'Ajde udate žene, šta bi bilo kad bi bilo...

• Začetnik teme Začetnik teme Golub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samo iskreno :)

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

• Ti si poštena žena, ne ebeš se za pare, a muž nek crkne

• Pitaćeš njega, nek on odluči, o njegovoj se glavi radi

• Uradićeš sve da ga spasiš i nikad mu nećeš reći šta si učinila

• Uradićeš sve da ga spasiš, a kad sve prodje reći ćeš mu šta si učinila

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Drage dame, vrlo je zanimljivo da vi jednu temu kojoj je za cilj diskusija o moralnim dilemama, žrtvovanju, svrsi i motivima žrtvovanja i u kojoj se jasno naglašava da je u pitanju hipotetička situacija, pa se potom jasno ponavlja da je u pitanju biranje izmedju dva zla, proglašavate za ženomrzačku.
Mayap ide i korak dalje, pa mene proglašava za idiota.
Vidiš Mayop, sama si napisala da ti tako čitaš ovu temu.
Da ti malo pomognem - pitanje nije "pitanje za muškarce "da li biste oprostili svojoj ženi ako bi se kurvala za vas"", nego je vrlo jasno postavljeno ženama sa sve anketnim opcijama. Mislim da ste i ti i Gotika u celom pisanju pročitale, tj. isprojektovale ono što želite da pročitate, a ne ono što je stvarno napisano.
Stvarno bih voleo da me razuverite argumentima, koje mislim da nemate, jer da imate argumente ne biste morale da pribegavate vredjanju. :)
Drugarski vam savetujem da još jednom pročitate celu temu - zbog vas. Nema potrebe da dalje polemišem s vama, niti da bilo šta dokazujem, jer svako ko poseduje zdrav razum i prati ovu temu vidi kakve ste nebuloze napisale i koliko vaše pisanje nema veze ni sa mnom, ni sa temom, nego poglavito sa stanjem vašeg duha. :(

ali ja stvarno mislim da si ti idiot, sudeci po tome sta pitas, sta te interesuje a i koji su ti moguci odgovori...
ako hoces argumente za tu tvrdnju, vazi...izvoli...
evo zasto - zato sto ti uopste pada na pamet da neko mora da se ku/rva da bi te spasao...
zato bas to?
zato sto je i tebi jasno koliko je to strasno i verovatno i u tvoijm ocima, to je najveca zrtva...jer zena (ili muskarac) tu ne zrtvuje samo deo tela ili organ, nego nesto mnogo vrednije...
ne, ne mislim na onu stvar, mislim na celokupnu licnost koja sigurno strada u takvim okolnostima...
drugo zbog cega mislim da si kompletni idiot je to sto mislis da je to jedini nacin na koji zena moze da ti pomogne...
ne daj boze da ti zena ima pare...ili da je super strucna za npr. medicinu? ne, zena treba da pomaze kurv/anjem...
i onda zakljucujem da tebi nije to pomoci, nego to zrtve i to ne bilo kakve nego najvece...
uf ****/te kakav dokaz ljubavi...kakva velicina osecanja...kakva je to super zena koja bi za svog muskarca sebe unistila....wooooooooow....
a ne ko ove emnacipovane kokoske koje prstom ne bi mrdnule za svog muzjaka...
pa jos ranjenog, sunce ti...

jel to tema?
ultimativno zrtvovanje za muskarca po cenu sopstvenog unistenja?
tvoj prvi ponudjen odgovor je "ja sam postena a on neka crkne"...ti stvarno mislis da se tu radi samo o postenju?
pa to je tek doprinelo mom misljenju i o tebi i o ovoj temi...

i sto se sam ne ku/rvas kad je bas dotle doslo? ima raznih bolesnika, sigurno bi te neko kresnuo tako bolesnog..
sta podmeces zenu kao poslednji papak?
a?

