Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni sotona ne bi voleo pa će biti – tako će isto morati i Adventisti.

A ja sam stalno mislio da vi Adventisti genijalno zaključujete – a sada se i uverih!
Ja sam TALIBAN,u pravu je MIKA 1932, ali pošto svi TALIBANI MNOGO VOLE SRPSKI JEZIK – evo ja ga savršeno naučih i pisati i govoriti i sada se pridružih ovom sajtu da dam svoj sktomni doprinos razotkrivanju još jedne sotonske sekte – ASD!

PO TOME DOKAZUJES DA JESI TALABAN, KOJI MRZI SVE KOJI NISU MUSLIMANI.
PETROV, NISI TI PRAVOSLAVAC. JA DOBRO POZNAJEM PRAVOSLAVNE HRISCANE, TO SU DOBRI LJUDI KOJI VOLE SVE LJUDE, A TI NE PRIPADAS NJIMA,.

A AKO BAS ZELIS DA OTKRIJES SATANSU SEKTU. POSTUPI PO SAVETU SV. SIMEUNA, SAMO SE POMOLI I DOZNACES KOJA JE TO SATANSKA SEKTA.

AKO TI TO NE BUDE DOVOLJNO POSETI PRAVOSLAVNE BOGOMOLJCE, ONI CE TE NAUCITI KAKO SE MOLE SATANISTI.

IZ OVOGA ZAKLJUCI KO JE SATANISTA A KO NIJE, I KOME TI PRIPADAS?
------------------------------

Ako si bio Pravoslavac, a prešao u Adventizam – to upravo govori o tvojoj ličnosti. Iz izvornog Hrišćanstva koje postoji 2.000 godina koje nema ni JEDNU LAŽNU DOKTRINU, ti si prešao u Adventizam koji ima koliko hoćeš LAŽNIH DOKTRINA;

HAHAHA, PRE SVEGA O KAKVOM TI IZVORNOM HRISCASNSTVU GOVORIS?
STA JE SA ISKLJUCENJEM TVOJE BRATIJE 1054. GODINE?
MOZE LI ISKLJUCENI NOSISTI IZVORNO HRISCANSTVO?

MNOGO SI SAMOUVEREN KAO I TALABANI.
STA KAZES NEMA NIJEDNE LAZNE DOKTRINE?
A PRAZNOVANJE NEDELJE, KLANJANJE IKONAMA, MOLITVE SVECIMA UMESTO HRISTU JEDINOM POSREDNIKU IZMEDJU BOGA I LJUDI,
MOLITVA ZA POKOJNIKE ZA KOJE HRISTOS RECE DA SPAVAJU, KRSNA SLAVA I OHOHO.
TI JOS NI NEZNAS KOLIKO LAZNIH DOKTRINA STE NAKUPILI.

1. Hristovi učenici se neće POZNAVATI PO ZNANJU BIBLISKOM, VEĆ PO LJUBAVI.

PA PO TOME SAM JA TEBE SVRSTAO U TALABANE.
KAVU SU LJUBAV POKAZAO PREMA SVIMA OSTALIMA KOJI NISU PRAVOSLAVNI.
KAKO SI PREDSTASVIO HRISTA U IME PRAVOSLAVLJA?
KOJU LEPU REC SI REKAO ZA ADVENTISTE? NIKOJU! SAMO LAZI, POGRDE I MRZNJU, TAKO RADE TALABANI.
TO TI JE NAJVECI ARGUBENAT, SAMO AKO GA RAZUMES.
DAJEMO TI PRILIKU DA UPRAVO OVDE I SADA POKAZES TU LJUBAV O KOJOJ GOVORIS. CEKAMO REZULTAT.
-----------------------

2. Pravoslavna Crkva ne zabranjuje posedovanje i čitanje Svetog Pisma. A pre 80 godina treba videti na sajtu Saveznog Zavoda za Statistiku koliko je bilo pismenosti u Srbiji. Zatim treba znati da su komunisti došli na vlast 1945 g. a oni su itekako imali negativan stav prema Crkvi........

PRE SVEGA ZAR NISI MOGAO MALO DA PRORACUNAS, 80 GODINA PADAJU PRE POJAVE KOMUNIZMA.
A KOLIKO JE LJUDI BILO PISMENIH I NEPISMENIH, KAD SU ZNA;LI DA CITAJU DRUGU LITERATURU, MISLIS DA BIBLIJU NISU.
PROBLEM JE POPOV U TOME STO IM CRKVA KOJU SU JEDINU POZNAVALI NIKAD NIJE NI PONUDILA SVETO PISMO.
NIJE BIO PROBLEM U TOME DA NIJE BILO BIBLIJE, NEGO NIKO JU IM NIJE DAO U RUKE A TO JE UPRAVO BILA DUZNOST CRKVE. ZAR NIJE?
I TI POSLE TOGA KAZES DA TI NISMA DAO NIKAKAV ARGUMENATA. TO TI JE NAJJACI ARGUMENAT ONOME STO GOVORIM.
---------------------

Sve je to doprinelo ovo o čemu ti pričaš. Ali zvaničan stav SPC nije bio da se zabranjuje čitanje Svetog Pisma.

SLAZEM SE, ALI GDE JE BILA CRKVA DA NARODU STAVI U RUKE SVETO PISMO? REC JE O CRKVI KOJA JE DELOVALA SLOBODNO PRE KOMUNIZMA,
A NI KOMUNISTI NISU ZABRANJIVALI SIRENJE BIBLIJE. NEGO MALO JE KO NADSTOJAO DA JE DA LJUDIMA A ADVENTISTI SU IH SIRILI I ZA VREME KOMUNIZMA.
-------------------

3. Niko narodu nije zabranjivao da ide na liturgiju, ali političke okolnosti su bile takve. Koliko je pravih i iskrenih Hrišćana čitalo Sveto Pismo i misionarilo i išlo u Crkvu ?

PA JA SAM I U TO VREME IOSAO REDOVNO U CRKVU I SLOBODNO PROUCAVAO BIBLIJU.
PROBLEM JE BIO U TOME STO JE VECINA PRAVOSLAVACA POSTALO CLANOVIMA KOMUNISTICKE PRATIJE, ZA NJIIH JE BILO DRUGO PRAVILO.
---------------------

Prema tome – to nema veze sa DOKTRINAMA PRAVOSLAVNE, odnosno ADVENTNE CRKVE.
Nikakvi ovo argumenti nisu jer:

SAMO KAD TI TAKO KAZES. A KAKVA JE TO DOKTRINA CRKVE DA LJUDIMA NE DA BIBLIJU U RUKE? KOLIKO STE MISIONARA POSLALI U STRANE ZEMLJE? NIJEDNOGA!
A KATOLICI, NA HILJADE. PA ONDA TREBA DA TI JE JESNO ZBOG CEGA IMAMO MILIJARDU I STO MILIONA KATOLIKA, A KOLIKO IMA PRAVOSLAVACA?
ZASTO SU MOJI MESTANI PRIGRLILI CELIM SRCEM BIBLIJU I MNOGI OD NJIH POSTALI ADVENTISTI? RAZMISLI MALO.
---------------------

Матеј 28,19.20 Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,. Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин.

Hrist je ZAPOVEDIO DA NAUČE SVE NARODE ONAKO KAKO IM JE ON ZAPOVEDIO! A ne kako zapoveda EGW!

ODLICNBO! A SADA MI KAZE KOJE NARODE VI PRAVOSLAVNI UCITE? NIJEDNE!
PETROV, ZAR TI U TOME NE VIDIS OSNOVNI PROBLEM?
KOGA SI TI OVDE NA FORUMU POUCIO PO HRISTOVOM UPUTSTVU? NIKOGA!
NE POUCAVAJU SE LJUDI AKO IH NAZIVAS SATANISTIMA, OTPADNICIMA, ISPRANOGA MOZGA I SLICNO.
SVETU JE POTREBNO HRISTOVO JEVADJERLJE, A NE FARISEJSKA OSUDA.
ZATO PRAVOSLAVLJE STAGNIRA A KATOLICIZAM NAPREDUJE.
-----------------

Hrist nigde u bibliji nije zapovedio DA SE DRŽI SUBOTA- jer je odlično znao da je ona DATA JEVREJIMA!

POGRESNO! BOG JESTE ZAPOVEDIO U DEKALOGU DA SE PRAZNUJE SUBOTA.
HRISTOS JESTE IZJAVIO DA JE SUBGOTA STVORENA ZA COVEKA, A NE ZA JEVREJINA.
A GDE JE HRISTOS ZAPOVEDIO DA SE PRAZNUJE NEDELJA? NIGDE!
TO JE JASNO KAO BELI DAN.
------------------
Prema tome ti Adventisti koji su pre 80 godina došli u tvoje selo da prodaju biblije i (po)krštavaju Pravoslavce su bili (a i ostali) VUCI U JAGNJEĆOJ KOŽI. A ne istiniti apostoli.

NE, OI SU BILI PRAVI APOSTOLI KOJI SU URADILI UPRAVO ONO STO SPC NIJE URADIA, ISLI SU DVOJE PO DVOJE OD KUCE DO KUCE UPRAVO ONAKO KAKO SI ISLI
HRISTOVI UCENICI PO HRISTOVOM NAREDJENJU, PO TOM SMO IH PREPOZNALI DA SU PRAVI HRISCANI. PROPOVBEDALI SU HRISTOVO JEVANJDJELE,
NUDILI SU LJUDIMA BOZJU RECE I MI SMO IH PRIHVATILI KAO SLUGE BOZJE I SVEDOKE ISUSA HRISTA JER TO I JESU BILI.
A GDE STE VI BILI DA TO UCINITE?
---------------

Ali napomenuo sam ja već par puta – ADVENTISTA KADA NEMA ARGUMENTE IZ BIBLIJE – ON SE HVATA I ZA SLAMKU. Uhvatiće se i za babu, i za dedu, i za ..... sve samo da bi iščupao istinu iz korena, i proturio laž.

