'Ajde udate žene, šta bi bilo kad bi bilo...

• Začetnik teme Začetnik teme Golub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samo iskreno :)

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mene zanima, zašto su, ne samo na ovom pdf, ženomrzačke teme tako česte...i dolazi do ovakvih vređanja....koliko god da me neke muške idijotarije nerviraju...ne mrzim muški rod...
Na kakve ste to žene nailazili kada, tako žestoko mrzite....aman, kada bi sa toliko pažnje, ma samo mesec dana promatrali i analizirali vaš muški rod, verovatno bi vam opet bile gotivne...Sramota samo takva, samo da znate.

Ma jel' to meni promaklo tvoje izvinjenje za ono pljuvanje po 80% forumašica bez čitanja teme, kad si se ovako potresao?
Kojote, pokazao si šta si. Iskreno, ja to do sad nisam znala.
Malo je stvari koje možeš reći, a koje bi bar malo zaprale ono što si zasmrdeo na ovoj temi.
Pogotovo što čovek kakav si ti očigledno, to ne bi rekao ni pod pretnjom mučenjem. Čovek kakav si ti bi samo smrdeo sve više, što i radiš.
Tuga.
Poznavao sam, ne tako davno, jednu nevidjeno lepu devojku, tako ostrog jezika da su njene reci vec posedovale moc da nanose telesne povrede. Posto je, nekom zaokom poput tvoje, koja bi kao uzgred pala sa njenih prelepih usana, raskrvarila nas nekoliko odraslih muskih bitangi, resili smo da je (ne da je izolujemo u podrum i tamo nezno iskoristimo po nekoliko puta, vec) posaljemo na put po egzoticnim zemljama.
Kada se, nakon mesec dana sa putesestvija konacno vratila, ostali cobani su joj okrenuli ledja, a ja sam, kao i svako rasno musko pseto, pretpostavljam, kleknuo ispred nje na svoje levo koleno, i zamolio je da mi oprosti, sledecim recima:

"Oprosti sto sam te toliko uznemirio, Medo duso, sve je ovo bila samo igra." :)

Razrogacivsi na trenutak svoje prelepe, zelene oci, isprva me je zaprepascena, cudno pogledala, a zatim...
Zatim se osmehnula, nazno me uhvatila za ruku i pomogla mi da se pridignem, a onda mi prisla i poljubila me socno u obraz. :)

Diskusija na jednoj drugoj temi me bacila u razmišljanje...
Zamislite hipotetičku situaciju (ne daj bože nikom, ali...):
Muž vam se našao u velikom problemu (zdravstvenom, poslovnom...). Treba vam puno novca, a jedini način da taj novac obezbedite i spasite svog muža je da se neko vreme bavite prostitucijom. On ne zna za to.
Odavde se granaju mogući scenariji, pa sam stavio anketu.:)
Šta bi uradile i VRLO BITNIO:
šta mislite kakva bi njegova reakcija bila?

za decu, sve.
muza, bogu fala, nemam:)))
ps. za da je obrnuta situacija? da je zena u problemu, sta bi ti uradio za nju?

:lol:
eh, forum je nepresusni izvor zena koje jos ne znaju...:mrgreen:
Zdravo Koto, ljubavi moja nemilovana. :)

Jos na samom pocetku glasao sam za opciju "Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila"
Ali, pritom, koristio sam nevidljivo mastilo, tako da Meda i sirotica Maja nisu mogle da vide end znaju za moje "sta bi bilo kad bi bilo" opredeljenje. :lol: :malav:

Poznavao sam, ne tako davno, jednu nevidjeno lepu devojku, tako ostrog jezika da su njene reci vec posedovale moc da nanose telesne povrede. Posto je, nekom zaokom poput tvoje, koja bi kao uzgred pala sa njenih prelepih usana, raskrvarila nas nekoliko odraslih muskih bitangi, resili smo da je (ne da je izolujemo u podrum i tamo nezno iskoristimo po nekoliko puta, vec) posaljemo na put po egzoticnim zemljama.
Kada se, nakon mesec dana sa putesestvija konacno vratila, ostali cobani su joj okrenuli ledja, a ja sam, kao i svako rasno musko pseto, pretpostavljam, kleknuo ispred nje na svoje levo koleno, i zamolio je da mi oprosti, sledecim recima:

"Oprosti sto sam te toliko uznemirio, Medo duso, sve je ovo bila samo igra." :)

Razrogacivsi na trenutak svoje prelepe, zelene oci, isprva me je zaprepascena, cudno pogledala, a zatim...
Zatim se osmehnula, nazno me uhvatila za ruku i pomogla mi da se pridignem, a onda mi prisla i poljubila me socno u obraz. :)

Ebg, ima pasa koje treba uspavati, zarad opšteg dobra.
Forumska eutanazija, božmoj, skoro pa svakodnevna stvar.

"Ti si", rekao je Kojot. Neko od njih dvoje je prdnuo, sasvim tiho, i oboje su pomislili da je to učinio onaj drugi. Bio je to kiselkasto-metalni vonj, što je podsećao na miris kupusa. Nekada bi je takve stvari naterale na smeh. Nekada je to bio parfem njihove intimnosti, između zagrljaja, između romatike. A sada je podsticao na ljutnju. Prdež je bio znak njihove unutrašnje truleži. Zbog njega su se osećali kao dva skota. "Ti si", rekla je Meda. Podigao je ruku i uštinuo je za bradavicu. Znala je da je bolje da se mirno povuče - bio je jači od nje i srećan što je mogao da nađe novo opravdanje da to dokaže. Slegnula je ramenima i prihvatila da je prdež potekao od nje. Miris se skoro sasvim raširio, iščezavajući u opštoj kiselosti vlažne sobe i njihovim vlažnim telima.

Ne mogu da razumem da je prostitucija shvaćena kao neki tamo običan posao.....nije to ribanje kafanskih ili bolničkoh WC-a...rad u rudniku...
Kao lako ćemo naći mušterije za svoj biznis, on će nam to pošteno platiti i oj-ha puna kapa....Kao u svakom poslu treba da si ekstra profi.
Ako želiš da budeš elitna prostitutka, treba da prođe vreme rada i kontakata da se obezbediš sa viđenijim i bogatijim klijentima i treba da izgledaš svetski, šta ako to nisi, a muž čeka lek
U slučaju i da jesi, mušterija koja traži te usluge ma kog profila on bio, može biti žešći psihopata i može ti napraviti takvu situaciju u kojoj nećeš razmišljti o mužu već o svojoj glavi na ramenima...
Ako se opredeliš za manje elitnu varijantu....tu ćeš zaraditi hipotetički, pola leka za bolesnog muža.
Koliko je meni poznato u tom poslu ili imaš makro ili menadžera....taj posao ne možeš obavljati samostalno, jer nećeš zaraditi ništa.
Ukoliko se poseduje neke vrednosti u nekretninam ili u drugim vrednim stvarima ....treba pokušati iskoristiti i te mogućnosti, a i tu treba biti oprezan
A gde je činjenica da je samo dno od ljudi u tom poslu, narkomani, sitni mafijši, siledžije....
Taj posao je horor čist....a neki ga posmatraju kao bajku u slikama...Ričard Gir i Džulija Roberts u filmu Zgodna žena...da da...