kosa mi se dize na glavi od kompleksasa i bolesnika koji misle da je zrtva dokaz ljubavi...pa sto veca zrtva, to je veca ljubav...
pa samo zbog ovoga da se svaka zena zahvaljuje emancipaciji (mislim to sto moze da IDE U SKOLU, RADI, MISLI SVOJOJ GLAVOM, ZIVI SAMA...jeb/ala vas radikalska propaganda u dupe - to za sve one koji misle da je emancipacija nesto sto unistava porodicu, ljude, pece zivu decu...bla,bla) sto nema ovakvog jednog u kuci koji se misli da je podvodi komsijama da se "spase"...
i da se ona tu dokaze ko zena i ljudsko bice....da ga je vredna...da je Zena ( sa velikim Z!!!!)...

misli na svoju cerku, majku, sestru kad pocnes da prosipas ovakve ideje...
misli kako ti neki znojavi, dlakavi majmun taslaci cerku za 10e jer ona pokusava da "spasi" nekog bednika koji to dozvoljava da mu se desava u zivotu...
eto, samo na to pa ce ti biti jasno koliko je ova tema ruzna...

pretpostavljam da nisi nista lose mislio otvaranjem ove teme. ali, se sa ovom recenicom ne slazem. davanje bez ocekivanja da ces za uzvrat dobiti nesto sto tebi prija je bezuslovna ljubav. bezuslovna ljubav izmedju muskarca i zene ne postoji, kao sto ne postoji ni izmedju prijatelja, ili izmedju bilo koje dve odrasle osobe. nekada nismo ni svesni da je svaka ljubav uslovljena, dok se ne pojavi nezadovoljstvo, izazvano necim u odnosu. ljubav se nece trenutno ugasiti, ako nezadovoljstvo traje neko vreme, ali ce se gasiti vremenom. mozda opstaje zbog nade da to novo, sto je izazvalo nezadovoljstvo, nije trajno. mozda zbog hormona koji su nas vezali za odredjenu osobu.
ako te neko mrcvari, gusi, maltretira, ponasa se prema tebi lose, radi bilo sta negativno, kako ces da volis tu osobu, osim ako nisi mazohista?
znas za ono - volimo ljude u zavisnosti od onoga kakvi su prema nama, a ne u zavisnosti od toga kakvi su oni stvarno.
Potpuno si u pravu i potpuno se slažem s tvojim postom, ali mislim da moja izjava "Ljubav je davanje. Kad daš, pa tražiš zauzvrat - to je kompleks."
i dalje stoji. Ja samo nisam išao dalje u priču gde je granica davanja, tj. dokle samo davati bez uzvraćanja, a ne ispasti budala. ;)
Mogla bi i od toga lepa tema da se napravi... (s puno fajta :mrgreen:)

Pazi šta pišeš, ima da te opletu da si ženomrzac i kreten, ništa ti neće pomoći činjenica da si i sama žena. :lol:

Golube, ja sam videla post tamo na Muškarcima koji je tebe podstakao da otvoriš temu i donekle kapiram šta si hteo.
Ali činjenica je da je tema postala ženomrzačka kad su počela dijabolična tumačenja rezultata ankete, čime se početna ideja, bar onako kako sam je ja razumela, potpuno izviroperila.
Posle silnih komentara o lenjim qrvama, mamama i mučenicama ti prokomentarišeš da bi bilo zabavno anketirati razloge i videti kakvih sve tu frustracija ima. I, čemu se onda čudiš?
Na ovoj temi se došlo do zaključka da su žene koje bi se, hipotetički, na ovakav način žrtvovale ili qrve ili manipulatorke.
Lično ne smatram da ti je to bio cilj niti željeni tok teme, ali vidim da toj strani ništa ne objašnjavaš, nego još spočitavaš kako će žene nekog valjda na pravdi boga da "opletu" :confused:

ali ja stvarno mislim da si ti idiot, sudeci po tome sta pitas, sta te interesuje a i koji su ti moguci odgovori...
ako hoces argumente za tu tvrdnju, vazi...izvoli...
evo zasto - zato sto ti uopste pada na pamet da neko mora da se ku/rva da bi te spasao...
zato bas to?
zato sto je i tebi jasno koliko je to strasno i verovatno i u tvoijm ocima, to je najveca zrtva...jer zena (ili muskarac) tu ne zrtvuje samo deo tela ili organ, nego nesto mnogo vrednije...
ne, ne mislim na onu stvar, mislim na celokupnu licnost koja sigurno strada u takvim okolnostima...
drugo zbog cega mislim da si kompletni idiot je to sto mislis da je to jedini nacin na koji zena moze da ti pomogne...
ne daj boze da ti zena ima pare...ili da je super strucna za npr. medicinu? ne, zena treba da pomaze kurv/anjem...
i onda zakljucujem da tebi nije to pomoci, nego to zrtve i to ne bilo kakve nego najvece...
uf ****/te kakav dokaz ljubavi...kakva velicina osecanja...kakva je to super zena koja bi za svog muskarca sebe unistila....wooooooooow....
a ne ko ove emnacipovane kokoske koje prstom ne bi mrdnule za svog muzjaka...
pa jos ranjenog, sunce ti...

jel to tema?
ultimativno zrtvovanje za muskarca po cenu sopstvenog unistenja?
tvoj prvi ponudjen odgovor je "ja sam postena a on neka crkne"...ti stvarno mislis da se tu radi samo o postenju?
pa to je tek doprinelo mom misljenju i o tebi i o ovoj temi...

i sto se sam ne ku/rvas kad je bas dotle doslo? ima raznih bolesnika, sigurno bi te neko kresnuo tako bolesnog..
sta podmeces zenu kao poslednji papak?
a?

kosa mi se dize na glavi od kompleksasa i bolesnika koji misle da je zrtva dokaz ljubavi...pa sto veca zrtva, to je veca ljubav...
pa samo zbog ovoga da se svaka zena zahvaljuje emancipaciji (mislim to sto moze da IDE U SKOLU, RADI, MISLI SVOJOJ GLAVOM, ZIVI SAMA...jeb/ala vas radikalska propaganda u dupe - to za sve one koji misle da je emancipacija nesto sto unistava porodicu, ljude, pece zivu decu...bla,bla) sto nema ovakvog jednog u kuci koji se misli da je podvodi komsijama da se "spase"...
i da se ona tu dokaze ko zena i ljudsko bice....da ga je vredna...da je Zena ( sa velikim Z!!!!)...

misli na svoju cerku, majku, sestru kad pocnes da prosipas ovakve ideje...
misli kako ti neki znojavi, dlakavi majmun taslaci cerku za 10e jer ona pokusava da "spasi" nekog bednika koji to dozvoljava da mu se desava u zivotu...
eto, samo na to pa ce ti biti jasno koliko je ova tema ruzna...

Ponavljam ti drugarski savet da pročitaš ono što piše, a ne ono što želiš da piše.
Vrlo je lepo napisano u jednom od mojih postova i kako i zašto sam otvorio temu - ali kako vidim tebe to ne interesuje, tebi je bitno da na nekoga izlivaš svoju gorčinu i frustracije. :neutral:

Ponavljam ti drugarski savet da pročitaš ono što piše, a ne ono što želiš da piše.
Vrlo je lepo napisano u jednom od mojih postova i kako i zašto sam otvorio temu - ali kako vidim tebe to ne interesuje, tebi je bitno da na nekoga izlivaš svoju gorčinu i frustracije. :neutral:

e sve trcim da analiziram zasto si i na osnovu cega postavio ovu temu..
ja citam sta si ti ovde napisao i sta si ponudio od odgovora...
procitaj TI opet sta si napisao, ako si u stanju...

nikako da kazes sta bi ti radio u toj situaciji?
ali bitno je da pises kako zene zive duze 10 godina....covece...tebi ko da je krivo...
i sta sad, i dalje treba da te smatram za ....ne -idiota?

ne...ja sam rekla tacno sta sam mislila...nije u afektu i stojim iza toga...

ma hajde bre, medvedu, i pocetna ideja je bezveze...
kao sto ver rekoh, normalnom coveku ne moze bas sve da padne na pamet..
a i kad ti padne nesto na pamet, dugacak je put do toga da se to posvai negde kao teorija...
mislim da je Golub imao puno vremena da razmisli i puno koraka da temu preformulise tako da ima ikakvog smisla...

