biblijska Reč čoveka čini Savršenim.... jer je živa.

Nemoj generalizovati stvari.
Ja verujem Hristu svaku reč doslovce...

I kod mene nema ništa kontradiktorno. Ni jedan pisac Pisma nije pisao ono što je On lično hteo...već ono što mu je Bog davao posredstvom raznih načina...
Meni nema šta ko da priča, kao nekom ko Pismo sistematski čita decenijama...Reči u njemu nisu ljudske...Da, rukom ljudskom pisane, ali autor tih reči je Bog.

Rekao je.

Jovan 14,26
A utješitelj Duh sveti, kojega će otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.

Ne. Pričaš jer si pristrasan.

Biblijska Reč čoveka čini Savršenim.... jer je živa.

hajmo ovako to postaviti

ako je sva biblija bozija rijec, nadahnuta Svetim duhom kako to vi volite vjerovati, dali je moguce da sveti duh je kontradiktoran piscima, jednom kaze jedno, drugom kaze drugo, a ista stvar ista situacija??? moze li se to desiti?

hajmo ovako to postaviti

ako je sva biblija bozija rijec, nadahnuta Svetim duhom kako to vi volite vjerovati, dali je moguce da sveti duh je kontradiktoran piscima, jednom kaze jedno, drugom kaze drugo, a ista stvar ista situacija??? moze li se to desiti?
Imaš situacije da jedan pisac piše više detalja o nekom događaju, od drugog...ali suština je ista.

Daj neki primer.

hajmo ovako to postaviti

Moguće je...ali svakako nema dokaza da je bilo kakav tekst nadahnut Svetim duhom i sličnim abrakadabra entitetima.

Poslednja izmena:
Moguće je...ali svakako nema dokaza da je bilo kakav tekst nadahnut Svetim duhom i sličnim abra-kadabra entitetima.
40 različitih pisaca, od pastira do kraljeva...u rasponu od 1.600 godina...piše knjigu koja ima istu temu...sa mnogo proročanstava koja su se precizno ispunila...
I ako je pisanje završeno pre 2.000 godina...nije u sukobu sa modernom naukom, istorijom...itd.
Naprotiv, postaje bestseler i ulazi u ginisa...kao magnet uprkos modernom vremenu, privlači ljude iz svih nacija i iz korena menja njihove živote.
Baš čudno.

40 različitih pisaca, od pastira do kraljeva...u rasponu od 1.600 godina...piše knjigu koja ima istu temu...sa mnogo proročanstava koja su se precizno ispunila...
I ako je pisanje završeno pre 2.000 godina...nije u sukobu sa modernom naukom, istorijom...itd.
Naprotiv, postaje bestseler i ulazi u ginisa...kao magnet uprkos modernom vremenu, privlači ljude iz svih nacija i iz korena menja njihove živote.
Baš čudno.
Dokaži da to nije moguće i bez hokus-pokus.

Imaš situacije da jedan pisac piše više detalja o nekom događaju, od drugog...ali suština je ista.

Daj neki primer.

nije ti to nikako dobar dogovor a sad ces da vidis zasto

1700 ili 7000 ?

2. Samuelova 8,4 Njemu zarobi David tisuću i sedam stotina kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi.

vs.

1. Ljetopisa 18,4 Od njega uze David tisuću kola, sedam tisuća kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi.

Ako je sveti duh inspirisao pisce ni pod razno ni pod kojim slucajem nisu se smjele ovakve greske pisati....a ovo je sam 1 u moru drugih slicnih gresaka i kontradikcija. Sto nam vizuelno jasno ukaziva da pisci BIblije nisu inspirisani bili svetim duhom, jer ovakve greske su neoprostive.

Moguće je...ali svakako nema dokaza da je bilo kakav tekst nadahnut Svetim duhom i sličnim abrakadabra entitetima.

nikakav sveti duh nije inspirisao pisce Biblije...to sto hrscani sebi umislili takve stvari, to je njihova stvar....ali greske i kontradikcije iz biblije ukazivaju im vizuelno da to nije istina sto vjeruju, jer nezamislivo je da taj Sveti duh nadahne da pisu greske i kontradikcije.

nije ti to nikako dobar dogovor a sad ces da vidis zasto

1700 ili 7000 ?

2. Samuelova 8,4 Njemu zarobi David tisuću i sedam stotina kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi.

vs.

1. Ljetopisa 18,4 Od njega uze David tisuću kola, sedam tisuća kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi.

Ako je sveti duh inspirisao pisce ni pod razno ni pod kojim slucajem nisu se smjele ovakve greske pisati....a ovo je sam 1 u moru drugih slicnih gresaka i kontradikcija. Sto nam vizuelno jasno ukaziva da pisci BIblije nisu inspirisani bili svetim duhom, jer ovakve greske su neoprostive.
Pa ne čitaš ti izvorni tekst iz ruku pisca koji ga je napisao...da li uzimaš u obzir greške koje su prevodioci pravili?!
I da li su ovi brojevi suštinski bitni za nečiju duhovnost i spasenje?

Pa ne čitaš ti izvorni tekst iz ruku pisca koji ga je napisao...da li uzimaš u obzir greške koje su prevodioci pravili?!

tako pise u izvornom tekstu, ne izvlaci se na prevodioce, kakastrofalan opravdanje dajes.

ovaj primjer sustinski nije bitan, a nije to ni poenta, ne shvatas poentu, i sustinu nikako....a to je da tvrdis da je cijela Biblija bozija rijec jer je Sveti duh inspirisao pisce....a ak oje to tako, ne smije biti ni jedan jedina greska.....ali to sto sam prilozio je 1 od hiljade gresaka u bibliji.

Znaci ta gresaka ti ukazuje da Biblija nije inspirisana od svetog duha, a cim nije inspirisana od svetog duha, to znaci sve sto ti BIblija kaze je produkt ljudi vecinom, nesto djelimicno od Boga ono gdje Bog govori a Bog to potvrdi u Kuranu mozemo konstatovati je od Boga.

Back