Brate moj izvini što ću ti ovo reći – ali to je jedini mogući odgovor posle ovakvog posta:
Vama je Adventna Crkva, a tebi pogotovu POTPUNO OPRALA MOZAK, ili bolje rečeno ispila:
Bratko Petrov nema potrebe da se izvinjavas, mi smo ves navikli da nas brat Petrov i nema nijednu lepu rec da kaze ljudima, nego kafanske, farisejske izraze koji njemu i prilice.
Poslovica kaze: "Prema svecu i tropar." je li tako?
LAŽ! Omiljena stvarčica Adventističke Crkve
NE PREMA LJUDIMA ! Već samo prema Adventistima jer su oni najgori!
DOKAZ:
1. Lako ću postovima sa ovog foruma to dokazati.
2. Takođe i stihovima iz biblije i citatima iz knjiga EGW!
3. Ja ne volim kafane, za razliku od tebe, tako da nisam stručan kao ti za njih.
Mi se radujemo kad imamo takvoga mudraca, koji sve zna, i ciji je sud jedini sud cak iznad i Bozjeg suda.
Uverio sam se ja mnogo puta u ISKRENOST VUKOVA U JAGNJEĆOJ KOŽI – TAKO DA SI MI JASAN KADA KAŽEŠ KOLIKO SE RADUJEŠ U SVOM SRCU, a koliko iskaćeš iz svoje kože.
A DA LI SI SE IKAD ZAPITAO, KO JE TEBI ISPRAVO MOZAK?
Jesam više puta.
I evo tebe pitam šta ja to grešim pa da mi je ispran mozak.
Kao i uvek Adventisti paušalno odgovaraju bez ARGUMENATA, samo kažu jer papir trpi sve!
A ja sam prvo izneo lažne doktrine Adventista Sedmoga Dana i onda tek tekao da ti je Mozak ispran – argumentima znači.
A ti NIŠTA DRUGO PAMETNO NE ZNAŠ VEČ SAMO DA OPADAŠ ONE KOJI IZNOSE OSTINE O ADVENTISTIMA!
A gde si ti U BIBLIJI pronašao da je ‘’ alkoholno vino je pokvaren grodjeni sok’’ – TO BIH JAKO VOLEO DA MI BIBLIJOM POKAŽEŠ I DOKAŽEŠ!!!
A pošto odlično poznajem bibliju – evo ja ti unapred kažem da to nećeš uspeti.
PETROV, ZAO MI JE STO CU SADA PRED SVIMA POKAZXATI DA TI NE POZNAJES BIBLIJU KAO STO TVRDIS DA POZNAJES.
STVARNO SI SMEŠAN
Nisam znao da si i smešan. Znao sam da si ispran, ali da si smešan sada tek vidim:
DOKAZ:
Ovde ti je odgovort u Bibliji: "OVAKO GOVORI GOSPOD: KAD SE NADJE SOK U GROZDNJU, RECE SE: NE KVARI GA, JER JE BLAGOSLOV U NJEMU."
Isaija 65.8. Bakotic
Crvenim boldirano (A gde si ti U BIBLIJI pronašao da je ‘’ alkoholno vino je pokvaren grodjeni sok’’ – TO BIH JAKO VOLEO DA MI BIBLIJOM POKAŽEŠ I DOKAŽEŠ!!!) – je tvoj izraz iz TVOG POSTA!
A ti nam ovde iznosiš STIH ISAIJA 65,8 Bakotić.
A DA LI TI MIKO 1932 PIJEŠ, A FOLIRAŠ SE U CRKVI ASD DA NE OKUSIŠ ALKOHOL!?
Pa gde ti je u tom stihu reč - AKOHOLNO VINO je pokvaren sok od grožđa !!!???
Niti se pominje reč ALKOHOL, niti reč VINO.
Nego je lažna nauka, a sada vidim i bolesna protumačila stih 65,8 iz Isaije od Bakotića da ne kvariti sok u grožđu znači praviti alkoholno vino !!! Stvarno bolesno.
1) Pa od čega su se napili gosti u Kani Galilejskog ( Jovan 2,10 И рече му: Сваки човек најпре добро вино износи, а кад се опију онда рђавије; а ти си чувао добро вино досле. )
2) Pa od čega se napio Noje (1. Mojs. 9,21-22 Napio se vina i opio,pa se otkrio nasred šatora. Ham, praotac Kanaanaca, opazi oca gola pa to kaza dvojici svoje braće vani.Šem i Jafet uzmu ogrtač,obojica ga prebace sebi preko ramena pa njime, idući natraške,pokriju očevu golotinju.)
