'Ajde udate žene, šta bi bilo kad bi bilo...

• Začetnik teme Začetnik teme Golub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samo iskreno :)

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
za koliko ocajnih vapaja ste procitali u novinama, gde za znatan boljitak svog tesko i neizlecivo obolelog deteta za ciju lekarsku intervenciju u tom trenutku je potrebna neka realna suma (10 ili 20.000 eu) majke nisu podlegle pomisli da postanu gospodarice plocnika..
da li su time sto nisu ni pokusale uz pomoc najstarijeg zanata da rese svoj problem - nemajke? da li to govori koliki su egoisti i koliko one u stvari ne vole svoju decu? sta je ckapi koja se ne trosi kao sapun, naspram novca koji bi mogle da dobiju kao spas?

svi znamo za onu - ili jesi ili nisi ****** - samo je pitanje koja je cena.

i ovde se ne radi o postenju onih koje nemaju stav da ckapi moze da spasi sve.
ovde se radi o tome (bez obzira na to, na koji nacin je neko postavio temu) kakav nam je zivotni stav..
ili ce mozda neke od vas reci da sam omasila temu..;)

Poslednja izmena:
Imam utisak da smo sve rekli na ovu temu. Bolje je da se zatvori dok se pojedine nisu udavile u svojoj zlobi, pakosti i ogorcenosti. Ja to ne bih volela. Cinjenica da ni prstom ne bih mrdnula, takodje stoji.
Monolog o pismenosti, zenskom uspehu i super garderobi smo vec imali prilike da citamo jer je to oruzje kojim se poseze cim se misljenja ne podudaraju. Tuzno i mizerno.

Poznajem par žena koje su se kresnule za manje značajne stvari nego što je to spašavanje tuđeg života. Da polože ispit, da dobiju posao ... krijući ili, ako ne krijući, tvrdeći kako to čine zbog svog života. Neću da se upuštam u procenu njihovih moralnih kvaliteta. Rekoh u jednom postu da je svaki postupak stvar izbora.
I da se ne lažemo – i muškarci rade isto, samo što je, zbog, nažalost, uvreženog mišljenja kako je u prirodi muškarca da bude švaler i osvajač, a žena sponzoruša i radodajka – muškarac u istoj (ili sličnoj situaciji) oslobođen etičkih šamara.
Ovde se u startu pošlo od morbidne pretpostavke kako žena nema drugog načina da pomogne osim da se prodaje. Odnosno, pitanje je da li smo spremne da žrtvujemo dostojanstvo, i radimo nešto što inače ne bismo, zarad muškarca kojeg volimo. Još gore – bilo je čak i indicija kako bi se takva žrtva ženi mogla i "osladiti". Da je tema/anketa uzela u obzir i mogućnost pljačke, verujem da bi atmosfera diskusije bila drugačija. Ali, nije ... zato što se, verovatno, smatra da je najveća žrtva koju žena može da ponudi za novac – ponos. Pa ajd, boc-boc u ponos. Izgleda da se misli kako žene nisu u stanju (dovoljno hrabre, vešte, organizovane i lukave) da upadaju u banke sa čarapom na glavi i pištoljem u ruci. A u suštini, kad govorimo o moralu, nema značajnije razlike između krađe/pljačke i prostitucije. I jedno i drugo je degradirajuće.
Postoje drugi načini da se pomogne. Ljudi se zadužuju, prodaju imovinu (ili bubreg :mrgreen:).

Mi ne možemo znati šta se dešava iza kulisa tuđih brakova, porodica, tragedija. Ljudi nikada neće priznati čin – pa čak i onaj koji je u funkciji spašavanja života – ako taj čin, sam po sebi, nosi žig sramotnog.
Ubeđena sam da su mnoge nesrećne majke – bez ikakve imovine, nemajući drugog izlaza za, recimo, hitno lečenje deteta, pristajale na raznorazne ponižavajuće ucene, smatrajući da je dečiji život važniji od njihovog obraza. Pa i očevi. Ko bi se usudio da pljune na njih?

Možemo da razglabamo do sutra, ali ne znamo ako nismo bili u teškoj, i naizgled bezizlaznoj situaciji.
Ne bih volela ni da saznam.

Je l to znači da žene koje nemaju muškarca da ih voli, su ogorčene?:think:
Nije bitno da li je muškarac ili žena... bitna je ljubav... bitno je osetiti se voljenim... drugačije se živi...
Ma koliko ovo patetično zvučalo... ima istine u tome...;)
ne bih se slozila.nije ljubav jedino sto treba da nas cini zadovoljnima
i sta da rade one koje niko ne voli?
a dodju i takvi dani?
Ne jedino, već osnovno... a na to se dograđuju druge stvari... možeš ti biti nesrećan iako te neko voli... ali osećaj je drugačiji...
pa meni tema jeste zanimljiva, posto volim te stvari sta bi bilo kad bi bilo. a pljuvacine su letele sa obe, uslovno receno, strane. ako hocemo da budemo objektivni. i znas sta sam skontala da sam ja bolesna i da je mojoj kevi to jedina opcija da mene spase, ja bih sama otisla i skocila s mosta. meni su neke stvari vrednije od pukog zivota.