PA TO TI NEPRESTANO RADIS.
-------------------

Tako da brate moj napaćeni i sluđeni, nemoj ti meni pričati ko su Adventisti u 21 veku kada na internetu imamo sva dela EGW, zvanične stavove ASD, internet prezentacije ..........

PA U TOM TI I JESTE GLAVNI PROBLEM. STO TI PO NITERNETU TRAZIS LAZI I INTRIGE O ADVENTISTIMA,
A NISI OTISAO U ADVFENTISTICKU CRKVU DA UPOZNAS LJUDE.
DRAGO MI JE DA SI TO JAVNO PRIZNAO.
TO POTVRDJUJE DA SAM U PRAVU KAD KAZEM DA TI NE POZNAJES ADVENTISTE.
TI SAMO POZNAJES LAZI IZNETE PROTIV ASVENTISTA I NISTA DRUGO.
NEMAS TI POJMA STA JE PISALA ELEN VAJT NI STA ZNACI ONO STO JE NAPISALA.

AKO ZELIS DA GOVORIS O ADVENTISTIMA, POTREBNO JE D AUPOZNAS LJUDE, KAO STO JA POZNAJEM, NE SMAO UCENJE I PROMASAJE SPS, NEGO POZNAJEM I DO9BRE LJUDE, A TO JE SASVIM DRUGACIJE NEGO AKO SE OSVRCEM SAMO NA POGRESKE.
-------------------------

Onda je NEO još veći Musliman od mene. Sigurno je MUDŽAHEDIN. Pitaj ga slobodno!

AKO TI TAKO KAZES MOZDA SI U PRAVU, SAMO JA TO NISMA REKAO.
-------------------

Ne, sem prema onima koji dolaze u Srbiju i donese AMERIČKU SOTONSKU NAUKU.

O JADO MOJ, PA ZAR MISLIS DA SRBIJI NEDOSTAJE SOTONSKA NAUKA? IMAJU JE VEC U IZOBILJU. AKO SI TI U SRBIJEI TI ZADOVOLJAVAS SAVRSENO TU VASU POTREBU NIKO VAM DRUGI NIJE POTREBAN.
-----------------------

Nisam rekao satanisti – već VUKOVI U JAGNJEĆOJ KOŽI.

AKO SI TO ZA SEBE REKAO, UPRAVU SI.
-----------------

Hula je kada se ljudima iznosi laž!

SLAZEM SE, ZADOVOLJIO SI TU KVOTU.
-------------------

Malo si i bezobrazan brate kada ovo kažeš. Iznesi činjenice za mene!

PA ETO GORE SAM VEC UDOVOLJIO TVOME ZAHTEVU.

Tako da ja ti sve istinu rekoh, a ti vidi šta ćeš i gde ćeš!
A ne iznosi vise tvoje SA INTERNETA otrcane fraze.

Zelim ti sve najbolje

Poslednja izmena:
Brate moj izvini što ću ti ovo reći – ali to je jedini mogući odgovor posle ovakvog posta:
Vama je Adventna Crkva, a tebi pogotovu POTPUNO OPRALA MOZAK, ili bolje rečeno ispila:

Bratko Petrov nema potrebe da se izvinjavas, mi smo ves navikli da nas brat Petrov i nema nijednu lepu rec da kaze ljudima, nego kafanske, farisejske izraze koji njemu i prilice.
Poslovica kaze: "Prema svecu i tropar." je li tako?

Mi se radujemo kad imamo takvoga mudraca, koji sve zna, i ciji je sud jedini sud cak iznad i Bozjeg suda.
A DA LI SI SE IKAD ZAPITAO, KO JE TEBI ISPRAVO MOZAK?
-----------

A gde si ti U BIBLIJI pronašao da je ‘’ alkoholno vino je pokvaren grodjeni sok’’ – TO BIH JAKO VOLEO DA MI BIBLIJOM POKAŽEŠ I DOKAŽEŠ!!!
A pošto odlično poznajem bibliju – evo ja ti unapred kažem da to nećeš uspeti.

PETROV, ZAO MI JE STO CU SADA PRED SVIMA POKAZXATI DA TI NE POZNAJES BIBLIJU KAO STO TVRDIS DA POZNAJES.

Ovde ti je odgovort u Bibliji: "OVAKO GOVORI GOSPOD: KAD SE NADJE SOK U GROZDNJU, RECE SE: NE KVARI GA, JER JE BLAGOSLOV U NJEMU."
Isaija 65.8. Bakotic

Sok dok je u grozdu je ne pokvaren, a kad se izvadi iz groizda, u dodirusa sa vazduhom pokvari se vrenjem i pretvaranjem u alkohol.
Nista sto je pokvareno ne moze predstasvljati Hristovu krv i telo.

"VINO JE PODSMEVAC I SILOVITO PICE NEMIRNIK, I KO GOD ZA NJIM LUTA NECE BITI MUDAR." Price 20,23. i 29-32.

"NI LUPEZ, NI LAKOMA, NI PIJANICA, NI KAVGADZIJA, NI HAJDUK CARSTVA BOZJEGA NECE NASLEDITI." 1. Korincanima 6,10.

To je nase razumevanje Biblije i verovanje i trudimo se da tako i zivimo.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Ajde bre miko kako te nije sramota da i dalje ovako lazes ?Imas li ti obraza covece Bozji?
Pokazali smo da lazete da je papa uveo nedelju...
Pokazali smo da se elena molila sotoni 29 dana po sopstvenoj vizji...
Pokazali smo da je lazni prorok i da je omanula Hristov dolazak....
STa jos treba da pokazemo pa da covek vidi koji ste vi slepi sledbenici laznog proroka?

OSVESTI SI SE COVECE BOZJI I VRATI SE U TELO HRISTOVO

Zakon je dat za sve ljude. Zakon je merilo Bozje pravde i niko nije izvan njega.
Odbaciti merilo Jehovine pravde, znaci pobuniti se protiv Bozje vladavine, a to je sotona ucinio.

Tako Bozji zakon vazi sa sve ljude prisnavali ga ili ne, po njemu ce biti sudjeni.

Ali pod osudom zakona su oni koji ga namerno prestupaju.

Pa ti sada razmisli dobro ciji si svedok.

Zelim ti eve najbolje

Citat Original postavio Mika1932 Pogledaj poruku
TAKO JE, ONI KOJIMA GREH NE VLADA ONI NISU PRESTUPNICI ZAKONA I ZBOG TOGA ZAKON IH NE OSUDJUJE I NISU POD ZAKONOM.
POD ZAKONOM SU NJEGOVI PRESTUPNICI, BEZAKONICI, ONI SU POD ZAKONOM JER IH ZAKON OSUDJUJE ZBOG PRESTUPA.

Kolega Mico skrati malo i budi koncilan i povrh svega jasan, može?

Prvo mi kaži da li su subotari pod zakonom ili nisu? jer ako zakon važi onda se i robuje zakonu, tako Biblija naučava (osim ako ti čitaš tu subotarsku bibliju Clear Word Bible) A pošto zakon osuđuje GREH ! Prestupi su GREH a "Prestupnici" su GREŠNICI, jednostavno zar ne?

Sada mi kaži da li si ti BEZ GREŠAN pa te taj zakon ne kači nit tebe osuđuje?
Mico GREH je G R E H bez obzira da li je počinjen kao namerno ili kao slučajno! šta ti misliš imam li ja pravo, a pastor MIco?

Pastor Mico ne raspravlja se ovde o Smešku i čiji je on svedok nego o subotarima dal su pod zakonom kada robuju zakonima. svataš Mico pastore majstor za izvrtanje i spamovanje? :hahaha:

Poslednja izmena:
PO TOME DOKAZUJES DA JESI TALABAN, KOJI MRZI SVE KOJI NISU MUSLIMANI.
PETROV, NISI TI PRAVOSLAVAC. JA DOBRO POZNAJEM PRAVOSLAVNE HRISCANE, TO SU DOBRI LJUDI KOJI VOLE SVE LJUDE, A TI NE PRIPADAS NJIMA,.
A AKO BAS ZELIS DA OTKRIJES SATANSU SEKTU. POSTUPI PO SAVETU SV. SIMEUNA, SAMO SE POMOLI I DOZNACES KOJA JE TO SATANSKA SEKTA.

AKO TI TO NE BUDE DOVOLJNO POSETI PRAVOSLAVNE BOGOMOLJCE, ONI CE TE NAUCITI KAKO SE MOLE SATANISTI.

IZ OVOGA ZAKLJUCI KO JE SATANISTA A KO NIJE, I KOME TI PRIPADAS?
-----------------------------
OVO SU ADVENTISTI!

Mika 1932 je tipičan primer:
1. Ajde da pretpostavimo da ja nisam Pravoslavac. Žao mi je što ovako govorim jer je to laž, ali moram zbog subotara Mike 1932. Znači idemo redom:
2. Koja je razlika ako ja iznosim lažne doktrine Adventizma a Mormon sam ili Pravoslavac ili Jehovim svedok ili pripadao bilo kojoj religiskoj zajednici na planeti. Pa valjda je bitna ISTINA O Adventistima da još nekog ne bi uvukli u pogibao. A ne KO IZNOSI TU ISTINU O Adventiostima. OVO JE INAČE TIPIČAN SEKTAŠKI ODGOVOR. KADA SE NEMA BIBLISKI ARGUMENT – ONDA ILI NE VALJAM JA ILI MOJA CRKVA A NAJČEŠĆE OBOJE!
3. Više puta sam rekao da ih đavo tera i rekao da nisam ja tema ove teme već Adventisti Sedmog Dana, ali to Hrišćanima kao što su Adventisti ništa ne vredi. Oni su puni mržnje i nemaju obzira ni prema kome već samo da uvuku nekog u njihovu lažnu Crkvu. Ja ovo nikada ne bih radio. Napadao Adventizam na temi Pravoslavlje! Već bih branio Pravoslavlje ARGUMENTIMA iz biblije ili istorije.
To samo mogu raditi đavolje sluge.
4. Dobar si mi predlog dao. Tipičan ADVENTISTIČKI : ‘’ POSTUPI PO SAVETU SV. SIMEUNA, SAMO SE POMOLI I DOZNACES KOJA JE TO SATANSKA SEKTA.

