Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Braco pravoslvci koji ucstvujete ovde na diskusiji u zadnje vreme.

Pozvali smo vas da prekinemo ovu temu i nazalost opet ste poceli.

Uvrede , lazi prevare kojima se ovde sluzite i koje iznosite su prevrsile svaku meru.

SJEDNE STRANE JE DOBRO DA LJUDI VIDE KOLIKO IMATE OD HRISCASTVA U SEBI.

PONOVO VAS POZIVAM OVAJ PUT DA PRESTANETE SA PROVOKACIJAMA, LAZIMA, VREDJANJIMA SAGOVRNIKA, NJEGOVA VERSKA UBEDJENJA, ZAJEDNICU KOJOJ PRIPADA:

INACE CEMO BITI PRINUDJENI DA U NEOPISIVOJ MERI IAKO TO NAJMANJE ZELIMO JER SMO SE UZDRZAVALI OD TOGA.

PRIINUDJENI SMO DA IZNESEMO SVE ZABLUDE I OTPAD PRAVOSLAVALJA:

Pozivam vas da ne dovedete do toga, ovo je jos jedno pokazivanje dobre volje.

Posle toga sledi duga serija koja vams e nece dopasti.

Zamoljavam vas jos jednom...

Pokusajte bar a kao ljudi a ne kao neljudi da vodite diskusiju.
A o hriscanskom ponasanju da i ne govorimo.

NEO. NEMOZES DA MESAS BABE I ZABE.

Sve si Neo naveo svedocenja o nedelji kao dan vaskrsenja. Ali ne kao dan odmora

Hriscani su do 4-6 veka svetkovali subotu kao dan odmora samo neki nedelju kao dan vaskrsenja.
Sve do 4-6 veka kada Konstantin i papstvo daju nedelji aspekt subOTe i odmora.

To su dva poima i dva praznika.

Vaskrsenje i odmor kao secanje na stvaranje i davanje cast Bogu kao tvorcu.

Ako je Bog prestao da bude tvorac onda je i subota prestala.

Dakle nedelja je dan vaskrsenja ali ne dan odmora. To je subota.

I upravo je izvorna crkva sve do 4-6 veka svetkovala SUBOTU KAO DAN ODMORA a NEDELJU KAO DAN VASKRSENJA pocev od 2 veka.

Katolici su Promenili odmor sa subote na nedelju.
Bog je sacuvao Etiopske pravoslavce kao svedocanstvo, koji su tu praksu svetkovanja subote kao dana odmora d nefelje kao dana vaskrsenja sacuvali do danas sacuvali.

Dakle papsvo je tvirac nedelje kao dana odmora..

- 96. Apostol Jovan, Patmos -
"Bijah u Duhu u Dan Gospodnji"
[Otkrivenje 1:10]

- [/SIZE]

NEO ZASTO IZNOSIS PONOVO OVU LAZ?

EVO STA TI KAZU APSOTOLI, TI SI I NJIH VEC PROGLASIO JERETICIMA OVIM:

EVO ZA APOSOTOLE KOJI JE TO DAN GOSPODNJI kirijake hemera PA I ZA JOVANA:[/U]

Apg 2:20 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dodje veliki i slavni DAN GOSPODNJI. KYRIJAKE HEMERA:

1.Thes 5:2 Jer sami znate jamačno da će DAN GOSPODNJI doći kao lupež po noći. KYRIJAKE HEMERA

2.Pet 3:10 Ali će doći DAN GOSPODNJI kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće. KYRIJAKE HEMERA

ISTI ONAJ KAO ZA LICNOSTI STAROGA ZAVETA!!!!!!!!!!!!!!!!!

U svim ovim stihovima se kaze Kirijake Hemera i jasno je da nije rec o nedelji.

A pravoslavci kazu to je nepznato i novo u Bibliji, to je nedelja
Nije to nedelja nego dan suda, dan kada Bog sudi ovome svetu kojega Jovan vidi u viziji.

JOVAN KAZE BEJAH U DUHU.

On ima viziju i vidi dan suda, DANA GOSPODNJEG, i dogadjaje toga dana i opisuje ih u Otkrivenju:::[/QUOTE]

BOZJI DAN ODMORA SUBOTA U NAšIM GENIMA

Zašto se svuda u svetu praktikuje sedmicni ciklus odmora?

Zato sto nas nasi poslodavci i država voli?

Ne, zato što znaju da ono sto bi oni najviše voleli, da covek radi bez odomra ili da se redje odmara, možda jednom dva puta u mesecu, nije moguće.

Jer sve sto je izvan sedmicnog ciklusa iscrpljuje coveka i smanjuje mu učinak., i sto vise i vise radi bez odmora, učinak se sve vise i vise smanjuje i duplira. a covek razboljeva i iscrpljuje.

Oni znaju da je coveku pa i zivotinjma takođe potreban sedmicni ciklus rada i odmora da bi njegove sposobnosti i učinak bili ponovo na vrhu i da bi učinak mogao da bude konstantan.

U Francuskoj su za vreme kada su konji vukli tramvaje uveli desetodnevni ciklus odmora mesto sedmicni, pa su zivotinje bile tako iscrpljene da su stalno padale po ulicama da su ponovo vratili na sedmicni ciklus odmora zivotinja.

Ne samo za coveka već i za ZIVOTINJE vazi taj genetski ciklus odmora.

OVDE IMATE TAJ LINK KADA JE U FRANCUSKOJ PROMENJENO NA DESETODNEVNCICU NAMESTO SEDMICU Npa opet vraceno na sedmicu:
http://www.univie.ac.at/igl.geschichte/europa/FR/Gretzel/Revolutionskalender.htm

2.Mo 20:10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni ZIVINCE TVOJE , ni stranac koji je među vratima tvojim.

5.Mo 5:14 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; nemoj raditi nikakav posao ni ti, ni sin tvoj ni kći tvoja, ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni VO tvoj ni MAGARAC tvoj, niti koje ZIVINCE tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.

