Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sveto pismo prorice da će hrišćanska crkva uskoro posle apostola krenuti putem kojim su pre nje krenuli i Jevreji, putem otpadnistva, te da će ona sama velika zla da čini pa i u ime Hrista da ubija druge, a na kraju će ta otpala crkva da docega laznog Hrista, koji će ciniti natprirodna cuda zato što će zapravo biti Antihrist (Lucifer).

Evo biblijski citata koji to kazuju:

VREME OTPADNISTVA CRKVE UPRAVO POSLE APOSTOLA

„Jer ja ovo znam da će po odlasku mome ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada; I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.” (Dela 20,29-31)

AUTORITETI OTPALE CRKVE CE SE GRADITI DA SU JEDNAKI AUTORITETU HRISTOVIH APOSTOLA

„Jer su takvi lažni apostoli, lukavi poslenici, koji se pretvaraju da su apostoli Hristovi. I nikakvo čudo; jer se sam satana pretvara u anđela svetlosti. Nije, dakle, ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju da su sluge pravednosti, kojima će svršetak biti po delima njihovim” (2.Korinćanima 16,13-15)

ZATO APOSTOL PAVLE TVRDI DA AUTORITET ISTINE NISU NI SAMI APOSTOLI NI ANDJELI SA NEBA, NEGO SVETO PISMO IZNAD NJIHOVOG AUTORITETA

„Ali, ako i mi, ili anđeo s neba vam javi Jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude.” (Galatima 1,8)

OTPALA CRKVA CE DOZIVETI SVOJ POTPUN PAD POD UTICAJEM LAZNIH NAUKA

„Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakome duhu nečistome, i tamnica sviju ptica nečistih i mrskih, jer otrovnim vinom kurvarstva svojega napoji sve narode.” (Otkrivenje 18,2)

ZATO STO LAžNA NAUKA LJUDE TRUJE I NAVODI NA ZLO, BOG POZIVA VERNE DA NAPUSTE OTPALU CRKVU

„Izađite iz nje narode moj, da se ne pomešate u grehe njezine, i da vam ne naude zla njezina. Jer gresi njezini dopreše do neba, i Bog se opomenu nepravde njezine.” (Otkrivenje 18,4-5.)

OTPADNICI CE U IME HRISTA CINITI NAJVECE ZločinE PROGONECI UPRAVO ONE KOJI SU ZAISTA VERNI BOGU

„Ovo vam kazah da se ne sablaznite. Izgonice vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu sluzbu čini. I ovo će ciniti, jer ne poznase Oca ni mene. Nego vam ovo kazah kad dodje vreme da se opomenete ovog da vam ja kazah; a isprva ne kazah vam ovo, jer bijah s vama.” (Jovan 16,1-4)

DOK CE PRED KRAJ SVETA SVETOVNI LJUDI IMATI RELIGIOZNO OBLICJE, PRAVI HrišćaNI CE OD NJIH BITI PROGONJENI

„Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška. Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni, neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi, izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga, koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njezine odrekli. I ovih se kloni.” (2.Timotiju 3,1-5)

„Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svetu. A to je sve početak stradanja. Tada će vas predati na muke, i pobice vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi. I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdace, i omrznuce drug na druga. I izici će mnogi lažni proroci i prevarice mnoge. I sto će se bezakonje umnoziti, ohladnece ljubav mnogih. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.” (Matej 24,7-13)

OTPALA CRKVA CE DOCEKATI ANTIHRISTA KAO HRISTA

„Da vas niko ne prevari nikakvim nacinom; jer neće doći (Isus) dok ne dodje najpre otpad, i ne pokaze se covek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podize vise svega što se zove Bog ili se postuje, tako da će on sesti u crkvi Bozjoj kao Bog pokazujuci sebe da je Bog. Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio? I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme. Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava. Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetloscu dolaska svog;” (2.Solunjanima 2,3-8)

