mario80
Stara legenda
- Poruka
- 78.375
PAŽNJA! Nemojte da koristite podhodnike jer je i njih "renovirao" vesić!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoji razlika izmedju, blokadera i studenata koji su u blokadi. Ako budete poceli konacno da dolazite na proteste da date podrsku , sami cete nauciti da ipak ima razlike i to mozete videti na licu mesta. Rekao sam vam u ranijem postu, dodjite na protest danas da date podrsku studentima , a ne blokaderima ili se jednostavno manite vise sta mi u Srbiji radimo
A šta im teško da lažu?Na telgram kanalima busaju se u grudi i pricaju kako je bilo 100 hiljada ljudi. A toliko nema ljudi u Sapcu i celoj okolini. Ali celokupno stanovnistvo, od novorodjenih nena do najatarijih sugradjana.
patim od visedecenijskog celozivotnog protesta, nemam sta da se spremim, protest mi je naturalno stanjeLjudi jeste spremni za protest?!??
ne moze da lazu i da budu mutavi, mora da odluce da li lazu ili su mutaviA šta im teško da lažu?Lažu za očigledne stvari već mesecima i prave se mutavi.
Obrni okreni u Srbiji sve se bavimo nekim govnima.Kako zinu tako im naviru radikalske fekalije... Nema njima pomoći znaju da im ne gine pakao.
Svi lazu. Ali ako hoces vec da menjas vlast koju prozivas da laze, a ti lazes jos vise i gore. U cemu je razlika, sta da ocekuje narod. Posle zasto su ljudi prestali da dolaze na proteste, to su svi shvatili vwc , samo jos poneki proustaski botovi giraju i dalje tu pricubi orave se ludi. A neko hi trebalo da im poveruje iako vec svi znajunda nisu ni gradjani SrbijeA šta im teško da lažu?Lažu za očigledne stvari već mesecima i prave se mutavi.
Student je status osobe. Kao , ti imas status zaposlenog. Definicija studenta je osoba koja ima zavrsenu srednju skolu. 99,99% studenata nema dana radnog staza. Racune im placaju roditelji. Hranu, odecu , troskove. Znaci zive na tudjoj grbaci. Trose tudje novce. Nemaju potomstvo.ma vecina nema devojku, a ne dete. Da bi znao sta to znaci imati obavezu, brinuti o nekome. Sta je odgovornost. Zivotno oskustvo priblizno velikoj nuli. Kontakt sa stvarnoscu je i dalje nedostizan. Pa me zanima oni kojima su puna usta " to su deca, oni su najpametniji..." za ima me o kojoj to deci pricamo? Ko je tu dete? Po cemu su to neki najpametniji? Kojim iskustvom neko od njih koze nesto da posavetuje? Sta su to oni uradili nesto ili zrtvovali za svoju porodicu ili drzavu? Student znaci da neko i dalje ide u skolu, da se skoluje, to znaci da nema ni diplomu! Ali bukvalno. I pitanje je da li ce je dobiti , ako mu dune sutra prestace da ide na fakultet. Zavisi da li su mu mama i tata uplatili more zavisi i da li ce na protest, jer more je ipak more a patriotizam i ljubav prema drzavi moze i da saceka.postoji! i to se otprilike definise ovako: is it a terrorist or a freedom fighter? Dakle, ista stvar koja zavisi od perspektive. Vi ste studenti u blokadi, a oni koji vas mrze vas zovu blokaderi - izvorno. A na sta se taj izraz spinovanjem izvrnuo u danasnje vreme je zaista fascinantno. TO kako svaka nomalna stvar u ovoj drzavi mora iz najbolje namere da se pretvori u najruzniji moguci oblik.
Posto sam ja svoju istorijsku lekciju odavno naucio, vreme je da se ne pitam nista po pitanju buduce istorije, nego da samo da podrzim ucenje najnovije istorijske lekcije, koja vise nije moja, vasa je. Vi cete je ispametovati. Pa kako je ispametujete tako ce da vam bude. Kao i meni sto je bila.
Uzgred budi receno, posto zivim i radim u Srbiji itekako me zanima sta se u njoj desava, ukljucujuci ili ne studente u blokadi ili bilo koga drugog ko pametuje iz svih propagandnih oruzja (a izrazito sam netolerantan na propagandu). To interesovanje za svoju okolinu zivota i rada, niko ne moze da mi zabrani, ili predlozi da ne radim zato sto je to necije misljenje. Postujem, ali ocekujem zauzvrat takodje postovanje. Moje interesovanje je moja licna stvar. Inace ono sto radim je takodje podrska, koja se bas i ne vidi iz neke globalne studentske perspektive u blokadi, ali to nije mnogo bitno sa moje strane, i za mene, jer ne radim za sebe. To je moj doprinos, na moj nacin, i koji svako moze da shvati kako god zeli. Ja ne moram da dolazim da bi pravio galamu neslaganja (iako se ne slazem sa postojecim stanjem), nego da marljivo radim na tome da sustinski pomognem, u onome sto smatram da je bitno i da treba da postoji, da bi sutra neko bolje ziveo.