AKO TI TO NE BUDE DOVOLJNO POSETI PRAVOSLAVNE BOGOMOLJCE, ONI CE TE NAUCITI KAKO SE MOLE SATANISTI.‘’! Jer vas biblija ogoljuje i razotkriva, zato me i teraš od nje!
5. Ovaj post Mike1932 je tipičan primer i dokaz koji bog vodi Adventizam. Jer su oni MAJSTORI LUKAVSTVA! Počeli smo utvrditi biblijski da li JE KONZUMIRANJE ALKOHOLA POVEZNO SA SPASENJEM ILI NE! I pošto je to TANAK LED za Adventiste odoše oni u TALIBANE, MUĐAHEDINE, PETROV JE SATANISTA........ Otići će oni i do KULINA BANA, samo da ne odgovaraju na stihove iz biblije i knjiga EGW koji ih razotkrivaju.
6. PA ŠTO BI JA LAGAO DA SAM PRAVOSLAVAC, A DA NISAM !!!???
Šta bih ja stim dobio ili izgubio na TEMI ADVENTISTI SEDMOGA DANA AKO IH NAPADAM !!!???
Eto zašto te Miko 1932 najgori. Lupetate do iznemogloszi. Svakava đavoljska lukavsva će te smisliti, samo da skrenete sa teme gde vas neko otkrije da LAŽETE!
Ili možda s tobom nešto nije u redu, možda si bolestan. Ne znam – objasni mi ti? Čemu ovolike gluposti – a osporili smo jasne vaše doktrine citatima iz biblije ili delovima knjiga EGW?
AKO MOŽEŠ ISKRENO REĆ! Mada ja sumljam. Đavoljske sluge su majstori lukavsva i licemrja.

Opasni su to ljudi. Vuci u jagnjećoj koži. Proverite sve postove Adventista na bilo kojioj temi pa će te se lako uveriti da li govorim istinu ili laž!!!

HAHAHA, PRE SVEGA O KAKVOM TI IZVORNOM HRISCASNSTVU GOVORIS?
STA JE SA ISKLJUCENJEM TVOJE BRATIJE 1054. GODINE?
MOZE LI ISKLJUCENI NOSISTI IZVORNO HRISCANSTVO?

MNOGO SI SAMOUVEREN KAO I TALABANI.
STA KAZES NEMA NIJEDNE LAZNE DOKTRINE?
A PRAZNOVANJE NEDELJE, KLANJANJE IKONAMA, MOLITVE SVECIMA UMESTO HRISTU JEDINOM POSREDNIKU IZMEDJU BOGA I LJUDI,
MOLITVA ZA POKOJNIKE ZA KOJE HRISTOS RECE DA SPAVAJU, KRSNA SLAVA I OHOHO.
TI JOS NI NEZNAS KOLIKO LAZNIH DOKTRINA STE NAKUPILI.
Na ovo ti je sve odgovoreno STOTINU puta. Ali te ja brate razumem. Đavo ti ne da mira i moraćeš to ponavljati sve dok ne izađeš iz Adventizma.
Pravoslavci vode poreklo od Pentakosta, po učenju, a Katolicizam se odvoio. To se lako da zaključiti po doktrinama jedne i druge crkve. Kojim idolima se klanjaju Pravoslavci! Šta je s tobom!?
Ali ovo nije tema SPC, već ASD !!!

1. Hristovi učenici se neće POZNAVATI PO ZNANJU BIBLISKOM, VEĆ PO LJUBAVI.

PA PO TOME SAM JA TEBE SVRSTAO U TALABANE.
KAVU SU LJUBAV POKAZAO PREMA SVIMA OSTALIMA KOJI NISU PRAVOSLAVNI.
KAKO SI PREDSTASVIO HRISTA U IME PRAVOSLAVLJA?
KOJU LEPU REC SI REKAO ZA ADVENTISTE? NIKOJU! SAMO LAZI, POGRDE I MRZNJU, TAKO RADE TALABANI.
TO TI JE NAJVECI ARGUBENAT, SAMO AKO GA RAZUMES.
DAJEMO TI PRILIKU DA UPRAVO OVDE I SADA POKAZES TU LJUBAV O KOJOJ GOVORIS. CEKAMO REZULTAT.
Možeš ti mene svrstati gde hoćeš – to ti je papagajska škola. Ja sam prvi izneo po čemu će se poznati pravi hristovi učenici.
1. A što ti NISI POKAZAO LJUBAV PREMA DRUGIMA KOJI NISU ADVENTISTI!
Jer ovo je tema o Adventistima a ne o meni i Pravoslavcima:
Razlog je vrlo prost:
2. Niti ti imaš ljubavi niti Adventisti, zato sam i više pita napomenuio DA STE NAJGORI. Pogledajte postove Adventista pa se uverite.
3. Vašu Crkvu Jakov Wajt je nazvao Laodikejom – sve imaju sem ljubavi, a ne Pravoslavnu.
Na svakoj temi počnete sa vređanjem da bi skrenuli sa teme, jer podsvesno znate da ste u mnogo čemu u krivu i da bi iz ljudi izvukli ono najgore! Opasna ste vi sekta.
FAKAT
-----------------------

2. Pravoslavna Crkva ne zabranjuje posedovanje i čitanje Svetog Pisma. A pre 80 godina treba videti na sajtu Saveznog Zavoda za Statistiku koliko je bilo pismenosti u Srbiji. Zatim treba znati da su komunisti došli na vlast 1945 g. a oni su itekako imali negativan stav prema Crkvi........

PRE SVEGA ZAR NISI MOGAO MALO DA PRORACUNAS, 80 GODINA PADAJU PRE POJAVE KOMUNIZMA.
A KOLIKO JE LJUDI BILO PISMENIH I NEPISMENIH, KAD SU ZNA;LI DA CITAJU DRUGU LITERATURU, MISLIS DA BIBLIJU NISU.
PROBLEM JE POPOV U TOME STO IM CRKVA KOJU SU JEDINU POZNAVALI NIKAD NIJE NI PONUDILA SVETO PISMO.
NIJE BIO PROBLEM U TOME DA NIJE BILO BIBLIJE, NEGO NIKO JU IM NIJE DAO U RUKE A TO JE UPRAVO BILA DUZNOST CRKVE. ZAR NIJE?
I TI POSLE TOGA KAZES DA TI NISMA DAO NIKAKAV ARGUMENATA. TO TI JE NAJJACI ARGUMENAT ONOME STO GOVORIM.
---------------------
Računaj ti. Gde sam ja rekao da je komunizam bio u Srbiji pre 80 godina. Ti si izgleda i malo izlapeo?
Koliko imaš ti godina?
Ostali argumenti su PAUŠALNI, bez dokaza crkvenog učenja ili bibliskih stihova – to su subjektivni ili objektivni individualni utisci. ALI KADA ADVENTISTI NEMAJU BIBLISKE DOKAZE – onda će majstorskim lukavstvom sve učiniti da pobegnu sa TANKOG LEDA i otići će u bezimena sela pre 80 godina!
Opasna je to sekta ljudi uverite se i sami.

SLAZEM SE, ALI GDE JE BILA CRKVA DA NARODU STAVI U RUKE SVETO PISMO? REC JE O CRKVI KOJA JE DELOVALA SLOBODNO PRE KOMUNIZMA,
A NI KOMUNISTI NISU ZABRANJIVALI SIRENJE BIBLIJE. NEGO MALO JE KO NADSTOJAO DA JE DA LJUDIMA A ADVENTISTI SU IH SIRILI I ZA VREME KOMUNIZMA.
-------------------
Stavljala je, stavljala, ali to tvoj subotarski otac kao i ti niste hteli da vidite – gledali ste samo EGW!
3. Niko narodu nije zabranjivao da ide na liturgiju, ali političke okolnosti su bile takve. Koliko je pravih i iskrenih Hrišćana čitalo Sveto Pismo i misionarilo i išlo u Crkvu ?

PA JA SAM I U TO VREME IOSAO REDOVNO U CRKVU I SLOBODNO PROUCAVAO BIBLIJU.
PROBLEM JE BIO U TOME STO JE VECINA PRAVOSLAVACA POSTALO CLANOVIMA KOMUNISTICKE PRATIJE, ZA NJIIH JE BILO DRUGO PRAVILO.
---------------------
Tema je alkoholno vino, EGW, subota, kome se molila EGW 29 dana, Adventisti Sedmoga Dana...... a ne da li si ti IOSAO redovno u Crkvu ili vanredno.............
Prema tome – to nema veze sa DOKTRINAMA PRAVOSLAVNE, odnosno ADVENTNE CRKVE.
Nikakvi ovo argumenti nisu jer:

SAMO KAD TI TAKO KAZES. A KAKVA JE TO DOKTRINA CRKVE DA LJUDIMA NE DA BIBLIJU U RUKE? KOLIKO STE MISIONARA POSLALI U STRANE ZEMLJE? NIJEDNOGA!
A KATOLICI, NA HILJADE. PA ONDA TREBA DA TI JE JESNO ZBOG CEGA IMAMO MILIJARDU I STO MILIONA KATOLIKA, A KOLIKO IMA PRAVOSLAVACA?
ZASTO SU MOJI MESTANI PRIGRLILI CELIM SRCEM BIBLIJU I MNOGI OD NJIH POSTALI ADVENTISTI? RAZMISLI MALO.
---------------------
Malo si se preračunao. Jako puno. A tvoji su prigrlili Adventizam UPRAVO ZATO ŠTO STE TAKVI. Puni mržnje i neduhovnosti. Interesdžije.