Postoje mnogi razlozi zašto covek slabi i razboljeva se a jedan je zato što en postuje ovaj ciklus.

Brate moj izvini što ću ti ovo reći – ali to je jedini mogući odgovor posle ovakvog posta:
Vama je Adventna Crkva, a tebi pogotovu POTPUNO OPRALA MOZAK, ili bolje rečeno ispila:

Bratko Petrov nema potrebe da se izvinjavas, mi smo ves navikli da nas brat Petrov i nema nijednu lepu rec da kaze ljudima, nego kafanske, farisejske izraze koji njemu i prilice.
Poslovica kaze: "Prema svecu i tropar." je li tako?

LAŽ! Omiljena stvarčica Adventističke Crkve
NE PREMA LJUDIMA ! Već samo prema Adventistima jer su oni najgori!
DOKAZ:
1. Lako ću postovima sa ovog foruma to dokazati.
2. Takođe i stihovima iz biblije i citatima iz knjiga EGW!
3. Ja ne volim kafane, za razliku od tebe, tako da nisam stručan kao ti za njih.

Mi se radujemo kad imamo takvoga mudraca, koji sve zna, i ciji je sud jedini sud cak iznad i Bozjeg suda.
Uverio sam se ja mnogo puta u ISKRENOST VUKOVA U JAGNJEĆOJ KOŽI – TAKO DA SI MI JASAN KADA KAŽEŠ KOLIKO SE RADUJEŠ U SVOM SRCU, a koliko iskaćeš iz svoje kože.
A DA LI SI SE IKAD ZAPITAO, KO JE TEBI ISPRAVO MOZAK?
Jesam više puta.
I evo tebe pitam šta ja to grešim pa da mi je ispran mozak.
Kao i uvek Adventisti paušalno odgovaraju bez ARGUMENATA, samo kažu jer papir trpi sve!
A ja sam prvo izneo lažne doktrine Adventista Sedmoga Dana i onda tek tekao da ti je Mozak ispran – argumentima znači.
A ti NIŠTA DRUGO PAMETNO NE ZNAŠ VEČ SAMO DA OPADAŠ ONE KOJI IZNOSE OSTINE O ADVENTISTIMA!

A gde si ti U BIBLIJI pronašao da je ‘’ alkoholno vino je pokvaren grodjeni sok’’ – TO BIH JAKO VOLEO DA MI BIBLIJOM POKAŽEŠ I DOKAŽEŠ!!!
A pošto odlično poznajem bibliju – evo ja ti unapred kažem da to nećeš uspeti.

PETROV, ZAO MI JE STO CU SADA PRED SVIMA POKAZXATI DA TI NE POZNAJES BIBLIJU KAO STO TVRDIS DA POZNAJES.

STVARNO SI SMEŠAN
Nisam znao da si i smešan. Znao sam da si ispran, ali da si smešan sada tek vidim:
DOKAZ:

Ovde ti je odgovort u Bibliji: "OVAKO GOVORI GOSPOD: KAD SE NADJE SOK U GROZDNJU, RECE SE: NE KVARI GA, JER JE BLAGOSLOV U NJEMU."
Isaija 65.8. Bakotic

Crvenim boldirano (A gde si ti U BIBLIJI pronašao da je ‘’ alkoholno vino je pokvaren grodjeni sok’’ – TO BIH JAKO VOLEO DA MI BIBLIJOM POKAŽEŠ I DOKAŽEŠ!!!) – je tvoj izraz iz TVOG POSTA!

A ti nam ovde iznosiš STIH ISAIJA 65,8 Bakotić.

A DA LI TI MIKO 1932 PIJEŠ, A FOLIRAŠ SE U CRKVI ASD DA NE OKUSIŠ ALKOHOL!?
Pa gde ti je u tom stihu reč - AKOHOLNO VINO je pokvaren sok od grožđa !!!???

Niti se pominje reč ALKOHOL, niti reč VINO.
Nego je lažna nauka, a sada vidim i bolesna protumačila stih 65,8 iz Isaije od Bakotića da ne kvariti sok u grožđu znači praviti alkoholno vino !!! Stvarno bolesno.

1) Pa od čega su se napili gosti u Kani Galilejskog ( Jovan 2,10 И рече му: Сваки човек најпре добро вино износи, а кад се опију онда рђавије; а ти си чувао добро вино досле. )

2) Pa od čega se napio Noje (1. Mojs. 9,21-22 Napio se vina i opio,pa se otkrio nasred šatora. Ham, praotac Kanaanaca, opazi oca gola pa to kaza dvojici svoje braće vani.Šem i Jafet uzmu ogrtač,obojica ga prebace sebi preko ramena pa njime, idući natraške,pokriju očevu golotinju.)

3) Zašto je Jakov poslužio svog oca sa vinom !? (1. Mojs. 27:25 Potom reče Izak:"Stavi preda me da blagujem lovine svoga sina pa da te blagoslovi duša moja." Jakov ga posluži pa je jeo. Zatim mu donese i vina, pa je pio. )

4) Зашто је Бог наредио Јеврејима ZAŠTO JE BOG NAREDIO JEVREJIMA DA PIJU VINO, KADA JE ’’ alkoholno vino pokvareni sok od grožđa’’ – kako ti navodiš (5. Мојс. 14.24-26 Ако би ти пут био далек, те не би могао однети зато што је далеко од тебе место, које изабере Господ Бог твој да онде намести име своје, кад те Господ Бог твој благослови, Онда ужини у новац, и узевши у руку своју отиди у место које изабере Господ Бог твој, И за те новце узми шта зажели душа твоја, говеда, оваца, вина или другог јаког пића, и шта год би зажелела душа твоја, па једи онде пред Господом Богом својим, и весели се ти и дом твој.)

