'Ajde udate žene, šta bi bilo kad bi bilo...

• Začetnik teme Začetnik teme Golub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samo iskreno :)

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To smo znali i da nisi dementovala;) tvoji odgovori imaju drugaciju tezinu i...nivo:D

al da ne spamujem dalje temu....aj da i dgovorim
nemam pojma kako bih se ponasala u datoj situaciji...to je isto ko da me neko pita da li ce mi se dopasti neko jelo koje nikad nisam probala...niko od nas ne moze da zna kako ce se ponasati u sitaciji u kojoj nije bio...ende i na temu, i na traceraj
p.s. pozdrav Tibi i hvala ;)

Poslednja izmena od moderatora:
Ех, нисам ту неколико дана, заинтересује ме тема, и ***, стигнем на нечију самопромоцију, селфпромоушн такорећи! ;)

Била сам два пута у сличним ситуацијама. Мислим на ситуације које изгледају безизлазно ако се не нађе новац.
Једном је у питању била егзистенција породице, други пут живот мог мужа.
Али, не вреди сад да причам о томе, ионако су запослеи тему неким другим причама.. :sad2:

Sa svi se slažem, samo bi ovo zadnje promenila..."al samo nas jedno zapravo karakterise,jesmo li voljene ili nismo";)

Je l to znači da žene koje nemaju muškarca da ih voli (dakle, nemaju za koga polni organ da ponude), su ogorčene?:think:

Mene zanima, zašto se taj famozni reproduktivni organ, uzima kao konstantno merilo (ne)vrednosti žene? Ako ga rabi prečesto, ***** je.
Ako ga rabi retko, paćenica je.
Ako nije sposobna da rodi, ne treba ni da živi.
Ako dođe do stani-pani situacije, žena, je l te, nema šta drugo da ponudi osim...znate sami čega. Jer nije sposobna da zaradi, ukrade, stvori, iznudi, isprosi novac na bilo koji drugi način (a posebno ne uz pomoć malih sivih ćelija) već mora vaginu na doboš.

Golube, ja sam videla post tamo na Muškarcima koji je tebe podstakao da otvoriš temu i donekle kapiram šta si hteo.
Ali činjenica je da je tema postala ženomrzačka kad su počela dijabolična tumačenja rezultata ankete, čime se početna ideja, bar onako kako sam je ja razumela, potpuno izviroperila.
Posle silnih komentara o lenjim qrvama, mamama i mučenicama ti prokomentarišeš da bi bilo zabavno anketirati razloge i videti kakvih sve tu frustracija ima. I, čemu se onda čudiš?
Na ovoj temi se došlo do zaključka da su žene koje bi se, hipotetički, na ovakav način žrtvovale ili qrve ili manipulatorke.
Lično ne smatram da ti je to bio cilj niti željeni tok teme, ali vidim da toj strani ništa ne objašnjavaš, nego još spočitavaš kako će žene nekog valjda na pravdi boga da "opletu" :confused:
Kako lepo... :)
Divan primer mame iz jedne od Kojotovih pričica.
Pomirljivo mi pruža šansu da mi oprosti, samo treba kao svako dobro dete da kažem "pu pu nevaljali Kojo" i biću dobronamerni, zreli, pametni muškarac. :mazi:

Uvek se čudim kad vidim da neko na osnovu polovičnih saznanja i paušalnih procena donosi apsolutne sudove koje tretira kao istinu. Ja nisam odgovoran za pisanje drugih i postavka moje tema se ne može nazvati ženomrzačkom ako su neki drugi postovi tako protumačeni.
Ako misliš na tvoju polemiku s kojotom, moram ti reći da ja ne vidim njegove postove kao generalizovanje - mislim da on daje jedan šablon ponašanja u kom su i žena i muškarac debili, taj šablon je poznat i opisan, mislim da ga možeš naći i kod Eriha Berna u teoriji igara. Neću da držim isključivo njegovu stranu jer nisam detaljno pročitao sve tvoje postove, a iz onoga što sam video pre bih rekao da se ne razumete nego da se ne slažete.
U svakom slučaju mislim da je generalizacija uvek loša i vodi u lošem pravcu (osim na LjiS-u :mrgreen:).
Ebga, ja sam tvrdoglavi baxuz, nisam "dete" ni svojoj majci, kad nešto mislim onda mi je teško da kažem drugačije samo zarad mira u kući, tj. na forumu. :mrgreen:

Ne, ja apsolutno nemam nameru ni da se razumem ni da se složim sa onim ko, bez čitanja uvodnog posta, proglasi 80% forumašica lenjim qrvama koje bi se radije prostituisale nego se pomučile da poštenim radom dođu do novca. Pa ih posle napušavanja proglasi mamama ili, u narednom, pokušaju, mučenicama. Šablon, ovako široko i praktično primenjen, je generalizacija, po definiciji. Iskreno, za to me zabole, jer je to klasična forumska argumentacija. Na vređanje ću da reagujem, uvek. Ne šablonski, ne generalizovano, nego direktno onome od koga je uvreda potekla. To što se tiče kojota i njegove aplaudirajuće publike.

Ja sam i napisala da mi je donekle jasno šta si ti hteo uvodnim postom, ali mi nije jasno zašto se čudiš što žene vide temu kao ženomrzačku. Bez obzira na tvoje namere, ona je dotle došla. Barem iz moje perspektive i perspektive još nekih učesnica.
Ako je tebi ovaj i ovakav razvoj teme ok, ako si ovo imao na umu, ako su ti ovi zaključci ok, ako si želeo da priča dovede do vrsta frustracija žena na osnovu odabranih odgovora u anketi....po šablonima iz teorije igara, jel'...onda u redu, moja greška u tumačenju uvodnog posta, uspela ti tema, jeee
:neutral:
Mama vidi da nailazi na otpor, mora da neposlušniku predoči posledice njegovog odmetništva! :rtfm: Tenzija raste, 4 puta se pominje "ako", nedostaje samo rečenica "ako jasno ne napišeš da je Kojot ženomrzac i da su mu textovi ženomrzački".

Cenim da je pomenuto detaljno čitanje teme završeno :lol:
Ono, dosta je tri posta unazad da se ne donesu paušalne procene na osnovu polovičnih saznanja.
E aferim :lol:

Ebg, golube, sledeći put kad budeš otvarao temu sa pitanjima za žene, naznači lepo da je to igralište za drugare, ono, istresanje kvazi-psihologije mu dođe kao forumska zamena za klasično merenje ponosa. A mi da se lepo ne mešamo u bildovanje samopouzdanja ;)

Nisam napisao šta je mama očekivala. :neutral:
Gotovo je, mogao sam da budem OK, ali sam ispao infantilni iskompleksirani ženomrzac. :(
Mama je definitivno razočarana...

Znam da ni izbliza nisam talentovan za pripovedanje u Kojinom stilu, ali ovde je tako nešto bilo potrebno da bi se pokazao razvoj situacije nakon svakog posta.
Vidiš Medo, ti i ja ne možemo da se složimo iz jednog prostog razloga - ti igraš ulogu mame iz Kojine priče, a ja nisam neko ko prihvata ulogu deteta, niti me interesuju tvoje "nagrade" (ne treba mi tvoja izjava da nisam loše mislio svojom temom, ja znam šta ja mislim i bez da mi ti to kažeš), niti tvoje "kazne" (puca mi prsluk šta misliš o meni).
Kao što ne mogu da diskutujem s tobom, ne mogu da diskutujem ni s mayomp80, pošto je očigledno da ona može da razume samo jezik kojim se sama služi. Ne pristajem da joj se na takav, njoj odgovarajući način, obraćam.
Dakle, možete deco da nastavite da pljujete koliko želite i po meni i po temi, ja se više ne igram sa vas dve, žao mi je što sam uopšte i pokušao i džabe gubio vreme. Ipak ima ovde mnogo prijatnijih osoba s kojima mogu da udjem u borbu mišljenja i da iz nje izadjem bogatiji za neko novo saznanje, iskustvo, prijatelja.

Je l to znači da žene koje nemaju muškarca da ih voli (dakle, nemaju za koga polni organ da ponude), su ogorčene?:think:

Mene zanima, zašto se taj famozni reproduktivni organ, uzima kao konstantno merilo (ne)vrednosti žene? Ako ga rabi prečesto, ***** je.
Ako dođe do stani-pani situacije, žena, je l te, nema šta drugo da ponudi osim...znate sami čega. Jer nije sposobna da zaradi, ukrade, stvori, iznudi, isprosi novac na bilo koji drugi način (a posebno ne uz pomoć malih sivih ćelija) već mora vaginu na doboš.