ODLICNBO! A SADA MI KAZE KOJE NARODE VI PRAVOSLAVNI UCITE? NIJEDNE!
PETROV, ZAR TI U TOME NE VIDIS OSNOVNI PROBLEM?
KOGA SI TI OVDE NA FORUMU POUCIO PO HRISTOVOM UPUTSTVU? NIKOGA!
NE POUCAVAJU SE LJUDI AKO IH NAZIVAS SATANISTIMA, OTPADNICIMA, ISPRANOGA MOZGA I SLICNO.
SVETU JE POTREBNO HRISTOVO JEVADJERLJE, A NE FARISEJSKA OSUDA.
ZATO PRAVOSLAVLJE STAGNIRA A KATOLICIZAM NAPREDUJE.
-----------------
Koliko puta ti treba reći da je ovo tema ASD?
Ako treba đavoljem sluzi to reći 666 X reći – ja odustajem.
Jer i da je Pravoslavna Crkva NAJGORA NA SVETU – TO NE OPRAVDAVA LAŽNA UČENJA ADVENTISTIČKE CRKVE.
Ali vas uče na subotarskim seminarima upravo ovo što ti radiš. KADA NEMATE VALIDNE ARGUMENTE UDRITE PO GOVORNIKU I NJEGOVOJ CRKVI.
MNOGO JEFTIN I PRLJAV TRIK.

Hrist nigde u bibliji nije zapovedio DA SE DRŽI SUBOTA- jer je odlično znao da je ona DATA JEVREJIMA!

POGRESNO! BOG JESTE ZAPOVEDIO U DEKALOGU DA SE PRAZNUJE SUBOTA.
HRISTOS JESTE IZJAVIO DA JE SUBGOTA STVORENA ZA COVEKA, A NE ZA JEVREJINA.
A GDE JE HRISTOS ZAPOVEDIO DA SE PRAZNUJE NEDELJA? NIGDE!
TO JE JASNO KAO BELI DAN.
------------------
Pa što ONDA CEO SVET DRŽI NEDELJU SEM 20-TAK MILIONA SUBOTARA, KOJI USPUT IMAJU LAŽNIH UČENJA KOLIKO VOLIŠ !?

A pošto Mika 1932 je vrstan poznavalas Adventističkih seminarskih trikova i kako izbeći škakljivu temu - EVO OVDE JE PREŠLO 10.000 KARAKTERA PA MORAM NASTAVITI POST!
Znači za 10.000 karaktera Mika 1932 se nije udostoio da stavi ni jedan jedini stih u odbranu lažne Adventističke doktirne o alkoholu i nije odgovorio na ključna pitanja iz mog prethodnog posta na ovu temu....

*** NASTAVAK POSTA PREKO 10.000 KARAKTERA***
Kao npr. ova:
....
Pa kada ne dovodite u pitanje SPASENJE SA UPOTREBOM ALKOHOLNOG PIĆA ONDA MI ODGOVORI NA 2 PITANJA:

1. Zašto Adventisti ne dozvoljavaju KRŠTENJE u njihovoj Crkvi konzumentima ALKOHOLA;
2. Zašto deložiraju iz Crkve Adventiste koji počnu KONZUMIRATI ALKOHOL!?

Jer ako konzumiranje alkohola nema veze sa spasenjem KAO ŠTO NAVODIŠ – ČEMU ONDA OVO. Zašto Adventisti ne dopuste krštenje i konzumentima alkohola i ostajanje u Crkvi onih koji počnu konzumirati alkohol!?
......

Prema tome ti Adventisti koji su pre 80 godina došli u tvoje selo da prodaju biblije i (po)krštavaju Pravoslavce su bili (a i ostali) VUCI U JAGNJEĆOJ KOŽI. A ne istiniti apostoli.

NE, OI SU BILI PRAVI APOSTOLI KOJI SU URADILI UPRAVO ONO STO SPC NIJE URADIA, ISLI SU DVOJE PO DVOJE OD KUCE DO KUCE UPRAVO ONAKO KAKO SI ISLI
HRISTOVI UCENICI PO HRISTOVOM NAREDJENJU, PO TOM SMO IH PREPOZNALI DA SU PRAVI HRISCANI. PROPOVBEDALI SU HRISTOVO JEVANJDJELE,
NUDILI SU LJUDIMA BOZJU RECE I MI SMO IH PRIHVATILI KAO SLUGE BOZJE I SVEDOKE ISUSA HRISTA JER TO I JESU BILI.
Vide se po učenju Crkve Adventista Sedmoga Dana i ponašanju njihovih vernika na forumu ko su bili ta 2+2 koji su obilazili sela i privodili ljude? Da li lažni apostoli ili istiniti.

A GDE STE VI BILI DA TO UCINITE?
---------------
Pravi vernici se ne poznaju po lažnom misioniranju, već po ljubavi. A to svi Adventisti znaju: DA CRKVA ASD NEMA LJUBAVI. JER SU VUCI U JAGNJEĆOJ KOŽI. I OVO SE LAKO DA PROVERITI!

Ali napomenuo sam ja već par puta – ADVENTISTA KADA NEMA ARGUMENTE IZ BIBLIJE – ON SE HVATA I ZA SLAMKU. Uhvatiće se i za babu, i za dedu, i za ..... sve samo da bi iščupao istinu iz korena, i proturio laž.

PA TO TI NEPRESTANO RADIS.
-------------------
LAŽ! I to ona prava đavoljska.
Pogledajte ljudi sve moje postove i Adventističke odgovore pa se uverite ko skreće sa teme i ko hoće da diskredituje iznosioca istine o ADVENTISTIMA. Da li ja ili Adventisti!
Tako da brate moj napaćeni i sluđeni, nemoj ti meni pričati ko su Adventisti u 21 veku kada na internetu imamo sva dela EGW, zvanične stavove ASD, internet prezentacije ..........

PA U TOM TI I JESTE GLAVNI PROBLEM. STO TI PO NITERNETU TRAZIS LAZI I INTRIGE O ADVENTISTIMA,
A NISI OTISAO U ADVFENTISTICKU CRKVU DA UPOZNAS LJUDE.
DRAGO MI JE DA SI TO JAVNO PRIZNAO.
TO POTVRDJUJE DA SAM U PRAVU KAD KAZEM DA TI NE POZNAJES ADVENTISTE.
TI SAMO POZNAJES LAZI IZNETE PROTIV ASVENTISTA I NISTA DRUGO.
NEMAS TI POJMA STA JE PISALA ELEN VAJT NI STA ZNACI ONO STO JE NAPISALA.

AKO ZELIS DA GOVORIS O ADVENTISTIMA, POTREBNO JE D AUPOZNAS LJUDE, KAO STO JA POZNAJEM, NE SMAO UCENJE I PROMASAJE SPS, NEGO POZNAJEM I DO9BRE LJUDE, A TO JE SASVIM DRUGACIJE NEGO AKO SE OSVRCEM SAMO NA POGRESKE.
-------------------------
Ovo je klasičan DOKAZ da su Adventisti kriva religija:
Umesto da brani STIHOVIMA IZ PISMA NAPADNUTE DOKTRINE – evo šta on ovde izlupeta za kratko vreme!

Onda je NEO još veći Musliman od mene. Sigurno je MUDŽAHEDIN. Pitaj ga slobodno!

AKO TI TAKO KAZES MOZDA SI U PRAVU, SAMO JA TO NISMA REKAO.
-------------------
Đavoljsko lukavstvo - Nisam ja rekao da si ti rekao! Već da onda ispada da je on Mudžahedin jer vas je 10 X više napadao od mene!
Ali vašim lukavstvima nikada kraja. Jer se zna čija ste deca!
Ne, sem prema onima koji dolaze u Srbiju i donese AMERIČKU SOTONSKU NAUKU.

O JADO MOJ, PA ZAR MISLIS DA SRBIJI NEDOSTAJE SOTONSKA NAUKA? IMAJU JE VEC U IZOBILJU. AKO SI TI U SRBIJEI TI ZADOVOLJAVAS SAVRSENO TU VASU POTREBU NIKO VAM DRUGI NIJE POTREBAN.
-----------------------
A po najmanje subotarska sekta. Puna licemerja i svakavog lukavstva.

Nisam rekao satanisti – već VUKOVI U JAGNJEĆOJ KOŽI.

AKO SI TO ZA SEBE REKAO, UPRAVU SI.
-----------------
Pametno rečeno – PAPGAJSKI I BEZ ARGUMENATA. Jer nikada nećeš biblijom moći opravdati moje napade na vaše lažne doktrine – samo ćeš moći ovim jeftinim i prljavim subotarskim seminarskim trikovima!
Hula je kada se ljudima iznosi laž!

SLAZEM SE, ZADOVOLJIO SI TU KVOTU.
-------------------

Šta je pisac hteo da kaže?
Malo si i bezobrazan brate kada ovo kažeš. Iznesi činjenice za mene!

PA ETO GORE SAM VEC UDOVOLJIO TVOME ZAHTEVU.

Tako da ja ti sve istinu rekoh, a ti vidi šta ćeš i gde ćeš!
A ne iznosi vise tvoje SA INTERNETA otrcane fraze.

Zelim ti sve najbolje

Ništa ti nisi udovolji, sem kriterij Adventiste koji se brani kada nema ARGUMENATA IZ BIBLIJE!
A to je jedan prljavi đavoljsko-sektaški trik!

Želim ti sve najbolje. Jer to nije teško otkucati – ali je bitno šta ti je u srcu dok to kucaš!

Ajde bre miko kako te nije sramota da i dalje ovako lazes ?Imas li ti obraza covece Bozji?