HRISTOV DRUGI DOLAZAK CE BITI SPASENJE ZA VERNE, A PROPAST ZA BEZBOZNIKE

„Obuzeše me smrtne bolesti, i potoci nevaljalih ljudi uplašiše me. Opkoliše me bolesti paklene, stegoše me zamke smrtne. U svojoj teskobi prizvah Gospoda, i k Bogu svojemu povikah; On ču iz dvora svojega glas moj, i vika moja dođe mu do ušiju. Zatrese se i pokoleba se zemlja, zadrmaše se i pomeriše se iz temelja gore, jer se on razljuti. ”Slava Njegova pokri nebesa, i zemlja se napuni hvale Njegove. Svetlost mu beše kao sunce. „I carevi zemaljski, ... i svaki rob, i svaki slobodnjak sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim; I govoraše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onoga što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetova. Jer dođe veliki dan gneva Njegova, i ko može opstati?” (Psalam 18,4-7. Avakum 3,3.4. Otkrivenje 6,15-17.)

Pa vi ste taj otpad,ta ***** americka kojoj se svi klanjaju......to je vavilon

Jer su takvi lažni apostoli, lukavi poslenici, koji se pretvaraju da su apostoli Hristovi. I nikakvo čudo; jer se sam satana pretvara u anđela svetlosti. Nije, dakle, ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju da su sluge pravednosti, kojima će svršetak biti po delima njihovim” (2.Korinćanima 16,13-15)

Ovaj stih ti najbolje govori da ce se javitri sekte u poslednja vremena poput vas,mormona,jehovista i sl odlicno si ovo postavio na pravom si putu....

sto se bre brukas toliko...stvarno mi nije jasno.....

I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga. 4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim. 5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka

Opet zloupotrbljavas rec Bozju???:eek:

REC JE O GRADU JERUSALIMU NE O ZEMLJI.

KOJA BEZBOZNOST?

Tekst kaze U NJEMU.

Gde ce ga to u njemu obasjavati svetlost Bozja?

PA REC JE O GRADU JERUSALIMU NE O ZEMLJI, SAMO SI IZCUPAO TEKST VAN KONTEKSTA.

EVO KONTEKSTA IZ KOGA JE PRAVOSLAVAC NEO IZVUKAO OVAJ BIBLIJSKI TEKST GORE DA BI LAZNO PREDSTAVIO ISTINU:

2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije medju ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prodje.
5 I reče Onaj što sedjaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
9 I dodje k meni jedan od sedam andjela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.
10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi grad veliki, sveti Jerusalim, gde silazi s neba od Boga,
11 I imaše slavu Božiju; i svetlost njegova beše kao dragi kamen, kao kamen jaspis svetli,
12 I imaše zid veliki i visok, i imaše dvanaestora vrata, i na vratima dvanaest andjela, i imena napisana, koja su imena dvanaest kolena Izrailjevih.
13 Od istoka vrata troja, i od severa vrata troja, od juga vrata troja, i od zapada vrata troja.
14 I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih.
15 I onaj što govoraše sa mnom, imaše trsku zlatnu da izmeri grad i vrata njegova i zidove njegove.
16 I grad na četiri ugla stoji, i dužina je njegova tolika kolika i širina. I izmeri grad trskom na dvanaest hiljada potrkališta: dužina i širina i visina jednaka je.
17 I razmeri zid njegov na sto i četrdeset i četiri lakta, po meri čovečijoj, koja je andjelova.
18 I beše gradja zidova njegova jaspis, i grad zlato čisto, kao čisto staklo.
19 I temelji zidova gradskih behu ukrašeni svakim dragim kamenjem: prvi temelj beše jaspis, drugi safir, treći halkidon, četvrti smaragd,
20 Peti sardoniks, šesti sard, sedmi hrisolit, osmi viril, deveti topaz, deseti hrisopras, jedanaesti jakint, dvanaesti ametist.
21 I dvanaest vrata, dvanaest zrna bisera: svaka vrata behu od jednog zrna bisera: i ulice gradske behu zlato čisto, kao staklo presvetlo.
22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.
23 I grad ne potrebuje ni sunce ni mesec da svetle u njemu; jer ga slava Božija prosvetli, i žižak je njegov Jagnje.
24 I narodi koji su spaseni hodiće u videlu njegovom, i carevi zemaljski doneće slavu i čast svoju u njega.
25 I vrata njegova neće se zatvarati danju, jer onde noći neće biti.
26 I doneće slavu i čast neznabožaca u njega.
27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi Jagnjeta.