5) Zašto Ilija pita Anu .... i koristi reči ’’pijana’’ i ’’vino’’( 1. Самуил. 1,14. Па јој рече Илије: Докле ћеш бити пијана? Отрезни се од вина свог.15. Али Ана одговори и рече: Нисам пијана, господару, него сам жена тужна у срцу; нисам пила вина ни силовитог пића; него изливам душу своју пред Господом. 24. А кад га одоји, одведе га са собом узевши три телета и ефу брашна и мех вина, и уведе га у дом Господњи у Силому; а дете беше још мало.)

6) Zašto je Pavlovo uputstvo Timoteju da ĐAKONI NE SMEJU PITI PUNO VINA, ako je to sok od grožđa? (1. Тимотеју 3,8.9 Тако и ђакони треба да буду поштени, не двојезични, не који много вина пију, не лакоми на добитак поган, Који имају тајну вере у чистој савести.)

7) Zašto Pavle preporučuje ......(1. Тимотеју 5,23 Више не пиј воде, него пиј по мало вина, желуца ради свог и честих својих болести.)

8) Zašto da se ne predaju VRLO VINU, već samo malo - ( Титу 5,3 Старицама, такође, да живе као што се пристоји светима, да не буду опадљиве, да се не предају врло вину, да уче добру,)
.................
REZIME:
1. Zašto su ovi ljudi konzumirali alkoholno vino kada je zabranjeno
2. Zašto im Bog to nije prigovorio nego je pustio Pavla da im to daje kao savet.

Sok dok je u grozdu je ne pokvaren, a kad se izvadi iz groizda, u dodirusa sa vazduhom pokvari se vrenjem i pretvaranjem u alkohol.
Nista sto je pokvareno ne moze predstasvljati Hristovu krv i telo.
VINO NIJE POKVARENI SOK OD GROŽĐA, JER TO NIGDE BIBLIJA NE PODRŽAVA, TAKO DA NI TELO HRISTOVO SE NE MOŽE UPOREDITI SA TIM

"VINO JE PODSMEVAC I SILOVITO PICE NEMIRNIK, I KO GOD ZA NJIM LUTA NECE BITI MUDAR." Price 20,23. i 29-32.

"NI LUPEZ, NI LAKOMA, NI PIJANICA, NI KAVGADZIJA, NI HAJDUK CARSTVA BOZJEGA NECE NASLEDITI." 1. Korincanima 6,10.

To je nase razumevanje Biblije i verovanje i trudimo se da tako i zivimo.

Sve najbolje
Opet ti sa tim PIJANICAMA. DA LI TI UOPŠTE MOŽEŠ BEZ SPAMOVANJA TEME!?
Ja sam osudio lažnu doktrinu Adventista koji dovodi u vezu spasenje sa KONZUMIRANJEM alkohola, a ne NALIVANJEM alkohola. Prema tome NIGDE SE U BIBLIJI NE DOVODI U VEZU KONZUMIRANJE ALKOHOLA U UMERENOJ (NORMALNOJ) KOLIČINI SA SPASENJEM
A čak i imamo Hristov primer iz Kane Galilejske da je pretvorio vodu u vino;
Kao i preporuka Pavla đakonima, Timoteju, a i svim ostalim Hrišćanima da piju MALO VINA, odnosno da NE PIJU MNOGO VINA!

Samo vi i dalje lažno verujte i živite, ALI NEMOJTE DRUGE DA UVLAČITE U TU VAŠU LAŽ I POGIBAO!

Sve najbolje – lako za napisati. A šta je u srcu – to Bog TAČNO ZNA.

Poslednja izmena:
BOZJI DAN ODMORA SUBOTA U NAšIM GENIMA

Zašto se svuda u svetu praktikuje sedmicni ciklus odmora?

Zato sto nas nasi poslodavci i država voli?

Ne, zato što znaju da ono sto bi oni najviše voleli, da covek radi bez odomra ili da se redje odmara, možda jednom dva puta u mesecu, nije moguće.

Jer sve sto je izvan sedmicnog ciklusa iscrpljuje coveka i smanjuje mu učinak., i sto vise i vise radi bez odmora, učinak se sve vise i vise smanjuje i duplira. a covek razboljeva i iscrpljuje.

Oni znaju da je coveku pa i zivotinjma takođe potreban sedmicni ciklus rada i odmora da bi njegove sposobnosti i učinak bili ponovo na vrhu i da bi učinak mogao da bude konstantan.

U Francuskoj su za vreme kada su konji vukli tramvaje uveli desetodnevni ciklus odmora mesto sedmicni, pa su zivotinje bile tako iscrpljene da su stalno padale po ulicama da su ponovo vratili na sedmicni ciklus odmora zivotinja.

Ne samo za coveka već i za ZIVOTINJE vazi taj genetski ciklus odmora.

OVDE IMATE TAJ LINK KADA JE U FRANCUSKOJ PROMENJENO NA DESETODNEVNCICU NAMESTO SEDMICU Npa opet vraceno na sedmicu:
http://www.univie.ac.at/igl.geschichte/europa/FR/Gretzel/Revolutionskalender.htm

2.Mo 20:10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni ZIVINCE TVOJE , ni stranac koji je među vratima tvojim.

5.Mo 5:14 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; nemoj raditi nikakav posao ni ti, ni sin tvoj ni kći tvoja, ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni VO tvoj ni MAGARAC tvoj, niti koje ZIVINCE tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.

Postoje mnogi razlozi zašto covek slabi i razboljeva se a jedan je zato što en postuje ovaj ciklus.

ma da nije znog pape:mrgreen: ajde bre ne brukaj se vise covece ovo je zalosno....

Postovanjem subote šta postujemo, priznajemo?

Priznajemo Boga kao tvorca nas samih i ove planete.

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
2 Mojsijeva 20.

Zapazite reci: zato je balgoslovio i posvetio Bog dan subotni radi stvarannja.

Njega priznajemo kao tvorca.