Tako Neo, vi pravoislavni i neznate nista drugo nego da kazewte ljudima, lazete.
To je vas najjaci argumenata.

Nego sta ti kazes za tvoga brata Petrova koji je rekao: "Onda je NEO još veći Musliman od mene. Sigurno je MUDŽAHEDIN."
Sta mislis da li je Petyrov u pravu? Po tvojim izjavama izgleda da jeste.
-------------------------------------

Ne, Neo, nista vi niste pokazali, nego se samo pokusali da nas izlazete pa niste uspeli.
--------------------

Pokazali smo da se elena molila sotoni 29 dana po sopstvenoj vizji...

Ma to je samo tvoja fantazija, a nikakav dokaz.
A kad se ti molis po obrazcu Sv Seimeuna pa u tebe kad udje djavo, da li si tada satanista ili nisi?
Kao ono ide, posle toga samo sledi samoubistvo. Objasni nam ako znas sta je to?
------------------

Pokazali smo da je lazni prorok i da je omanula Hristov dolazak....

Ponovo pokazujes da ne znas o cemu gopvoris.
Oni nije ni prorokla da ce Hristos tada doci, nego to je pre nje objavio Miler, a ti izgleda da ne vidis razliku ko je ko.
----------------

STa jos treba da pokazemo pa da covek vidi koji ste vi slepi sledbenici laznog proroka?

POKAZI SLEDECE::

1. Koji dan za odmor ljudimaje prilikom stvaranja je Bog odredio?

2. Na osnovu cije zapovesti praznujes nedelju? Bozje ili ljudske?

3. Gde pise u Svetome pismu da treba da se klanajte ikonama?

4. Kada i kome je Bog naredio da se molite svecima?

5. Da li je istina da su pravoslavni bogomoljci spiritisti?

6. Slazes li se ti sa zilotima i Artemijom da je pravoslavlje izdato?

7. Slazes li se sa Aleksandrom Kalomirosom da se "otpad nalasi i pod pravoslavnim mantijama i kupolama"? (Ne zaboravi i on je pravoslavac)

8. Slazes li se sa svojim pravoslavcom koje je rekao: "Tesko je u ovom haosu promaci pravu Crkvu i prtibliziti joj se?" Otpad je je sveopsti.

9. Mozes li nam obajsniti za vreme totalnog otpada i raskola 1054. kojoj crkvi je pripala hirotonija i prijemstvo?
Katolici tvrde da je Istocna crkva otpala od Prave, a vi tvrdite da je Zapadna otpasla, a po svoj prilisi obadvoje ste u prtavu.
Sta ti mislis o tome?

10. Moze li iskljuceni klerik ili vernik zadrzati hirotoniju i prijemstvo?
Ako moze, onda ga svi imaju, ako ne moze, onda ste ga i vi izgubili onda kad ste bili iskljuceni. Koju verziju ces ti usvojiti?

11. Kada ce SPC poceti da izvrsuje Hristov nalog: "Ididi i naucite sve narode."?
Znate li vi sta znaci nauciti, za razliku od psovati i jednako klevetati.

12. Koliko misionara u nepravoslavnom svetu ima tvoja Crkva?
Pa onda, ko je pravi hriscanin a ko nije?
----------------------

OSVESTI SI SE COVECE BOZJI I VRATI SE U TELO HRISTOVO

TAJ ISTI POZIV I JA TEBE UPUCUJEM. BEZI IZ VAVILONA VELIKOGA!
A JA SAM NASIGURNO DEO HRISTOVOG TELA A NISAM NITI CU IKADA BITI DEO OTPADA.
A gde se ti nalazis?

Poslednja izmena:

TAJ ISTI POZIV I JA TEBE UPUCUJEM. BEZI IZ VAVILONA VELIKOGA!
A JA SAM NASIGURNO DEO HRISTOVOG TELA A NISAM NITI CU IKADA BITI DEO OTPADA.

nisi deo tela Hristovog jer tvoju crkvu nije osnovao Hrist vec lazna prorocica
deo si otpada od crkve jer sledis zenu koja se molila sotoni 29 dana po sopstvenoj viziji i smestila ga na bozji presto i jo se usudila da kaze da je vreme milosti proslo ALO BRE DA LI SI TI NORMALAN COVEK ILI TE SAMO PLACAJU DA TAKO LAZES I SLEDIS LANOG PROROKA

ukoliko nastavis objavicu ti ponovo ,,viziju i sve plagijate kojima se ona sluzila........

*** NASTAVAK POSTA PREKO 10.000 KARAKTERA***

NA SVA MOJA PITANJA I KOMENTARE, PETROV OVAKO ODGOVARA:

LAŽ! I to ona prava đavoljska.

Đavoljsko lukavstvo .

A to je jedan prljavi đavoljsko-sektaški trik!

OVIM SI DOKAZAO PETROV DA SI NAJVECI SEKTAS.

Petrov, da li zaista mislis da ovim izpunjavas Hristov nalod: "IDITE I NAUCITE SVE NARODE."?

Tesko li se onome ko bi pao samo na Petrovo poucavanje i propovedanje

nisi deo tela Hristovog jer tvoju crkvu nije osnovao Hrist vec lazna prorocica

NEO, PA GORE SAM TI DOKAZAO DA CRKVA KOJOJ I TI PRIPADAS, NIJE ONA KOJU JE HRISTOS OSNOVAO, JER ONA JE ISKLJUCENA.
TI SI OD TADA U SEKTI, KOJA JE ISKLJUCENA IZ CRKVE I PREMA TOME NISI DEO HRISTOVOG TELA.

----------------------
deo si otpada od crkve

TO SAM TI UPRAVO PREDOCIO DA NISI DEO HRISTOVE CEKVE, NEGO SI DEO OTPADA OD CRKVE. PA TI MALO RAZMISLI.
----------

ukoliko nastavis objavicu ti ponovo ,,viziju i sve plagijate kojima se ona sluzila........

BRAVO NEO! JA TO NAJVISE VOLIM. SAMO OBJAVI.
ALI NEMOJ PLAKATI I PONOVO RECI DA MI NECES DOZVOLITI DA HULIM NA TVOJU SVETINJU, AKO TI HULIS NA TUDJU, TIME ODOBRAVAS DA I DRUGI POKAZE STA JE KOD TEBE POGRESNO.

ZELIS LI DA PONOVO ISTAKNEM PRAVOSLAVNE PLAGIJATORE DELA ELENE VAJT. TI LJDI ZAISA SU PRAVI PRAVOSLAVCI I IMAJU SIROKI VIDIK.
KAD SU OD TOLIKOG IZBORA KNJIGA U SVETU IZABRALI DELA ELENE VAJT I OBJAVILI ih POD SVOJIMJ IMENOM.
AKO, TAKO I TREBA, MAKAR SU SE STUDENTE NA TEOLOSKOM PRAVOSLAVNOM FAKULTETU OSVEZILI DOBROM I ISTINITOM LITERATUROM,
a to ima je omogucio vas profesor, pravoslavac.

A STA MISLIS ZA ONOG MILETICA, KOJI JE OBAVIO CLANAK POD NALSOVOM "RAZBOJNIK POD MANTIJOM"? Ne secam se da li bese u mantiji ili pod matijom, ispravi me ako sam pogresio.

Koliko ono funti je potrebno da se podmiti izborna komisija da se sedne na presto vaseljenskog patirjarha?
Ako je smao novac potreban, mogu li i ja da kunkurisem, ili na to smao imaju pravo obozavatelji papstva?

Sta ti mislis da li su pravoslavni vernhici u pravu kad su demolirali patrijarsiju i izlemali onoga sto je mitom dosao do prestola?

Vidis, Neo, kad me samo taknes, kako iz memorije sipaju argumenti, ne price i kritike.
To nisma ja objavio, nego tvoj bta pravoslavac Miletic.

Ajde sada budi mi zdrav pa pazi nemoj da me izasivas da nastavim sa opisom.

Poslednja izmena:
Miko da li je Adam znao za prvu zapovest?Bas me zanima sta ces da odgovoris...

Od Adama nista nije bilo sakriveno, svakako je stotinu puta znao vise od nas.
KO je bolje od Adama znao ono sto je Bog rekao: "JA SAM GOSPOD BOG TVOJ."

Ako je Adam razgovarao sa Bogom kao sa prijateljem onda reci mi koliko je njegovo poznavanje Boga bilo vece od nasega?

Poslednja izmena:
BRAVO NEO! JA TO NAJVISE VOLIM. SAMO OBJAVI.
ALI NEMOJ PLAKATI I PONOVO RECI DA MI NECES DOZVOLITI DA HULIM NA TVOJU SVETINJU, AKO TI HULIS NA TUDJU, TIME ODOBRAVAS DA I DRUGI POKAZE STA JE KOD TEBE POGRESNO.

ZELIS LI DA PONOVO ISTAKNEM PRAVOSLAVNE PLAGIJATORE DELA ELENE VAJT. TI LJDI ZAISA SU PRAVI PRAVOSLAVCI I IMAJU SIROKI VIDIK.
KAD SU OD TOLIKOG IZBORA KNJIGA U SVETU IZABRALI DELA ELENE VAJT I OBJAVILI ih POD SVOJIMJ IMENOM.
AKO, TAKO I TREBA, MAKAR SU SE STUDENTE NA TEOLOSKOM PRAVOSLAVNOM FAKULTETU OSVEZILI DOBROM I ISTINITOM LITERATUROM,
a to ima je omogucio vas profesor, pravoslavac.

A STA MISLIS ZA ONOG MILETICA, KOJI JE OBAVIO CLANAK POD NALSOVOM "RAZBOJNIK POD MANTIJOM"? Ne secam se da li bese u mantiji ili pod matijom, ispravi me ako sam pogresio.