Tako navlacis samo prokletstvo na sebe.

Sta ti to treba???

Poslednja izmena:
Iskreno moram da ti kazem glasnice mislim da ti nisi los covek,zelis da saznas punocu Hristove nauke ali u sekti to sigurno neces steci...nek ti je Bog u pomoci ja sam pokusao da ti objasnim zablude u kojima zivis toliko od mene .....

Dragi moj, ako se tako objasnjva vera onda to sto ti radis nije vera nego bezboznistvo prve klase.

Ovako ti niko nece postati pravoslavac.

Kada ljudi nemaju istinu oni moraju da se sluze prevarom kao ti?

A to je ocigledno za svakog iskrenog posmatraca.

Bolje se smiri ne izazivaj da postavimo stvari koje ti se nece dopasti.

Opet zloupotrbljavas rec Bozju???:eek:

REC JE O GRADU JERUSALIMU NE O ZEMLJI.

KOJA BEZBOZNOST?

Tekst kaze U NJEMU.

Gde ce ga to u njemu obasjavati svetlost Bozja?

PA REC JE O GRADU JERUSALIMU NE O ZEMLJI, SAMO SI IZCUPAO TEKST VAN KONTESTA.

EVO KONTEKSTA IZ KOGA JE PRAVOSLAVAC NEO IZVUKAO OVAJ BIBLIJSKI TEKST GORE DA BI LAZNO PREDSTAVIO ISTINU:

2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije medju ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prodje.
5 I reče Onaj što sedjaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
9 I dodje k meni jedan od sedam andjela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.
10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi grad veliki, sveti Jerusalim, gde silazi s neba od Boga,
11 I imaše slavu Božiju; i svetlost njegova beše kao dragi kamen, kao kamen jaspis svetli,
12 I imaše zid veliki i visok, i imaše dvanaestora vrata, i na vratima dvanaest andjela, i imena napisana, koja su imena dvanaest kolena Izrailjevih.
13 Od istoka vrata troja, i od severa vrata troja, od juga vrata troja, i od zapada vrata troja.
14 I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih.
15 I onaj što govoraše sa mnom, imaše trsku zlatnu da izmeri grad i vrata njegova i zidove njegove.
16 I grad na četiri ugla stoji, i dužina je njegova tolika kolika i širina. I izmeri grad trskom na dvanaest hiljada potrkališta: dužina i širina i visina jednaka je.
17 I razmeri zid njegov na sto i četrdeset i četiri lakta, po meri čovečijoj, koja je andjelova.
18 I beše gradja zidova njegova jaspis, i grad zlato čisto, kao čisto staklo.
19 I temelji zidova gradskih behu ukrašeni svakim dragim kamenjem: prvi temelj beše jaspis, drugi safir, treći halkidon, četvrti smaragd,
20 Peti sardoniks, šesti sard, sedmi hrisolit, osmi viril, deveti topaz, deseti hrisopras, jedanaesti jakint, dvanaesti ametist.
21 I dvanaest vrata, dvanaest zrna bisera: svaka vrata behu od jednog zrna bisera: i ulice gradske behu zlato čisto, kao staklo presvetlo.
22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.
23 I grad ne potrebuje ni sunce ni mesec da svetle u njemu; jer ga slava Božija prosvetli, i žižak je njegov Jagnje.
24 I narodi koji su spaseni hodiće u videlu njegovom, i carevi zemaljski doneće slavu i čast svoju u njega.
25 I vrata njegova neće se zatvarati danju, jer onde noći neće biti.
26 I doneće slavu i čast neznabožaca u njega.
27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi Jagnjeta.