Ja sam napisala negde pri početku
Mislim da nije bila poenta da li bi se mi qrvale za muža ili ne, da li smo moralne ili ne, nego gde je granica oprosta nekog nemoralnog čina koji je partner napravio, čak i kad je za naše dobro.
Tj. da je prostitucija ušla u priču zato što se o tome radilo na toj drugoj temi gde je Goluba jedan post podstakao da ovo otvori. I zato što je u pitanju čin koji je samo nemoralan, a ne i krivično delo, u smislu da treba neko treći da se povredi. Hoću reći, nije akcenat na prostituciji, moglo je da i ubistvo da se stavi kao hipotetičko jedino rešenje, samo što to ne bi onda bilo isključivo moralno pitanje.
Možda bi tada stvari bile jasnije.
A možda su i sada baš jasnije, imajući u vidu razvoj teme, kako stvari stoje sa onom reakcijom na nemoralan čin, kada je učinjen zbog nekog drugog :neutral:

Golube, ja sam videla post tamo na Muškarcima koji je tebe podstakao da otvoriš temu i donekle kapiram šta si hteo.
Ali činjenica je da je tema postala ženomrzačka kad su počela dijabolična tumačenja rezultata ankete, čime se početna ideja, bar onako kako sam je ja razumela, potpuno izviroperila.
Posle silnih komentara o lenjim qrvama, mamama i mučenicama ti prokomentarišeš da bi bilo zabavno anketirati razloge i videti kakvih sve tu frustracija ima. I, čemu se onda čudiš?
Na ovoj temi se došlo do zaključka da su žene koje bi se, hipotetički, na ovakav način žrtvovale ili qrve ili manipulatorke.
Lično ne smatram da ti je to bio cilj niti željeni tok teme, ali vidim da toj strani ništa ne objašnjavaš, nego još spočitavaš kako će žene nekog valjda na pravdi boga da "opletu" :confused:
Uvek se čudim kad vidim da neko na osnovu polovičnih saznanja i paušalnih procena donosi apsolutne sudove koje tretira kao istinu. Ja nisam odgovoran za pisanje drugih i postavka moje tema se ne može nazvati ženomrzačkom ako su neki drugi postovi tako protumačeni.
Ako misliš na tvoju polemiku s kojotom, moram ti reći da ja ne vidim njegove postove kao generalizovanje - mislim da on daje jedan šablon ponašanja u kom su i žena i muškarac debili, taj šablon je poznat i opisan, mislim da ga možeš naći i kod Eriha Berna u teoriji igara. Neću da držim isključivo njegovu stranu jer nisam detaljno pročitao sve tvoje postove, a iz onoga što sam video pre bih rekao da se ne razumete nego da se ne slažete.
U svakom slučaju mislim da je generalizacija uvek loša i vodi u lošem pravcu (osim na LjiS-u :mrgreen:).

da, ali mogao je da stavi ubistvo...on je stavio prostituciju i stvarno mi bodu oci ovi ponudjeni odgovori...
na osnovu njih sam zakljucila da je ova tema njemu sprdnja...
a lako je sprdati se kad se radi o nekom drugom...
makar i hipoteticki....
i ne samo sprdnja, nego covek ipak tu provlaci svoje stavove o musko-zenskim odnosima koji su vise nego diskutabilni...
a kad je "neko drugi" rodjena zena, onda stvarno ne znam kako da mu odgovorim dovoljno civilizovano i politicki korektno...

zar nije jednostavnije reci ono sto mislis (IDIOT) nego se upetljavati u filozofije?
mogla sam da sve ovo uvijem lepo, ali stvarno nemam zivaca...