Poslednja izmena:
postoje muskarci koji misle da su sve zene kur/ve i zato im nije jasno kako to ne mogu oni da budu makro kad su joj vec stavili laso oko vrata (brakom)...
mislim da je to u pitanju ovde, a mi pokusavamo da se snadjemo u ovoj papazjaniji..
naravno, to oni nece priznati nego ce da zamuvaju pricu pocetkom "jaooo ja bolestan i uuumirem"...
a ustvari, oni misle da zenama ustvari i pripada da budu na takvom dnu, a kao se tu nesto foliraju da su postene...
i kao i svaki makro, oni misle da su im zene stalno nesto duzne...

ako ovo nije zenomrzacka tema, onda ja ne znam sta jeste...

postoje muskarci koji misle da su sve zene kur/ve i zato im nije jasno kako to ne mogu oni da budu makro kad su joj vec stavili laso oko vrata (brakom)...
mislim da je to u pitanju ovde, a mi pokusavamo da se snadjemo u ovoj papazjaniji..
naravno, to oni nece priznati nego ce da zamuvaju pricu pocetkom "jaooo ja bolestan i uuumirem"...
a ustvari, oni misle da zenama ustvari i pripada da budu na takvom dnu, a kao se tu nesto foliraju da su postene...

E, da je samo ova tema ima ih koliko hoćeš...i na njima se bunim ili uzalud

pre par meseci covek je otisao u sloveniju u nadnicenje..sezonski posao da bi zaradio za golu egzistenciju svoje porodice..sirotinjo i bogu si teska..
na surovom zapadu pokupi virus koji mu unisti srcani misic..
epilog - na aparatima su ga vratili u majcicu srbiju jer nase socijalno ne pokriva transplantaciju srca (a slovenci imali dva donora)..cifra o kojoj pricamo je nesto oko 100.000eu..
transportovan je u kamenicu i ceka..sta? oporavak sigurno ne, jer nasi ne rade takve transplantacije..
zena mu se nije prokurvala da bi tu intervanciju mogli da odrade u sloveniji..
jel zato sto ga ne voli dovoljno?
ili zato sto nije dobra tehnicarka, pa ne bi mogla za ponudjenu da naplati adekvatno?
koliko majki svojih na smrt obolelih sinova i kceri nije na takav nacin pokusalo da dodje do sume za zivotni spas, a minuti ih samo dele od rastanka sa njihovom decom?
jel ni njihova ljubav nije dovoljno jaka?
ili se tu radi ipak o nekim drugim stvarima?

Kada ljudima koji me ne poznaju kažem da je jedna od oblasti mog interesovanja (u konkretnom slučaju psihologiji) razvoj moralnosti na našim prostorima, prva reakcija obično je ćutanje; ponekad samo kažu: "Oh!" Većina prvo pomisli da pod tim podrazumevam politiku, zatim religiju, sunovrat tradicionalnog porodičnog života i oštriju borbu protiv, kako ilegalne tako i one druge, distribucije opojnih droga, alkohola i tinejdžerske trudnoće. Kada pojasnim da me prvenstveno interesuje briga jednog čoveka za druge ljude, za trenutak su zbunjeni, a onda komentarišu da mora da je vrlo teško (čak i pokušati) time se baviti u današnje vreme, kada je svako prvenstveno zainetesovan samo za sebe; ko brine o bilo kom drugom, sem možda o svojoj porodici? Ali kada im kažem da ljudska vrsta ne bi mogla da preživi do sada, da su svi brinuli samo o sebi, zamisle se i (nerado) priznaju da sam verovatno u pravu. Evolucijski argument ima svoju težinu i kao da govori da zbog toga što su skupljači i lovci morali da pomognu jedni drugima da bi preživeli, to rezultuje time da ljudska vrsta (a ne samo medvedi, kako neki ovde misle) ima u nasleđu pomagačke gene.

Da sažmem: savremene teorije su uglavnom usmerene na bihevioralne (posmatranje ljudskog ponasanja), kognitivne i emocijalne dimenzije moralnog razvoja. Njihov osnovni koncept je empatija koja se definiše kao sposobnost osobe da oseća ono što je odgovarajuće za drugu osobu, a ne za sopstvenu.