Tako navlacis samo prokletstvo na sebe.

Sta ti to treba???

pa ako grad ne potrebuje sunce kakve subote onda tu ima..el ti kapiras neke osnovne stvari....

Dragi moj, ako se tako objasnjva vera onda to sto ti radis nije vera nego bezboznistvo prve klase.

Ovako ti niko nece postati pravoslavac.

Kada ljudi nemaju istinu oni moraju da se sluze prevarom kao ti?

A to je ocigledno za svakog iskrenog posmatraca.

Bolje se smiri ne izazivaj da postavimo stvari koje ti se nece dopasti.

Pa ti lazes svakim svojim postom ovde....pokazili smo vam da je ena lazna prorocica a ti je sledis i dalje slepo a kad slep slepoga vodi zna se sta biva

Zasto si lagao da je u rpavoslavnom kalendaru endelja sedmi dan?
Zasto si lagao da nova zemlja nece imati sunca kad je rec o Jerusalimu ne novoj zemlji?
Sta ti doprinosi laganje?
Nemozes li sitinom kao mi?

A kako bih mogao kada vi sitinu nemate...

pa ako grad ne potrebuje sunce kakve subote onda tu ima..el ti kapiras neke osnovne stvari....

Evo sada prizna da je ipak rec o gradu a ne zemlji a celo vreme tvrdi da je zemlja i meni kaze da lazem?

Obraz djon, nije bitnos to je lagao on dalje nastavlja?

Pa kada verni dodju subotom u grad on ce biti osvetljen Bozjom svetloscu.
Dok ce na zemlji imati sunce.

Tesko za kapiranje???

Nije pop nista rekao o tome?

NEO KADA CES NAM OBJASNITI ZASTO JE PRAVOSLAVNA CRKVA OTPALA OD ISTINE I HRISTA I BOZJEG ZAKONA?

Neo lepo sma ti rekao mani se toga, ovo je zadnji put. a onda sledi onos to sam rekao i briga me sta ces ti iznositi...

Nije mi to namera ali drugacije izgleda ne ide.

alo bre covece ja sam utvrdjen u pravoslavnoj veri meni mozes da pises sta hoces te vase sektaske podmetacine me uopste ne doticu vec i razoblicavam....kao i sve sto si do sada pisao....aj da te raspravljamo na temelju pisma posto vi samo pismo postujete a predanje ne moze da razoblicimo te tvoje jeresi...

Evo sada prizna da je ipak rec o gradu a ne zemlji a celo vreme tvrdi da je zemlja i meni kaze da lazem?

Obraz djon, nije bitnos to je lagao on dalje nastavlja?

Pa kada verni dodju subotom u grad on ce biti osvetljen Bozjom svetloscu.
Dok ce na zemlji imati sunce.

Tesko za kapiranje???

Nije pop nista rekao o tome?

NEO KADA CES NAM OBJASNITI ZASTO JE PRAVOSLAVNA CRKVA OTPALA OD ISTINE I HRISTA I BOZJEG ZAKONA?

dolazice subotom :hahaha: al ti lupas ko lonche niz stepenice....da nece i zime da praznuju

dolazice subotom :hahaha: al ti lupas ko lonche niz stepenice....da nece i zime da praznuju

KADA TI BOGU KAZES DA LUPA ONDA STA DA OCEKUJEMO VISE OD PRAVOSLAVACA???:eek:

Verni ce na novoj zemlji dolazaiti pred Bogom u jeruslaim svakog mladog meseca i svake subote:

KAZE BOG NE JA:

Jes 66:22 Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše.