Off 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.
Andjeo iz otrkivenja poziva na kraju istorije ovoga sveta da se ljudi poklone pred onim koji je stvorio NEBO MORE I IZVORE VODENE.

Kako da mu se poklone pa zar nema toliko hrišćana na svetu koji mu se klanjaju?

Andjeo ovde citira zapivest o suboti.

Postovanjem subote psotujemo Boga kao tvorca a to ócigledno nije slučaj kod mnogih hriuscana, kada andjeo poziva:

Off 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

1.Mo 1:1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.

1.Mo 14:22 A Avram reče caru sodomskom: Dižem ruku svoju ka Gospodu Bogu Višnjem, čije je nebo i zemlja, zaklinjući se:

Ps 89:11 Tvoje je nebo i Tvoja je zemlja; Ti si sazdao vasiljenu i šta je god u njoj.

Ps 115:16 Nebo je nebo Gospodnje, a zemlju je dao sinovima čovečijim.

Jes 37:16 Gospode nad vojskama, Bože Izrailjev, koji sediš na heruvimima, Ti si sam Bog svim carstvima na zemlji, Ti si stvorio nebo i zemlju.

Jes 45:17 A Izrailja će spasti Gospod spasenjem večnim, nećete se postideti niti ćete se osramotiti doveka.

Jer 10:11 Ovako im recite: Bogovi, koji nisu načinili nebo ni zemlju, nestaće sa zemlje i ispod neba.

Jer 32:17 Ah, Gospode Gospode! Eto, Ti si stvorio nebo i zemlju silom svojom velikom i mišicom svojom podignutom; ništa nije Tebi teško.

Jer 51:48 Nebo i zemlja i sve što je u njima pevaće nad Vavilonom, jer će doći na nj sa severa zatirač, govori Gospod.

2.Kön 19:15 I pomoli se Jezekija Gospodu govoreći: Gospode Bože Izrailjev, koji sediš na heruvimima, Ti si sam, Bog svim carstvima na zemlji, Ti si stvorio nebo i zemlju,

Neh 9:6 Ti si sam Gospod; Ti si stvorio nebo, nebesa nad nebesima i svu vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i sve što je u njima, i Ti oživljavaš sve to, i vojska nebeska Tebi se klanja.

Naravno da svako može da postuje dan koji god želi i da su za mnoge ljude svi dani isti i svako ima pravo na to i to je nejgova stvar.

Međutim Bog je sam odredio i posvetio jedan dan KOJIM GA POSTUJEMO kaos to smo videli, stvorivsi ga na samom početku radi coveka .

Taj dan je posbena od svih dana.

Zašto?

1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
1 Mojsijeva 2.

Bog je izdvojio ovaj dan, izrekao poseban blagoslov na njega i posvetio ga, učinio ga SVETIM na drugim danima:

TA SVETOST I BLAGOSLOV OSTAJE ZAUVEK NA TOM DANU.

4.Mo 23:19 Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje...

Taj dan je subota:

2.Mo 31:15 Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi.

Jes 58:13 Ako odvratiš nogu svoju od subote da ne činiš šta je tebi drago na moj sveti dan, i ako prozoveš subotu milinom, sveti dan Gospodnji slavnim, i budeš ga slavio ne idući svojim putevima i ne čineći šta je tebi drago, ni govoreći reči,
Jes 58:14 Tada ćeš se veseliti u Gospodu, i izvešću te na visine zemaljske, i daću ti da jedeš nasledstvo Jakova oca svog; jer usta Gospodnja rekoše.

Niko nema proavo da menja ovaj dan.
Ako neko uspostvalja neke druge dane radi vaskrsenja, radi ovoga ili onoga, to je njegov problem i to nije problem.

Ali niko nema pravo da ukida dan odmora subotu koji je Bog balgoslovio i posvetio za coveka za odmor.
Jer sa time se podize protiv Boga i odbacuje ga kao stvoritelja, neba , zemlej i svega.
sa time krsi Bozju zapovest.

Taj dan su trebali da slave ljudi kroz čitavu vecnost.

Taj dan će ljudi slaviti na novoj zemlji kroz čitavu vecnost:

Jes 66:22 Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše.
Jes 66:23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.

Jedan diskutant kaže sledeće:
. :)
Ljudski mozak je tako organizovan da svaku kategoriju razbije u sedam vrednosti, odnosno da može istovremeno da obrađuje sedam podataka. Zato je sedam dana u nedelji, sedam patuljaka oko Snežane, sedam svetskih čuda, sedam smrtnih grehova... Zato o vremenu kažemo da je hladno da puca kamen/hladno/prohladno/prijatno/toplo/veoma toplo/vrućina.
U genima je zapisano da prosečan mozak može istovremeno da obrađuje sedam informacija. ), kod nekog i svih devet.

Naravno da svako može da postuje dan koji god želi i da su za mnoge ljude svi dani isti i svako ima pravo na to i to je nejgova stvar.

Međutim Bog je sam odredio i posvetio jedan dan KOJIM GA POSTUJEMO kaos to smo videli, stvorivsi ga na samom početku radi coveka .

Taj dan je posbena od svih dana.

Zašto?

1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
1 Mojsijeva 2.

Bog je izdvojio ovaj dan, izrekao poseban blagoslov na njega i posvetio ga, učinio ga SVETIM na drugim danima:

TA SVETOST I BLAGOSLOV OSTAJE ZAUVEK NA TOM DANU.

4.Mo 23:19 Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje...

Taj dan je subota:

2.Mo 31:15 Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi.

Jes 58:13 Ako odvratiš nogu svoju od subote da ne činiš šta je tebi drago na moj sveti dan, i ako prozoveš subotu milinom, sveti dan Gospodnji slavnim, i budeš ga slavio ne idući svojim putevima i ne čineći šta je tebi drago, ni govoreći reči,
Jes 58:14 Tada ćeš se veseliti u Gospodu, i izvešću te na visine zemaljske, i daću ti da jedeš nasledstvo Jakova oca svog; jer usta Gospodnja rekoše.