Dakle - (glavni) pravac u kome bi ovaj topic (koji tangira egzistencijalnu ljudsku dilemu, i pita: kako savremena žena izlazi na kraj sa neizbežnim sukobima između egoističkih potreba i određenih socijalnih obaveza) trebalo razvijati (što je i osnovna ideja njegovog tvorca) je doprinos osećanja empatije ljudskom altruizmu i brizi za druge ljude u situacijama fizičkih, psihičkih i ekonomskih teškoća; dalje, doprinos empatije osećanju krivice zbog toga što smo, pomažući mu, nekog povredili; zatim, osećanju ljutnje i besa prema drugima koji nas povređuju i na kraju, osećanju krivice zbog toga što smo nekog povredili, pomažući mu.

I za kraj... Ljudi se žrtvuju za druge. Ponekad su te žrtve velike, a skoro svakodnevno pomažemo jedni drugima u malim stvarima. To doprinosi kvalitetu života i čini mogućim život u zajednici. Dakle, dobronamernim ljudima (a ne životinjama iz basne o golubu, kojotu i medvedu) nije teško da otkriju da postoji puno zanimljivih stvari o kojima se može polemisati na ovom topicu. Ako ništa drugo, na ovom topicu smo se mogli uveriti u očiglednu važnost moralnog ponašanja za usprešno funkcionisanje (bilo koje, pa čak i majušne i drage, internet forumske) zajednice kakva je naša.

a ti nikako da odgovoris to isto...da li bi ti pogazio svoje moralne norme i recimo, naplacivao gej seks ali da ipak ostanemo u relalnim okvirima - ne jedan za milion dolara (nije tvoja ****** toliko vredna) nego onako kako si ti postavio temu - bavio se prostitucijom?
i posle svega, tvog partnera najvise intresuje hoces li da joj pijes krv na slamku ili ces tu da glumatas okolo neku prljavstinu?

odgovori na ovo pa da znamo o cemu mi ustvari pricamo....

Niko me do sad nije pitao.
Iskreno rečeno, za gay sex - ne znam. Mogu ja sad da pišem ne znam šta, jedno je reći (tj. napisati na forumu), a sasvim drugo uraditi u stvarnoj situaciji.
Hetero sex - bez problema, svi smo mi muškarci qrve :mrgreen:

A ovo boldovano ne kapiram, parafraziraš kao da sam ja to konstatovao, a ja sam to naveo kao par mogućih varijanti.

ili da li bi ti Golube oprostio svojoj ženi takvu "žrtvu" ?
:D
Naravno. Ne bi mi bilo lako, ali bi mi bilo sigurno lakše nego njoj. :(

tema za muskarce " da li biste oprostili svojoj zeni ako bi se ku/rvala zbog vas"
ovo samo idiotu moze da padne na pamet, stvarno...

sto se malo ne bi zamislili nad ovom postavkom?
muskarac je taj koji ovde nema nikakve moralne norme, nego mu je bitno samo da je njegova gu.zica spasena...i kad nije on u pitanju da se zrtvuje, rodjenu kevu bi prodao da se spase..
i onda postavlja pitanje da li i zena deli takve "moralne norme" (ali samo ako je njegovo spasavanje u pitanju, ne njeno) i da li moze mirne duse da je proda, ako dodje do krize :lol:
ono, da li je ona ok sa takvom ulogom koju joj ovaj majmun dodeljuje u njegovom zivotu...

eto tako ja citam ovu temu...daleko bilo da su svi muskarci ovakvi, ali ovi koji ucestvuju i ovaj sto je postavio temu, mislim da jesu...
bez ikakvih obzira, osecaja i granica prema drugom ljudskom bicu, a pritom infantilni do daske, na nivou novorodjenceta gde se ceo svet (mama!!!!) vrti oko njih....
a ovaj nedostatak granica prema drugoj osobi je po meni odlika psihopate a ne odlika nekog ko vooooooli....

dobro je sto su u manjini...ovo se zaista retko vidja...