Koliko ono funti je potrebno da se podmiti izborna komisija da se sedne na presto vaseljenskog patirjarha?
Ako je smao novac potreban, mogu li i ja da kunkurisem, ili na to smao imaju pravo obozavatelji papstva?

Sta ti mislis da li su pravoslavni vernhici u pravu kad su demolirali patrijarsiju i izlemali onoga sto je mitom dosao do prestola?

Vidis, Neo, kad me samo taknes, kako iz memorije sipaju argumenti, ne price i kritike.
To nisma ja objavio, nego tvoj bta pravoslavac Miletic.

Ajde sada budi mi zdrav pa pazi nemoj da me izasivas da nastavim sa opisom.

Pa kritikuj ko ti brani,crkvu cine svi ljudi i gresni i oni koji se trude da ne bude kada to budes shvatio izacices iz sektaske zablude.....

Ti da imas muda i tvoji adventisti tuzio bi tog plagijatora da je tacno ali posto nije bezite kao kukavice kad ostavljaju svoja jaja sto je u skladu sa vasim sektaskim duhom....

Znaci i adam je izveden iz zemlje misirske:hahaha: e bre al lupas pastore moj zabludeli....zato vas i ljudi ne uzimaju za ozbiljno..i ja budala ovde gubim vreme s tobom....:bye:

Ti si covece vec u delirijumU.

Pogledaj smeska, nekada je bio normalan ali je uvek iznova odbacivao istinu.

Dugo smo ga opominjali a onda je zavrsio u bolnicu i vidi sada?

Kakav Adam iz egipta jesi li ti pri sebi?

PITANJE KOJE SI POSTAVIO ZA ADAMA DA LI JE ZNAO ZA PRVI ZAPOVEST POKAZUJE TVOJE NEZNANJE.

pokazuje nepoznavanje pisma i svetih stvari.

Adam je stvoren savrsen. Njegov karakter je bio u skladu sa Bozjom voljom i bio je pun znanja.

Adamu je Bozji zakon bio urezan u njegov um i srce.

Njegov karakter je bio u skladu sa Bozjim zakonom.

Tako da je Adamu nemoguce bilo da pogresi.

Da bi Adam imao slobodnu volju i da bi mogao da ju sprovede ako zeli i drugiacije, Bog mu je stvorio drvo od poznanja dobra i zla da bi ako zeli mogao da se odluci drugacije.

STO ZNACI DA JE ADAM SAM MOGAO DA ODLUCI DA LI CE DA SLUZI BOGU ILI NE.

To prvobitno stanje je covek izgubio, njegov karakter nije vise bio u skladu sa Bozjim zakonom.

Pa mu Bog daje pisani zakon koji je pre toga bio deo njegove prirode.

Sto znaci da kada covek ima pisani zakon, on je odgovoran tom zakonu.

BOG ZELI PONOVO DA STVORI U NAMA TAJ KARAKTER I ON KAZE OVAKO:

Heb 10:16 Ovo je zavet koji ću načiniti s njima posle onih dana, govori Gospod: Daću zakone svoje u srca njihova, i u mislima njihovim napisaću ih;

Poslednja izmena:
Ovaj članak je analiza grešaka pronađenih u knjizi "Velika borba" (poglavlja 3, 4, 15, 25, i 35) Ellen White koje su prijavljene od strane penzionisanog profesora teologije i istorije crkve, Dr. Samuele Bacchiocchi-a. Ove greške su objavljene u elektronskom biltenu "Endtime issues" koji se e-mailom dostavlja uglavnom adventistima, ali takođe i nekim prijavljenim ne-adventistima. Izdanje koje ispitujemo je iz "A Reply to Criticisms Part I 'The Use of Ellen White's Writings in Interpretting Scripture'" (1. Avgust, 2002).

Da li je papstvo ustanovljeno 538. A.D.?

Poreklo nedelje

Nedelja i autoritet države

Da li je subota osuđena od strane vaseljenskih sabora?

Netačnosti u vezi Valdenžana

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: g. Dirk Anderson, Great Controversy Errors Exposed

Napomena:
Ne slažemo se sa svim komentarima g.Andersona, ali poštujući njegov trud tekst prenosimo bez izmena i u celini.

Dr. Bacchiocchi je adventističkoj crkvi učinio veliku uslugu iznevši veliki broj ozbiljnih istorijskih grešaka u "Velikoj borbi" E.White. U ovom tekstu, Dr. Bacchiocchi, bivši profesor na univerzitetu Andrews, sebe opisuje kao "posvećenog adventistu" sa "dubokim poštovanjem" prema spisima Ellen White. Uprkos tome, on je odlučio da se suprotstavi tradicionalnom adventističkom učenju i E.White, predlažući drugačije tumačenje proročanstva o 1260 dana. U okviru toga, izložio je niz grešaka u "Velikoj Borbi." Razmotrićemo te greške u nastavku.

Da li je papstvo ustanovljeno 538. A.D.?

U izdanju "Velike borbe" iz 1888. G-đa White piše:

"1260 godina papske prevlasti počinje uspostavljanjem papstva godine 538. A.D. i zbog toga će biti prekinuto 1798." (str. 266)

"Ovaj period, kako je navedeno u prethodnim poglavljima, počinje uspostavljanjem papstva 538. A.D. i završava se 1798. U to vreme, kada je papstvo ukinuto i papa zarobljen od strane francuske vojske, papska sila je zadobila svoju smrtnu ranu i proročanstvo je ispunjeno, 'onaj koji je vodio u ropstvo, biće sam zarobljen'" (str. 439)

A u izdanju iz 1911. reči su donekle izmenjene:

"1260 godina papske prevlasti počinju 538. A.D. i biće završene 1798." (str.266)

"Ovaj period, kako je navedeno u prethodnim poglavljima, počinje sa papskom prevlasti, 538. A.D. i završava se 1798. U to vreme, papa je zarobljen od stane fancuske vojske, papska sila je zadobila svoju smrtnu ranu i proročanstvo je ispunjeno, 'onaj koji je vodio u ropstvo, biće sam zarobljen'" (str. 439)

U svojem biltenu, Dr. Bacchiochi ukazuje na to da papstvo nije ustanovljeno 538. A.D.

U svojoj disertaciji ["Od subote do nedelje"] pokazao sam da je razvoj papskog primata počeo već u drugom veku, kada je papa pokazivao svoj vaseljenski autoritet nametnuvši hrišćanskim crkvama u većini Vaskršnju nedelju, sedmičnu nedelju i osuđivanjem raznih pokreta kao što su bili Montanisti.

Dr. Bacchiocchi sasvim sigurno nije prvi adventistički istoričar koji je doveo u pitanje 538. godinu. Godinama su adventistički istoričari i teolozi uzalud tragali za nekim dokazom da se bilo šta značajno vezano za papstvo dogodilo 538. Do danas, ništa nije pronađeno. U svakom slučaju, jedno je sigurno: papstvo nije uspostavljeno 538. Kada je papska prevlast započela? Dr. Bacchiochhi piše:

Razvoj "papske prevlasti" počinje daleko pre 538. U svojoj knjizi "Istorija hrišćanske Crkve" - koja je godinama služila kao standardni udžbenik za crkvenu istoriju - Williston Walker posvećuje poglavlje 6 "Razvitku papstva" tokom četvrtog do šestog veka. On ukazuje na to da tokom tog perioda bilo je uticajnih papa kao Damasije (366-384), Inoćentije (402-417) i Lav I, nazvan "veliki" (440-461), koji su veoma unapredili i duhovni i zemaljski autoritet papstva.

Na primer, poslednji pomenuti papa, Lav I Veliki, veoma je uvećao politički uticaj papstva preteći paklenom vatrom Atili Hunu, kada se ovaj približio Rimu 451 sa svojim zastrašujućim vojnicima. Atila se pokorio papi i povukao iza Dunava. Kasnije papa Lav je obezbedio ustupke od Vandala kada su zauzeli Rim 452. Nazvan je "Lav Veliki" zbog unapređenja i učvršćivanja autoriteta papstva.

Razvoj papske prevlasti je postepeni proces koji teško može biti datiran od 538. Proces je već bio počeo u drugom veku pošto je primat rimskog episkopa bio široko priznat i prihvaćen.

Dr. Bacchoicchi nastavlja ukazujući da papstvo nije postiglo zemaljsku vlast do 756. kada je papa zadobio teritorije centralne Italije. Papstvo je kontrolisalo te teritorije do 1870. kada je kralj Sardinije preuzeo papske teritorije.

Kada smo ustanovili da se 538. godina ne odnosi ni na šta značajno u istoriji, šta je sa završnim datumom proroštva o 1260 dana? Da li je papstvo ukinuto 1798? Na strani 579 izdanja Velike borbe iz 1888. godine, E.White piše:

"Kazna smrtonosnom ranom ukazuje na ukidanje papstva 1798."

A u izdanju od 1911:

"Kazna smrtonosnom ranom ukazuje na krah papstva 1798."

Iako je 1798. godina od izvesnog značaja za papstvo, ona svakako ne označava "ukidanje" niti čak "krah" papstva. Kada je papa Pije VI bio zarobljen od strane francuskog generala Berthier-a, papstvo je pretrpelo poniženje, ali bi bilo veliko preterivanje opisati taj događaj kao "krah" papstva.

U svom biltenu Dr. Bacchiocchi objašnjava šta se desilo nakon zarobljavanja pape 1798:

Zatvaranje pape Pija VI je bilo osuđeno od strane Rusije i Austrije. Obe nacije su odlučile da udruže snage da bi vratile papu na njegov papski presto u Rimu. Kada je francuska vlada bila suočena sa tom novom koalicijom i narodnim ustankom, odlučila je da prebaci papu u Valensiju, u Francuskoj, gde je i umro 40 dana kasnije, 29. avgusta 1799.