Jes 66:23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.

evo na primer glasnice moj objasni mi ovo....kad je pocetak sedmog dana i kad mu je zavsetak sta kaze postanje
i sta je u knjizi postanja dan..

REKOH JA DA CES TI POSTATI KAO SMESKO.

Par stranica unazad sam ti to objasnio a ti me izvredja i sada kao smesko ponovo ponavljas pitanje sto ukazuje da ides u delirijum u kome je on vec 10 godina.

Neznas samo koliko smo ga savetovali da se ostavi toga.
Ponasao se isto kao ti sada.

Danas ga niko vise ni ne primecuje.

Nemoze covek da se opire vecno bogu i da napada i vredja sitinu.

Na taklv nacin covek navalci na sebe prokletstvo.
Nezelim ti to zato ti kazem unapred.

KADA TI BOGU KAZES DA LUPA ONDA STA DA OCEKUJEMO VISE OD PRAVOSLAVACA???:eek:

Verni ce na novoj zemlji dolazaiti pred Bogom u jeruslaim svakog mladog meseca i svake subote:

KAZE BOG NE JA:

Jes 66:22 Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše.

Jes 66:23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.

pa brate kad si plitak toliko ne misli se na praznovanje subote nego na vecnost...valjda si toliko sposoban da ukapiras

REKOH JA DA CES TI POSTATI KAO SMESKO.

Par stranica unazad sam ti to objasnio a ti me izvredja i sada kao smesko ponovo ponavljas pitanje sto ukazuje da ides u delirijum u kome je on vec 10 godina.

Neznas samo koliko smo ga savetovali da se ostavi toga.
Ponasao se isto kao ti sada.

Danas ga niko vise ni ne primecuje.

Nemoze covek da se opire vecno bogu i da napada i vredja sitinu.

Na taklv nacin covek navalci na sebe prokletstvo.
Nezelim ti to zato ti kazem unapred.

ne smes da citiras postanje ili sta...

OTPAD CRKVE:

Poreklo "Velikog casnog uskršnjeg posta"

"Stoga je potrebno znati da nikakav post nije postojao dokle god je izvorna crkva držala do svog savršenstva" napisao je Johanes Kasijanus u petom veku, u knjizi "Prva teološka konferencija, glava 30". Isus nije imao obicaj da posti cetrdeset dana pred Uskrs, niti je takav period postojao u vreme apostola i prvobitne istinite Crkve Božije. Odakle onda potice taj obicaj?

"Obicaj cetrdesetodnevnog uzdržavanja u postu direktno je preuzet od poklonika vavilonske boginje Ištar. Ovakav prolecni post još uvek drže Jezidi, paganski obožavaoci Ðavola u Kurdistanu, koji su nasledili taj obicaj od svojih nekadašnjih gospodara - Vavilonaca. Meksicki pagani su se pridržavali cetrdesetodnevnog posta koji se slavio i u Egiptu" ("Dva Vavilona", str. 104-105). U stvari, u Egiptu se cetrdesetodnevni post upražnjavao izricito u slavu boga Ozirisa, u Siriji poznatog kao Adonis, a u Vavilonu kao Tamuz (Džon Lendsier, "Sabejska istraživanja", str. 111-112).

Da li shvatate šta se dogodilo?! Svevišnji Bog je zapovedio svom narodu da zauvek slavi Pashu (Druga knjiga Mojsijeva 12:24)! Ta zapovest data je Izraelcima još dok su boravili u Egiptu, to jest pre nego što je sklopljen stari zavet - takozvani Mojsijev zakon! Pre nego što je Isus Hristos razapnut na krst, starozavetna Pasha je predstavljala ilustraciju (prototip) smrti kojom On treba da umre za oproštenje naših greha. Na svojoj poslednjoj Pashi, Isus je promenio simbole tog praznika, pa je tako jagnjecu krv zamenio vinom, a jagnje beskvasnim hlebom. Isus nije ukinuo Pashu; samo je promenio njene simbole! Svi Njegovi apostoli i pravi hrišcani u prvom veku nove ere držali su taj praznik svakog prvog meseca (cetrnaestog dana) u godini po svetom kalendaru. Današnja Pasha predstavlja pomen na Hristovu smrt. Svake godine na to vece, istiniti hrišcani reafirmišu svoju veru u krv Isusa Hrista, koja je prolivena za oproštenje licnih greha i Hristovo telo, koje je izlomljeno zarad licnog fizickog isceljenja.