Niko nema proavo da menja ovaj dan.
Ako neko uspostvalja neke druge dane radi vaskrsenja, radi ovoga ili onoga, to je njegov problem i to nije problem.

Ali niko nema pravo da ukida dan odmora subotu koji je Bog balgoslovio i posvetio za coveka za odmor.
Jer sa time se podize protiv Boga i odbacuje ga kao stvoritelja, neba , zemlej i svega.
sa time krsi Bozju zapovest.

Taj dan su trebali da slave ljudi kroz čitavu vecnost.

Taj dan će ljudi slaviti na novoj zemlji kroz čitavu vecnost:

Jes 66:22 Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše.
Jes 66:23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.

el slavis mladine?
i kao drugo cemu subote na novoj zemlji kad ce sam gospod obasjavati zemlju a sunca i meseca nece biti....kako te ne mrzi da lupas toliko....

Poslednja izmena:
Nasa ucenja Liturgija,(sluzba) i molitva..

Liturgija kod Adventista:
Božanstvena Liturgija (reč dolazi iz grčkog jezika i znači zajednička služba) ili evharistija (blagodarenje, zahvalnost) središte je života Adventisticke crkve. Liturgiju ili Bogosluženje sa vecerom Gospodnjom praktikovali su i apostoli. Liturgija ili Bogosluizenje je takođe carstvo Bozje na zemlji. Sve ostale svete tajne ili obredi vezane su i proističu iz Svete liturgije, jer se tada na liturgiji ili Bogosluženju Obavljaju ili su na liturgiji to jest bogosluženju nastale. Vidljiva zajednica svih vernih jeste Crkva, Telo Hristovo, Narod Božiji koje se okuplja na Liturgiji, Bogosluženju pred Bogom. Svetu liturgiju sa Evharistijom,ustanovio je sam Gospod Isus Hristos na Tajnoj večeri sa svojim učenicima, prelomivši hleb i dajući im hleb i vino uz reči : „Činite ovo u moj spomen”. U najširem smislu, Liturgija se sastoji od molitava, pevanja, čitanja i obreda Vecere Gospodnje ili i bez nje. Na Liturgiji čitava crkva svi vernici u Hristovo ime prinosi Bogu žrtvu hvale, i uzima ucesce u Evharistiji koja obnavlja spomen na smrt i vaskrsenje Gospodnje. Posle uzimanja hleba i vina, koje simbolise telo i krv Hristovu, mi se pričešćujemo tim darovima i potvrdjujemo da ulazimo u savršenu zajednicu sa Hristom, da se ugrađujemo u Njega. Osnovni delovi Svete liturgije kada se obavlja Evharistija su: ++Proskomidija++ (prinošenje i priprema hleba i vina na posebno odredjenom mestu u crkvi, uz prisustvo svih članova crkve koji su dosli,, ++Liturgija oglašenih++ (obavezno na Liturgiji kada se prima Evharistija udeo uzimaju i oglašeni, tj. oni koji su se skoro krstili i svi krsteni vernici; Na Bogosluženju to jest Liturgiji se čita i Sveto pismo - apostolske poslanica i jevanđelja, njihovo tumačenje i propovedi), ++Liturgija vernih++ (počinje Velikim vhodom - molitvom i zahvaljivanjem za spasenje to jest pravu Evharistiju koja se desila na Golgoti i predanje nas samih Bogu, kroz Hristovu žrtvu podnesenu radi nas, prizivanjem Duha Svetog ), ++Pričešćivanje++, i ++Otpust++( to jest zajednicke molitve crkve (svih vernika) posle koje smo spremni da „pođemo u miru”, nazad u svet). Liturgija sa Euharistijom se služi svaka tri meseca a bez nje svake subote po primeru Isusa Hrista i Apostola. Liturgiju koju služimo to jest Bogosluzba je po primeru apostola kako su i oni cinili.
Mi koristimo reč nasu reč na srpskom jeziku Bogosluženje, za Liturgiju.
Naravno da bi izgledalo još vise misticnije i cudnije, možemo da koristimo i reč Liturgija koja u prevodu znaci ZAJEDNICKA SLUZBA.
Međutim ta reč na nasem jeziku nekima odaje suvise malo mistike pa koriste stranu reč Liturgija.
Da bi narod bolje razumeo i da bi mu bilo blize služimo se recju našeg jezika,zajdnicka sluzba ili Bogosluženje.

Ocigledno koriscenje ove reci Liturgija može da donese mnogo zabune. Jer vernici nekih crkava koristeci reč Litrugija misle da cine nešto posebno, nešto sto drugi nemaju ili drugi necine, i nazivaju ih otpadnicima ili sektasima samo zbog nerazumevanja ove reci Liturgija.
Dok nazalost neki duhovnici zloupotrblajvaju ovu stranu reč govoreci da drugi nemaju liturgiju, sto nije tačno.
A niko se nepita šta je to.