Glupost.
Ti nisi svesna koliko te majka voli i kakvu bi patnju njoj time nanela.
Misliš da je maca važnija od osobe koje voliš celim bićem?

Najlakše je ubiti se, a osobe koje ostaju iza nas, šta sa njima? Misli li iko o tuđoj patnji ili samo o tome kako okončati svoju...

Nije bitno da li je muškarac ili žena... bitna je ljubav... bitno je osetiti se voljenim... drugačije se živi...
Ma koliko ovo patetično zvučalo... ima istine u tome...;)

Ne jedino, već osnovno... a na to se dograđuju druge stvari... možeš ti biti nesrećan iako te neko voli... ali osećaj je drugačiji...

Glupost.
Ti nisi svesna koliko te majka voli i kakvu bi patnju njoj time nanela.
Misliš da je maca važnija od osobe koje voliš celim bićem?

Najlakše je ubiti se, a osobe koje ostaju iza nas, šta sa njima? Misli li iko o tuđoj patnji ili samo o tome kako okončati svoju...

ne radi se o maci. :mrgreen: nego o ponosu i dostojanstvu i unutrasnjim osecanjima. sto se mene tice zivot manje vredi od toga. na kraju krajeva, ja sam od onih osoba koje bi pre aktivirale bombu, nego pale u ruke neprijatelju. ebga, imamo razlicite poglede na svet, razlicit karakter, stavove.
u svakom slucaju izabrala bih manje zlo.

ne radi se o maci. :mrgreen: nego o ponosu i dostojanstvu i unutrasnjim osecanjima. sto se mene tice zivot manje vredi od toga. na kraju krajeva, ja sam od onih osoba koje bi pre aktivirale bombu, nego pale u ruke neprijatelju. ebga, imamo razlicite poglede na svet, razlicit karakter, stavove.
u svakom slucaju izabrala bih manje zlo.

Manje zlo za sebe, ne za osobu koja želi da te ima pored sebe. Sebično. ;)

Manje zlo za sebe, ne za osobu koja želi da te ima pored sebe. Sebično. ;)

aha, a ti bi dozvolila svojoj majci da se prostituise da bi tebe spasila? :think: sebicno cicak, sebicno. da bi spasila svoje doope, dozvolila bi da ti se rodjena majka prostituise, pod izgovorom da ce joj biti teko bez tebe. bilo bi joj tesko, ali ne bi bila ni prva ni poslednja koja je izgubila dete. ponos je bitniji od zivota. i postoji granica do koje se moze gaziti i granica preko koje se ne moze ici.

Rekoh necu vise na ovoj temi, medjutim...
Evo ja cu pitati svoju majku bas, da je imala izbora da li bi izabrala da joj dete i dan danas bude zivo ili bi cuvala svoj ponos i svoju cast? To nece biti mnogo hipoteticki jer njoj se desilo...Javicu vam sta je odgovorila.

ne radi se o tome da li bi ona htela ili ne, nego o tome da bi rodjeno dete dozvolilo da mu se majka prostituise da ga spase. normalna majka zeli da joj dete bude zivo i zdravo. izbor je na detetu. sto se mene tice izbor - da, je spasavanje sopstvenog doopeta, pod pokricem da je eto to bila zelja majke. :roll: bljak.
ali, ok nasi stavovi su delom formirani kroz vaspitanje i porodicu.

aha, a ti bi dozvolila svojoj majci da se prostituise da bi tebe spasila? :think: sebicno cicak, sebicno. da bi spasila svoje doope, dozvolila bi da ti se rodjena majka prostituise, pod izgovorom da ce joj biti teko bez tebe. bilo bi joj tesko, ali ne bi bila ni prva ni poslednja koja je izgubila dete. ponos je bitniji od zivota. i postoji granica do koje se moze gaziti i granica preko koje se ne moze ici.

od decijeg zivota nije vaznije nista.
i da, slazem se sa borkom..ni jedna normalna majka nikad to ne bi ni spomenula. jer bi se stidela sto nije nasla casniji nacin..

i da, slazem se sa borkom..ni jedna normalna majka nikad to ne bi ni spomenula. jer bi se stidela sto nije nasla casniji nacin..

