'Ајде људи на гласање. Изборни је дан

Naravno da ima uticaja spolja, naravno da pare dolaze iz trista izvora.
Ali na kraju, narod je taj koji uzme olovku u ruke.
Сети се избора 2008. године.

Да ли су гласачи СПС-а гласали за то да Дачић уђе у коалицију са Тадићем и ДС-ом?

Не.

Ето им оловка.

Док је Милошевић био на власти, важио је закон који је предвиђао да избори могу да буду валидни само ако изађе више од 50% уписаних бирача. Тај закон је касније измењен, након што су почели да пропадају избори по Србији због мале излазности.

Шта је већа демократија: када закон предвиђа да барем 50% од уписаних мора да изађе или када постоји могућност да дођу три човека и да изаберу председника државе?

Док је Милошевић био на власти, важио је закон који је предвиђао да избори могу да буду валидни само ако изађе више од 50% уписаних бирача. Тај закон је касније измењен, након што су почели да пропадају избори по Србији због мале излазности.

Шта је већа демократија: када закон предвиђа да барем 50% од уписаних мора да изађе или када постоји могућност да дођу три човека и да изаберу председника државе?
Немој тако тешка питања, то је већ скоро па тема за докторат на политичким наукама... :mrgreen:

Гласачи СНС-а заокруже Вучића. Он им доведе Гордану Чомић, Кори Удовички, Синишу Малог и остале бивше чланове ДС-а у Владу. Успут покупи и Вука Драшковића, Расима Љајића, цео Г17+ и дотера у свој табор.

Ето им оловка.

pa sta ti to govori? da se vlast uzurpira na prevaru, da se svesno radi na defetizmu, a odrice se poluga koje bi iole mogle da doprinesu demokraticnijim izborima

sve je jasno, za vreme milosevica smo jos i imali kakvu takvu demokratiju, a ovo je bre, da ne psujem

ako nas pola nije izaslo, znaci da kradete i talite se medju sobom, i mi zato ne ucestvujemo u ovom .... ma nemam reci, rezigniran sam

pa sta ti to govori? da se vlast uzurpira, da se svesno radi na defetizmu, a odrice se poluga koje bi iole mogle da doprinesu demokraticnijim izborima

sve je jasno, za vreme milosevica smo jos i imali kakvu takvu demokratiju, a ovo je bre, da ne psujem
Чекај, друже.

Ја знам да ти знаш, али хоћу од других да чујем.

У доба Милошевића су постојали митинзи свих могућих партија, а највише опозиционих. Биле су демонстрације, били су говори на Тргу републике, блокаде факултета итд. На радију и телевизији су постојале емисије где су долазили људи из опозиције да говоре. Постојали су ТВ дуели.

Тада је Америка држала СРЈ под санкцијама, а и када их је подигла јавно је осуђивала СРЈ и Србију као недемократске режиме.

Данас не постоји не десети део онога што је било у доба Милошевића, а Америка нема никакве примедбе.

Чекај, друже.

druze shvati, ja sam iznenadjen i uvredjen kad moram da trpim jos i optuzbe da sam ja kriv sto vucic vlada jer ja bojkotujem [kao mozda sam djilasovac]
Данас не постоји не десети део онога што је било у доба Милошевића, а Америка нема никакве примедбе.
dao si kosovo sa sve rudnicima nama, sve si usaglasio po nato standardu, ruski maligni si napecao sa ruskom strankom, sta je ostalo?

cim stignu rafali mars u rat protiv agresora, znas ti dobro ko je agresor, VUCIC I BRNABA su ti vec vise puta ponovili.

druze shvati, ja sam iznenadjen i uvredjen kad moram da trpim jos i optuzbe da sam ja kriv sto vucic vlada jer ja bojkotujem [kao mozda sam djilasovac]
Све знам. Ништа не мораш да ми причаш како се осећаш и кроз шта пролазиш.

Нису у стању да виде ко ово држи и због чега.
dao si kosovo sa sve rudnicima nama, sve si usaglasio po nato standardu, ruski maligni si napecao sa ruskom strankom, sta je ostalo?

cim stignu rafali mars u rat protiv agresora, znas ti dobro ko je agresor, VUCIC I BRNABA su ti vec vise puta ponovili.
И ја по цео да слушам како је Србија руска губернија и да овде Путин лично одлучује шта ће деца да једу у вртићу.

Гласачи СНС-а заокруже Вучића. Он им доведе Гордану Чомић, Кори Удовички, Синишу Малог и остале бивше чланове ДС-а у Владу. Успут покупи и Вука Драшковића, Расима Љајића, цео Г17+ и дотера у свој табор.

Ето им оловка.
I izlaz je šta?

И ја по цео да слушам како је Србија руска губернија и да овде Путин лично одлучује шта ће деца да једу у вртићу.
krade decu, da ga hapsimo po haskom nalogu?
oni su meni na ignore, osim ovo malo iredente, crobojne i ovog djetica, ali od njih mos' samo ruganje da dobijes, kao i od duleta udbasa... ostalo su jadni penzioneri i neka decurlija, ne znaju oni bas

krade decu, da ga hapsimo po haskom nalogu?
Нирнберг можда.

Улази у мобилне телефоне, организује атентате, ствара екстремистичке групе, мобилише омладину,... Не да нам живота.
oni su meni na ignore, osim ovo malo iredente, crobojne i ovog djetica, ali od njih mos' samo ruganje da dobijes, kao i od duleta udbasa... ostalo su jadni penzioneri i neka decurlija, ne znaju oni bas
Само полако.

I izlaz je šta?
izlaz iz cega, pa valjda prvo moras da definises gde si se nasao, odakle izlazis, ko te tamo stavio?
prvo moras matematicki da postavis problem, jednacinu, pa ces tek potom da trazis resenje, i izlaz

a to da ce svako na svoj izlaz, to samo u slucaju elementarne nepogode, pozara i sl. pa se nalazimo na zbornom mestu

Back