Da li sad shvatate šta se u stvari dogodilo? Svi narodi su, buduci prevareni, izbacili praznik koji je Bog zauvek uspostavio kao spomen na smrt istinitog Spasitelja koji je umro za naše grehe i tu uredbu zamenili paganskim festivalom koji služi kao pomen krivotvorenom "spasitelju" i posredniku izmedu Boga i ljudi - Valu - bogu sunca koji nosi ime po svojoj mitskoj ženi, boginji Ištar! Ištar nije niko drugi do carica iz starog veka Semiramida, koja se prevarom podmetnula kao žena boga sunca i postala paganski idol - "carica nebeska".

Sve ovo nema nikakve veze sa hrišcanstvom, nego je do srži pagansko! Milioni ljudi, žrtve ove obmane, navedeni su da slave takav vid bezbožnog idolopoklonstva i, tako prevareni, misle da odaju slavu Isusu Hristu, Sinu Boga našeg Stvoritelja! Uskrs nije praznik u cast Isusa Hrista! Svako od nas je, poput ovce, sledio milione drugih ljudi kada je u pitanju držanje tog obicaja. Ali "ne gledajuci dakle Bog na vremena neznanja, sad zapoveda svim ljudima svuda da se pokaju" (Dela apostolska 17:30).

OTPAD CRKVE:

Poreklo "Velikog casnog uskršnjeg posta"

"Stoga je potrebno znati da nikakav post nije postojao dokle god je izvorna crkva držala do svog savršenstva" napisao je Johanes Kasijanus u petom veku, u knjizi "Prva teološka konferencija, glava 30". Isus nije imao obicaj da posti cetrdeset dana pred Uskrs, niti je takav period postojao u vreme apostola i prvobitne istinite Crkve Božije. Odakle onda potice taj obicaj?

"Obicaj cetrdesetodnevnog uzdržavanja u postu direktno je preuzet od poklonika vavilonske boginje Ištar. Ovakav prolecni post još uvek drže Jezidi, paganski obožavaoci Ðavola u Kurdistanu, koji su nasledili taj obicaj od svojih nekadašnjih gospodara - Vavilonaca. Meksicki pagani su se pridržavali cetrdesetodnevnog posta koji se slavio i u Egiptu" ("Dva Vavilona", str. 104-105). U stvari, u Egiptu se cetrdesetodnevni post upražnjavao izricito u slavu boga Ozirisa, u Siriji poznatog kao Adonis, a u Vavilonu kao Tamuz (Džon Lendsier, "Sabejska istraživanja", str. 111-112).

Da li shvatate šta se dogodilo?! Svevišnji Bog je zapovedio svom narodu da zauvek slavi Pashu (Druga knjiga Mojsijeva 12:24)! Ta zapovest data je Izraelcima još dok su boravili u Egiptu, to jest pre nego što je sklopljen stari zavet - takozvani Mojsijev zakon! Pre nego što je Isus Hristos razapnut na krst, starozavetna Pasha je predstavljala ilustraciju (prototip) smrti kojom On treba da umre za oproštenje naših greha. Na svojoj poslednjoj Pashi, Isus je promenio simbole tog praznika, pa je tako jagnjecu krv zamenio vinom, a jagnje beskvasnim hlebom. Isus nije ukinuo Pashu; samo je promenio njene simbole! Svi Njegovi apostoli i pravi hrišcani u prvom veku nove ere držali su taj praznik svakog prvog meseca (cetrnaestog dana) u godini po svetom kalendaru. Današnja Pasha predstavlja pomen na Hristovu smrt. Svake godine na to vece, istiniti hrišcani reafirmišu svoju veru u krv Isusa Hrista, koja je prolivena za oproštenje licnih greha i Hristovo telo, koje je izlomljeno zarad licnog fizickog isceljenja.