Uvek se čudim kad vidim da neko na osnovu polovičnih saznanja i paušalnih procena donosi apsolutne sudove koje tretira kao istinu. Ja nisam odgovoran za pisanje drugih i postavka moje tema se ne može nazvati ženomrzačkom ako su neki drugi postovi tako protumačeni.
Ako misliš na tvoju polemiku s kojotom, moram ti reći da ja ne vidim njegove postove kao generalizovanje - mislim da on daje jedan šablon ponašanja u kom su i žena i muškarac debili, taj šablon je poznat i opisan, mislim da ga možeš naći i kod Eriha Berna u teoriji igara. Neću da držim isključivo njegovu stranu jer nisam detaljno pročitao sve tvoje postove, a iz onoga što sam video pre bih rekao da se ne razumete nego da se ne slažete.
U svakom slučaju mislim da je generalizacija uvek loša i vodi u lošem pravcu (osim na LjiS-u :mrgreen:).

ijaooo...
najvise obozavam kad se potpuno infantilne, pogresne, bolesne teorije upakuju u ovako lep i odmeren post...
nas dvoje ipak izgleda ne mozemo da razgovaramo...

e sve trcim da analiziram zasto si i na osnovu cega postavio ovu temu..
ja citam sta si ti ovde napisao i sta si ponudio od odgovora...
procitaj TI opet sta si napisao, ako si u stanju...

nikako da kazes sta bi ti radio u toj situaciji?
ali bitno je da pises kako zene zive duze 10 godina....covece...tebi ko da je krivo...
i sta sad, i dalje treba da te smatram za ....ne -idiota?

ne...ja sam rekla tacno sta sam mislila...nije u afektu i stojim iza toga...

:lol:
Bože, pa ti čak ne čitaš ni postove sa zadnje strane, a postove od jedne rečenice uspevaš da izvrneš...

Ono što ja vidim kao vrlo problematično i ovde a i širom foruma jeste sklonost mnogih da ne razmišljaju ni o tudjem ni o svom pisanju, nego šim im se ne svidi prva polovina prve reči u nekom postu ospu paljbu iz svih oružja. Shvatam ja da se teško živi, da su stresovi na sve strane, ali ipak forum treba da bude mesto za razmenu mišljenja, a ne za lečenje frustracija.
Bilo bi lepo kad bi bilo moguće ovu temu i sve tvoje postove sačuvati kao primer takvog pisanja.
Po treći put ti savetujem, pročitaj temu i upotrebi mozak tokom tog čina.

:lol:
Bože, pa ti čak ne čitaš ni postove sa zadnje strane, a postove od jedne rečenice uspevaš da izvrneš...

Ono što ja vidim kao vrlo problematično i ovde a i širom foruma jeste sklonost mnogih da ne razmišljaju ni o tudjem ni o svom pisanju, nego šim im se ne svidi prva polovina prve reči u nekom postu ospu paljbu iz svih oružja. Shvatam ja da se teško živi, da su stresovi na sve strane, ali ipak forum treba da bude mesto za razmenu mišljenja, a ne za lečenje frustracija.
Bilo bi lepo kad bi bilo moguće ovu temu i sve tvoje postove sačuvati kao primer takvog pisanja.
Po treći put ti savetujem, pročitaj temu i upotrebi mozak tokom tog čina.

u potpisu: m-f-king pimp
:D

Ne, ja apsolutno nemam nameru ni da se razumem ni da se složim sa onim ko, bez čitanja uvodnog posta, proglasi 80% forumašica lenjim qrvama koje bi se radije prostituisale nego se pomučile da poštenim radom dođu do novca. Pa ih posle napušavanja proglasi mamama ili, u narednom, pokušaju, mučenicama. Šablon, ovako široko i praktično primenjen, je generalizacija, po definiciji. Iskreno, za to me zabole, jer je to klasična forumska argumentacija. Na vređanje ću da reagujem, uvek. Ne šablonski, ne generalizovano, nego direktno onome od koga je uvreda potekla. To što se tiče kojota i njegove aplaudirajuće publike.