MOLITVA KOD ADVENTISTA.
Molitva je razgovor sa Bogom disanje duse, i ona čini sadržaj života svih anđela na nebu i svih svetih, to jest svih vernika na zemlji, jer su svi vernici sveti Bozji. Ona je srce svih vrlina, najpre vere. Bez molitve je nemoguće razumeti sva hrišćanska ucenja, kroz Molitvu trazimo savete i vodstvo Bozje u sveta u kome živimo, ljudi sa kojima opštimo, bez molitve, pre svega, nema ni prave ljubavi prema Bogu niti Bogopoznanja. Sve tajne vere otkrivaju se kroz Bozju reč i molitvenom umu i čistom srcu. Sveti apostol Pavle poručuje nam: „Molite se neprestano”. Sav život Crkve je neprekidna molitva i neprekidno služenje Bogu. Pored zajedničkih bogosluženja i molitava u kojima učestvuju svi Hrišćani, postoje molitve koje se odnose na svakodnevni porodični život i molitve koje se upražnjavaju u tišini samoće. Molitve se mogu podeliti i na molitve hvale i slavljenja, molitve blagodarnosti i molitve moljenja. Hrišćaninov dan počinje i završava se sa molitvom, tako on samog sebe i sav život svoj prinosi Bogu. Molitva prethodi svakom poslu, ali i jelu, molitva pomaže stišavanju uzburkanosti duše, ali iznad svega, molitva je put približavanju i razumevanju Boga, rastu ljubavi prema Bogu i ljudima. Ne treba čekati da se učimo molitvi samo onda kad nam je Bog potreban, hrišćanski ideal je moliti se neprestano, bez napora - kao što dišemo. Iskustvo mnogih velikih Biblijskih licnosti i samoga Isusa Hrista u molitvi, pomaže nam da se, polako, iz njihovih primera takođe, učimo se toplom i iskrenom razgovoru s Bogom. Ne treba zaboraviti mnoga iskustva molitve koje smo sami doziveli ili mnoga braca i pricati o njima slaveci Boga.

Sa ovim bi mogli da se slozimo.

ISTORIJA HRIŠĆANSKE CRKVE

Rano hrišćanstvo je nastalo kao verski pokret, odnosno sekta unutar judaizma. Od većine naroda u imperiji, Jevreje je izdvajao monoteizam, odnosno vera u jednog Boga. Prvobitnu hrišćansku crkvu (lat: ecclesia - zajednica) formirali su nakon Isusove smrti, njegovi učenici i apostoli u Jerusalimu. Prema spisama apostola Petra (15.-67. g.n.e) mnogi judaisti okreću se hrišćanstvu. Pristalice Isusa iz Nazareta se u početku nazivaju nazareni, da bi tek kasnije stekli naziv hrišćani. Zajednicu su u samom početku činili isključivo jevreji, koji su smatrali su da je Isus bio Mesija (odnosno Hristos) čiji dolazak proriče jevrejska sveta knjiga Tanah, koju hrišćani nazivaju Starim Zavetom. Mnoge judejske (farisejske) starešine su ovu tvrdnju smatrali bogohulnom i proglašavali su Hristove sledbenike za jeretike, koje isključuju iz jevrejskih zajednica, a neretko i prijavljuju Rimskim vlastima. U ovim događajima neki autori vide dublje korene kasnijeg antisemitizma među hrišćanima.

Već u drugoj polovini 1. veka, hrišćanski pokret postaje pretežno nejevrejski. Hrišćanske zajednice nastaju širom Palestine, Male Azije, Sirije, Egipta, Afrike i Grčke. Jezik komuniciranja među hrišćanima u to doba bio je grčki. Pošto je u antička vremena religija uglavnom bila vezana za određeni grad ili narod, smatra se da su „hrišćani presekli tradicionalne veze između vere i nacije.”

Zvanično, hrišćanstvo je religija koja nastaje u prvom veku nove ere. Tačnije, godina rođenja Isusa Hrista, prestavlja godinu novog računanja vremena. Ali, slobodno se može reći da su temelji hrišćanstva postavljeni 2000 godina pre nove ere, pojavom Avrama, Isaka i Jakova. To je priča stara više hiljada godina. Avram, Isak i Jakov su predstavljeni kao proroci koji su verovali u boga Jehovu (hebrejski: יתזח odnosno jahvh- pravilan naziv je Jave, a ne Jehova. Njihov zadatak, bio je da propovedaju božije reči i tako poduče narod o postojanju boga Jehove. Takođe, imali su zadatak da pripreme put i nagoveste rođenje Isusa Hrista-Sina božijeg.

Hrišćanstvo se pojavljuje na tlu Izraela, koji je tada bio okupiran pod Rimljanima. Za samo tri veka svog razvijanja, postalo je zvanična religija mnogih država i naroda. Hrišćanstvo je bilo organizovano u jedinstvenu religioznu zajednicu, crkvu.

Prvi hrišćani su, za simbol Isusa Hrist, odabrali znak ribe. „Isus Hrist, Božiji sin, Spasitelj”, se na grčkom piše Isu Histu Teu Ios Sotir, a prva slova daju reč „IHTIS”, što u prevodu sa grčkog, znači riba.

Hrišćanstvo (na grčkom jeziku: χριστιανισμός, na latinskom jeziku: christianitas) je jedna od tri najveće monoteističke (jednobožačke) religije, i nastalo je na prostoru nekadašnjeg Rimskog carstva. Religija je zasnovana pojavom Isusa Hrista iz Nazareta u Galileji i Njegovim osnivanjem Crkve, kao zajednice Tela Njegovog, u prvom veku nove ere.

Isus Hrist je propovedao o božjem i nebeskom kraljevstvu, tako skupljajući mnogo pobornika, koji su ga smatrali mesijom. Grčka reč Χριστός u prevodu znači mesija, pa su tako prve pripadnike Hristove vere u Antiohiji nazvali χριστιανοί, imenom koje je ostalo do danas. Hrišćanstvo je predstavljalo prvu univerzalističku religiju, nasuprot dotadašnjim nacionalnim religijama, i propovedalo jednakost svih ljidu pred bogom: Jevreja, Grka, Rimljana, siromašnih, bogatih, žena, muškaraca. Zbog propovedanja jednakosti brzo je zavladalo među siromašnima. Kao religija hrišćanstvo se pojavilo u periodu raspada robovlasničke države, kasnije tokom celog srednjeg veka u hrišćanstvo se uvlace razna ucenja iz neznabostva i dalje takvo zvano hrišćanstvo postalo je zvanična, državna religija. Takvo hrišćanstvo je vezalo svoje interese sa interesima vladajuće klase i udaljilo se od ideala koje propovedaju jevanđelja pa su se uvek podizali ljudi da propovedaju i uzdizu pravu Hrišćansku veru i ucenja i oni su uvek tokom celog srenjeg veka od strane tada državnog hrišćanstva bili progonjeni, zatvarani, mucenji, sprečavani, ubijani itd. Sve dok tom državnom hrišćanstvu nije bila oduzeta državna vlast i Pap odveden u zatvor.
Ubrzo posle toga mnogi mogu tada da propovedaju svoju pravu hrišćansku veru slobodno i osnivaju svoje ,koje dotle nisu mogli jer je državnmo hrišćanstvo to branilo. Pa se danas pogresno misli da oni nisu postojali gde im se postavlja neposteno pitanje od strane drzvanih religija, GDE STE VI BILI NA POZORNICI SVETA JER SE MI CELO VREME TAMO NALAZIMO?
Nalaze se jer su drugima branili i ubijali ih da nisu mogli javno da deluju.
Dogmatske rasprave, kao i političke prilike i razni interesi su doveli do toga da je danas hrišćanstvo razjedinjeno. U početku je imalo mnogobrojne sekte, ali se kasnije, uglavnom zaslugom helenistički obrazovanog jevrejskog propovednika - Apostola Pavla, organizovalo u jedinstvenu religioznu zajednicu, crkvu.