Da li sad shvatate šta se u stvari dogodilo? Svi narodi su, buduci prevareni, izbacili praznik koji je Bog zauvek uspostavio kao spomen na smrt istinitog Spasitelja koji je umro za naše grehe i tu uredbu zamenili paganskim festivalom koji služi kao pomen krivotvorenom "spasitelju" i posredniku izmedu Boga i ljudi - Valu - bogu sunca koji nosi ime po svojoj mitskoj ženi, boginji Ištar! Ištar nije niko drugi do carica iz starog veka Semiramida, koja se prevarom podmetnula kao žena boga sunca i postala paganski idol - "carica nebeska".

Sve ovo nema nikakve veze sa hrišcanstvom, nego je do srži pagansko! Milioni ljudi, žrtve ove obmane, navedeni su da slave takav vid bezbožnog idolopoklonstva i, tako prevareni, misle da odaju slavu Isusu Hristu, Sinu Boga našeg Stvoritelja! Uskrs nije praznik u cast Isusa Hrista! Svako od nas je, poput ovce, sledio milione drugih ljudi kada je u pitanju držanje tog obicaja. Ali "ne gledajuci dakle Bog na vremena neznanja, sad zapoveda svim ljudima svuda da se pokaju" (Dela apostolska 17:30).

da i Hristos i Mojsije su otpadi jer su postili 40 dana sramota koliko ti nemas obraza....

kako bezis kao i svaki sektas od ozbiljne rasprave...

NIKAKO NE BEZIM EVO RASPRAVE:

OTPAD CRKVE:

Farbanje jaja

Da li znate da obojena jaja, u misticnim obredima starog Vavilona, imaju odredenu ulogu, baš kao i u današnjem vaskršnjem slavlju? Eto još jednog paganskog obicaja! Edvard Dejvis, u svojoj knjizi "Mitologija i obredi britanskih Druida" piše da su stari Druidi svuda nosili jaja sa sobom, pošto je to sveta amajlija njihovog idolopoklonickog reda. Jaja su svetinja kod mnogih drevnih civilizacija i sastavni deo religijskih ceremonija starih Egipcana i naroda sa Bliskog istoka. Džejms Bronvik piše:

"Jaja su se kacila u egipatske hramove. Bunsen skrece pažnju na svetovno jaje, simbol bujnog života koji izvire iz usta velikog boga egipatske zemlje.

Venus Ištar izlegla se iz misticnog vavilonskog jajeta koje je palo sa neba u reku Eufrat. Ofarbana jaja predstavljala su sveti uskršnji prinos u Egiptu. Isti obicaj održao se do današnjeg dana u Kini i Evropi. Uskrs ili prolece slavio se u cast preporoda neba i zemlje" ("Egipatska verovanja i savremena misao", str. 211-212).

Zašto ljudi, koji za sebe veruju da su hrišcani, farbaju jaja na Uskrs? Da li to cine pod pretpostavkom da Biblija nalaže ili zapoveda takav bezbožni obicaj? U Novom Zavetu nema ni spomena o farbanju jaja za Uskrs! Izvesno je da Hristos nije uveo takav obicaj. Apostoli i prvi hrišcani nisu cinili išta što bi nalicilo na takvu praksu. Zašto onda upražnjavati takav obicaj u današnje vreme? Zašto slediti paganizam, dok istovremeno pokušavate sebe da ubedite da ste hrišcanin, kada je vec sam Bog nazvao takve obicaje "gadovima"!?

da i Hristos i Mojsije su otpadi jer su postili 40 dana sramota koliko ti nemas obraza....