Ja sam i napisala da mi je donekle jasno šta si ti hteo uvodnim postom, ali mi nije jasno zašto se čudiš što žene vide temu kao ženomrzačku. Bez obzira na tvoje namere, ona je dotle došla. Barem iz moje perspektive i perspektive još nekih učesnica.
Ako je tebi ovaj i ovakav razvoj teme ok, ako si ovo imao na umu, ako su ti ovi zaključci ok, ako si želeo da priča dovede do vrsta frustracija žena na osnovu odabranih odgovora u anketi....po šablonima iz teorije igara, jel'...onda u redu, moja greška u tumačenju uvodnog posta, uspela ti tema, jeee :neutral:

kao i na pitanje iz tvog uvodnog posta koje se odnosilo na anticipaciju muzevljeve reakcije (o kojoj gotovo da i nije bilo reci, osim par saljivih komentara) odgovorio sam na svoj nacin, jednom kratkom pricom. Voleo bih da je licno prokomentarises. :)
Ponekad pokusavamo da pomognemo, ali cineci to (na neprimeren nacin) mozemo da povredimo drugog, obavezujuci ga da primi nesto sto nije trazio.

Dakle - (glavni) pravac u kome bi ovaj topic (koji tangira egzistencijalnu ljudsku dilemu, i pita: kako savremena žena izlazi na kraj sa neizbežnim sukobima između egoističkih potreba i određenih socijalnih obaveza) trebalo razvijati (što je i osnovna ideja njegovog tvorca) je doprinos osećanja empatije ljudskom altruizmu i brizi za druge ljude u situacijama fizičkih, psihičkih i ekonomskih teškoća; dalje, doprinos empatije osećanju krivice zbog toga što smo, pomažući mu, nekog povredili; zatim, osećanju ljutnje i besa prema drugima koji nas povređuju i na kraju, osećanju krivice zbog toga što smo nekog povredili, pomažući mu.
I za kraj... Ljudi se žrtvuju za druge. Ponekad su te žrtve velike, a skoro svakodnevno pomažemo jedni drugima u malim stvarima. To doprinosi kvalitetu života i čini mogućim život u zajednici. Dakle, dobronamernim ljudima (a ne životinjama iz basne o golubu, kojotu i medvedu) nije teško da otkriju da postoji puno zanimljivih stvari o kojima se može polemisati na ovom topicu. Ako ništa drugo, na ovom topicu smo se mogli uveriti u očiglednu važnost moralnog ponašanja za usprešno funkcionisanje (bilo koje, pa čak i majušne i drage, internet forumske) zajednice kakva je naša.

Vidiš Kojo, kad bi svi tvoji postovi bili napisani kao ovaj imao bi mnogo manje neprijateljica, a mnogo više prijateljica, što na prvi pogled izgleda dobro, ali... Prijateljica je neko s kim možeš kafu da piješ i da tračariš, a kad te neka mrzi - onda to ima potencijal.Od ljubavi do mržnje je jedan korak, ali i obrnuto! :D

Vidiš Kojo, kad bi svi tvoji postovi bili napisani kao ovaj imao bi mnogo manje neprijateljica, a mnogo više prijateljica, što na prvi pogled izgleda dobro, ali... Prijateljica je neko s kim možeš kafu da piješ i da tračariš, a kad te neka mrzi - onda to ima potencijal.Od ljubavi do mržnje je jedan korak, ali i obrnuto! :D

molim te mi reci da nemas vise od 12 godina...

injao, tako fin a ipak ume da pokaze zube...ali argumentom, a ne tu ko neke necivilizovane stoke...

smaras...nisi nista odgovorio sta sam te pitala..

Odgovorio sam ja na tvoja pitanja... Samo treba da čitaš, umesto što se grčevito boriš da praznim pričama i demagogijom održiš svoje neutemeljene stavove. Ti ne samo da si dobro proučila taktike radikala, vidim da ti ni DSS nije stran.

Po četvrti put - pročitaj temu... Tema = svi postovi, ili barem oni koji se tiču tebe i tvog sagovornika.
Ako onda stvarno budeš mislila da na neko pitanje nisam odgovorio, ti ga ponovi.

Počinje mi film, ajd zdravo! :bye:

Back