Smrt Pija VI može teško biti posmatrana kao "ukidanje" ili "krah papstva." To je jednostavno bilo privremeno poniženje ugleda papstva. U stvari, Pije VI je bio u mogućnosti da daje uputstva za izbor svog naslednika. Nekoliko meseci nakon njegove smrti, kardinali su se sastali u Veneciji 8. decembra 1799. i izabrali Varnavu Karamonti, koji je uzeo ime Pije VII, iz poštovanja prema svome prethodniku.

Novi papa je mogao da pregovara sa Napoleonom u vezi Ugovora iz 1801. i Organskih odredbi 1802. Ove rasprave vratile su papi neke od teritorija crkvenih država i odredile obim papskog autoriteta u Francuskoj.

Naredne godine označile su, ne opadanje, već oživljavanje papskog autoriteta, posebno pod vlašću Pija IX (1846-1878). Godine 1854, Pije IX proglasio je dogmu o Marijinom bezgrešnom začeću. ...

jos jedan u nizu dokaza da je elna lazna prorocica i da nema veze sa mozgom a kamoli ne daj boze Svetim Duhom

Krunski događaj u vladavini Pija IX bilo je sazivanje Prvog vatikasnkog sabora 8. decembra 1869. On je imao izuzetno veliku pažnju u celom rimokatoličkom svetu i 18. jula 1870. sabor je proglasio dogmu o papskoj nepogrešivosti. Ova dogma je veoma uveća autoritet pape i diskreditovala bilo koji pokušaj da se 1798-oj pripiše krah papstva.

Svako ko je proučavao hrišćansku istoriju može bzo zaključiti da godine 538. i 1798. ne predstavljaju tačno period papske prevlasti. Rimski episkop je učvrstio prevlast vekovima pre 528. a papstvo je nastavilo da jača i napreduje čak i nakon privremenog zastoja 1798. Ove datume su podesili adventisti kako su im odgovarali. Ovi datumi se lepo uklapaju u proročku zbrku koju oni konstruišu. Datumi su odabrani zato što se u tu zbrku uklapaju, a ne zato što zaista određuju godine papske prevlasti.

Poreklo nedelje

Na stranicama 52-53 "Velike borbe" g-đa White piše:

"Tokom prvih vekova istinita subota je bila držana od strane svih Hrišćana. Oni su bili posvećeni slavljenju Boga i verujući da je njegov zakon nepromenljiv, oni su revnosno čuvali svetost njegovih propisa."

Primetimo da je reč "vekovi" upotrebljena u množini. To ukazuje da je subota svetkovana bar dva veka od strane "svih Hrišćana." G-đa White je izgleda verovala da su svi Hrišćani svetkovali subotu do "ranog četvrtog veka (kada) je imperator Konstantin objavio dekret koji određuje nedelju za javni praznik širom Rimskog Carstva." (str. 53) Dr. Bacchiocchi piše u svom biltenu:

Ono što je problematično je utisak koji mnogi stiču iz izjava EGW da je subota bila svetkovana "od strane svih Hrišćana ... u prvim vekovima" do "ranog četvrtog veka (kada) je imperator Konstantin objavio dekret koji određuje nedelju za javni paeznik širom Rimskog Carstva." (str. 52-53) Najstariji dokumenti koji pominju nedeljno bogosluženje sežu do Varnave 135. i Justina Mučenika 150. Prema tome, očigledno je da je nedeljno bogosluženje bilo uspostavljeno do sredine drugog veka. To znači, da bi bili istorijski tačni izraz "vekovi" bi trebalo da bude izmenjen jedninom "vek."

Nedelja i autoritet države

Osim toga, još jednu grešku nalazimo u poglavlju 25 "Velike borbe". Ellen White tvrdi da je izmena subote na neelju od strane pape uz "autoritet države":

"Na račun nedelje je papstvo prvi put potvrdilo svoje drske tvrdnje i njegovo prvo posezanje za autoritetom države bilo je da nametne držanje nedelje kao Dana Gospodnjeg." (str. 447)

Ona daje još jedno istovetno tvrđenje kasnije u knjizi:

"Carski edikti, sveopšti sabori i dekreti crkve podržani od svetovne vlasti bili su stepenici kojima se paganski praznik (dan Sunca) uzdigao na položaj poštovanja u hrišćanskom svetu." (str. 574)

Pre nego pročitamo ocenu ovih navoda Dr. Bacchiocchi-a, dozvolite da podsetimo čitaoca da je Dr. Bacchiocchi široko poštovani adventistički teolog koji je sasvim sigurno najveći poznavalac crkvene istorije u vezi pitanja subota-nedelja u celoj adventističkoj crkvi. Jednostavno ne postoji niko kvalifikovaniji u adventističkoj crkvi da oceni izjave E.White od Dr.Bacchiocchi-a. Evo njegove ocene:

Obe izjave koje smo upravo citirali su netačne, jer svetovna vlast države nije uticala niti primorala Hrišćane da prihvate nedelju tokom drugog i trećeg veka. U to vreme rimski imperatori su bili prilično neprijateljski raspoloženi prema Hrišćanstvu. Bili su više zainteresovani da uguše Hrišćanstvo nego da podrže vođe crkve u njihovoj promociji nedeljnog bogosluženja. Rimski episkop nije mogao da posegne za "autoritetom države ... da nametne držanje nedelje kao Dana Gospodnjeg." Tek početkom četvrtog veka neki rimski imperatori su aktivno podržali rad crkve, ali to je bilo dugo nakon uspostavljanja držanja nedelje.

U svojoj disertaciji "Od subote do nedelje" pokazao sam da je rimski episkop zaista prokrčio put promeni dana bogosluženja, ali je to učinio bez pomoći rimske vlasti. Ono što je uzrokovalo potrebu da se promeni subota na nedelju bio je anti-jevrejski i anti-subotnji zakon proglašen 135. od strane imperatora Adrijana.

Nakon ugušenja Drugog jevrejskog ustanka, poznatog kao Barkošibin ustanak (132-135), koji je izazvao velike žrtve, imperator Adrijan je odlučio da reši jevrejski problem na radikalan način zabranivši Judaizam kao religiju. Da bi postigao taj cilj Adrijan je 135. proglasio nezakonitim jevresjku religiju uopšte, a posebno držanje subote.

U tom kritičnom trenutku rimski episkop je preuzeo inicijativu da promeni subotu na nedelju da bi pokazao rimskoj vlasti da se Hrišćani odvajaju od Jevreja i da se uklapaju u krugove rimskog društva. Mešutim, u to vreme rimski episkop nije mogao da se pozove na "autoritet države da nametne držanje nedelje kao Dana Gospodnjeg", jer je u očima rimljana Hrišćanstvo još uvek bilo sumnjiva religija koju su gonili, a ne podržavali.

Jasno je iz ocene Dr. Bacchiochi-a da se papa nije oslonio na autoritet države kao što piše g-đa White. Naprotiv, rimski episkop je uspostavio svetkovanje nedelje bez bilo kakve podrške države.

Da li je subota osuđena od strane vaseljenskih sabora?

G-đa White piše o "velikim saborima" koji su navodno pokušali da "potisnu" subotu da bi uzdigli nedelju umesto nje. Ona piše:

"Veliki sabori su održavani s' vremena na vreme, na kojima su se okupljali crkveni velikodostojnici iz celog sveta. Na skoro svakom od sabora subota koju je Bog uspostavio je bila još malo potisnuta, dok je subota bila podjednako uzdizana." (str. 53)

Održano je sedam sabora (1.Nikejski 325, 1.Carigradski 381, Efeški 431, Halkidonski 451, 2.Carigradski 553, 3.Carigradski 680 i 2.Nikejski 787). Međutim, izgleda da g-đa White uopšte nije bila upoznata sa njihovim sadržajem. Dr. Bacchiocchi piše:

Problem je u drugom delu tvrđenja koji govori da je subota bila "još malo potisnuta" na skoro svakom od opštih sabora. U svim svojim proučavanjima sedam vaseljenskih sabora, nisam pronašao nagoveštaj da je pitanje subote i nedelje bilo razmatrano na njima. Verovatni razlog je što držanje nedelje nije više bilo dovođeno u pitanje - već je bilo postalo široko prihvaćeno od strane Hrišćana."

Kako je subota mogla da bude još malo "potisnuta" na tim saborima kada se o tome nije čak ni razgovaralo? To je samo još jedan slučaj da g-đa White izmišlja istoriju u svojim spisima i potom tvrdi da je božanski isnpirisana!

i evo jos jedna glupost ,,prorocice,, :mrgreen:

Netačnosti u vezi Valdenžana

G-đa White nas uverava da su Valdenžani svetkovali subotu:

"Tokom vekova mraka i otpadništva tu su bili Valdenžani koji su vrhovnu vlast Rima, koji su odbacili obožavanje slika kao idolopoklonstvo i koji su držali istinitu subotu. Pod najgorim progonstvima oni su čuvali svoju veru." (str. 65) "od kojih su neki (Valdenžana) držali subotu" (str. 577)

D. Bacchiocchi je verovatno istražio pitanje subote više od bilo koga drugog. Da li je pronašao dokaz da su neki Valdenžani držali subotu?

Utrošio sam nekoliko sati tražeći odgovor u dve naučne knjige "Storia dei Valdesi" (Istorija Valdenžana), koje su napisali Amedeo Molnar i Augusto Hugon. Ove dve knjige je objavlila Valdenžanska zvanična izdavačka kuća "Claudiana" 1974. Na moju žalost nisam našao bilo kakav nagoveštaj držanja subote među Valdenžanima.

Dr. Bacchiocchi nije prvi adventista koji je tragao za dokazima da su Valdenžani držali subotu. Jedino što su pronašli bili su neki dokumenti koji nazivaju Valdenžane nadimkom "insabbati". Nažalost za g.đu White, izraz nema nikakve veze sa subotom. On ukazuje na sandale koje su Valdenžani nosili i bili po tome poznati. Latinska reč za sandale je "sabbatum". Prema tome, Valdenžani su bili insabbati - "oni koji nose sandale."