Danas, celokupno hrišćanstvo prestavlja teritorijalno najrasprostranjeniju i brojčano najveću svetsku religiju, čiji broj vernika prelazi 2.200.000.000.
Ako bi se ogradili na hrišćane koji praktikuju pravo Biblijsko hrišćanstvo, njihov broj je znanto manji.

Danas se pod hrišćanstvom uglavnom podrazumevaju ili nazivaju tri glavne denominacije: Pravoslavna, Rimokatolička i Protestantska (evangelici ili luterani, reformisani ili kalvini, anglikanci, baptisti, metodisti, kvekeri, adventisti, pentekostalci, Jehovini svedoci...). Manje hrišćanske denominacije predstavljaju monofizitstvo (jermensko-gregorijanska, jakobitska, koptska i etiopska crkva) i nestorijanstvo. Krajem HH veka, i početkom HH javlja se među nekim hrišćanskim ograncima želja za saradnjom, pomirenjem i međusobnim zbližavanjem ujedinjenjem to jest veruje se da je tu ideju pokrenula katolicka crkva koja se još drzi vani. Takozvani Ekumenski pokret. Ideje o pomirenju pravoslavaca i katolika su posebno ojačale među teolozima posle II vatikanskog sabora i pomirenju rimskog pape i carigradskog patrijaraha (poseta Pavla IV Carigradu 1967. godine)
Kasnije je došlo do promene delova Simvola vere od strane zapadnog dela Crkve i njenog napuštanja evharistijske zajednice sa Istočnim delom Crkve 1054. godine.

Najznačajniji aspekti hrišćanskog života jesu post,molitva, Liturgija (Zajednicka sluzba vernih) i Pričest. I post i molitva imaju za cilj da čoveku pomognu da lakše savlada sve teškoće koje pred njega dolazei da se još vise sblizi sa tvorcem i njemu posveti.
Ta zajednica sa tvorcem ga dovodi do vecnog zivota.

Najvažnija uloga Hrišćanskih hramova je da služe kao mesto gde živa Crkva - vernici, uznose Bogu svoje molitve a najvažniji deo crkvenog života jeste Sveta liturgija to jest zajednicka sluzba vernih Bogu tj. Bogosluženje, koje se služi po Svetome pismu subotom kod nekih hrišćana nedeljom i drugim danima u hramovima. Osim liturgije, vrše se lične jutarnje i večernje molitve. Liturgiju služe svi vernici sa propovednikom a uz pomoć pevnice koja nije neophodna ukoliko narod zna i napamet da peva.

Postoje razne sluzbe : rukopolozeni djakon ili propovednik može da vrši sve svete obrede. Uloga đakona je manja nego propovednika - on je na neki način pomoćnik propovedniku.

Najznačajnije delo na kojem se zasniva liturgija (zajednicka sluzba) jeste Sveto pismo koje čini Stari i Novi zavet, koje je i istinsko zapisano Sveto predanje jer apostoli nisu drugacije ucili a treće zapisaliZa hrišćaneje posebno značajan Novi zavet koji predstavlja život i učenje Gospoda Isusa Hrista.

el slavis mladine?
i kao drugo cemu subote na novoj zemlji kad ce sam gospod obasjavati zemlju a sunca i meseca nece biti....kako te ne mrzi da lupas toliko....

Gde kaze da ce Gospod obasjvati zemlju?
Opet ne govris istinu?
Rec je o gradu jerusalimu, njega ce obasjavati a nije rec o celoj zemlji.

Eno idi pogledaj u Otrkivenju Jovanovom.

Pa ako nije tako dodji da kazes da nije i pokazi.
A ako je tako, onda cuti i stidi se.

Seti se gore opomene uskoro otkrivamo otpad pravoslvlja zahvaljuci tebi...

Bolje bi ti bilo da se ponasas normalno...

pa super nedelja je sedmi dan u nasem kalendaru i sta sad?shabat,odmor,pocinak na srpskom nedelja...

OPET GOVRIS NESITINE???:eek:

BAS U PRAVOSLAVNOM KALENDARU JE SUBOTA SEDMI DNA:

pravoslavni-kalendar-2012

Pitanje za Neo:

Kako se broje dani?

Od prvog prema 31 ili od 31 prema 1 u mesecu?

Ako od prvog prema 31 onda se jasno vidi u Pravoslavnom kalendaru da jje nedelja uvek prvi dan a subota sedmi.

Nepoznajes ni svojuc rkvu a o drugima ces da sudis?

Poslednja izmena:
Gde kaze da ce Gospod obasjvati zemlju?
Opet ne govris istinu?
Rec je o gradu jerusalimu, njega ce obasjavati a nije rec o celoj zemlji.

Eno idi pogledaj u Otrkivenju Jovanovom.