..slazem se skroz..samo zar je vazna cast, kad je dete u pitanju, mene bi
bolelo uvo i da se zna i da se ne zna samo da moje dete bude dobro..naravno
trudila bi se da ono ne sazna..a ostali mogu da se cesu....:manikir:

joj zlozi molim te ne lupaj više gluposti, molim te. :worth:

A ova rečenica pre boldovane, mislim šta reći... ne pamtim...:neutral:

ne radi se o tome da li bi ona htela ili ne, nego o tome da bi rodjeno dete dozvolilo da mu se majka prostituise da ga spase. normalna majka zeli da joj dete bude zivo i zdravo. izbor je na detetu. sto se mene tice izbor - da, je spasavanje sopstvenog doopeta, pod pokricem da je eto to bila zelja majke. :roll: bljak.
ali, ok nasi stavovi su delom formirani kroz vaspitanje i porodicu.
Ko pita dete u tim situacijama uopste? U tim i takvim situacijama i da treba stan da se proda najbolje je da se pita dete,jel? Pa ako ono kaze ok, onda je ok.
Ne daj Boze, mislis da bih ja svoje osmogodisnje dete pitala ili mu rekla kako sam dosla do love? Ubila, krala, prostituisala se...
Sada sa 34 naravno da ne bih dozvolila ikome od mojih da stavi svoj zivot i sta god u procep zbog mene, ali tema je pocela drugacije. I ja sam odgovorila kako sam odgovorila....

zar ne pricamo o hipotetickim situacijama? :think:

Mali čičak:
joj zlozi molim te ne lupaj više gluposti, molim te.

A ova rečenica pre boldovane, mislim šta reći... ne pamtim...

pa da lupam. i nastavicu da lupam. zivot je nista u odnosu na neke druge stvari, ali ti to ne razumes. :mrgreen:

macka vracarka:
Ko pita dete u tim situacijama uopste? U tim i takvim situacijama i da treba stan da se proda najbolje je da se pita dete,jel? Pa ako ono kaze ok, onda je ok.
Ne daj Boze, mislis da bih ja svoje osmogodisnje dete pitala ili mu rekla kako sam dosla do love? Ubila, krala, prostituisala se...
Sada sa 34 naravno da ne bih dozvolila ikome od mojih da stavi svoj zivot i sta god u procep zbog mene, ali tema je pocela drugacije. I ja sam odgovorila kako sam odgovorila....

isto vazi - hipoteticka situacija. a dete i ne mora da ima 8 godina, mislila sma na odrasle ljude, koji su uvek deca svojih roditelja. takodje sam odgovorila kako sam odgovorila. muskarac koji bi pristao da proda svoju zenu, ne voli je, ne ceni je i ne postuje je. takav muskarac je kukavica, kojoj bi bilo stalo da spase iskljucivo sebe, svoj zivot, bez razmisljanaj o posledicama po zenu i nista vise. a kojoj treba takav. :lol: opcija dva je najbolja, kao sto sam napisala, pitati njega, ako on pristane, znaci sve ono nabrojano, znaci da je sebe stavio iznad zene. ako je odgovor ne, onda takav vredi. vreid uraditi nesto drugo. jasno je.
ne pricamo o prodaji stana, stan je najlakse prodati, makar posledica bila podstanarski zivot.

Svasta se napisalo...:think:
Samo da primetim da je obrnuto postavljena tema, ( u smislu da treba muskarac da spasava zenu na takav nacin), kladim se da bi muskarci sa zadovoljstvom "spasavali" i to ne samo svoju zenu, ma sve zene koje viknu - U pomoc!!! :rotf:

Ovo je jedna od tema koja pokazuje sve slojevitosti zenskog uma. Da se ne nadju kolege forumasi uvredjeni, ali muskarci su "jednoslojni" po pitanju nekih situacija. :roll:

zar ne pricamo o hipotetickim situacijama? :think:

pa da lupam. i nastavicu da lupam. zivot je nista u odnosu na neke druge stvari, ali ti to ne razumes. :mrgreen:

isto vazi - hipoteticka situacija. a dete i ne mora da ima 8 godina, mislila sma na odrasle ljude, koji su uvek deca svojih roditelja. takodje sam odgovorila kako sam odgovorila. muskarac koji bi pristao da proda svoju zenu, ne voli je, ne ceni je i ne postuje je. takav muskarac je kukavica, kojoj bi bilo stalo da spase iskljucivo sebe, svoj zivot, bez razmisljanaj o posledicama po zenu i nista vise. a kojoj treba takav. :lol: opcija dva je najbolja, kao sto sam napisala, pitati njega, ako on pristane, znaci sve ono nabrojano, znaci da je sebe stavio iznad zene. ako je odgovor ne, onda takav vredi. vreid uraditi nesto drugo. jasno je.
ne pricamo o prodaji stana, stan je najlakse prodati, makar posledica bila podstanarski zivot.