Očigledno, g-đa White je želela da ima neprekinuti niz držanja subote, od vremena apostola, preko Valdenžana u planinama, sve do vremena adventista sedmog dana. Nažalost, takav kontinuitet ne postoji. Držanje nedelje počelo je mnogo ranije nego što je g-đa White mislila, a Valdenžani uopšte nikada nisu svetkovali subotu.

Još jedna netačna izjava koju je g-đa White dala o Valdenžanima je:

"Iza visokih zaklona planina ... Valdenžani su našli mesto za skrivanje. Tu je plamen istine održavan tokom mračnog srednjeg veka. Ovde su hiljadama godina, svedovi istine čuvali drevnu veru." (str. 65-66)

Valdenžanski pokret je osnovao Peter Valdes oko 1176. Oni su bili u okviru rimokatoličke crkve dok nisu izopšteni 1184. Prema tome, bekstvo u planine nije se moglo dogoditi pre 1184. a progonstvo Valdenžana prestalo je u kasnom XVII veku, pa je bilo nemoguće da Valdenžani održe plamen istine "hiljadama godina" tokom srednjeg veka. Oko 500 godina je prikladnija brojka.

]
DOKLE CES TAKO SVOJIM LAZNIM KARAKTEROM I LAZIMA DA SVEDOCIS NEGATIVNO ZA PRAVOSLAVLJE?

IMA LI JEDAN OD PRAVOSLAVACA DA JE BOLJI OVDE OD TEBE ILI SVI PODRAZAVAJU OVO STO RADIS OVDE I BRUKAS SVOJU VERU I CRKVU?

PA DA VIDIMO JESLI LI STVARNO TO DOKAZAO O PASTVU?

Koliko neko mora sa bude duhovno slep ili isprane pameti, da ne zeli da vidi istinu da je izvorna crkva svetkovala subotu do 4-6 veka i da nju niko u Bibliji nije ukinuo.

ISTORISJKI DOKAZ O PROMENI SUBOTE NA NEDELJU KOJII SVAKO MOZE ODMA DA VIDI I SAM PROVERI:

SUBOTA SE SVETKOVALA U IZVORNOJ CRKVI SVE DO 4- 6 VEKA.

Tek 4 veka je nedelja PROGLASENA danom odmora.
Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.
DER GROSSE HERDER LEKSIKON strana 831.

Ovde imatre sliku tog teksta iz herder leksikona:

http://img4web.com/view/6NCLFR

Iz ovoga je jasno da se subota svetkovala OD IZVORNE CRKVE sve dok se nedelja nije potpuno upsostavila sve do 4-6 veka.

HERDER JE JEDAN OD NAJCENJENIJIH LEKSIKONA NA NEMACKOM JEZIKU.

POSTO JE NEOPRAVDANA PROMENA SA SUBOTE NA NEDELJU KAO DAN ODMORA, ONDA I ZVANICNO NEDELJI DAJU I EPITET VASKRSENJA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DUGO SE U HRISCANSTVO SVETKOVALA SUBOTA I NEDELJA ZAJEDNO DOK JE STALNIM PRITISKOM I SILOM KATOLIKA VREMNOM; SUBOTA ISTINSUTA.

TAKVU RPAKSU JOS I DANAS PRAKTIKUJU BEZ PRESTANKA ETIOPSKI PRAVOSLVCI;SVETKUJUCI I SUBOTU KAO DAN ODMORA I NEDELJU KAO DAN VASKRSENJA..................

30.000.000 PRAVOSLAVNIH ETIOPLJANA SLAVE SUBOTU KAO DAN ODMORA

Subota se slavi nista manje od nedelje,

http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/pravoslavljeuafrici.html
---------------------------------------------------

Dan koji treba svetkovati:

http://dragan-micic.blogspot.co.at/2012/05/dan-koji-treba-svetkovati-dr-radisa.html

OCIGLEDNO NISI I OPET GOVORIS NEISTINE, SKROZ SI PRESAO U DELIRIJUM.

DOKLE CES TAKO SVOJIM LAZNIM KARAKTEROM I LAZIMA DA SVEDOCIS NEGATIVNO ZA PRAVOSLAVLJE?

IMA LI JEDAN OD PRAVOSLAVACA DA JE BOLJI OVDE OD TEBE ILI SVI PODRAZAVAJU OVO STO RADIS OVDE I BRUKAS SVOJU VERU I CRKVU?

PA DA VIDIMO JESLI LI STVARNO TO DOKAZAO O PASTVU?

Koliko neko mora sa bude duhovno slep ili isprane pameti, da ne zeli da vidi istinu da je izvorna crkva svetkovala subotu do 4-6 veka i da nju niko u Bibliji nije ukinuo.

ISTORISJKI DOKAZ O PROMENI SUBOTE NA NEDELJU KOJII SVAKO MOZE ODMA DA VIDI I SAM PROVERI:

SUBOTA SE SVETKOVALA U IZVORNOJ CRKVI SVE DO 4- 6 VEKA.

Tek 4 veka je nedelja PROGLASENA danom odmora.
Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.
DER GROSSE HERDER LEKSIKON strana 831.

Ovde imatre sliku tog teksta iz herder leksikona:

http://img4web.com/view/6NCLFR

Iz ovoga je jasno da se subota svetkovala OD IZVORNE CRKVE sve dok se nedelja nije potpuno upsostavila sve do 4-6 veka.

HERDER JE JEDAN OD NAJCENJENIJIH LEKSIKONA NA NEMACKOM JEZIKU.

POSTO JE NEOPRAVDANA PROMENA SA SUBOTE NA NEDELJU KAO DAN ODMORA, ONDA I ZVANICNO NEDELJI DAJU I EPITET VASKRSENJA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DUGO SE U HRISCANSTVO SVETKOVALA SUBOTA I NEDELJA ZAJEDNO DOK JE STALNIM PRITISKOM I SILOM KATOLIKA VREMNOM; SUBOTA ISTINSUTA.

TAKVU RPAKSU JOS I DANAS PRAKTIKUJU BEZ PRESTANKA ETIOPSKI PRAVOSLVCI;SVETKUJUCI I SUBOTU KAO DAN ODMORA I NEDELJU KAO DAN VASKRSENJA..................

30.000.000 PRAVOSLAVNIH ETIOPLJANA SLAVE SUBOTU KAO DAN ODMORA

Subota se slavi nista manje od nedelje,

http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/pravoslavljeuafrici.html
---------------------------------------------------

Dan koji treba svetkovati:

http://dragan-micic.blogspot.co.at/2012/05/dan-koji-treba-svetkovati-dr-radisa.html

OCIGLEDNO NISI I OPET GOVORIS NEISTINE, SKROZ SI PRESAO U DELIRIJUM.

smesan si decko...ajmo ponovo da te demantujemo i te tvoje subotarske izmisljotine.....

Slede istorijska svedočanstva Hrišćana o svetkovanju nedelje od IV veka unazad do apostola. Navedena je godina, autor i mesto nastanka dokumenta (ukoliko je poznato).

- 306. Petar, Episkop Aleksandrije, Egipat -
"Ali Dan Gospodnji slavimo kao dan radosti jer je tada on ponovo ustao (iz mrtvih)."
[Kanon 15]

- 270. Anatolije, Episkop Laodikeje, Mala Azija -
"Nase poštovanje prema vaskrsenju Gospodnjem koje se desilo na Dan Gospodnji navodi nas da ga svetkujemo."
[Glava X]

- 250. Apostolska pravila -
"Na dan vasksenja našeg Gospoda, koji je Dan Gospodnji, okupljajte se revnosnije."
[Knjiga 2,7]

- 250. Kiprijan, Episkop Kartagine, Afrika -
"Osmi dan, a to je je prvi dan posle subote, je Dan Gospodnji."
[Poslanica 58, 4]

- 200. Tertulijan, Afrika -
"Svečano proslavljamo dan posle subote nasuprot onima koji taj dan nazivaju svojim počinkom."
[Apologija, g.XVI]

- 194. Kliment, Aleksandrija, Egipat -
"On, ispunjavajući pravila, prema Jevandjelju, drži Dan Gospodnji ... proslavljajuži vaskrsenje Gospodnje u sebi"
[Knjiga 7, g.XII]

- 170. Ipolit, Episkop Rimski, Rim -
"U prvi dan sedmice Episkop, ako je moguće, razdaje (pricešće) svojom rukom svemu narodu, dok đakoni lome hleb."
[Apostolsko predanje, 22]

- 140. Justin Mucenik -
"Ali nedelja je dan u koji svi držimo zajedničko okupljanje, jer je Isus Hristos, naš Spasitelj, na taj isti dan ustao iz mrtvih."
[Apologija, g.LXVII]

- 120. Varnava, Aleksandrija, Afrika -
"Zato mi i provodimo osmi dan u radosti, u koji je i Isus vaskrsao iz mrtvih, i javivši se (učenicima) uzneo se na nebesa."
[Varnavina poslanica 15:9]

- 107. Ignjatije, Episkop Antiohije, Smirna, Mala Azija -
"ne više subotujući (svetkujući subotu) nego živeći po Danu Gospodnjem, u koji je i život nas zasijao kroz Njega i smrt Njegovu (vaskrsenjem)..."
[Poslanica Magnezanima 9:1]

- 96. Apostol Jovan, Patmos -
"Bijah u Duhu u Dan Gospodnji"
[Otkrivenje 1:10]

- 80. Učenje dvanaestorice apostola -
"A u Dan Gospodnji, sabravši se zajedno, lomite hleb i vršite Liturgiju..."
[Didahi 14:1]

- 60. Apostol Luka, Mala Azija -
"A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, govoraše im Pavle, jer šćaše sjutradan da pođe, i proteže besjedu do ponoći."
[Dela 20:7]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back