Nadam se da cete da shvatite da pobeda dolazi tako sto se osvoje srca i umovi, a ne marginalizacijom onih koji malo drugacije misle. Uz ogradu da je i to moj licni stav, i nema veze sa vasim individualnim ili grupnim stavovima. Vi ste odabrali stavove koje zelite. Ko sam ja da imam neku primedbu? Vi bolje znate sta vam odgovara a sta ne. Mozda eventualno tu i tamo imam neki predlog. Sto sam i dosada radio.
A zadatak vam nije nimalo lak. To moram da priznam.
Svako ko vidi ovaj svinjac zgade mu se radikali i naprednjaci pa odmah dođu na studentski protestSvi lazu. Ali ako hoces vec da menjas vlast koju prozivas da laze, a ti lazes jos vise i gore. U cemu je razlika, sta da ocekuje narod. Posle zasto su ljudi prestali da dolaze na proteste, to su svi shvatili vwc , samo jos poneki proustaski botovi giraju i dalje tu pricubi orave se ludi. A neko hi trebalo da im poveruje iako vec svi znajunda nisu ni gradjani Srbije
nisam znao sta da ti odogovorim na ovo objasnjenje u nasoj licnoj debati (nemam komentar) pa sam pitao vestacku inteligenciju sta misli o tvom postu i ona kaze (mozda bude od pomoci):Student je status osobe. Kao , ti imas status zaposlenog. Definicija studenta je osoba koja ima zavrsenu srednju skolu. 99,99% studenata nema dana radnog staza. Racune im placaju roditelji. Hranu, odecu , troskove. Znaci zive na tudjoj grbaci. Trose tudje novce. Nemaju potomstvo.ma vecina nema devojku, a ne dete. Da bi znao sta to znaci imati obavezu, brinuti o nekome. Sta je odgovornost. Zivotno oskustvo priblizno velikoj nuli. Kontakt sa stvarnoscu je i dalje nedostizan. Pa me zanima oni kojima su puna usta " to su deca, oni su najpametniji..." za ima me o kojoj to deci pricamo? Ko je tu dete? Po cemu su to neki najpametniji? Kojim iskustvom neko od njih koze nesto da posavetuje? Sta su to oni uradili nesto ili zrtvovali za svoju porodicu ili drzavu? Student znaci da neko i dalje ide u skolu, da se skoluje, to znaci da nema ni diplomu! Ali bukvalno. I pitanje je da li ce je dobiti , ako mu dune sutra prestace da ide na fakultet. Zavisi da li su mu mama i tata uplatili more zavisi i da li ce na protest, jer more je ipak more a patriotizam i ljubav prema drzavi moze i da saceka.
E sada. Prepametne glave kazu , predsednik nema dana radnog staza... do roooo.. kakve to veze ima sa studentima? On im je uzor ili sta? SNS je kupio diplome.... super... znaci zamenite nekoga ko je kupio diplomu sa nekim ko je ni nema. Jos bolja opcija. I onda se vracama na poentu. Mala saka nekih poremecenih kreatura iz raznih NVO organizacija javno deklarisanih kao neprijatelji naroda , kako i sami kazu, arlaucu i vriste po medijima i na ulici. A posto podrska izostaje svi su se prilepili studentima. I sada je doslo do konfuzije tolike da narod nece na proteste. I onda upadaju ti proustaski botovi koji u pauzi botovanja na index hr, botuju po srpskim forumuma. Da im je stalo do svoje zemlje vise bi brinuli o tome sto im je vlast pokupovala za debele pare polovnu zapadnu tehniku koja se pokazala neupotrebljivom.
Ja zakljucio da je Vucic student , kao sto i jeste....Student je status osobe. Kao , ti imas status zaposlenog. Definicija studenta je osoba koja ima zavrsenu srednju skolu. 99,99% studenata nema dana radnog staza. Racune im placaju roditelji. Hranu, odecu , troskove. Znaci zive na tudjoj grbaci. Trose tudje novce. Nemaju potomstvo.ma vecina nema devojku, a ne dete. Da bi znao sta to znaci imati obavezu, brinuti o nekome. Sta je odgovornost. Zivotno oskustvo priblizno velikoj nuli. Kontakt sa stvarnoscu je i dalje nedostizan. Pa me zanima oni kojima su puna usta " to su deca, oni su najpametniji..." za ima me o kojoj to deci pricamo? Ko je tu dete? Po cemu su to neki najpametniji? Kojim iskustvom neko od njih koze nesto da posavetuje? Sta su to oni uradili nesto ili zrtvovali za svoju porodicu ili drzavu? Student znaci da neko i dalje ide u skolu, da se skoluje, to znaci da nema ni diplomu! Ali bukvalno. I pitanje je da li ce je dobiti , ako mu dune sutra prestace da ide na fakultet. Zavisi da li su mu mama i tata uplatili more zavisi i da li ce na protest, jer more je ipak more a patriotizam i ljubav prema drzavi moze i da saceka.