Mene zanima, zašto su, ne samo na ovom pdf, ženomrzačke teme tako česte...i dolazi do ovakvih vređanja....koliko god da me neke muške idijotarije nerviraju...ne mrzim muški rod...
Na kakve ste to žene nailazili kada, tako žestoko mrzite....aman, kada bi sa toliko pažnje, ma samo mesec dana promatrali i analizirali vaš muški rod, verovatno bi vam opet bile gotivne...Sramota samo takva, samo da znate.

E, da je samo ova tema ima ih koliko hoćeš...i na njima se bunim ili uzalud

Drage dame, vrlo je zanimljivo da vi jednu temu kojoj je za cilj diskusija o moralnim dilemama, žrtvovanju, svrsi i motivima žrtvovanja i u kojoj se jasno naglašava da je u pitanju hipotetička situacija, pa se potom jasno ponavlja da je u pitanju biranje izmedju dva zla, proglašavate za ženomrzačku.
Mayap ide i korak dalje, pa mene proglašava za idiota.
Vidiš Mayop, sama si napisala da ti tako čitaš ovu temu.
Da ti malo pomognem - pitanje nije "pitanje za muškarce "da li biste oprostili svojoj ženi ako bi se kurvala za vas"", nego je vrlo jasno postavljeno ženama sa sve anketnim opcijama. Mislim da ste i ti i Gotika u celom pisanju pročitale, tj. isprojektovale ono što želite da pročitate, a ne ono što je stvarno napisano.
Stvarno bih voleo da me razuverite argumentima, koje mislim da nemate, jer da imate argumente ne biste morale da pribegavate vredjanju. :)
Drugarski vam savetujem da još jednom pročitate celu temu - zbog vas. Nema potrebe da dalje polemišem s vama, niti da bilo šta dokazujem, jer svako ko poseduje zdrav razum i prati ovu temu vidi kakve ste nebuloze napisale i koliko vaše pisanje nema veze ni sa mnom, ni sa temom, nego poglavito sa stanjem vašeg duha. :(

Sad neshto gledam.Mushkarci na ovoj temi su u proseku pregurali 35 i natezu se oko jednog ovakvog pitanja.Statistika kaze da zene u proseku zive duze 10 godina od mushkaraca.Ako niste nauchili da im verujete na chasnu rech,samo gubite vreme.

Tema se ne bavi pitanjem da li muškarci veruju ženama.
Znaš li zašto žene u proseku 10 godina duže od muškaraca?

tema za muskarce " da li biste oprostili svojoj zeni ako bi se ku/rvala zbog vas"
ovo samo idiotu moze da padne na pamet, stvarno...

sto se malo ne bi zamislili nad ovom postavkom?
muskarac je taj koji ovde nema nikakve moralne norme, nego mu je bitno samo da je njegova gu.zica spasena...i kad nije on u pitanju da se zrtvuje, rodjenu kevu bi prodao da se spase..
i onda postavlja pitanje da li i zena deli takve "moralne norme" (ali samo ako je njegovo spasavanje u pitanju, ne njeno) i da li moze mirne duse da je proda, ako dodje do krize :lol:
ono, da li je ona ok sa takvom ulogom koju joj ovaj majmun dodeljuje u njegovom zivotu...

eto tako ja citam ovu temu...daleko bilo da su svi muskarci ovakvi, ali ovi koji ucestvuju i ovaj sto je postavio temu, mislim da jesu...
bez ikakvih obzira, osecaja i granica prema drugom ljudskom bicu, a pritom infantilni do daske, na nivou novorodjenceta gde se ceo svet (mama!!!!) vrti oko njih....
a ovaj nedostatak granica prema drugoj osobi je po meni odlika psihopate a ne odlika nekog ko vooooooli....

dobro je sto su u manjini...ovo se zaista retko vidja...

Zar te toliko pogadja ova tema da moras da vredjas zbog toga? Kakvi su tvoji obziri, osecanja i granice prema drugom ljudskom bicu koje ovde postavlja hipoteticku moralnu dilemu? Samo zbog toga je neko po tebi idiot?

Back