Ne moraju žene biti voljene samo od muškarca.
Mogu biti ispunjene ljubavlju bližnjih - dece, prijatelja...
Naravno da će žena što je starija lakše naći neko novo ispunjenje i lakše se snaći bez ljubavi muškarca.
Kad je mlada ne ide tako lako, muškarac tj. partner je mnogo bitniji zato što je priroda tako uredila, ipak su naši nagoni isuviše jaki i pored svog civilizacijskog napretka.

Ali ako nema baš nikog da je voli, onda je problem.

Poslednja izmena:
Иначе, не знам зашто се код општих тема редовно нападне постављач. :dontunderstand:
Ја не разумем опцију ,,једини излаз је бављење проституцијом'', али, ако хоћу да одговорим на тему, онда могу и о томе да пишем.

Претпостављам да се не ради о стајању на ћошку, него о неком другом ,,финијем'' виду проституције.
Мени је једном неки тип (није ,,тип'', него веома моћан и богат човек) предлагао да ми купи ауто, а да спавам са њим. И да нам изгради кућу, да не живимо у овој старој, а да му враћамо кад и како можемо.
Ако узмемо у обзир да су то биле кризне године, да смо имали малу децу и били без аута, да смо живели у старој кући,а нисмо имали средстава за реновирање...морате признати да понуда уопште није била ,,за бацање''.
Мој муж и ја смо врло озбиљно разговарали о томе. И није се радило о ,,поштењу'', радило се о томе да бисмо МИ увек знали одакле нам све то, а са тим не бисмо могли да живимо.

Иначе, не знам зашто се код општих тема редовно нападне постављач. :dontunderstand:
Ја не разумем опцију ,,једини излаз је бављење проституцијом'', али, ако хоћу да одговорим на тему, онда могу и о томе да пишем.

Претпостављам да се не ради о стајању на ћошку, него о неком другом ,,финијем'' виду проституције.
Мени је једном неки тип (није ,,тип'', него веома моћан и богат човек) предлагао да ми купи ауто, а да спавам са њим. И да нам изгради кућу, да не живимо у овој старој, а да му враћамо кад и како можемо.
Ако узмемо у обзир да су то биле кризне године, да смо имали малу децу и били без аута, да смо живели у старој кући,а нисмо имали средстава за реновирање...морате признати да понуда уопште није била ,,за бацање''.
Мој муж и ја смо врло озбиљно разговарали о томе. И није се радило о ,,поштењу'', радило се о томе да бисмо МИ увек знали одакле нам све то, а са тим не бисмо могли да живимо.

Aleluja! Moj covek!

Tema je hipotetička, postavljena je kao moralna dilema, izbor izmedju dva zla i pitanje šta je moralnije učiniti.
Situacija iz teme je prilično neostvariva u realnom životu. Što kaže naš narod - Bog nikad ne zatvori sva vrata a da ne ostavi neki prozor odškrinut.
Tvoja priča o nepristojnoj ponudi je vrlo zanimljiva.
Interesuje me kako sad gledaš na "nepristojnu ponudu", s obzirom na vremensku distancu. Da li se nešto promenilo u tvom vidjenju?

samo cu reci ono sto sam vec napisala, nikada se ne radi o postenju, a ni moralu, pogotovo ne drustvenom. vec o osecanjima i bzvz je reci - e da, nece, jer je pred svetom postena. to je uzasno povrsno gledanje, osecanja su mnogo komplexnija. osim toga i ne mora da se radi o svetu, jer svet i ne mora da zna i od sveta se ne zivi.

ovde je i onako nastao haos.

Tema je hipotetička, postavljena je kao moralna dilema, izbor izmedju dva zla i pitanje šta je moralnije učiniti.
Situacija iz teme je prilično neostvariva u realnom životu. Što kaže naš narod - Bog nikad ne zatvori sva vrata a da ne ostavi neki prozor odškrinut.
Tvoja priča o nepristojnoj ponudi je vrlo zanimljiva.
Interesuje me kako sad gledaš na "nepristojnu ponudu", s obzirom na vremensku distancu. Da li se nešto promenilo u tvom vidjenju?