E sada. Prepametne glave kazu , predsednik nema dana radnog staza... do roooo.. kakve to veze ima sa studentima? On im je uzor ili sta? SNS je kupio diplome.... super... znaci zamenite nekoga ko je kupio diplomu sa nekim ko je ni nema. Jos bolja opcija. I onda se vracama na poentu. Mala saka nekih poremecenih kreatura iz raznih NVO organizacija javno deklarisanih kao neprijatelji naroda , kako i sami kazu, arlaucu i vriste po medijima i na ulici. A posto podrska izostaje svi su se prilepili studentima. I sada je doslo do konfuzije tolike da narod nece na proteste. I onda upadaju ti proustaski botovi koji u pauzi botovanja na index hr, botuju po srpskim forumuma. Da im je stalo do svoje zemlje vise bi brinuli o tome sto im je vlast pokupovala za debele pare polovnu zapadnu tehniku koja se pokazala neupotrebljivom.
ne pricaj gluposti.
Jesi na protestu sada?Svako ko vidi ovaj svinjac zgade mu se radikali i naprednjaci pa odmah dođu na studentski protest
Pogledajte prilog 1736230
Izliv nezadovoljstva. To ke definicija mojih postova . Najvise nezadovoljstvo sto sam bio u pravu.nisam znao sta da ti odogovorim na ovo objasnjenje u nasoj licnoj debati (nemam komentar) pa sam pitao vestacku inteligenciju sta misli o tvom postu i ona kaze (mozda bude od pomoci):
=========================
Tekst koji si poslao je snažno emotivno obojen i iznosi jedno kritičko i cinično viđenje uloge i statusa studenata u društvu, uz dodatne političke komentare koji proširuju temu. Evo suštine, raščlanjene po tematskim celinama:
1. Stav prema studentima:
Autor iznosi veoma negativan stav prema studentima, tvrdeći:
Poruka: studenti su još uvek deca, nezreli i bez uticaja, i mit o njima kao "najpametnijima" je neosnovan.
- Da su studenti zapravo "status", a ne društveno korisna uloga.
- Da većina njih nema radnog iskustva, ne doprinosi finansijski, i živi o trošku roditelja.
- Da nemaju životnog iskustva, porodične obaveze, niti odgovornost.
- Da ne mogu savetovati nikoga jer nisu još ništa postigli.
- Da njihovo obrazovanje nije garancija da će imati diplomu, niti da će ikada završiti školu.
2. Kritika političkih poređenja:
Poruka: smena loših političara ne treba da znači da se oni zamene neiskusnim studentima.
- Autor reaguje na izjave da “predsednik nema dana radnog staža” tako što sarkastično ističe da su studenti u još lošijem položaju – nemaju ni diplomu.
- Poredi one koji su "kupili diplome" sa onima koji je još nemaju – što vidi kao još goru situaciju.
3. Kritika protesta i NVO sektora:
Poruka: javni protesti su obmanjujući i instrumentalizuju studente zbog nedostatka šire podrške.
- Tvrdi da su NVO organizacije protiv naroda i da koriste studente za svoje ciljeve.
- O protestima piše cinično, aludirajući da studenti biraju da idu na more pre nego na proteste.
- Osvrće se i na strane uticaje (npr. „index.hr“), implicirajući prisustvo stranih botova i anti-državnog delovanja.
Zaključak i osnovna poruka teksta:
Autor smatra da:
- Studenti su neiskusni, razmaženi i iskorišćeni za političke ciljeve.
- Društvo ih neopravdano idealizuje.
- Postoji manipulacija protestima i javnim diskursom kroz NVO i spoljne uticaje.
Tonalitet i kontekst:
=======================
- Tekst je napisan u tonu ogorčenja, cinizma i populističke retorike.
- Sadrži političke aluzije, lične stavove, i ideološku polarizaciju (npr. „neprijatelji naroda“, „proustaski botovi“).
- Nema objektivan ton – više je rant (izliv nezadovoljstva), nego argumentovana analiza.
ko sto rekoh, mozda analiza pomogne....