Pa ako nije tako dodji da kazes da nije i pokazi.
A ako je tako, onda cuti i stidi se.

Seti se gore opomene uskoro otkrivamo otpad pravoslvlja zahvaljuci tebi...

Bolje bi ti bilo da se ponasas normalno...

sto se bre brukas toliko...stvarno mi nije jasno.....

I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga. 4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim. 5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka

SVETO PISMO O OTPADU CRKVE POSLE APOSTOLA:

Sveto pismo prorice da će hrišćanska crkva uskoro posle apostola krenuti putem kojim su pre nje krenuli i Jevreji, putem otpadnistva, te da će ona sama velika zla da čini pa i u ime Hrista da ubija druge, a na kraju će ta otpala crkva da docega laznog Hrista, koji će ciniti natprirodna cuda zato što će zapravo biti Antihrist (Lucifer).

Evo biblijski citata koji to kazuju:

VREME OTPADNISTVA CRKVE UPRAVO POSLE APOSTOLA

„Jer ja ovo znam da će po odlasku mome ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada; I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.” (Dela 20,29-31)

AUTORITETI OTPALE CRKVE CE SE GRADITI DA SU JEDNAKI AUTORITETU HRISTOVIH APOSTOLA

„Jer su takvi lažni apostoli, lukavi poslenici, koji se pretvaraju da su apostoli Hristovi. I nikakvo čudo; jer se sam satana pretvara u anđela svetlosti. Nije, dakle, ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju da su sluge pravednosti, kojima će svršetak biti po delima njihovim” (2.Korinćanima 16,13-15)

ZATO APOSTOL PAVLE TVRDI DA AUTORITET ISTINE NISU NI SAMI APOSTOLI NI ANDJELI SA NEBA, NEGO SVETO PISMO IZNAD NJIHOVOG AUTORITETA

„Ali, ako i mi, ili anđeo s neba vam javi Jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude.” (Galatima 1,8)

OTPALA CRKVA CE DOZIVETI SVOJ POTPUN PAD POD UTICAJEM LAZNIH NAUKA

„Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakome duhu nečistome, i tamnica sviju ptica nečistih i mrskih, jer otrovnim vinom kurvarstva svojega napoji sve narode.” (Otkrivenje 18,2)

ZATO STO LAžNA NAUKA LJUDE TRUJE I NAVODI NA ZLO, BOG POZIVA VERNE DA NAPUSTE OTPALU CRKVU

„Izađite iz nje narode moj, da se ne pomešate u grehe njezine, i da vam ne naude zla njezina. Jer gresi njezini dopreše do neba, i Bog se opomenu nepravde njezine.” (Otkrivenje 18,4-5.)

OTPADNICI CE U IME HRISTA CINITI NAJVECE ZločinE PROGONECI UPRAVO ONE KOJI SU ZAISTA VERNI BOGU

„Ovo vam kazah da se ne sablaznite. Izgonice vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu sluzbu čini. I ovo će ciniti, jer ne poznase Oca ni mene. Nego vam ovo kazah kad dodje vreme da se opomenete ovog da vam ja kazah; a isprva ne kazah vam ovo, jer bijah s vama.” (Jovan 16,1-4)

DOK CE PRED KRAJ SVETA SVETOVNI LJUDI IMATI RELIGIOZNO OBLICJE, PRAVI HrišćaNI CE OD NJIH BITI PROGONJENI

„Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška. Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni, neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi, izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga, koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njezine odrekli. I ovih se kloni.” (2.Timotiju 3,1-5)

„Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svetu. A to je sve početak stradanja. Tada će vas predati na muke, i pobice vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi. I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdace, i omrznuce drug na druga. I izici će mnogi lažni proroci i prevarice mnoge. I sto će se bezakonje umnoziti, ohladnece ljubav mnogih. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.” (Matej 24,7-13)

OTPALA CRKVA CE DOCEKATI ANTIHRISTA KAO HRISTA

„Da vas niko ne prevari nikakvim nacinom; jer neće doći (Isus) dok ne dodje najpre otpad, i ne pokaze se covek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podize vise svega što se zove Bog ili se postuje, tako da će on sesti u crkvi Bozjoj kao Bog pokazujuci sebe da je Bog. Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio? I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme. Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava. Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetloscu dolaska svog;” (2.Solunjanima 2,3-8)

HRISTOV DRUGI DOLAZAK CE BITI SPASENJE ZA VERNE, A PROPAST ZA BEZBOZNIKE

„Obuzeše me smrtne bolesti, i potoci nevaljalih ljudi uplašiše me. Opkoliše me bolesti paklene, stegoše me zamke smrtne. U svojoj teskobi prizvah Gospoda, i k Bogu svojemu povikah; On ču iz dvora svojega glas moj, i vika moja dođe mu do ušiju. Zatrese se i pokoleba se zemlja, zadrmaše se i pomeriše se iz temelja gore, jer se on razljuti. ”Slava Njegova pokri nebesa, i zemlja se napuni hvale Njegove. Svetlost mu beše kao sunce. „I carevi zemaljski, ... i svaki rob, i svaki slobodnjak sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim; I govoraše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onoga što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetova. Jer dođe veliki dan gneva Njegova, i ko može opstati?” (Psalam 18,4-7. Avakum 3,3.4. Otkrivenje 6,15-17.)

Poslednja izmena:
OPET GOVRIS NESITINE???:eek:

BAS U PRAVOSLAVNOM KALENDARU JE SUBOTA SEDMI DNA:

pravoslavni-kalendar-2012

Pitanje za Neo:

Kako se broje dani?

Od prvog prema 31 ili od 31 prema 1 u mesecu?

Ako od prvog prema 31 onda se jasno vidi u Pravoslavnom kalendaru da jje nedelja uvek prvi dan a subota sedmi.

Nepoznajes ni svojuc rkvu a o drugima ces da sudis?

opa sinko znaci postijes pravoslavni kalendar..bice od tebe nesto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back