3) Zašto je Jakov poslužio svog oca sa vinom !? (1. Mojs. 27:25 Potom reče Izak:"Stavi preda me da blagujem lovine svoga sina pa da te blagoslovi duša moja." Jakov ga posluži pa je jeo. Zatim mu donese i vina, pa je pio. )
4) Зашто је Бог наредио Јеврејима ZAŠTO JE BOG NAREDIO JEVREJIMA DA PIJU VINO, KADA JE ’’ alkoholno vino pokvareni sok od grožđa’’ – kako ti navodiš (5. Мојс. 14.24-26 Ако би ти пут био далек, те не би могао однети зато што је далеко од тебе место, које изабере Господ Бог твој да онде намести име своје, кад те Господ Бог твој благослови, Онда ужини у новац, и узевши у руку своју отиди у место које изабере Господ Бог твој, И за те новце узми шта зажели душа твоја, говеда, оваца, вина или другог јаког пића, и шта год би зажелела душа твоја, па једи онде пред Господом Богом својим, и весели се ти и дом твој.)
5) Zašto Ilija pita Anu .... i koristi reči ’’pijana’’ i ’’vino’’( 1. Самуил. 1,14. Па јој рече Илије: Докле ћеш бити пијана? Отрезни се од вина свог.15. Али Ана одговори и рече: Нисам пијана, господару, него сам жена тужна у срцу; нисам пила вина ни силовитог пића; него изливам душу своју пред Господом. 24. А кад га одоји, одведе га са собом узевши три телета и ефу брашна и мех вина, и уведе га у дом Господњи у Силому; а дете беше још мало.)
6) Zašto je Pavlovo uputstvo Timoteju da ĐAKONI NE SMEJU PITI PUNO VINA, ako je to sok od grožđa? (1. Тимотеју 3,8.9 Тако и ђакони треба да буду поштени, не двојезични, не који много вина пију, не лакоми на добитак поган, Који имају тајну вере у чистој савести.)
7) Zašto Pavle preporučuje ......(1. Тимотеју 5,23 Више не пиј воде, него пиј по мало вина, желуца ради свог и честих својих болести.)
8) Zašto da se ne predaju VRLO VINU, već samo malo - ( Титу 5,3 Старицама, такође, да живе као што се пристоји светима, да не буду опадљиве, да се не предају врло вину, да уче добру,)
.................
REZIME:
1. Zašto su ovi ljudi konzumirali alkoholno vino kada je zabranjeno
2. Zašto im Bog to nije prigovorio nego je pustio Pavla da im to daje kao savet.
Sok dok je u grozdu je ne pokvaren, a kad se izvadi iz groizda, u dodirusa sa vazduhom pokvari se vrenjem i pretvaranjem u alkohol.
Nista sto je pokvareno ne moze predstasvljati Hristovu krv i telo.
VINO NIJE POKVARENI SOK OD GROŽĐA, JER TO NIGDE BIBLIJA NE PODRŽAVA, TAKO DA NI TELO HRISTOVO SE NE MOŽE UPOREDITI SA TIM
"VINO JE PODSMEVAC I SILOVITO PICE NEMIRNIK, I KO GOD ZA NJIM LUTA NECE BITI MUDAR." Price 20,23. i 29-32.
"NI LUPEZ, NI LAKOMA, NI PIJANICA, NI KAVGADZIJA, NI HAJDUK CARSTVA BOZJEGA NECE NASLEDITI." 1. Korincanima 6,10.
To je nase razumevanje Biblije i verovanje i trudimo se da tako i zivimo.
Sve najbolje
Opet ti sa tim PIJANICAMA. DA LI TI UOPŠTE MOŽEŠ BEZ SPAMOVANJA TEME!?
Ja sam osudio lažnu doktrinu Adventista koji dovodi u vezu spasenje sa KONZUMIRANJEM alkohola, a ne NALIVANJEM alkohola. Prema tome NIGDE SE U BIBLIJI NE DOVODI U VEZU KONZUMIRANJE ALKOHOLA U UMERENOJ (NORMALNOJ) KOLIČINI SA SPASENJEM
A čak i imamo Hristov primer iz Kane Galilejske da je pretvorio vodu u vino;
Kao i preporuka Pavla đakonima, Timoteju, a i svim ostalim Hrišćanima da piju MALO VINA, odnosno da NE PIJU MNOGO VINA!
Samo vi i dalje lažno verujte i živite, ALI NEMOJTE DRUGE DA UVLAČITE U TU VAŠU LAŽ I POGIBAO!
Sve najbolje – lako za napisati. A šta je u srcu – to Bog TAČNO ZNA.