OTPAD CRKVE:

Uskršnje bogosluženje na uranku

Da li mislite da je uskršnja služba prilikom izlaska sunca predivna? Slušajte - Bog je pokazao grehe Svog naroda proroku Jezekilju u jednoj viziji, prorocanstvu za današnje vreme:

"Jesi li video, sine coveciji?" kaže Bog. "Još ceš videti vecih gadova od tih (Jezekilj je upravo video one koji smatrahu sebe Božijim narodom kako obožavaju idole). I odvede me (u viziji) u trem unutrašnji doma Gospodnjeg i gle... izmedu trema i oltara beše oko dvadeset i pet ljudi... licem k istoku i klanjahu se suncu prema istoku. Tada mi rece: jesi li video, sine coveciji?... Zato cu i ja uciniti u gnevu, nece žaliti oko moje, niti cu se smilovati, i kad stanu vikati iz glasa u moje uši, necu ih uslišiti" (Knjiga proroka Jezekilja 8:15-18).

Da li ste shvatili šta je najgadnije od svega u toj Jezekiljevoj viziji? Obicaj identican onome što milioni ljudi izvode u ranim jutarnjim casovima na Uskršnju nedelju - bogosluženje dok izlazi sunce! Tokom tog obreda oni stoje licem prema istoku, dok se sunce pomalja iza horizonta i klanjaju se bogu sunca i njegovoj mitskoj idolopoklonickoj pratilji - boginji Ištar! Da! Prevareni da veruju da je to hrišcanski obicaj, svakog Uskrsa milioni ljudi ucestvuju u identicnom obliku drevnog sistema obožavanja sunca, klanjajuci se bogu sunca - Valu! Celokupna Biblija otkriva da je vecnom Bogu Stvoritelju najgadniji takav cin idolopoklonstva!

Kako se Uskrs uvukao u crkvu?

Videli smo poreklo Uskrsa i ranu istoriju tog praznika. Sada se postavlja pitanje kako je takav paganski festival dospeo u nominalnu hrišcansku religiju gde je zamenio Božiju uredbu? Pre nego što otkrijete zapanjujucu pricu o velikoj prevari, imajte na umu dve cinjenice: prvu - da Isus i apostoli nisu predskazali da ce istinita novozavetna Crkva uživati univerzalnu popularnost, vec cinjenicu da ce velika vecina u njoj OTPASTI OD ISTINE. U pismu Solunjanima Pavle prorokuje sveopšti OTPAD od vere koja je data jednom za svagda recima "vec radi tajna bezakonja". Apostol je napisao te reci dvadesetak godina nakon osnivanja hrišcanske Crkve, pri cemu je mislio na iste one "haldejske tajne" u kojima su glavni praznici Uskrs i Božic (Druga Solunjanima 2:7); drugu - iako je Isus izjavio u Novom Zavetu da kapije pakla nece nadvladati Njegovu Crkvu, ipak je prorekao da ce to biti "malo stado"; i da Njegova Crkva nikada nece biti neka velika, brojna, popularna i univerzalna organizacija (Jevandelje po Luci 12:32). Svet ne može da shvati upravo tu cinjenicu!

NEO; MOZES LI DA NAM OBAJSNIS ZASTO SLAVITE BOGINJU ISTVAR???

Venus Ištar izlegla se iz misticnog vavilonskog jajeta koje je palo sa neba u reku Eufrat. Ofarbana jaja predstavljala su sveti uskršnji prinos u Egiptu. Isti obicaj održao se do današnjeg dana u Kini i Evropi. Uskrs ili prolece slavio se u cast preporoda neba i zemlje" ("Egipatska verovanja i savremena misao", str. 211-212).

Zasto je tvoja crkva prihvatila paganstvo emsto hriscanstva?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back