Al pazi, pitati muža mu dođe kao da ti treba njegova dozvola da radiš ono što bi trebalo da radiš shodno sopstvenoj volji.:mrgreen:
Kao što rekoh, to je stvar izbora. (I dalje mislim da je šteta što nije ponuđena opcija prodaje bubrega. :mrgreen: (:lol:))
U zdravom braku zna se ko koga i koliko poštuje, i takav test nije ni potreban. Tipujem da bi svaki muž odmah rekao NE ... jer se to od njega i očekuje.
Posledice, u svakom slučaju, najviše idu na teret žene koja je izabrala, SAMA, svojom slobodnom voljom.

A za decu ... e, tu, ybg, nemam dileme, nikakve. Tad se, ako mora (i ako ne može bubreg :mrgreen:), prodaje i duša.

Ovo nije pokušaj negiranja tvojih argumenata, nego samo različit stav.

Al pazi, pitati muža mu dođe kao da ti treba njegova dozvola da radiš ono što bi trebalo da radiš shodno sopstvenoj volji.:mrgreen:
Kao što rekoh, to je stvar izbora. (I dalje mislim da je šteta što nije ponuđena opcija prodaje bubrega. :mrgreen: (:lol:))
U zdravom braku zna se ko koga i koliko poštuje, i takav test nije ni potreban. Tipujem da bi svaki muž odmah rekao NE ... jer se to od njega i očekuje.
Posledice, u svakom slučaju, najviše idu na teret žene koja je izabrala, SAMA, svojom slobodnom voljom.

A za decu ... e, tu, ybg, nemam dileme, nikakve. Tad se, ako mora (i ako ne može bubreg :mrgreen:), prodaje i duša.

Ovo nije pokušaj negiranja tvojih argumenata, nego samo različit stav.

a ne, ne radi se tu trazenju dozvole. :mrgreen:. nego o tome da se dvoje ljudi, koji koliko god imali dobar odnos, medjusobno se podrzavali, voleli, ulaze u neverovatno extremnu situaciju, u kojoj jedan mora da strada, da li fizicki ili dusevno. izbor izmedju dve smrti. dakle oni moraju zajedno da resavaju takvu situaciju, kao sto su resavali i druge, uobicajene situacije. zajedno zar ne, a i radi se o njemu i njegovom zivotu? :mrgreen: onog momenta kada muskarac kaze -da, znaci da njega ne interesuje kako ce toj njegovoj zeni, koju navodno voli, postuje i ceni, biti sa koje kakvima. takav muskarac nije vredan postovanja. ne znam za ostale, ali ja mogu da postujem bez ljubavi, ali ne mogu da volim nekoga, ako ga ne postujem. ako je odgovor ne - traze se drugi nacini. makar to bila i pljacka, iako je protiv zakona i nije moralna, je na neki nacin najbolje resenje. najbolje, jer dvoje ljudi traze nacina kako ce njih dvoje proci najbolje i ostati najmanje povredjeni. a npr. opljackati banku je kao pucanje snajperista - oni ne vide koga su ubili konkretno. postoje povredjeni i mrtvi, ali nema jasne zrtve.
ovo sve pod uslovom da smo u domenu kriminalnih dela. druga stvar je prodaja stanova, kola, bilo kakvih materijalnih vrednosti, pa i cesto pominjanog bubrega :mrgreen: :lol: mada je takva prodaja ilegalna, ali nema zrtava sa strane.
cilj svega je da dvoje ljudi prodju sa najmanjim ostecenjem (to pod uslovom da ih ne uhvate). sebicno jeste, gledajuci u odnosu na druge, ali ko brine o nepoznatim ljudima. svako gleda sebe i svoje najblize.

e da i jos jednom cu da pomenem napade ajkula. :mrgreen: pisala sam vec, na drugom mestu, ali nije lose ponoviti. emisijia o napadima ajkula. muz i zena kajakasi, svako u svom kajaku. zenu je napala velika bela ajkula, on je bio vrlo blizu mesta napada i video je sve. ali, nije prisao da joj pomogne, nije ni mogao. bilo bi glupo da je i pokusao, oboje bi stradali. ona se sama izborila sa ajkulom, jer joj je veslo ostalo u rukama (najverovatnije je udarila ajkulu u nos). imala je povrede, ali ne od ugriza, nego zato sto se ocesala o ajkulinu kozu. hocu da kazem, da takav napad spada u extremne situacije i da su neke odluke koliko god bile teske ispravnije i bolje od nekih drugih.

Poslednja izmena:
uzmite bilo koje dnevne novine u ruke..svako izdanje ima stranicu sa tekstom u kojoj se apeluje na novcanu pomoc za dete kome je neophodna operacija za produzetak zivota..
bilo kod nas, bilo u inostranstvu..sta je motiv tih majki da se ne odaju prostituciji ne bi li zaradile koliko god i time smanjile sumu koja im je neophodna?

Back