Не. Морам рећи да нам јесте било тешко што смо јако много сами радили у кући, и она свакако није нова ни сад. Али је НАША, ми смо је средили и срећни смо због тог. Буквално ми, без мајстора.
Иначе, човек који је мени понудио то, и даље је неко са ким смо ми у контакту, и мирне душе се видимо повремено са њим. Никад касније, после мог одговора, нисмо то ни поменули, ни он ни ја.
Мислим да би ми сад било јако страшно, деца су ми велика, а требало би рећи да нам је ,,један добар човек'' помогао!?:eek: Овако, скоро сам им то причала, да знају да се може све, а да се не спустиш више од оног што можеш да поднесеш.
П.С. Још да додам - тај исти човек је купио стан једној породици, на исту фору. Вратили су му новац после 10 година, али их он буди ноћу да му та жена пече кифлице, јер му је дошло друштво, а она то ради, јер му је дужна... :(

samo cu reci ono sto sam vec napisala, nikada se ne radi o postenju, a ni moralu, pogotovo ne drustvenom. vec o osecanjima i bzvz je reci - e da, nece, jer je pred svetom postena. to je uzasno povrsno gledanje, osecanja su mnogo komplexnija. osim toga i ne mora da se radi o svetu, jer svet i ne mora da zna i od sveta se ne zivi.

ovde je i onako nastao haos.

Ako odbaciš 12 strana pljuvačine, ostaje ti jedna lepa tema od tri strane sa interesantnim vidjenjima. ;)

ne bih se slozila.nije ljubav jedino sto reba da nas cini zadovoljnima
i sta da rade one koje niko ne voli?
a dodju i takvi dani?

valjda da se samoubiju..posto one nemaju zbog koga da postanu kurave..a time im izgleda i cena na trzistu pada, pa im takvim bezvrednim jedino ostaje da odseku sebi jednu sesi i postanu amazonke..posto su kao takve koliko sam ja shvatila, ogorcene..
samo se pitam u koju kategoriju da svrstam zenu, ciji je muz zbog ljubavi prema njoj, pokupio virus na `trulom zapadu`, pa osudjen na smrt od strane zdravstvenog osiguranja republike srbije..da li je ona ogorcena, pa iz tog razloga ne zeli da se pusti u promet kako bi dokazala svoju ljubav?

Ako odbaciš 12 strana pljuvačine, ostaje ti jedna lepa tema od tri strane sa interesantnim vidjenjima. ;)

pa meni tema jeste zanimljiva, posto volim te stvari sta bi bilo kad bi bilo. a pljuvacine su letele sa obe, uslovno receno, strane. ako hocemo da budemo objektivni. i znas sta sam skontala da sam ja bolesna i da je mojoj kevi to jedina opcija da mene spase, ja bih sama otisla i skocila s mosta. meni su neke stvari vrednije od pukog zivota.

to je primitivizam, bez obzira na fasadu skupih cipela, lepog recnika (i cesto potpuno nepismenog, ali da ne detaljisemo), velikih kuca, super garderobe i svega onoga sto nam se ovde baca u oci kao pojam zenskog uspeha...
pa jos ako im je to priustio ON, to je vrhunac zenske karijere i smisla zivota...
i naravno da ce se u takvom merilu vrednosti i ona stvar biti roba..
psovka nije nista primitivnija od ovakvog nacina razmisljanja...

najludje od svega je sto mi ovde pricamo o ku/rvanju, a to pokusavamo da ispricamo fino i na nivoJu pod parolom velike ljubavi, tradicionalnih vrednosti, porodicne sloge i tako toga...
pa jos od ove gadne price pravimo meksicku sapunicu :D

a sta kazes na sumanutu tezu koja se ovde provlaci da ako neces da se prostituises za svog muza, to znaci da si ocajnica koju niko ne voli? :lol:
i onda ti ostani PRIJATAN (da se izrazim kao golub) sagovornik...
neke stvari je nemoguce saopstiti fino i prijatno jer su toliko daleko od toga, da ne postoji recnik koji moze da opise gadjenje izazvano postavkom i razvojem diskusije...

samo se pitam u koju kategoriju da svrstam zenu, ciji je muz zbog ljubavi prema njoj, pokupio virus na `trulom zapadu`, pa osudjen na smrt od strane zdravstvenog osiguranja republike srbije..da li je ona ogorcena, pa iz tog razloga ne zeli da se pusti u promet kako bi dokazala svoju ljubav?

vidis, to su strasne stvari vredne razgovora...
to je pitanje o kome treba razmisliti...
a ne ovo maloumno puvanje ko ima bolji brak, ko je u stanju vise da se zrtvuje, ko je veca zena i ko ima boljeg muskarca...

Back